GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Amentes RoleplayV2 (www.amentes-rp.com) Prison + Roleplay Hayatı I

Başlatan Hypnotic, 07 Mart 2020, 18:04:26

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Pentagon

Dostlar Selamlar!

Öncelikle sizlere bahsedilen ve tamamı doğru olan hack ve açık bulma olayı hakkında sizleri bilgilendirmek bizim vazifemizdir.
Öncelikle ne forum üzerinde ne oyun nede client üzerinde herhangi bir yazılımsal açık olmadığını. Ve güvenlik açığının yazılımsal bir hatadan dolayı kaynaklanmadığını belirtmek isterim.

Oluşan güvenlik sorunun sebebi tamamıyla benim kendi kişisel şifre güvenliğimdir. Bazı kişisel internet üzerinde yayınlanması ve bu şifreleri kullanarak VDS, FTP, ve Client FTP'si olmak üzere sunucunun aktif olarak çalışan tüm sunucularına erişim şifreleri ifşa oldu.

Her oyuncumuzun hala güvende olduğunu ve hiç bir veri kaybı yaşanmadığını ve Client Üzerinden hiç bir oyuncumuza zararlı bir yazılım indirilmediğinin teminatını veririm.

Gerekli güvenlik açıkları fixlenmiş ve Client üzerinden oluşan oyuncu oyuna girememe hatası gibi hatalar düşünlerek Client'in kaldırılmasına karar verilmiştir.

Client iptali ve direk oyun içi giriş için gerekli yardım dökümanlarıda bu akşam forum adresimizde paylaşılacaktır.
Sunucu client iptali sırasında sizleri mağdur bırakmamak için bakım moduna alınmıştır. Bakımın 20 Mayıs 2020 saat öğlen 13:00'a kadar sürmesi beklenmektedir. Sunucuda bilinen buglar giderilmiştir.

Açılışımızda gerek güvenlik açığı olsun gerkse Client yüzünden aldığınız hatalar ile oyuna girmemeniz yüzünden sorunlar yaşadığınız için özür diliyoruz. Biz buraya en iyisini yapmaya geldik ve en iyisini yapmak içinde her daim uğraşacağız. 

Amentes Gaming Sunucu Yönetim Ekibi

-Refik Selim Altıok [Pentagon]
Son düzenlenme: 19 Mayıs 2020, 22:02:29 Pentagon

tolgau

Merhabalar,
dürüstlüğünüzden, kullanıcılarınızdan bir şey saklamayan yapınızdan dolayı teşekkür ederim.

Uzun bir konuşmadan sonra sunucu yönetim ekibi, bir önceki iletilerde bahsettiğim kişisel güvenlik ihlallerinin çözümlerini sağladılar. Bundan sonra da bu tarz bir şeyin başlarına geleceğini sanmıyorum, umuyorum, diliyorum.

Yukarıda yazılan her şey harfi harfine doğrudur, kimsenin verisine bir şey olmamakla beraber hiçbir kullanıcının bilgisayarına zararlı yazılımlar yüklenmeden süreci başarıyla yönettiler.

Bu tarz şeylerin olabileceğini ve yola aynı şekilde devam etmeniz gerektiğini belirtir, başarılar dilerim.

Alıntı yapılan: Rotex - 19 Mayıs 2020, 17:11:01
Alıntı yapılan: tolgau - 19 Mayıs 2020, 16:59:38
Sayın sunucu yönetimi,
Kötü hiçbir niyetim olmadığını belirtmekle beraber; sunucu tarafındaki clientleri iptal edip sorunu çözeceğinizi düşünmeyin -ki şuan öyle yapıyorsunuz-.

Bütün bu sorunları kökten kurtarıp sizin sunucunuzda oynayan bütün oyuncuların verilerini güvene alabilirsiniz.

Dediğim gibi; kötü hiçbir niyetim bulunmamakla beraber, bu girişimlerinizin bir fayda etmeyeceğini belirtmek isterim.

Benimle iletişime geçerseniz yardımcı olacağım.

Aman kanka iki saniye dur başkasının eline düşmesinler, şu an her yolu deniyorlardır. Allah'tan client falan indirmemişim indirenler var üzüldüm. Sen yapmasan bile başkaları yapabilir. :D

Önemli olan hata yapmak değil; herkesin hataları olabilir. Client indirenlere de bir şey olmadı, client sisteminin kaldırılması da bunu güvence altına aldı. Aynı zamanda hiçbir veri kaptırmadan ve hiçbir kullanıcının bilgisayarına bir şey olmadan -kısacası kötü kişilerin eline geçmeden- müdahale edilmesi, doğru bir hareketti.

Günümüzde milyonluk şirketler bile bu tarz hatalar yapabiliyorlar ve buna rağmen bir SA:MP sunucusunda böyle bir şey olmasını yadırgayamayız. Sonuca bakalım, hiçbir kullanıcıya hiçbir kimseye hiçbir şekilde hiçbir şey olmadan çözüm sağlandı.

