GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

GTA The Trilogy: The Definitive Edition - Genel Sohbet Konusu

Başlatan lazlow, 05 Ekim 2021, 21:56:48

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Clayss

Bu rockstar ne yapmaya çalışıyor hala çözemedim.  :oku2:

Radless

çöp bir fiyatlandırma kendi oyun motorlarını bile kullanmadıkları halde, sadece yeni grafikli eski bir oyunu yurt dışına dahi çok uçuk bir fiyata satıyorlar (60 dolara çok fazla çeşitli AAA oyunlar var, sadece grafiği yenilenmiş bir üçleme için bu normal bir miktar değil ki geçtim zaten Türkiye fiyatını, koskoca Rockstar yeni oyunlarına Türk oyuncuları takıp altyazı koyma zahmetine dahi girmiyor) bu arada yorumlara baktımda gerçekten oyuncu kitlesini aptal yerine koymuşlar
Son düzenlenme: 10 Kasım 2021, 21:46:42 Radless
"Life's too short to hold grudges."

lazlow

Alıntı yapılan: Radless - 10 Kasım 2021, 21:27:14
çöp bir fiyatlandırma kendi oyun motorlarını bile kullanmadıkları halde, sadece yeni grafikli eski bir oyunu yurt dışına dahi çok uçuk bir fiyata satıyorlar (60 dolara çok fazla çeşitli AAA oyunlar var, sadece grafiği yenilenmiş bir üçleme için bu normal bir miktar değil ki geçtim zaten Türkiye fiyatını, koskoca Rockstar yeni oyunlarına Türk oyuncuları takıp altyazı koyma zahmetine dahi girmiyor) bu arada yorumlara baktımda gerçekten oyuncu kitlesini aptal yerine koymuşlar
Türkiye için olan fiyat, özellikle seçilmiş olmayıp kur farkından dolayı ortaya çıkan bir miktar. Steam'e gelince olması geren fiyat gözükür

shephard^

Alıntı yapılan: Clayss - 10 Kasım 2021, 20:32:10
Bu rockstar ne yapmaya çalışıyor hala çözemedim.  :oku2:
eski oyunu tekrar satıp oyuncu kitlesini dolandırıryor

lazlow

Bugün çıkıyor bakalım. Hemen satın almak isteyenlerin en azından Steam'e gelmesini beklemelerini tavsiye ederim.

_Code

Oynanış hala eski, animasyonlar hala kütük gibi, sesler eskisi gibi. Değişen şeyler:

-Işıklandırma ve çizim mesafesi
-Bazı modeller (Karakter, silah)
-Görevi kaybettiğinizde göreve en son yerden devam etmenize olanak sağlayan sistem
-Ana menü
-Silah Seçme Ekranı
-Yanma, patlama ve deniz efektleri
-Bazı HUD değişiklikleri

Bunlar için 530TL istemek düpedüz dilenciliktir. Aynısının daha iyisini modlar ile yapabiliyorsunuz. Bari ses efektlerini ve animasyonları değiştirselermiş bune ya böyle.

SA:MP Turkiye CnR IP: server.sampturkiyecnr.com:7777

lazlow

Alıntı yapılan: _Code - 11 Kasım 2021, 13:56:10
Oynanış hala eski, animasyonlar hala kütük gibi, sesler eskisi gibi. Değişen şeyler:

-Işıklandırma ve çizim mesafesi
-Bazı modeller (Karakter, silah)
-Görevi kaybettiğinizde göreve en son yerden devam etmenize olanak sağlayan sistem
-Ana menü
-Silah Seçme Ekranı
-Yanma, patlama ve deniz efektleri
-Bazı HUD değişiklikleri

Bunlar için 530TL istemek düpedüz dilenciliktir. Aynısının daha iyisini modlar ile yapabiliyorsunuz. Bari ses efektlerini ve animasyonları değiştirselermiş bune ya böyle.

