GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
20 Ocak 2025, 11:34:37

C# C++ PHP Dersleri

Başlatan Lé Spîke, 20 Ekim 2017, 07:31:36

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lé Spîke

Arkadaşlar. C# C++ ve PHP dersleri almak istiyorum artık. Onerebileceginiz kaynak varsa yorumda belirtmeniz güzel olur. İyi forumlar herkese...

cyReex

Çata-çut diye başlaman mümkün değil ilk önce algoritmadan başlamalısın sana biraz çocukça gelebilir fakat önemli olan bir site var; www.code.org

Lé Spîke

Alıntı yapılan: cyReex - 21 Ekim 2017, 09:53:58

Çata-çut diye başlaman mümkün değil ilk önce algoritmadan başlamalısın sana biraz çocukça gelebilir fakat önemli olan bir site var; www.code.org

Siteyi deneyeceğim. Peki başka kaynak yokmu? Kitap tarzında felan

UpTiMe

PHP 'de kolay. Temel yapısını anlarsan çok kolay hatta.

UpTiMe

Wither

www.code.org'u önermiyorum çünkü algoritmayı algılaması için küçük yaştaki çocukları geliştirmek amacıyla işleyen bir site. Yani ordan başlamak biraz zaman kaybı gibi olur diye düşündüm.

Bu arada c++'ı da önermiyorum tabi roketatar kodu yazmayacaksan :)
C#'dan başlayabilirsin, web ile ilgilenmek istiyorsan PHP olabilir dediğin gibi.
Önereceğim sitelere gelince;
www.muhammedmastar.com/csharp-dersleri
Bu adam çok güzel anlatıyor. Birde c# ile gerçekten çoğu şeyi yapabilirsin. Web dışında yazılıma başlayacaksan şiddetle öneriyorum diyeyim :)
C# ile trojen virüs yapıp komşuma atmıştım, tüm şifrelerini öğrenmiştim  :D

lacosapalm

Google aracılığıyla , bir siteye bağlı kalmaksızın ve örnekler yaparak  bu yolda ilerlemelisin. Öncelikle hepsinin bir anda olmayacağını kavraman lazım. Örneğin ilk öğrendiğin şeyi sürekli tekrarlayarak devam etmeni tavsiye ederim böylece öğrendiğin için aklından kolay kolay silinmez kodlar.

- S O N

iZombie

Alıntı yapılan: Wither - 04 Kasım 2017, 21:23:18

www.code.org'u önermiyorum çünkü algoritmayı algılaması için küçük yaştaki çocukları geliştirmek amacıyla işleyen bir site. Yani ordan başlamak biraz zaman kaybı gibi olur diye düşündüm.

C#'dan başlayabilirsin, web ile ilgilenmek istiyorsan PHP olabilir dediğin gibi.
Bu adam çok güzel anlatıyor. Birde c# ile gerçekten çoğu şeyi yapabilirsin. Web dışında yazılıma başlayacaksan şiddetle öneriyorum diyeyim :)

C# uygulama yapmayı tavsiye edermisin yoksa c++

Inappropriate

C# için Murat Yücedağ birçok video çekti. Tavsiye ederim.

Full Stack Developer
deniztemekoglu.com

Cynydlan

Murat yücedağ ben ondan öğrendim sayesinde sınıf geçmişik :D

ManoFire

Ne kadar işine yarar bilmiyorum ama D&R'da yazılım bölümü var. Oradan her türlü dilde (C#, C++, PHP, Java vb.) eğitici kitaplar bulabilirsin. Türkçe tabii ki.

Wither

Alıntı yapılan: epic - 30 Aralık 2017, 14:38:18

Alıntı yapılan: Wither - 04 Kasım 2017, 21:23:18

C# uygulama yapmayı tavsiye edermisin yoksa c++

C# ile uygulama yapmanı tavsiye ederim. Çoğu yerde işine yarar.

Alimşah

Öncelikle kendinizi hangi platform'da geliştirmek istediğinizi seçmenizi öneririm. Öğrenmek istediğiniz diller, farklı platformları hedef almaktadır.

C#, .NET platformu için Microsoft tarafın'dan geliştirilmiş programlama dilidir. Bu dil ile yazacağınız her kod .NET Framework yüklü sistemler'de çalışır sadece. (Şuan .NET Core ve Mono ile birlikte çapraz-platform olma yolunda ilerliyor)

C++, tüm sistem ve platformlara hitap eder. Yazacağınız her kod, Linux, MacOS, Windows, Telefon vb. sistem ve cihazlar'da çalışabilir.

PHP, tamamen web için oluşturulmuş web programlama dilidir.

Şimdi, 3 dile hakim olmak istiyorsanız C# ile başlamanız sizin için iyi olacaktır. C# ile temel programlama ve OOP prensiplerini çok rahat bir şekilde öğrenip kendinizi geliştirerek, diğer dilleri rahatça öğrenebilirsiniz. C++ ile kesinlike başlamayın ama öğrenin, sektörde aç kalmazsınız.

Senior Software Engineer