GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Zombieland Roleplay - Forum aktif!

Başlatan Vengeance, 13 Mart 2020, 18:03:53

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Elsewiir

Başarı dilekleriniz için teşekkürler :serefe:
Airdrop sistem tanıtımı içeriği konu içine etkinlik işleyişi de dahil edilerek yenilendi. Bu sisteme dair kafanızdaki soru işaretlerini giderdiğimiz ve etkinliğin tanıtımını yaptığımız konuya aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Vengeance

Son hazırlıklarımızı tamamlarken karakter başvurularını açmaya karar verdik. 8 Mayıs günü başvurunuzu yapabileceğiniz panelimizin bağlantısını paylaşacağız. Cuma günü görüşmek üzere!

NikolaiS

Discord daveti geçersizleşmiş dostlar, yenilerseniz çok mutlu olurum.

Vengeance

Alıntı yapılan: RuamleS - 05 Mayıs 2020, 23:11:48
Discord daveti geçersizleşmiş dostlar, yenilerseniz çok mutlu olurum.

Konu güncellendi.

Paige

Hesap başvuru panelimizin bitmesi üzerine sizleri daha fazla bekletmemek adına paneli aktif ettik. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak hesap başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Karakterinizi sunucuya girdiğinizde yaratacaksınız. Bir kez hesap başvurunuz onaylandığı takdirde ekstra karakter başvurusu göndermenize gerek yok.

https://zombielandrpg.com/panel/index.php

Konuyla ilgili aklınızda kalan soru işaretlerini aşağıdaki bağlantıya tıklayarak giderebilirsiniz.

https://zombielandrpg.com/forum/index.php?topic=489.0

Vengeance

24 saatin sonunda bize gelen başvuru sayısı 232, ilginize teşekkür ederiz. Hala başvurunuzu yapmadıysanız:

https://zombielandrpg.com/panel/index.php

Vengeance

Selamlar,

Son zamanlarda bizi kendine rakip bilen, TWD evrenini iyi yansıtamadığımızı düşünen klon bir ekibin iletilerine denk gelebilirsiniz. Biz işimize odaklandıkça ve dışarıya kendimizi kapattıkça daha çok sinirlenen ve üzerimize oynayan 3-5 tutunamayanın geçmişte ekibimizde yer almış, projelerimiz için çalışmış olması ayrı bir gülünçken hedef aldıkları konu başlıkları kendilerini rezil etmeye yeter. Kendileri başlıca şunları hedef alıyor:

1. Evreni daha iyi yansıttıklarını söylüyorlar.

Tamamen alt yapısı olmayan tutarsız bir sallama. Kendileri bir haritaya bile sahip değilken biz LS'i kıyamet senaryosuna göre tamamlamıştık, ek konseptler düşünüyorduk. El Hoyo Hapishanesi ve A51 Pandemonium hayata geçirdiğimiz düşüncelerden sadece ikisi. Oyun modumuzdaki zombi alt yapısı ve genel sistem dayanakları ise tamamen realistik bazda, event sistemleri hariç. Oyun içerisinde 2x, 3x, 4x payday açmak yerine oyuncuları interaksiyona sokabileceğimiz sistemler yazdık. Bu sistemlerin şimdilik görünen yüzü Airdrop, ona da gece gündüz sallıyorlar. Sallamadan önce tıkla, oku. En azından eleştirinin dayanağı olsun.