Hypnotic

Alıntı yapılan: tolgau - 19 Mayıs 2020, 23:03:34
Merhabalar,
dürüstlüğünüzden, kullanıcılarınızdan bir şey saklamayan yapınızdan dolayı teşekkür ederim.

Uzun bir konuşmadan sonra sunucu yönetim ekibi, bir önceki iletilerde bahsettiğim kişisel güvenlik ihlallerinin çözümlerini sağladılar. Bundan sonra da bu tarz bir şeyin başlarına geleceğini sanmıyorum, umuyorum, diliyorum.

Yukarıda yazılan her şey harfi harfine doğrudur, kimsenin verisine bir şey olmamakla beraber hiçbir kullanıcının bilgisayarına zararlı yazılımlar yüklenmeden süreci başarıyla yönettiler.

Bu tarz şeylerin olabileceğini ve yola aynı şekilde devam etmeniz gerektiğini belirtir, başarılar dilerim.

Alıntı yapılan: Rotex - 19 Mayıs 2020, 17:11:01
Alıntı yapılan: tolgau - 19 Mayıs 2020, 16:59:38
Sayın sunucu yönetimi,
Kötü hiçbir niyetim olmadığını belirtmekle beraber; sunucu tarafındaki clientleri iptal edip sorunu çözeceğinizi düşünmeyin -ki şuan öyle yapıyorsunuz-.

Bütün bu sorunları kökten kurtarıp sizin sunucunuzda oynayan bütün oyuncuların verilerini güvene alabilirsiniz.

Dediğim gibi; kötü hiçbir niyetim bulunmamakla beraber, bu girişimlerinizin bir fayda etmeyeceğini belirtmek isterim.

Benimle iletişime geçerseniz yardımcı olacağım.

Aman kanka iki saniye dur başkasının eline düşmesinler, şu an her yolu deniyorlardır. Allah'tan client falan indirmemişim indirenler var üzüldüm. Sen yapmasan bile başkaları yapabilir. :D

Önemli olan hata yapmak değil; herkesin hataları olabilir. Client indirenlere de bir şey olmadı, client sisteminin kaldırılması da bunu güvence altına aldı. Aynı zamanda hiçbir veri kaptırmadan ve hiçbir kullanıcının bilgisayarına bir şey olmadan -kısacası kötü kişilerin eline geçmeden- müdahale edilmesi, doğru bir hareketti.

Günümüzde milyonluk şirketler bile bu tarz hatalar yapabiliyorlar ve buna rağmen bir SA:MP sunucusunda böyle bir şey olmasını yadırgayamayız. Sonuca bakalım, hiçbir kullanıcıya hiçbir kimseye hiçbir şekilde hiçbir şey olmadan çözüm sağlandı.

Güzel açıklamanız için ayrıyetten teşekkür ederim, boş insanlara laf vermediğiniz (laflarını yedirdiğiniz) için de aynı şekilde :)

Hound

Gerek özgün sistemleriyle olsun gerek yönetici ekibi ile olsun çoğu sunucuya fark atar. Cidden başarılı.

Hypnotic

Alıntı yapılan: Hound - 20 Mayıs 2020, 00:30:50
Gerek özgün sistemleriyle olsun gerek yönetici ekibi ile olsun çoğu sunucuya fark atar. Cidden başarılı.

Teşekkür ederiz bu değerli yorumunuz için :)

Hypnotic

Alıntı yapılan: cruiser - 19 Mayıs 2020, 11:51:42
Gidişhat olarak takip ettiğim ve beğendiğim bir sunucuydu,yönetim kadrosu samimi ve ilgili bir ekip ama sistemsel olarak sınıfta kaldı açılışta gidip biraz rol yaparım diye düşünmüştüm  belki sebebi duyurulup uzun süredir bekletmesi sonucu artık açalım diyerek bir sabırsızlık olabilir ama henüz yarım sistemler ve buglu sistemler ile aktif edilmiş uzun bir bug fix hatta bakım sürecinden sonra güzel bir sunucu olabilir.

Çok ama çok değerli hem eleştiri hem güzel yorumlarınız için öncelikle teşekkür ederim, çok beklettik açtık bazı şeyleri tespit etmemiz tabii ki açılıştan sonra olacaktı bunun ekip olarak da farkındaydık ve sayenizde bunları çok kısa bir süre içerisinde keşfettik en kısa zamanda çözdüğümüzü bizimle beraber sizler de göreceksiniz :) En iyisi için çabaladığımızı biliyorsunuzdur zaten :)

Hypnotic

HATIRLATMA ;

Client iptali ve direk oyun içi giriş için gerekli yardım dökümanlarıda bu akşam forum adresimizde paylaşılacaktır.
Sunucu client iptali sırasında sizleri mağdur bırakmamak için bakım moduna alınmıştır. Bakımın 20 Mayıs 2020 saat öğlen 13:00'a kadar sürmesi beklenmektedir. Sunucuda bilinen buglar giderilmiştir.

Açılışımızda gerek güvenlik açığı olsun gerkse Client yüzünden aldığınız hatalar ile oyuna girmemeniz yüzünden sorunlar yaşadığınız için özür diliyoruz. Biz buraya en iyisini yapmaya geldik ve en iyisini yapmak içinde her daim uğraşacağız.

Rio.

SUNUCUMUZ AKTİF SİZDE FORUM ÜYELİĞİNİ VE KARAKTER BAŞVURUNUZU TAMAMLAYIP KALİTELİ BİR ROL DENEYİMİNE START VEREBİLİRSİNİZ  :)

Rio.

Birlik destekleri konusunda sunucunun ilk aşamasında rollerde gelişim gösterilmesi amacıyla verilmesine tarafımca karar kılınmıştır. Lütfen birlik liderleri https://amentes-rp.com/birlik-destegi-basvuru-formu-466 başvuru formunu doldursun yanıt sayısı şartını bir müddet kaldırıyorum. 55.000$'ı geçmeyecek her mekan iş yeri vesaire alınabilir. Rollerinize ofis bar kafe pub night club  nasıl gidişat vermek istiyorsanız ona uygun bir şekilde bir yer belirleyin. Ve başvuru talebinizin değerlendirilmesini ve size uygun rol çıkarılmasını bekleyin.

Unutmayın,birlik destekleri geri ödemeli şekilde hafta kafta taksitlere bölünerek alınacaktır. İyi forumlar,iyi roller arkadaşlar.

Hypnotic

Herkese selamlar arkadaşlar. Bu günlere kadar sizlere hep iyi haberler vermek için bu kısıma yazılar yazmıştım fakat bu sefer üzücü bir mesaj yazmak zorunda hissediyorum kendimi. Bu projeyi ilk hayata sokmaya çalışamalarımız taa Kasım ayında dayanıyor. Fakat sizlere bunun duyurusunu 7 Mart'ta şahsen kendi adıma duyurmuştum. 7 Marttan bugüne tam 75 gün geçmiş. Aylardır bu sunucu üzerinde her türlü fedakarlığı maddi manevi sizlerden hiçbir çıkar beklemeden yaptık. Gerek bilgisayar başında uyuya kaldık gerek sinirlendik üzüldük ağladık gerekse güldük eğlendik. Fakat içimizde ki bu heves sunucunun açılış gününe kadardı. Sunucu açıldıktan sonra bizlerin sizlere bu büyük saygıyı bizlere sadece sevgi ve saygı olarak (bizide geçtim yaptığımız verdiğimiz emeklere) göstermenizdi sizlerden tek isteğimiz. Bir çok sunucu gibi ne okul harçlıklarınızda ne cebinizde ki paranızda gözümüz vardı bunu her zaman söyledik. Amacımız Samp kitlesini olgunluğa eriştirip. Eski o güzel samp günlerini geri getirmekti fakat bunu ne kadar zorlasakta başaramadık neden mi ?

Günlerimizi verdiğimiz sizler için gece gündüz demeden çalışmamıza rağmen. Emeklerimizi hiçe sayıp @Pentagon  admininize de dahil ne küfürler ettiniz. Ne aile ne başka bir şey saçma sapan hareketlerde bulunmaya kalktınız. Bizler de anladık ki açık açık söylüyorum Bu kitleden bir bok olmaz olmayacakta. Bizler ne kadar istersek bizler ne kadar zorlarsak zorlayalım.

Şahsen kendi adıma sizlerle tanışmış olduğuma mutluyum burada bir çok insanla tanıştık, arkadaş olduk güldük sohbetler ettik gecelere kadar. Hepinize sağlıklı mutlu huzur dolu bir hayat dilerim arkadaşlar.
Şimdiye kadar bizlere vermiş olduğunuz bütün sevgilerinizi kucak dolusu selamlarım. Hepinizin ellerinden gözlerinden öperim. Belki bugün değil ama.. Elbet bir gün buluşmak dileğiyle. Belki Samp'ta belki başka platformlarda.
Ek olarak şunu da eklemek isterim. Bu güne kadar samp'ta her şeyimizle özgün olduk. Her şeyimizi kendi ellerimizle tırnaklarımızla kazıya kazıya yaptık. 0'dan forum sitesi 0'dan oyun modu. 0'dan Client. Fakat bu yaptıklarımız bu camiaya biraz fazla geldi sanırım  Yine de herkese teşekkürler.
-Saygı ve sevgilerimle.
Ve en çok duymak istediğiniz o söz bazı insanlara : Konu kilitlenip arşivlenebilir Her şey için onlarca kez teşekkürler :)

Enkei

Konu, proje sonlandırıldığı için arşive taşınmıştır.

Enkei