GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

İnceleme: Canis Canem Edit / Bully / Anniversary Edition / Scholarship

Başlatan Bilinmeyen Bey, 09 Mayıs 2021, 18:51:58

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bilinmeyen Bey

AHHH, Bunu yapmak bana açı veriyor. Ancak Yapmak Zorundayım.

Bugün, Bully'nin Herhangi bir sürümünü farketmezsiz eleştireceğim. İyi yanı, kötü yanı, ortalama ama şu eksiği ve verdiğim puanı söyleceğim.


Oyun Genel (Mekanikler)

Vallahi abi güzel gözüküyor, oyunda oynadığım sürece mekaniklerde çin-işgenceliği yaptıran hiçbir şey görmedim. Mekanikler olarak güzel şeyler var. Oyunun İlk başlarında şunu demiştim:

"Ya harita kücük ama bir yerden bir yere gitmek çok zor ya!". Ancak Oyunun bir yarısından sonra oyun bana bir kaykay verdi ve ben deli oldum. Bu Kaykay ile herşeyi yapabiliyorsunuz. Haritayı çok iyi gezebileceğinizden bahsetmiyorum bile, bu kaykay ile atlayıp zıplayıp bazı engellerdende geçebiliyorsunuz. Tabi yine oyunun bir yerinde iken tam aşağı düşerken elime kaykağımı aldığımdan ölmedim.

Bu olaya şaşırdığımdan dolayı bir daha deneyecektim, ama bu sefer yanlışlıkla kaykay ile atladım. Ve yine hiçbir hasar görmedim yaşadım. Oyunda düşme hasarını yok eden tek bir eşya var, oda kaykay...

Oyun Lise'de geçtiğinden sınıflara girebiliyoruz, sınıflarda da ders işliyorlar. Bu derslere katılmanız sonuçunda çeşitli minigame oynarak oyunda kazanamayacağınız özellikler kazanıyorsunuz, çeşitli yeni silahlar, dövüş stilleri, can artırma bonusları gibi özellikler.

Onun dışında başka hangi mekaniği öveyim bilmiyorum, klasik açık dünya mekanikleri. Bu yüzden burayı hızlıca geçelim.

Mekanikler 7/10 , Mükemmel değil ama abartılacak da değil.

Silahlar

Silahlar iyi vallahi, yani "Liseli bir oyun temasında ne silahından bahsediyorlar?" demiştim. Ama oyunda şaka-maka güzel silahlar var, ki hepsi yaratıcı silahlar. Torpil mi desem, yoksa dünyanın en pis kokan bombasımı. Silah çeşitliliği güzel. Yani Listesini çıkarsam yeridir, Torpil ateşliyeci, patates fırlatıcısı. Hatta oyunun normal halinde kazanamayacağınız özel manyak silahlar da mevcut. Ki oyunun bir bölümündeki minigun olan patates fırlatıcısını çok beğendim.

Peki Sadece bu kadar mı? Yok abi! Bu Rockstar, Rockstar her silahı bize kullandıracak, her tadından dalından bize elletirecek. Ama Oyunun Ana silahı, Jimmy'nin Yumrukları. Jimmy'nin Yumrukları Geliştirilebilir silahlarmış meğersem. Bu yumruklarımızı adam gibi kullanmanın yolları varmış. Az önce bahsettiğim Okul mantığı ile. Gym ve Kafayı Bulmuş Adam'dan dersler alarak Jimmy'i güçlendirebiliyoruz.

Aparkat ve Ayağını Kırma gibi pek çok yeni dövüş stili öğretiyor karakterimize. Ki bu dövüş stilleride havası olsun diye değil. Hasarını Artırmakla birlikte, düşmanları stunlamaktalar. Tabi 2-3 sn lik stunluyor. O süreye kadar 1-2 yumruk atarsınız.

Silah çeşitliliği bol. Verdim puanı, Silahlar 8/10

Hikaye

Şimdi Sıkıntı biryere geldik. Rockstar'ın Zamanında güzel oyunlar çıkardığını hepimiz biliyoruz. Tabi Nostalji Olsun diye bazı oyuncular ki buna bende dahil, bu oyunlara geri dönüyor ve oynuyor. Ancak Hatırladıklarından daha farklı bir oynanış görüyor. Acaba Bizim zamanla oyunlarda istediğimiz şeyin yani hırsımız mı artmış, yoksa biz herşeyi baloncuklu, mutlu mutlu bu oyunları oynuyormuyduk?

