GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

GTA The Trilogy: The Definitive Edition - Genel Sohbet Konusu

Başlatan lazlow, 05 Ekim 2021, 21:56:48

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lazlow

@KamilPanpa37 Çok yerinde bir eleştiri olmuş. Grafikleri yeterli seviyeye ulaştırmışlar ama karakter görünümlerini bozmuşlar. Üstüne klasik oyunda olmayan bugları getirmişler ve alakasız bir şekilde yeni yeni objeler oyuna getirmişler. Bu objelerin birçoğunun GTA 5 modellerinden alınması da pek iyi bir fikir olmamış. Özellikle yağmur tam bir işkenceye dönüşmüş. Çok yakın bir zamanda düzelteceklerini umuyorum.

KamilPanpa37

@lazlow  Umarım yakın zamanda update ile çözerler bu sorunu. Gün aşırı işten dolayı yoğun olduğum için San andreas ve Vice City'i daha deneyim etme fırsatı bulamadım. Teknik sorunları  dışında Gta III görsel açıdan su efektleri hariç oldukça muazzam duruyor. Karakter modellerine gelecek olursam eğer, evet eski karakterlerin nostaljik retro tarzı gitmiş bu kötü olmuş. Oyunun bütün karakterlerini roblox tarzı karikatürist yapmışlar, sanki amaçları gerçekçilikten çok anime tarzı bir hava katmak olmuş, özellikle sokakta gezen Npc kızların detayları bildiğimiz anime filmlerindeki japon kızlar ile aynı seviyede, hem tatlı hemde trajikomik olmuş :D  Ama Claude'nin güncel haline hem görsel olarak hem de tarz olarak çok beğendim. Vice City ve San andreas'ı da oynayıp deneyim ettiğimde düşüncelerimi yine belirtirim. Teknik sorunları ve türkiye için yüksek fiyat seçeneği olmasa kesinlikle kötü bir Definitive Edition olmuş diyemem lazlow bey  :)

Radless

Keşke GTA V üzerinden mod yapar gibi yapsalardı dedirten bir üçleme olmuş benim için.
Rockstar'a bu dilencilik yüzünden baya laf etmiştim ama beni güldürmeyi başardılar, 60 doları da mutlulukla verenlere selamlar :)

https://www.metacritic.com/game/pc/grand-theft-auto-the-trilogy---the-definitive-edition

Son düzenlenme: 18 Kasım 2021, 13:34:58 Radless
"Life's too short to hold grudges."

raoz

Bugün, 19 Kasım'da Rockstar Games'in kendi haber sayfasında belirttiğine göre yeni bir güncelleme yoldaymış. Sorunları çözmeyi hedefleyen bu güncellemenin şu anlık ne içerdiğini bilmemekle beraber haberde gerçekten ümit verilmesi gereken bir güncellemeden bahsediliyor. Ek olarak herkesin isteyebileceğini düşündüğüm başka bir bilgi: Klasik Üçleme, Rockstar Mağazası'na yakın zamanda bir paket olarak eklenecek.

Kaynak: https://www.rockstargames.com/newswire/article/393o373751k48k/a-note-from-the-rockstar-games-team-re-grand-theft-auto-the-trilogy-th

Gladiator

O kadar büyük hayal kırıklığına uğradım ki bir daha oynamak istemiyorum bu versiyonu. Gelen güncellemelerden sonra iyi yorumlar alırsa ancak tekrar oynarım.

Bilinmeyen Bey

Bu Konunun altına herhangi bir GTA Trilogy: Definitive Edition oyunu hakkında düşüncelerinizi bırakın. Küçük bir sohbet-tartışma-karşılaştırma gibi çeşitli bir konu olsun :)

GTA Trilogy: Definitive Edition hakkında bilmediğiniz şey olabileceğini düşündüğüm için, aşağıdaki konulara göz atın ayrıca...:

GTA: The Trilogy - The Definitive Edition 1.04 Güncelleme Notları

GTA Trilogy Definitive Edition VS Orijinal Sürüm Karşılaştırması

Bilinmeyen Bey

Hazır konuyu açtım, ilk yanıt benim tarafımdan olsun :)

Şimdi GTA Trilogy: Definitive Edition çıkalı şuanda 5 ay oldu. Ve ben hala bu oyunu indirmedim. Ancak oyun hakkında birçok şikayetim bulunuyor. Bence tarihsel olarak gidelim ve bu yeni versiyondan neden nefret ettiğimi söyleyeyim:

Oyun çıktıktan sonra GTASeriesVideos tarafından bir canlı yayın akışı gerçekleşti. Kendileri 3 GTA oyununu da satın almış ve canlı yayında oynuyordu. Grafikler güzel gözüküyor, mekanikler yine benzer gözüküyordu. Ama sıkıntı şurada, sadece bu kadar olsaydı keşke. Oyunu oynamaya devam ettikçe hatalar ile karşılaştılar. İlk oyun GTA 3'dü. Şahsen GTA 3 benim ilk bitiremediğim oyun. Çünkü zorluğu beni engelliyordu.