2. Sistemlerinin daha iyi olduğunu iddia ediyorlar.

Sistem çeşitliliğimizi forumumuzdaki 10 konudan ibaret sanıyorlar, gülünç. Yol haritasını en iyi bilenlerden birisi bu klon ekibin başı, bizden çaldığınız fikirler ve oyun modu sistemleri bir yana gelinen son seviye hazmedemeyeceğiniz kadar başarılı. En önemlisi ise sistemlerin tamamen Zoxy ve bana ait olması, yani hayır sizin gibi sağdan soldan kod çalıp çırpmadık. Bu klon ekibin yapay zekası tamamen Riddick'in The Last of Us moduna ait, hatta Riddick'in klon projelerinden ayrılma sebepleri de bu. Kodlarının kullanılmasını istemiyor, buna rağmen Google çeviri İngilizcesiyle "Sistemlerin işimizi kolaylaştırıyor, kullanacağız." tarzı söylemler yapıyorlar.  "Riddick'e yazdı, cevap alamadı." tarzı iftiralar da komik, her gün konuşuyoruz ve bug fixlemek için pquery altına attığınız tquery'lere kadar bahsetti.

3. Açılış tarihlerini çakıştırmak

İki hafta öncesinden belirlenmiş bir tarih, erkene çekilme sebebi ise tamamen "Artık hazırız, insanları daha fazla bekletmeyelim." düşüncesi. Üzüleceksin ama söylüyorum, seni herhangi bir yerden takip etmeyi bırak, rakip olarak bile görmüyoruz. Bizim huzurumuzu kaçırmadığın sürece istersen git San Andreas County'i tekrar aç. Bu çakışmayı kitle savaşı olarak adlandırmak ve kendi oyuncularına "elimdeki kitle" tarzı ithamlar yapmak da seviyesizlikten başka bir şey değil. Biz oyuncularımızı ne para, ne de güç kaynağı olarak görüyoruz. Sizin perspektifinizden görseydik emin olun ki şimdiye Donate de açılırdı, üzerinize küfürler de yağardı. Olaylar yaşandığında herkese sakin olmasını ve bir sorun olmadığını söyledik, ekipten atıldıktan ve kara listeye eklendikten sonra bir yerde adın bile geçmedi.

Ek olarak, dramadan cidden sıkıldık ve sadece projemize odaklanıp kimseyle muhattap olmamak istiyoruz. Biz bir şeyler başardıkça hazmedemeyenler konuşmaya devam edecektir. Laf olsun, torba dolsun mantığındalar ki zaten çoğu kişi her şeyin farkında ve tercihlerini bizden yana olarak kullanıyorlar. Hasetçilere bizzat verdiğimiz son cevaptır. Kendi çöplüğünüzde sallamaya devam edebilirsiniz, bizden daha fazla cevap bulamayacaksınız. :oku2:

feels like teen spirit

bay bay
Son düzenlenme: 14 Mayıs 2020, 14:51:34 Enkei Sebep: Özel mesaj içeriği silinmiştir.

Amper

Alıntı yapılan: undefined
konuşuyoruz ve bug fixlemek için pquery altına attığınız tquery'lere kadar bahsetti.
Şu sözden sonra bu arkadaşın geliştiricilik bilgisi hakkında az çok bilgisi olan herkesin aklında bir şeyler canlanmıştır diye düşünüyorum. Riddick ile hiçbir zaman sorun yaşamadım sadece test aşamasında bulunan ve o dönemlerde herhangi bir görüntü bile yayınlanmamış haldeyken yapay zeka sürümünü kullanıyorduk. Günümüzde Riddick'in performanssız(her npcye ayrı bir timer oluşturmak?:DD) ve işlevsiz olan hiçbir sürümünü kullanmıyoruz bunu kendisi de biliyor. AbyssMorgan'ın ColAndreas için geliştirdiği kütüphaneleri kullanmayı tercih ederim ve size de öneririm dediğim gibi eğer isterseniz gerekli yardım mesajını her zaman yazarım. Ek olarak attığın dialogta Riddick ile birebir iletişimde olan arkadaşının bana yazdığı bir mesaj:

"
Hype 27.04.2020
Hello. I'm Hype.
You probably saw me on open.mp Discord, Riddick said bad things about you and I don't like this hater anymore.
He doesn't understand it's faster to copy-paste than waste time on scripting from scratch.

harika amper 27.04.2020
He thinks very wrong. I'm in Turkey for many years by the platform code.
I am not using any of its code at the moment and I will not.