Bu fiyat için bu dediğimi alıntılıyorum:

Alıntı yapılan: lazlow - 10 Kasım 2021, 21:57:39
Türkiye için olan fiyat, özellikle seçilmiş olmayıp kur farkından dolayı ortaya çıkan bir miktar. Steam'e gelince olması geren fiyat gözükür

Yani hemen almak isteyenler, ne kadar parası olursa olsun bu kadar vermesin, Steam'e gelmesini beklesin en azından. Steam neyse ki olması gereken miktarı bölgelere ayarlama yapıyor. Tabii fiyat yanında oyun için de güncellemeler gelmesi ekleriz.

_Code

Steam'in kendisi ayarlama yapmıyor firmaya ayarlanabilecek miktarı sunuyor firma "isterse" o fiyata çekiyor. Rockstar böyle bir şeyi yapmaz.

lazlow

Alıntı yapılan: _Code - 11 Kasım 2021, 14:39:44
Steam'in kendisi ayarlama yapmıyor firmaya ayarlanabilecek miktarı sunuyor firma "isterse" o fiyata çekiyor. Rockstar böyle bir şeyi yapmaz.
Rockstar Games, oyunlarını Steam için yapıyor. GTA 5'teki oyun içi paralar için yapmıyor. Red Dead Redemption 2 için yapmasaydı şimdiki fiyatından çok daha fazlaya mal olacaktı. Zaten Rockstar Games'in o yüzden PC için Steam'e getirmeyip, önce Rockstar Launcher'a getirmesinden anlaşılıyor

_Code

Hocam biz ne kadar boğaz patlatsak da bir şey değişmiyor. Daha bugün birçok ürüne zam gelmiş, kaldı ki dolar ile satılan oyunlar nasıl bu dalgadan etkilenmesin.
Kaynak
Burda firmanın suçu var mı? Biraz var evet, asırlık oyun 60 dolardan satılması saçma ama onlar için 60TL gibi bir şey oluyor. Bizim açımızdan 60TL oyunlar için ortalama sayılabilecek bir fiyat.
Ülkemizin über düper muhteşemsi ekonomisi sayesinde oyun bize 530TL ye geliyor.
Son düzenlenme: 11 Kasım 2021, 15:45:31 _Code

lazlow

Alıntı yapılan: _Code - 11 Kasım 2021, 15:43:53
Hocam biz ne kadar boğaz patlatsak da bir şey değişmiyor. Daha bugün birçok ürüne zam gelmiş, kaldı ki dolar ile satılan oyunlar nasıl bu dalgadan etkilenmesin.
Kaynak
Burda firmanın suçu var mı? Biraz var evet, asırlık oyun 60 dolardan satılması saçma ama onlar için 60TL gibi bir şey oluyor. Bizim açımızdan 60TL oyunlar için ortalama sayılabilecek bir fiyat.
Ülkemizin über düper muhteşemsi ekonomisi sayesinde oyun bize 530TL ye geliyor.
Ne yazık ki öyle. Zaten yeni olmayan bir oyuna 530₺ vermek anlamsız. GTA 6 olsa bir derece hak veririm ama çok zor

DracDonix

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

Impeccable

GTA SA Definitive Edition'u Xbox Series S'de denedim. Grafikler oldukça iyi ancak böyle bir seriye remastered yerine remake çok daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Karakter modellemeleri öyle göründüğü kadar hoşuma gitmedi. Hele ki bir sahnede Sweet'in gözleri görünmüyor bile.

Gladiator

Gerçekten hayal kırıklığı oldu. Tamam remake değil ama en azından Claude ve Tommy yüzebilse, tırmanabilse, CJ merdivene tırmanabilse, bu gibi modern mekanikler oyunlara gelse harika olurdu.

KamilPanpa37

Oyun dün korsan'a yenik düşüp kırıldı. Ben de üç trilogy'den şu anlık kendime 4.55 GB'lık düşük boyutu ile en uygun olduğu için ve modern grafikleri güncel haliyle tekrar deneyim etmek istediğimden ötürü, dün üç oyundan Gta III'ü seçip iki üç saat oynadım.

Öncelikle oyunu ultra' grafikte deneyim ettim görsel olarak çok beğendim, gerçekten remastered bir oyun yapmak konusunda kafa yormuşlar, özellikle gece Liberty City'nin o kasvetli atmosferini Unreal Engine motoru ile halen korumayı başarmışlar, ışıklandırmalar tek kelimeyle muazzam. Ben kendim canlı bir şekilde oynarken o kasvetli havayı modern grafikler ile ciddi bie şekilde hissettim.