Kendileri oynarken bende izliyordum. Hatalardan birtanesi, orjinal oyunda da bulunan Köprünün içinden geçme hatası idi. Eğer arabanız ters iken köprüde olursanız, köprünün içinden geçip denize düşeceksiniz. Ancak bu hatayı 2 katı daha kötü yapmışlar. Artık arabanın ters olması gerek yok çünkü adamlar direk araba ile aşağıya düştü. Normal, sürerken, aşağıya düştüler!

Tabi bu hataların çoğunu Vadim M'e yolladım... neler var neler, çökmeler, görünmeyen objeler, görünmeyen adamlar, performans sıkıntıları... birsürü saçma şey!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ardından birkaç hafta ve ay geçti. Millet daha çok hata bulmaya başladı. Bunlardan en popüleri galiba GTA San Andreas'daki Görünmez Köprü galiba... bunu nasıl becerdiler en büyük soru orda. Oyundaki hiçbir kod, hiçbir kaplama o köprünün görünüşünü kapatamaz. Bu imkansız!

Tabi daha da fazla hatalar yine yine ve yine bulunmaya başladı. Hatalardan bahsediyoruz ama yenilik geldi mi peki? Tabiki de hayır. Liberty City yine kullanılabilir değil... ne solid (içinden geçilebilir mekanın) ne de etkileşime geçilebilir.

Adamların elinde birçok şans vardı ama onlar direk çöpe atmış onları!

Hatalar, eksikler, sözde "yenilenmiş" adı olan ancak yenilenmemiş ve yeni denebilecek bir özellik eklenmemiş bir oyun var karşımızda bana göre.

Şuanda Youtube'da bir kanal var. Kendisi her gün/hafta bir bug videosu paylaşıyor. 10-20 bug 1 videoda. Yani... tebrikler abi... valla bundan daha büyük bir hakaret yok... oyuncularına, fanlarına böyle hakaret edemezdin be!
Son düzenlenme: 10 Nisan 2022, 20:39:37 Bilinmeyen Bey

lev

GTA:SA zaten efsane bir oyun sadece grafik ayarlarını güncelleyip bir kaç yan görev ya da oyunu bitirdikten sonra bile oyunu oynatmaya devam edecek bir kaç şey eklemek yerine sanırım bir biz oyun çıkaralım gözüyle bakıldığı için bir çok bugda yeni eklentilerle dolu olan GTA'ya yansıdı sadece bir kaç yan görev ve oyunu oynatmaya devam ettirecek bir kaç bir şey olsa ve grafiklerini günümüze göre hafif oynamalar ile uygulasalar tadından yenmezdi diye düşünüyorum

Ranger.

Alıntı yapılan: lev - 16 Nisan 2022, 01:48:37
GTA:SA zaten efsane bir oyun sadece grafik ayarlarını güncelleyip bir kaç yan görev ya da oyunu bitirdikten sonra bile oyunu oynatmaya devam edecek bir kaç şey eklemek yerine sanırım bir biz oyun çıkaralım gözüyle bakıldığı için bir çok bugda yeni eklentilerle dolu olan GTA'ya yansıdı sadece bir kaç yan görev ve oyunu oynatmaya devam ettirecek bir kaç bir şey olsa ve grafiklerini günümüze göre hafif oynamalar ile uygulasalar tadından yenmezdi diye düşünüyorum

Kesinlikle katılıyorum ve de karakter modellemeleri hakikaten kötü. Sırf karakter modellemeleri ve araç modellemelerini adam gibi yapsalar daha iyi olabilirdi. Çevre detayları, ışıklandırmalar güzel duruyo ama araçlar ve karakter görünümleri çok kötü.

Gladiator

Sadece makyajlayıp önümüze atmalarına rağmen 10 milyon kopya satmış...

Ranger.

Yeniden başlayacak olsam yine orjinal oyundan başlarım bu arada.

Bilinmeyen Bey

Grove Street Games sağolsun, tüm kaldırılmış içerikleri biliyoruz. Evet.... Grove Street Games oyunun eski main.scm'sini, yan scriptler yani kaldırılmış görevler/aktiviteler/olaylar gibi pek çok şeyi Definitive Edition'un içinde bırakmış.

Tabi bazı Data Minerlar (Bilgi toplayanlar) hemen oyunun içinde olan bu olayı öğrendiklerinde hemen ellerine gelebilecek herşeyi buldu.