Hype 27.04.2020
I believe you. "

Konuşmanın devamında "Riddick"'in hala bulunduğu geliştirici ekibine katılmak ve bana yardımcı olmak istedi fakat ben gerek olmadığını söyledim.
"
Hype 27.04.2020
I believe you.
Can I support your project? I'm scripter too since 2017.

harika amper 27.04.2020
What kind of support?

Hype 27.04.2020
I can script something for you.
It's okay to say no if you don't need my support."

Tüm bu konuların dışında oyun modumun son halini Riddick hala github kütüphanesindeyken pushladığımı hatırlıyorum. Eminim onun kodlarının olmadığının farkındadır ki bunu onunla da konuşmuştuk. Riddick projemden ayrılmadı. Bu tarz bir tartışma gerçekleştiğinde sonunda sorun olmadan devam ettik. Kendisi ekip içerisindeki diğer geliştiriciler ile anlaşamadığı için ekipten ben çıkardım. "bknz: birbirlerinin dillerine sövmek vs" eğer Riddick ile iletişimin varsa ona yazdığım şeyleri doğrudan sana aktardığına eminim fakat burada laf çevirme oyunlarına gerek yok.

Açılış tarihlerini çakıştırdığınızı iki tarafta gayet iyi biliyor. İlk duyurumdan sonra hesap başvurularını açacağınızı duyduğum zaman olabilir diyerek tarihi geriye çektim ve ardından benim çektiğim tarihe tekrardan yeni bir duyuru yaptınız. Evren konusuna gelince Woodbury isminde bir güvenli bölge açıp south west yönüne odaklanmaya devam arkadaşlar az çok WD evrenini bilen birinin bu sunucunun yaptıklarının bir fiyasko olduğunu anlayacağını düşünüyorum. Oyun içerisindeki sistemlerinizi yeterince iyi bir şekilde görebiliyoruz iki sunucunun showroomunu biraz inceleyen birinin hangi oyun modunun daha başarılı olduğunu anlayacağını düşünüyorum.

Yazıyı okuyup tek kelime anlamayacağını ve ortalarda bir yerde kopup sinirleneceğini bildiğim @Vengeance 'ye söyleyeceğim son söz Riddick'in herhangi bir kodunu şu an oyun modumda kullanmıyorum. Halı üzerinde gider gibi uçan NPCleriniz ile rol yapabilir hatta south westten gelen adamlara odaklanabilirsiniz. Mükemmel kodo virüsünüz ile iyi roller arkadaşlar.

Not: bu gün içerisinde Riddick ile tekrar konuşup bu saçma konuşmaların kaynağını öğreneyim. Belli ki iki taraftan biri uç sıkıyor.
Son düzenlenme: 10 Mayıs 2020, 04:58:53 Amper

Vengeance

Alıntı yapılan: Amper - 10 Mayıs 2020, 04:43:08
Şu sözden sonra bu arkadaşın geliştiricilik bilgisi hakkında az çok bilgisi olan herkesin aklında bir şeyler canlanmıştır diye düşünüyorum.
Threaded ve non-threaded query arasındaki farkı bile bilmiyorsun, yazdığın kodu aynen atıyorum:

PAWN Kodu: Seç
mysql_pquery(mysqlC, query, "createdItem", "d", playerid);
mysql_tquery(mysqlC, query, "createdItem", "d, playerid);

Rezillik, başka bir şey değil. Bu genç arkadaş gelmiş burda bana, hadi beni geçtim Riddick'e laf ediyor. :D

Günümüzde Riddick'in performanssız(her npcye ayrı bir timer oluşturmak?:DD)

Kullanım alanına göre değişir, tek bir timer'da binlerce işlem yaptırmaktansa 100 timer'da 10'ar işlem yaptırmak daha verimlidir. Buraya yazacağına testlerini yap, oyun modunu düzelt. Ya da ne bileyim Y_Less'a falan sor.

