GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

GTA San Andreas Yeniler İçin Araba Kullanmanın Püf Noktaları

Başlatan snegirobcs, 19 Temmuz 2019, 20:26:42

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

snegirobcs

Evet arkadaşlar  :rockstar: Gta San Andreas bildiğiniz gibi çok eski bir oyun. Fakat bu oyunu hala oynamayan yada yeni başlayacak olan arkadaşlara araba kullanımlarında yardımcı olması için bir kaç taktik göstereceğim ;

1- İlk olarak San Fierro'da olan araba kursunu bitirmenizi öneririm. Bu araba kursunda size keskin dönüşlerden tutun, patlak lastikle araba kontrolünü sağlamaya kadar bir çok ders veriliyor. En büyük yardımcı ise araba kursunun son aşamasında size bir arabayla şehir turu atmanızı söylüyor. Eğer bunu %100 tamamlarsanız büyük bir adım attınız demektir. Eğer araba kursu sizde açık değilse bol bol pratik yapmalısınız. En başlarda yüksek hız yerine orta derece bir hızla sürmeyi deneyin. Zaten oyun içerisinde arabayı genelde hep biz kullandığımız için araba kullanma seviyemiz sürekli artacaktır. İkinci ada yani San Fierro'ya geldiğimiz ve sürücü kursunu bitirdiğimizde araba kullanma seviyemiz bir hayli yükselmiş, tecrübemiz ise çok gelişmiş olacaktır.

2- Kendinize uygun bir araba bulup şehirde gezinmeye başlayın. Şehir içinde tek şerit olduğu için arabanızı rahat rahat kullanabilirsiniz. Fakat otobanlarda ise çok şerit olduğu için araçlar hem hızlı, hemde sürekli şerit değiştirir halde bulunuyorlar. Bu yüzden ikinci etap olarak şehir içinde turlamanızı öneririm.

Şehir içi gezinti

3- Kaldırımlar sizin için daha kötü bir tercih olacaktır. Kaldırıma yakın gittiğiniz takdirde yayaların sağa sola atladığını göreceksiniz. Bu yüzden ne kaldırım üzerinden ne de kaldırıma yakın gitmemelisiniz.

Sağa, sola atlayan yayalar

4- Virajlarda ise 'space' kullanmamanızı öneririm. Çünkü 'space' ile birlikte manevra yapmaya çalıştığınız takdirde araba kıç atacak ve kolay toplayamayacaksınız. Bu yüzden dönmek istediğiniz yere gelmeden önce hız azaltmanız ilk tercihiniz olmalı.

Viraj'a 'space' kullanınca arabanın kayması


Viraj'a girmeden önce yavaşlamak

5- Kazadan sonra hızı kesmeyip yolunuza devam etmek isterseniz arabanız savrulmaya başlayacaktır. O yüzden kaza sonrası (kazanın şiddetine göre) yavaşlamayı yada durmayı tercih etmelisiniz. 1-2 saniyelik duraksamayla kazadan kurtulabileceğiniz bir alan bulup çıkabilirsiniz.

Kazadan sonra hız kesmeden devam etmeye çalışmak


Kazadan sora bir saniye durup toparlanmak

6- Sıra geldi makas atmalara. Bu iş için iki ayrı mekan gayet uygun. Birincisi ' Angel Pine ' kasabasının altındaki otoyol (Birinci adayı ikinci adaya bağlayan otoyol). İkincisi ise ' Las Venturas ' şehrinin tamamen etrafından dolanan otobandır. Makas atmaya ilk başlarda şehir içindeki yollarda başlamanızı öneririm. Çünkü şehir içinde arabaların hızı daha az olduğundan makas atmak daha kolay olur. Kendinizi geliştirdikten sonra otobanlar vb. yerlerde makas atmanız daha kolay olacaktır.

Makas atmak için uygun yollar


Makas atmak

Okuduğunuz için Teşekkürler... Alıntı: GTATurk: Fail adlı üye.
Son düzenlenme: 17 Ekim 2021, 21:47:40 lazlow