Teknik anlamda nasıl bir iş çıkartmışlar derseniz ?  Üzülerek söylemem gerekirse tek kelimeyle rezalet ! 

Gerçekten bazen kendi kendime söyleniyorum 60 dolar 529 TL neyine talep ettiniz bu oyunun diye.

Rockstar Games Grove Street Games diye bir stüdyonun eline vermiş bu eski sürümleri ve onlarda teknik anlamda içine etmişler oyunun. Ne adam akıllı optimizasyon ile kafa yormuşlar, ne de bugfix'den geçirmişler oyun her anlamda dökülüyor.

Rockstar Games'de hiç bir şekilde üstünde durmamış. Ben oyunu oynarken ikinci Cyberpunk 2077 vakası yaşadım resmen.

Bunları size bir kaç görselde gösteriyim.

1. 

Bu ne biçin bir yağmur efekti. Yağmur mu yağıyor sicim mi yağıyor belli değil. Bir de sizde farkettiyseniz bu resim'de Claude ile Salvatore Leone'nin mekanında deniz manzarasına doğru bakıyorum, denizin olduğu kısımlara sanki kapalı bir mekanmış gibi yağmur yağmıyor, sonrasında ise böyle saçma bir yapmur efekti oluşuyor. Bu her yağmurlu zaman döngüsünde oluyor gerçekten çok garip :D

2. 

Bu resim de ise Ray Machowski görev almıştım, oynayanlar hatırlar kapalı bir tuvalet'de bize bazı ayakçılık görevleri veriyor, ilginç olan ne derseniz ? mekan kapalı olmasına rağmen içeri yağmur yağıyor. Gerçekten şu oyunu bugfix'den geçirmedikleri bariz bir şekilde belli.

3. 

Bu resim de ikinci kıta'daki görevlere geçtim, silahçıya geldim bir silah alıyım diye, dükkanın içine yine yağmur yağıyor. Yere dökülenler ise yağmur damlacıkları değilde beyaz garip halka efekti gibi garip şeyler dökülüyor. Yağmur efektlerini Gta serilerine mod geliştiren kişiler yapmış olsa daha iyi kodlar şu efetleri. Tek kemiyle rezalet !

Eeee ne bekliyordun ? diyen olabilir belki. Bu kadar da  teknik anlamda kötü bir remastered beklemiyordum. Oyun önerilen ayarlarda Gtx 970 GPU istiyor, ama benim Gtx 1660 Süper ekran kartım bile Medium ayarlarda sabit 60 fps veremiyor. Frame Rate değerleri 37-45-60-70-85 olmak üzere oyundaki nüfus yoğunluğu ve görsel yoğunluğa göre sürekli değişiyor. 

Rockstar Games'in şu an için Ubisoft kalitesinde bu kadar özensiz ve baştan savma bir iş çıkaracağı aklıma gelmezdi. Zaten daha fazla para kazanalım hırsı ve istemci sevdaları yüzünden Steam ve diğer dijital platformlara bile çıkartmadılar. Rockstar Launcher'i çökerip içine etmişler. Oyuncular Gta Online ve RDR online bile oynayamıyorlar. Rockstar'ın bir an önce şu çalışma statüsüne bir çeki düzen vermesi lazım.

Amacım oyuncuları korsan'a teşvik etmek değil ama iyi ki de korsan olarak oynamışım. Şu oyuna 60 dolar 529 TL para verip alsaydım paramı çöpe atmış gibi hissederdim.

Bu arada oyunun PC üzerinde denemek isteyen kişiler varsa, korsan sürümü için link isteyenler özelden mesaj atabilir. Korsan paylaşım yasak olduğu için burada paylaşamıyorum.

Orjinal almak isteyen kişiler varsa kendi tercihleri saygı duyarım, ama ülkemizin şu an ki dolar kurunda bu yenilenmiş sürümlere 60 dolar 529 TL para vermek yerine paranızı eminim daha iyi değerlendirebilirsinz.  :)
Son düzenlenme: 13 Kasım 2021, 22:11:00 KamilPanpa37