GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
20 Ocak 2025, 14:25:43

C# C++

Başlatan iZombie, 31 Aralık 2017, 11:19:04

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Jawié

Başkalarının düşüncesi yanlış. C++ ile başlaman senin yararına olur. Uzun süreç alır ama öğrendiğinde diğer diller çocuk işi gelir.

iZombie

Alıntı yapılan: Jawié - 01 Ocak 2018, 11:34:38

Başkalarının düşüncesi yanlış. C++ ile başlaman senin yararına olur. Uzun süreç alır ama öğrendiğinde diğer diller çocuk işi gelir.

C++ bana web site vb avantajları olurmu

Jawié

Alıntı yapılan: epic - 01 Ocak 2018, 11:36:36

Web developer olmak istiyorsan php öneririm. Kolay, sade, samimi ve sıcak.  :) Bütün dillerin syntaxı bir noktada birleşiyor zaten. C++ ile aşinalığın olur.

iZombie

Alıntı yapılan: Jawié - 01 Ocak 2018, 11:45:35

Alıntı yapılan: epic - 01 Ocak 2018, 11:36:36

Web developer olmak istiyorsan php öneririm. Kolay, sade, samimi ve sıcak.  :) Bütün dillerin syntaxı bir noktada birleşiyor zaten. C++ ile aşinalığın olur.

Teşekkürler :)

Goddeww

Wildmana katılıyorum C# biraz zor gelebilir.

pag

Alimşah

Yorumları tek tek okudum ama C# yerine C++ ile başla diyenlerin niçin C++ dediklerini anlayamadım.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Bir programlama dili öğrenmeden önce, hangi platformlar üzerin'de yazılım geliştirmek istediğinize karar verin daha sonra ihtiyacınıza uygun programlama dilini seçersiniz. Eğer web platformların'da çalışacak uygulamalar geliştirmek istiyorsanız; Python, PHP, JQuery, Ruby gibi programlama dillerini araştırıp öğrenmeye başlayabilirsiniz. Mobil cihazlara yazılım geliştirmek istiyorsanız Java veya Swift öğrenebilirsin. Masaüstü yazılımı geliştireceksen eğer C#, Java, Python, C++, Visual Basic dillerini araştırıp başlayabilirsin ama; Programlamayı daha yeni öğreniyorsan C++ senin için en kötü seçimler'den bir tanesi. Peki neden?

- Önce algoritma öğren. Algoritmik şemalar oluşturarak çözmek istediğin bir problemi algoritmik olarak çözebiliyormusun onu öğren.

- C#ve Java ile veri yapılarını, fonksiyon kullanım mantığını, pointer kullanımı ve nesne yönelimli programlamayı daha rahat öğrenirsin. C# veya Java ile ilk adımını at. Ne zaman kendini tam anlamıyla hazır hissediyorsan, ileri ve orta düzey programlama tekniklerini öğrendiğini düşünüyorsan C++ diline geçiş yapabilirsin (yazılım sektörün'de aç kalmak istemiyorsan mutlaka öğrenmeni tavsiye ederim.)

Bir programlama dili ve programlama tekniklerini öğrendiğin zaman diğer dilleri çok rahat bir şekilde öğrenebilirsin. Önce ne yapmak istediğini ve yazılımı hangi platforma çıkartmak istediğini karar ver ve ona göre profesyonel olarak 1-2 dile yönel. Ama başlangıç olarak zor bir dille başlamaktansa kolayını kullanıp, tekniğini mantığını anlayarak zor olana geçiş yapmanız sizin en doğru ve mantıklı bir hamle olacaktır.

Yıllardır bu sektörde birçok ekip ile farklı diller'de projeler geliştirdik, C++ kadar güçlü ama bir o kadar zor bir dil görmedim.

İyi forumlar
Son düzenlenme: 18 Ocak 2018, 21:25:08 alimsahy
Senior Software Engineer