Oyun içerisindeki sistemlerinizi yeterince iyi bir şekilde görebiliyoruz iki sunucunun showroomunu biraz inceleyen birinin hangi oyun modunun daha başarılı olduğunu anlayacağını düşünüyorum.

Topluluk sistemi dışında çıtır çerez sistem tanıtımlarına bu yorumu yapmak, lol. :kahkaha:

Halı üzerinde gider gibi uçan NPCleriniz ile rol yapabilir

Yani senin gibi ColAndreas ve MapAndreas'ı aynı anda kullanıp oyun modunu sistem katili haline çevirmiyorum. Dakikalık bir timer'a göre bence mükemmel bir performans, sence de değil mi? ;)

Riddick'in herhangi bir kodunu şu an oyun modumda kullanmıyorum.

İnşallah. :D Bize sözde(!) kodladığın demo zombiler de o moddan alıntıymış.

Not: bu gün içerisinde Riddick ile tekrar konuşup bu saçma konuşmaların kaynağını öğreneyim. Belli ki iki taraftan biri uç sıkıyor.

Ortak grup açalım, İngilizcen yetecek mi?

Bak dalgana, rakibimiz değilsin.

lacosapalm

Dostlar, başvuru sayısında ki durdurulamaz artış için çok teşekkürler. Güncellemelerden haberdar olmak için tıklayabilirsiniz.

Ağustos böceği gibi yatıp, karınca gibi sizler için çalışan ZL Ekibine ve projesine isnad edilen tüm geçersiz cümlelerin farkında olup sizlerle hemfikir olmaktan bi ayrı muzdarip durumdayız. İy forumlar.

Son düzenlenme: 10 Mayıs 2020, 05:17:50 lacosapalm
- S O N

Amper

Zamanında tüm oyun modum pquery şeklinde çalışıyordu. Envanter sisteminin işleyiş biçimini değiştirmek istediğim zaman bunu threaded olarak güncelledim. Poolsize ile ilgili hiçbir şey bilmeyen adamın bana dediği şey çok gülünç.

Riddick'in oyun modu performans üzerine değil iki üç oyuncunun işleyişi üzerine yazıldığını anlamak hiç zor değil eminim bunu kendisi de kabul edecektir. Size yaptığım dediğim yapay zekanın zaten geliştirici kanalında nasıl yaparız tartışması dönerken @Zoxy veya o kanalda bulunan kim varsa gördüğü gibi TLoU örnekleri dönüyordu. TLoU scriptleri doğrudan kullanamayacağın türde olduğu için oyun modunda çeşitli değişiklikler hatta baştan yazman gereken çok fazla fonksiyon oluyor fakat bu bilgileri zaten sen de biliyordun. TloU kodlarının Zombieland'da kullanıldığını bilmeyen yoktu.

Dediğim gibi güncel oyun modumda AbyssMorgan'ın kütüphanesinden destek alarak colandreas'a kendi yazdığım pathfinder'i kullanıyorum. Sizin aksinize pathfinding olayında yalan söylemiyorum. Zombielandın veya başka herhangi bir zombi konseptli sunucunun rakibimiz olduğunu veya rakibim olduğunu hiçbir zaman öne sunmadım sadece sizden haz etmiyorum ve çoğu zaman kitleye oynamalarınız yüzünden bir yazı yazdım yazının içerisinde son kelimeye kadar haklı olduğumu sen de biliyorsun. Just Roleplay oyun modunu gördüğün için kendini şahlanmış olarak görmeni anlayabiliyorum fakat gerçekten hiçbir şey bilmiyorsun ve boşa sallıyorsun. SaCounty Roleplay oyun modunda bu tarz bir baş kalkıklığın vardı ve @dreamz 'in şahit olduğu gibi o sunucuyu tam anlamıyla batırdın. Arkanı topladım tekrar hata yaptın ve tekrar arkanı topladım. Kodlama anlamında bana karşıma çıkabilecek kişi sen değilsin bomba geliştiricini al ve foruma getir o benim hakkımdan gelecektir.
Son düzenlenme: 10 Mayıs 2020, 05:20:25 Amper

Vengeance

Alıntı yapılan: Amper - 10 Mayıs 2020, 05:17:12
SaCounty Roleplay oyun modunda bu tarz bir baş kalkıklığın vardı ve @dreamz 'in şahit olduğu gibi o sunucuyu tam anlamıyla batırdın.

