GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

SMF için 2020 teknolojisine uygun tema paketi yapmak.

Başlatan ynswtf, 31 Ocak 2020, 11:36:47

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ynswtf

Merhaba ben Yunus, öncelikle size kendimden bahsetmek istiyorum. 27 yaşında Web yazılım geliştiricisiyim ve Ankara'da bir yazılım firmasında çalışıyorum. 2011 - 2012 yılları arasın da Samp topluluklarında vakit geçiriyordum ve uzun bir süre ara vermek istedim. Geçenlerde bir iş başvurusu açtık şirket bünyesinde ve gelen arkadaşlardan bir tanesi .lua ile GTA 5 için server açtığını söyledi ve bende eskilere dalarak bu siteye tekrar erişim sağladım.

Görüyorum ki her şey yerli yerinde insanlar halen samp'ı oynuyor ve ne hikmetse SMF Samp oyuncuları için vaz geçilmez bir hale gelmiş. Ben de neden SMF için 2020 teknolojilerine uygun bir paket tema geliştirmeyeyim diye kendi kendime düşündüm ve yola koyulma kararı aldım.

Öncelikle bu paketin temaları, versiyonlara göre ücretli dağıtılacak (uygun fiyatlarda). Proje içerisinde kendine has bir uygulamalar mağazası olacak ve SMF market dışında bağımsız olarak sadece bu temayı kullanan kullanıcılara ücretsiz hizmet verecektir. Bu yardımcı uygulamalar belirleyeceğim bir server tarafından çekilecek ve tamamen ücretsiz olacak.

Tema paket fiyatları ortalama şu şekilde olacak.

Standart pack
Always Up-date pack
Developer pack
Project Owner pack

Öncelikle bu tek bir temadan oluşmayacak, main package üzerinden genişletilerek birden fazla tema türetilecek ancak hepsi aynı sistem dahilinde güncellenecek.

Standart pack:
Seçtiğiniz bir tema paketidir. Ortalama fiyatı tek seferlik 50 TL olabilir. Ancak bu paket geliştirilmeye müsait olmayacak ve gulp, webpack paketleri ignore edilecek. Tema üzerinde gulp ve webpack gibi yardımcı uygulamalar ile değişiklikler sağlayamayacaksınız. Satın aldığınız paketin versiyonu örneğin 1.0.1 olduğunu düşünelim, hata durumlarında 1.x paketlerine kadar ücretsiz güncelleme alabileceksiniz. Ancak temaya yeni eklenen bir hizmet yüzünden tema 2.x versiyonuna geçtiği zaman tekrar standart pack'i almanız gerekecek aksi halde yeni güncelleme size gelmeyecektir.

Always Up-date pack:
Yukarıdaki pakete ek bütün version güncellemelerini alabileceksiniz ancak bu paket her ay 40 TL üzerinden hesaplanacak. Eğer kullanıcı tarafından ödeme yapılmazsa kullanıcının planı standart pack'e düşürülecek.

Developer pack:
Seçmiş olduğunuz temanın tüm çekirdek yapısı sizinle paylaşılacak ve dilediğiniz zaman gitlab üzerinden forklayabileceksiniz, aylık ödemeli bir plana sahip olacak ve ortalama 100 TL den satılacak.

Project Owner pack:
Main-Development projesi hariç tüm temalara erişim sağlayabileceksiniz ve dilediğiniz zaman forklayabileceksiniz. Yukarıdaki kurallar dahil olmak üzere aylık 300 TL'ye bu aboneliği açacağım.

Projede kullanılacak teknolojiler

Webpack
Babel ES7 - ES6
Vue js
Uikit Framework
Symfony Doctrine
Gulp (convert for Uikit Framework)

Usulsüzlük:
Paket dahilinde bir kullanıcı satın aldığı paketi yada aboneliği olan Project Owner pack paketinden her hangi bir temayı başka bir kullanıcıya satar ve bu durumdan kendine usülsüz kazanç sağlarsa. Projeyi tamamen durdurma olasılığı olabilir. Bu durumda hiç bir kullanıcı hak sahibi olamaz.

Geliştirme Süreci:
Bu paketin geliştirilmesi için muhtemel 2 aylık bir zamana ihtiyacım var. Bu süreçte geliştirilmesinde rol alacak yada canlı teste tabi tutabilecek arkadaşlara ihtiyacım olacak. Yapılan çalışma sonucunda istediği 3 tema paketinin standart pack sürümünü onlarla ücretsiz paylaşacağım.