Reddit veya GTAForums da kaldırılmış tüm kaldırılmış içeriklere detaylı bir bilgi veriyor olacaktır.

GTAForums'un önemli bir kişisi ve sevdiğim bir kimse olan Slick, bana yardımcı oldu ve tüm oyunun içinde bırakılan dosyalara bana verdi. Aynı onun yaptığı gibi, bu scriptleri buraya bırakacağım. Eğer cleo ya da SannyBuilder kullanmayı biliyorsanız tüm detayına bakabilirsiniz:

Buraya tıklayarak tüm kaldırılmış içerikleri indirebilirsiniz

Bahadır..

Bu oyuna yazık oldu gerçekten. Minumum gereksinimlerini kaldıracak bir sistemim var, uzun zaman sonra belki adam etmişlerdir diyerekten oynamaya kalktım.

GTA 3'te hiçbir sıkıntı yokken GTA Vice City'de oyun ara ara kasıyor ama kendini yine oynayabiliyor, GTA San Andreas'de ise kasmaktan oyun oynanmaz hale getiriyor. Daha oyunlar arasında bile düzgün optimizasyon yapılmamış. Bu oyunların çeyrek asırlık orijinal sürümlerinde kimse optimizasyonundan şikayet etmiyordu.

Bilinmeyen Bey

Bu aşağıdaki alıntı, benim Rockstar Games Kısa Haberler konusunda da belirtiğimiz güncelleme ve önemli şeyler;

Alıntı yapılan: Bilinmeyen Bey - 19 Ekim 2022, 22:44:42
Şuanda tüm GTA Trilogy Definitive Editionlara güncelleme zorunluluğu var. Bu güncelleme hakkında bahsetmeden önce önemli bir detaya deyineyim;

Twitter'dan @billsyliamgta adlı kullanıcı şöyle bir post paylaştı; "GTA ÜÇLEMESİ DE YENİ BİR KOD TABANI YOLUNA SAHİPTİR. GROVE SOKAK OYUNLARI ARTIK BU PROJE İLE İLİŞKİLİ DEĞİLDİR.#GTATRILOGYDE PIC.TWITTER.COM/JVRGGE46RC";

Yani artık GTA Definitive Edition'u güncelleyecek kişiler ya da bu proje ile alakalı, Grove Street Games/War Drum Studios birdaha el sürmeyecek. Alakalarının kalktığını söylüyorlar. Kim bilir?  :allaalla:

Güncelleme notlarına gelirsek;

- Ana karakterimiz CJ önceki güncelleme notlarında, örneğin 1.00 Versiyonunda pantolonun doku kalitesi çok kötü gözüküyordu. Bu yeni v1.04 güncellemesi ile bu hatayı düzelttiler.

- GTA Definitive Edition'un Mobil versiyonun 31 Mart 2023'e kadar ertelendiği duyuruldu...

- Tüm platformlarda üç başlıkta da kararlılık iyileştirmeleri (Rockstar'ın sitesinde sadece bu yazıyordu)

- Haritanın dışına çıkan oyuncuların, duvarlarını düzeltmek için bir el atmışlar. Düzeltmiş mi? Pek değil ama her zaman olmuyor yani iyi.

- Billboardlar güncellendi ve daha yeni dokulara sahipler.

_Code

3 kült oyuna resmen hakaret bu remasterlar. Elinin altında Unreal Engine 4 gibi bir motor var, elini cebine atsan elin kaybolacak kadar paran var, sadece "birazcık" özenselerdi bu oyunlara böyle bir şey hiçbir zaman yaşanmayacaktı.

Vuruş hissiyatı hala leş gibi.

Gta San Andreas'in sürüş mekaniği hariç diğer 2 oyunun sürüş mekaniği leş gibi ( bu arada eski araba mekaniği bu ona bile ellerini sürmemişler).

Yapay zekaya da ellerini sürmedikleri için günümüz şartlarına göre yapay zeka hala sinir bozucu,

Animasyonlar hala aynı,

Grafiklere değinmek bile istemiyorum neymiş efendim biz bu oynunlarda eski oyunların havasını korumak istedik tabii efendim çocuk kandırın. Eski oyunların grafik modları bile yaptığınız oyundan daha güzel gözüküyor. Ayrıca optimizasyon problemi de yok o modların.

Modellere değinmek bile istemiyorum o yüzler ne öyle ya...

Bu oyunları cilalamamışlar resmen içine etmişler. Aldığı hiçbir kuruşu haketmiyor gidin orijinal oyunları indirin.

Resmen faciaya imza atmışlar. Umarım aynı şeyi GTA VI'da yaşamayız.

SA:MP Turkiye CnR IP: server.sampturkiyecnr.com:7777