Bully'de GTA San Andreas, GTA 3 ve Vice City gibi değişik bir hikaye yapısına sahip. Hikaye'ye göre Jimmy Liseye aile tarafından bırakılıyor, Jimmy ise burda zorbalara karşı gelmeye çalışıyor. Klasik bir Lise temalı oyun. Bunu belirtmeliyim.

Tabi hikaye sadece zorbaları halletmekten ibaret değil, arada sırada bazı olaylar oluyor. Bazen Bu derslere giriyoruz. Bazen ise Gary ile Okulu Nasıl Ele Geçireceğimizi konuşuyoruz.

Ama Hikaye'nin bir kısmından sonra olacağını %50 - %50 bildiğim birşey oldu. Gary aynı RDR2, San Andreas ve Vice City'de olduğu gibi bize ihanet etmişti. Ardından Hikaye olayı değişti. Hikayeyi yapay bir şekilde tahmin edeceğimizden daha farklı birşeye çevirdi.

Jimmy'nin artık amacı okulda rahat bir şekilde gezmek için Zorbaları Avlamak değildi, onu kandıran, birini öldürüsiye dövecek kadar emir veren, onu okuldan attıracak kadar bir şerefsiz kişinın işini bitirmek için zorbaları kendisinde birleştirmek olmuştu.

Tabi bu amaçını yaparken, okuldaki çeşitli kimselerede yardımcı olmakta idi. Jimmy'de olanı yaptı, Jimmy Zorbaların işini bitirdikten sonra, diğer okulun gruplarına gitmişti. Zengin Çocukları, Zengin Tafırları ile alt etti.

Ardından ise Sokak Çocuklarını alt edip kendinde topladı, ve ardındanda Atletikleri. Ancak normalde yine olmayacağını düşündüğüm birşey oldu. Hikaye yeniden değişmişti. Karakterimiz Amaçı olan Gary'nin işini bitirmektense, Gary gibi Okulu alt ettiği için bir mafya babası gibi keyfini çıkarıyordu.

Ancak Ayağını yorganına göre attığından dolayı, Gary arkaplanda bir plan düşünmekteydi. Jimmy'i Okuldan attırmak ve ondan tamamen kurtulmayı düşünüyordu. Jimmy'de bunun farkında değil. Jimmy okuldan attılmıştı.

Oyun "OKULDAN ATILDIN!" Diye bir mesaj yollamıştı bana, oyun bitti demiştim. Ancak bitmemişti, Jimmy'nin amaçı tekrar değişmişti. Jimmy tek bir grupu atlamıştı. Okul Kaçakları, Jimmy onları düşündü ve onlarıda kendine topladı. Ardından ise Gary planını başlatmıştı bile. Okul Çığırından çıkmış, tum gruplar birbirine dalmıştı. Jimmy ve dostları bundan faydalanıp, içeri dalıp herkesi tehtidler ile alt etmiş. Ve Gary ile son karşılaşmasını yapmıştı.

Şimdi, hikayeye bakarsak şöyle bir sıkıntı var. Hikaye fazla bozuk, aynı San Andreas gibi. Fazla Kopuk ve bozuk. Yani nerede neyin olduğunu tahmin edemiyorsunuz, tam olayı kavradınız, oyun yeni birini ve yeni bir olaydan bahsediyor. Bu yüzden 4 puan kırmaktayım. Hikaye fazla kopuk...

Hikaye 6/10


Benim için oyun, genel olarak puanım: "79/100". Eğer Gençlik temasını, Okul Travmasında olan bir çocuğun olaylar karşısında dik durmasını seviyorsanız bu oyunu sevebilirsiniz. Ben eğlendim. Güzel hikaye, hiç kötü değil. Ama Nedense Hikayeyi fazla non-tahmin edilebilir yapmışlar. Hiçbirşeyi algılayamıyorsunuz.


OYUNUN PUANI: 79/100






Impeccable


Gladiator


Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: Impeccable - 09 Mayıs 2021, 19:32:23
Elinize sağlık güzel olmuş.
Alıntı yapılan: Gladiator - 26 Temmuz 2021, 10:43:39
Teşekkürler.

Teşekkürler dostlar yorumlarınız için, Oyunu adaletli ve elimden geldiğince iyi değerlendirmeye çalıştım. Puanın düşük olduğunu düşünenler var ise, merak etmeyin ben oyunun fanıyım. Bu yüzden sevmiyor değilim.