Tüm bu metinler alelen yazılmıştır güncellenebilir fikir değişikliğine gidilebilir. Bu paket olmasını istediğiniz, soru/sorunlarınızı başlık altında belirtebilirsiniz. Lütfen özel mesaj ile iletişime geçmeyin bakamıyorum çok fazla.

Nexis Project Owner - Full Stack Developer - Symfony Excerpt | A sleepy software developer working with coffee

Lé Spîke

Bu platformda bir şeyler yapabileceğinizi sanmıyorum ama hayırlı satışlar diyeyim. Başarılar.

ynswtf

Alıntı yapılan: ᴘsʏᴄʜᴏ - 31 Ocak 2020, 15:32:55
Bu platformda bir şeyler yapabileceğinizi sanmıyorum ama hayırlı satışlar diyeyim. Başarılar.

Bari sebebinide söyleyin de ona göre bir karar alalım. Bildiğiniz bir şeymi var

Nexis Project Owner - Full Stack Developer - Symfony Excerpt | A sleepy software developer working with coffee

Lé Spîke

Alıntı yapılan: ynswtf - 31 Ocak 2020, 16:01:14

Bari sebebinide söyleyin de ona göre bir karar alalım. Bildiğiniz bir şeymi var

Bildiğim bir şey yok hocam. Sadece gözlem ve deneyimlerimle konuşuyorum.

Cruza

Hoşgeldiniz, proje güzel iyi çalışmalar dilerim.

since 2008
graphic designer & front-end web developer

ynswtf

Alıntı yapılan: Cruza - 02 Şubat 2020, 18:11:24

Teşekkür ederim.

Bu geliştirme sürecinde canlı yayın yapmayı düşünüyorum. Bu sayede bilgi edinmek isteyen genç arkadaşlara da bir imkan olabilir. Belli başlı bir zaman diliminde hangi platformda benim masaüstümü paylaşabilirim sizce. Muhtemelen Discord olacak gibi. bu konuda bana fikir verebilirmisiniz.

Ayrıca bu canlı yayına katılmak isteyen olabilirmi. Yoksa tüm projeyi kendi başıma ilerleteceğim.

Lé Spîke

Alıntı yapılan: ynswtf - 03 Şubat 2020, 11:37:33
Alıntı yapılan: Cruza - 02 Şubat 2020, 18:11:24

Teşekkür ederim.

Bu geliştirme sürecinde canlı yayın yapmayı düşünüyorum. Bu sayede bilgi edinmek isteyen genç arkadaşlara da bir imkan olabilir. Belli başlı bir zaman diliminde hangi platformda benim masaüstümü paylaşabilirim sizce. Muhtemelen Discord olacak gibi. bu konuda bana fikir verebilirmisiniz.

Ayrıca bu canlı yayına katılmak isteyen olabilirmi. Yoksa tüm projeyi kendi başıma ilerleteceğim.

Discord olabilir. Şahsen ben yayın sistemini seviyorum. Ama katilacaklarini sanmam.

psirograpth

Öncelikle başarılar dilerim platformda işinin ehli insanlar görmek mutluluk verici.

Bu platformda web adına bir şeyler yapmak için samp oynamanın şart olduğunu düşünmüyorum, zira işinde belirli bir seviyeye gelmiş birinin bu platforma hizmet vermek istemesi bile mucize denilebilir.

#letsbemagian

Lé Spîke

Alıntı yapılan: psirograpth - 13 Şubat 2020, 11:21:17
Öncelikle başarılar dilerim platformda işinin ehli insanlar görmek mutluluk verici.

Bu platformda web adına bir şeyler yapmak için samp oynamanın şart olduğunu düşünmüyorum, zira işinde belirli bir seviyeye gelmiş birinin bu platforma hizmet vermek istemesi bile mucize denilebilir.

Ben samp oynamanın şart olduğunu söylemiyorum. Bu platformun kitlesi henüz çocuk gibi. Bu yüzden bu platformdan bir şey çıkmaz diyorum. İlgileri yok yani. İlgilenenler de zaten bu şekilde satış yapmaya çalışıyor.