Peki zamanında neden beni destekledin? Çağrı'nın bu forumda üstüne gitmedik mi beraber? :D

Kodlama anlamında bana karşıma çıkabilecek kişi sen değilsin bomba geliştiricini al ve foruma getir o benim hakkımdan gelecektir.

Kör topal kodlasam yine de hepinize yeterim, bomba geliştiricilerimiz joker kartlarımız. Gereksiz meselelere onları sokmayız. :elsalla:

sadece sizden haz etmiyorum ve çoğu zaman kitleye oynamalarınız yüzünden

Biz ne zaman kitleye oynamışız, bizi seven insanlara birini linçleyin diye yönlendirmişiz? Boş muhabbetler, işimiz gücümüz var hayatımızdan çık lütfen.

Seni savunduğum, destek olduğum ve çoğu meselede laf ettirmediğim günlere yazıklar olsun. Aramız bozukken bile yoğunluktan dolayı ücretli işlerimi sana yönlendiriyordum. Bugün beni tam anlamıyla kaybettin, gözümde artık değerin sıfır. Yanında görünen ama bir yandan gizli kanallardan bize "abi, kardeş" yazanlar düştüğünde yanında olacak mı? Bakalım.

Hadi herkes kendi yoluna, herkesin işi gücü rast gitsin.

Amper

Hiç kimseyi kaybetmiş gibi hissetmiyorum. Tarih olayları ve Elsewiir'in perişan olayına hala net bir açıklama gelmedi fakat hala durduk yere size salladığımızı düşünüyorsunuz. Ben kimin neden yanımda olduğunun gayet farkındayım. Kör topal kodlasan hepimize yeteceğini düşünmen büyük bir hayal gücü açıkçası bir ara birlikte canlı yayın açalım ve kodlayalım. Dili ve projeyi sen seçebilirsin hepsine varım. twitch.tv/amperc

Çağrıya karşı sitemim hala devam ediyor fakat onu desteklerken bir yandan da sana olan sitemimi de konuda yazdığımı hatırlıyorum. Hatta @Vivala 'nın konuya dahil olup çok fazla yük aldın dediğini de hatırlıyorum. Geliştirici ekibindeki sen dahil diğer herkese karşı bir mesaj yazdım hiçbir zaman seni desteklemedim sen benim farkında olduğum bir konuyu destekledin Çağrı hakkında.

Karaliste konusu açıldığı zaman asıl sen beni kaybettin. Github üzerinden yaptığım paylaşımların haksız olduğunu düşünebilirsin hatta hayatının sonuna kadar düşün fakat benim felsefem bu şekilde işlemiyor. "ben sana ayıp ettim fakat senin bana ayıp etmen gerekmiyordu" mantığı benim kitabıma uymuyor. Kodlarımı bana küfürler eden insanlar kullanacaksa sana küfürler eden insanlar da senin kodlarını kullansın. Kısasa kısas benim anlayış biçimim budur ve bu beni kötü biri veya linçletilecek biri durumuna getirmez. Belki sunucunun son aşamalarında yaptığın hareketleri benimle son telefon görüşmenden önce yapsaydın şu an kimse bu durumda olmazdı fakat gözlerini yumup Hippi tarzında ismi olan elemanı dinlemeyi tercih ettin. Kendine iyi bak herhangi bir agresif mesaj gelmediği takdirde bu konuya son yorumum.

Vengeance

gl1tch1337

Başarılar Kutay. Başarılar beyler.

Yorum iadesini 7 sene sonra yapıyorum ama helal et  :kalp: