GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

[MOBILE/PC] SA:MP Türkiye CnR - server.sampturkiyecnr.com [+120 ANLIK OYUNCU]

Başlatan _Code, 04 Eylül 2019, 16:05:51

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 17 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

5YPEXE

Alıntı yapılan: Code_
Kiminle nasıl konuşacağım ne seni ne de başkasını ilgilendirir, git başka konuda sunucunun reklamını yap.
Söz ettiğin kişi sunucu hakkında oldukça yanlış bilgiler vermiş ve eski bir mesaj.
-Sunucu girişte kasmıyor.
-/ke id sistemini keybinder kullananlar için getirdik.
-Buna bir şey demicem ufak/low poly objeler kasıyorsa gitsin gta 1-2 oynasın o bilgisayarla.
-Yönetim ekibi gayet iyi ve tecrübeli, gir kendin test et.
-Biz sizin gibi pay to win (öde kazan) sistemlerini eklemiyoruz oyunun akışını bozmayacak türden özellikler veriyoruz ayrıca kimsenin başına silah dayamıyoruz vip alsınlar diye. /yardim - vip kısmında bütün özellikleri belirttik.
-Burda ne dediği anlaşılmıyor.
-Kurallar girişte yazıyor ve sunucuya giren herkes o kuralları kabul etmiş sayılıyor kimse kafasına göre kural koymuyor.
-Dükkan sistemi gayet güzel ve zevki arttıran bir sistem bug falan yok.

Kitleye hitaba gelirsek ben senin aksine oyuncularımın sorunlarını ve önerilerini dinlerim bu sayede buralara geldim.
Ayrıca sizin gibi başkalarının emekleri üstüne bir sunucu kurmuyorum (alıntı mod kullanmıyorum).
Yani anlayacağın boş yapmış arkadaş ve sende aynı şekil boş yapıyorsun.

Öncelikle konunun anlattığın şeylerle tek alakası
Alıntı
Kiminle nasıl konuşacağım ne seni ne de başkasını ilgilendirir
budur. Bunu dersin, hiçbir yorum yapmam terbiyene ve ahlakına bırakırım eleştiriyi dahi kabul edemeyen biridir derim geçerim. Diğer dediklerinden cevap verebileceğim şeyler;
Alıntı
git başka konuda sunucunun reklamını yap.
SA-S döneminde, sunucuyu ilk açtığın zamanlar "SUNUCUM" açık olmasına rağmen hem yönetim ekibimle hem de arkadaşlarımla gelip senin sunucunda oynadım ben. Sunucun 12-15 arası git gel yaparken kafadan 7-10 kişisini benim referansım sağlıyordu.(İlk zamanlarından bahsediyorum farklı bir çıkarım yapma.) Ben, CnR dünyasında sadece 2-3 kişiye saygı duyuyordum bunlardan birisi sendin. Şu ana kadar hiçbir şekilde konuna kötü yorum yapmadım veyahut aleyhine bir şey konuşmadım. Senin bu tarz bir yaklaşımla "sonradan görme" diyebileceğimiz tutumla bana bu kelamları söylemen hoş değil. Cevap bile vermeyecektim bu tavırlarından sonra çünkü cevap verilmesini bile hak etmiyorsun. Olay senin üzerindeyken benim üzerime yıkmanın zerre manası yok. Senin sunucun ne kadar değerli de senin sunucunun konusunda ben kendi sunucumun reklamını yapacağım? Nasıl bir bağnaz düşünce yapısıdır bu?
Alıntı
Kitleye hitaba gelirsek ben senin aksine
Sen hiçbir zaman benim ne oyuncum oldun ne de başka bir şeyim fakat ben senin sunucunda oynadım. Senin yönetim şeklini de biliyorum, insanları dinlememe şeklini de. Birçok SAMP sunucusunun sahibinden daha çok ilgilendim ben oyuncularla bunu asla ve asla küçümseyemezsin. Önemli olan kitleye nasıl hitap ettiğindir. Alakasız konularla, gereksiz kaba cevaplarınla tek "BOŞ" yapan kişi sensin.
Alıntı
Ayrıca sizin gibi başkalarının emekleri üstüne bir sunucu kurmuyorum
Modun sahibinden izin almışım, son 3 ay boyunca modun sahibiyle birlikte modu tekrar yenilemişiz. Üstüne üstlük yazın modun sahibi sunucu açacağı için sunucuyu kapatmışım. Burada seni ilgilendiren zerre bir şey yok. Laf cambazlığı yapıp, okları kendi üstünden çevireceğine dediğim tek şeye cevap verirsin yukarıda da belirttiğim gibi.
Alıntı yapılan: Cherry
yapılan işi takdir etmek yerine her sunucu açan birbirini kötülüyo.
Takdir ettiğim kişiler arasındaydı bu kişi. Ne yazık ki bu cevaplarıyla takdir edilesi bir yanı kalmıyor.
Son düzenlenme: 28 Mayıs 2020, 12:57:41 5YPEXE

_Code

15-16 gün önce gelen mesajı hortlatan sensin, birde bana haksızsın diyorsun ya Allahını seversen git ağzımı bozdurma bana forumda.
Sizi gördükçe SA:MP'tan daha fazla uzaklaşıyorum.
Eleştiriye gelirsek senin yaptığın eleştiri değil başka bir şey, eleştiri dediğin 15-16 gün önce yazılan mesajı alıntı yapıp böyle konuşamazsın değil o herif benim sunucuma çamur attı, eleştiri yapmadı ve sende onu savunuyorsun bana. Kanser tipleri çekmek zorunda değilim veririm banı ve hakareti nereye giderse gitsin umrumda değil.
Burası sandığın gibi ciddi bir platform değil 100 kişi varsa 70'i troll.
Son düzenlenme: 28 Mayıs 2020, 16:27:13 _Code

SA:MP Turkiye CnR IP: server.sampturkiyecnr.com:7777

HELLBOY

Alıntı yapılan: _Code - 28 Mayıs 2020, 16:21:16
15-16 gün önce gelen mesajı hortlatan sensin, birde bana haksızsın diyorsun ya Allahını seversen git ağzımı bozdurma bana forumda.
Sizi gördükçe SA:MP'tan daha fazla uzaklaşıyorum.
Eleştiriye gelirsek senin yaptığın eleştiri değil başka bir şey, eleştiri dediğin 15-16 gün önce yazılan mesajı alıntı yapıp böyle konuşamazsın değil o herif benim sunucuma çamur attı, eleştiri yapmadı ve sende onu savunuyorsun bana. Kanser tipleri çekmek zorunda değilim veririm banı ve hakareti nereye giderse gitsin umrumda değil.
Burası sandığın gibi ciddi bir platform değil 100 kişi varsa 70'i troll.
dostum böyle insanlarla münakaşaya girilmez burunları çok yukarda uzun yazı yazmakla uğraşıyorlar bizde uzun yazı yazalım belki itibar kazanırız.Senin yolun gidişatın belli başarılarını görüyor herkez güzel bir sunucun var nice uzun senelere inşallah daha iyi yerlere gelirsin.Cevap yazmana bile gerek yok.

ELEŞTİRİ NASIL YAPILIR

Alıntı yapılan: undefined
Bana göre karşımızdaki kişiyi eleştirmek zor zaanattır. Karşımızdaki kişiyi eleştirirken onu kırmadan, onu incitmeden eleştiri yapmamız gerekir. Öyle bir eleştiri yapın ki karşınızdaki hem eleştirildiğini bilsin, hem incinmesin, hem de söyleyeceğiniz sözleri benimsesin...

Bu yazımı okuyorsan, ki okuyorsun kendini şanslı hissedebilirsin. Yazımın tamamını hakkıyla okuduktan sonra, artık etkili eleştiri yapabileceğine güven ve inan, çünkü ben senin yazıyı hakkıyla okuduktan sonra etkili eleştiri yapacağına inanıyorum. Ben senden üstün değilim. Ben yapabiliyorsam sende yaparsın, yapman gereken yazıyı hakkıyla okuyup, kendine güvenip, inanmak...
Hazır mısın?
Kendine inanıyor musun?
Kendine güveniyor musun?
Bu üç soruyu sana yakışır bir şekilde cevapla...

Hadi başlayalım.

Etkili eleştiri eşittir sandviçtir. Önce bunu bir benimse...
Şaşaşırma hemen devamını okursan, açıklayacağım neden etkili eleştirinin sandviçe eşit olduğunu...
Sandviç, alt ekmek, iç malzeme ve üst ekmekten oluşur.
İşte etkili eleştiride bu şekilde, etkili eleştiriyi de, ilk önce alt söz, sonra içerik ve daha sonra da üst söz oluşturur.
Bir şey anlamamış olabilirsin, sabredersen hepsini açıklayacağım.

ALT SÖZ: Alt söz, ilk cümlendir, ilk cümlen her zaman olumlu olmalıdır. Karşındaki kişiyi hangi konu üzerinde eleştireceksen ilk cümlen o konu hakkında olumlu bir cümle olmalıdır.
Örneğin eleştiri konunuz kıyafet olsun.

Alt cümle; Üzerindeki kıyafet sana çok yakışmış.
Kıyafet uyumun güzel, gibi cümleler söyleyebilirsin.

İÇERİK: Alt sözde, olumlu bir söz söyledikten sonra, sıra içeriktedir. İçerik, onu eleştireceğin yerdir. Güzel bir sözden sonra eleştireceğin konu hakkında bir söz söylemeden önce sakın " ama, fakat, lakin vb." gibi kelimeleri kullanma, eğer bu kelimelerden birini olumlu cümleden sonra kullanırsan ilk söylediğin tüm olumlu cümleyi karşı tarafın algısından silersin.
Örneğin, sen çok güzelsin cümlesinden sonra ama, fakat, lakin gibi kelimelerle devam edersen, karşındaki kişide olumsuz bir şey söyleyecek çağırısı uyanır. Onun için olumlu bir cümleden sonra ama, fakat ve lakin gibi kelimeleri kullanma...
Şimdi ise sana, içeriğe başlarken, olumlu cümleden sonra ne kullacaksın onları söyleyeyim.
*İçeriğe başlarken, "bununla birlikte şunu söylemeliyim ki, bununla beraber şunu söylemeliyim ki, ve bunun beraberinde şunu söylemeliyim ki" gibi isim öbeklerini kullan. Bu öbeklerden birisini kullandıktan sonra da asıl eleştireceğin yeri söyle...

Şimdi alt söz ile içeriği, ilk örneğin konusuyla birleştirelim.

Konu kıyafet...

Kıyafet uyumun çok güzel, bunla birlikte şunu söylemeliyim ki, bu kıyafetin altına kırmızı değilde bana göre siyah ayakkabı giyseydin daha güzel görünürdü.

Ya da,

Kıyafet uyumun çok güzel, bununla beraber şunu söylemeliyim ki, üzerine siyah değilde bana göre kırmızı tişört giyseydin daha iyi olurdu.

Örnekleri çoğaltabilirsin.

*Eleştiriyi her zaman kendine göre yap, örnekte olduğu gibi "bana göre" söz öbeğini her eleştiri içeriğinin sonunda kullan.

ÜST SÖZ: Üst sözü ise, içerikten sonra yine olumlu bir sözle kendine göre yorumlayıp, etkili eleştirini bitireceksin. Üst söze başlarken de "bence, öyle düşünüyorum ki, ben inanıyorum ki, ben kanaat getiriyorum ki, bence göreceksin" gibi söz öbekleriyle başlayıp devamınıda kendine göre yorum yapıp, etkili eleştirini bitireceksin..
Şimdi de alt söz, içerik ve üst sözü yine ilk örneği kulanarak birleştirelim.

Konuyu biliyorsun artık, söylememe gerek yok.

Kıyafet uyumun çok güzel, bununla birlikte şunu söylemeliyim ki, bu kıyafetin altına kırmızı değilde bana göre siyah ayakkabı giysen daha güzel görünürdü. Ben inanıyorum ki, böyle giyindiğin zaman giyinişinle büsbütün uyum içinde olacaksın.

Ya da,

Kıyafet uyumun çok güzel, bununla beraber şunu söylemeliyim ki, üzerine siyah değilde bana göre kırmızı tişört giyseydin daha iyi olurdu, bence kırmızı senin rengin...

İşte etkili eleştiri böyle...
Şunu bilmeni istiyorum, "alt söz, içerik ve üst söz" kuralıyla karşındaki kişiyi her konuda etkili eleştirebilirsin.
Diline sağlık der, sabrına teşekkür ederim.

https://yilmazbiyikoglu.wordpress.com/2012/10/14/etkili-elestiri-nasil-yapilir/ alıntı linki
Son düzenlenme: 28 Mayıs 2020, 16:38:31 HELLBOY

_Code

Güncelleme:
-Discord botuna /bilgi komutu eklendi.
-Ufak hatalar giderildi.

_Code

B7-9 Güncellemesi:
-Casuslar artık uçakla istediği yere gidip atlayabiliyorlar.
-Casuslara suikast görevi eklendi.
-Araca C4 bomba koyma terörist ve casusa özel kılındı.
-Las Venturas kıyısına gemi satan bir galeri eklendi.
-Bildirilen bütün buglar fixlendi.

_Code

Güncelleme:
-Bildirilen buglar giderildi.
-Artık suçlular polislerin yanında kendi isteğiyle oyundan ayrılırsa 10 dakika jail yiyor.
-Artık azılı suçlular ve polis üniforması çalan kişiler karakoldan aranmasını sıfırlıyamıyor ve teslim olamıyor.

_Code

Oynama saati 100 saati geçik kişilere 5 günlük VIP ve 500 saati geçik kişilere 5 günlük VIP+ verilmiştir.

_Code

B9 Güncellemesi:
-Artık çatışma esnasında oyundan ayrılanlar chatte belli olacak. (DM)
-/ke ve /ya komutlarındaki id parametresi kaldırıldı.
-Karakolların otoparklarına gözaltı checkpointleri eklendi kelepçelediğniiz kişileri bu checkpointlerde yakalarsanız +2 skor bonus alırsınız.
-Ufak hatalar giderildi.

Cherry

[S]corpionKing

_Code

_Code

OVH merkezli bir sorun nedeniyle sunucuya bağlanılamıyor bu durumun farkındayız sorun üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.
Sabrınız ve ilginiz için teşekkürler.

[S]corpionKing

Sunucudaki problemler düzeltilmiştir, iyi oyunlar!

_Code

1.5 Güncellemesi için çalışmalara başladık. :)

_Code

1.5 BETA Güncellemesi:
-/bolgeler komutu eklendi bu komutla hangi çete nereyi ele geçirmiş ve hangi çete hangi şehrin hakimi onu görebileceksiniz.
-Artık kişisel araçlarınızı çete aracı olarak işaretleyebilirsiniz, /aracyonet - geliştirmeler - çete aracı
-Hacker, casus ve CIA mensuplarına /renkdegistir komutu eklendi.
-Hacker sınıfına renk değiştirme yeteneği eklendi.
-Meth üretimindeki bekleme süresi kaldırıldı.
-Ufak değişiklikler yapılıp birçok küçük hata giderildi.