Mag

Mekanın sahibi geri gelmiş. Hoşgeldin abi.

ynswtf

Alıntı yapılan: ᴘsʏᴄʜᴏ - 14 Şubat 2020, 00:57:25

Ben samp oynamanın şart olduğunu söylemiyorum. Bu platformun kitlesi henüz çocuk gibi. Bu yüzden bu platformdan bir şey çıkmaz diyorum. İlgileri yok yani. İlgilenenler de zaten bu şekilde satış yapmaya çalışıyor.

Takdir ederseniz 27 yaşındayım ve bu iş benim kariyerim. Amacım kendime para kazandırmak değil, kendi bilgilerimi tazelemek. Ancak ne kadar bilgi tazelemek de olsa benim emeğimin bir karşılığı olması gerekiyor. Çünkü ben normal projelerimden zaman ayırıp bu işe odaklanmayı düşünüyorum tabi buda benim için zaman maaliyeti. Hani çocuklardır ortam, bilemem ama böyle bir düşünceye girişmiş bulundum :)

ynswtf

Teşekkür Ederim güzel sözleriniz için.

Alıntı yapılan: Mag - 14 Şubat 2020, 01:23:28
Mekanın sahibi geri gelmiş. Hoşgeldin abi.

Teşekkürler kardeşim, hoş buldum.
Son düzenlenme: 14 Şubat 2020, 01:32:50 ynswtf

NexoR

SMF forum yazılımı ücretsiz olmasından dolayı bu platform da bu kadar çok tutulduğunu düşünüyorum. Bence geliştirecekseniz XenForo yazılımına yönelmenizi tavsiye ederim. Çünkü SMF bana göre biraz sıkıntılı. Çok çerez kalıntıları oluyor ve Seo uyumlu değil. Responsive özelliği son sürümle geldi ama bana göre çok fazla kullanışlı değil. Çerez sıkıntıları çözülüp ve Seo uyumluluğu olursa çoğu platformda ilk tercih edilecek forum yazılımı olacağını düşünüyorum.

Lé Spîke

Alıntı yapılan: ynswtf - 14 Şubat 2020, 01:29:22
Alıntı yapılan: ᴘsʏᴄʜᴏ - 14 Şubat 2020, 00:57:25

Takdir ederseniz 27 yaşındayım ve bu iş benim kariyerim. Amacım kendime para kazandırmak değil, kendi bilgilerimi tazelemek. Ancak ne kadar bilgi tazelemek de olsa benim emeğimin bir karşılığı olması gerekiyor. Çünkü ben normal projelerimden zaman ayırıp bu işe odaklanmayı düşünüyorum tabi buda benim için zaman maaliyeti. Hani çocuklardır ortam, bilemem ama böyle bir düşünceye girişmiş bulundum :)

Sizin çocuk olduğunuzu söylemedim. Yanlış anlamayın. Bu platformda tüketici kitle genel itibariyle çocuk gibi diyorum. Üretici kitle de satış yapmaya çalışıyor ama tüketici kitlenin ilgisinde değil. Bu yüzden çok zor diyorum. Ama başarılar. Ayrıca NexoR'a katılıyorum. Xenforo benim ilgimi çeken bir forum scripti. Daha temiz görünüyor. Onun üzerinden ilerlemenizi öneririm ben de.

ynswtf

Alıntı yapılan: NexoR - 14 Şubat 2020, 13:06:17
SMF forum yazılımı ücretsiz olmasından dolayı bu platform da bu kadar çok tutulduğunu düşünüyorum. Bence geliştirecekseniz XenForo yazılımına yönelmenizi tavsiye ederim. Çünkü SMF bana göre biraz sıkıntılı. Çok çerez kalıntıları oluyor ve Seo uyumlu değil. Responsive özelliği son sürümle geldi ama bana göre çok fazla kullanışlı değil. Çerez sıkıntıları çözülüp ve Seo uyumluluğu olursa çoğu platformda ilk tercih edilecek forum yazılımı olacağını düşünüyorum.

Zannetmiyorum ki bu forumdaki arkadaşlar SMF'den vazgeçsin. İnanın bende hiç mutlu olmuyorum SMF ile ama millet vaz geçmiyor kolay bir yapısı var diye. Eğer farklı bir alt yapı tercih edilecek olursa, kendi alt yapımla bir forum sistemi geliştiririm ancak benim alt yapım açık kaynak bir yapı değil o sıkıntı yaratır yaratırsa şayet.