GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Rockstar North’un Eski Başkanı Kendi GTA’sı İçin 42 Milyon Dolar Topladı

Başlatan Razor02, 27 Eylül 2020, 13:17:50

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Razor02



Eski Rockstar North başkanı Leslie Benzies, yeni Grand Theft Auto rakibi oyunu olan Everywhere'in geliştirilmesi için 32 milyon £ (42 Milyon $) fon sağladı. GTA serisinin arkasındaki en etkili isimlerden biri olan Benzies, 2016 yılında zor şartlar altında Rockstar'dan ayrıldı. Yapımcı, Take-Two Interactive'e 150 Milyon dolarlık ödenmemiş telif hakkı için dava açtı ve şirketin maaşlı bir izne çıktıktan sonra onu zorla çıkarmaya çalıştıklarını iddia etti. İddia, 2018'de karara bağlandı.

Önceki yıl, GTA V programcısı Colin Entwistle, baş sinema animatörü Felipe Busquets, müzik yönetmeni Conner ve ses yönetmeni Matthew Smith, Craig dahil olmak üzere eski GTA geliştiricileri dahil 130'dan fazla kişiyi işe alan Edinburgh ve Budapeşte merkezli bir oyun stüdyosu olan Build a Rocket Boy'un kurulduğunu duyurdu. The Telegraph'taki yeni bir habere göre, Build a Rocket Boy artık Çinli oyun devi Netease'de dahil olmak üzere bazı şirketlerden yatırım aldı. Danışmanlık şirketi Beauhurst'un verilerine göre stüdyo, son finansman turunda 32 milyon sterlin topladı. Buna Cayman Fund Makers ve New York kripto para birimi yatırımcısı Galaxy Interactive'den yapılan yatırım da dahil.

Build a Rocket Boy'un ilk oyunu Everywhere adlı açık dünya oyunu. Benzies, 2017'de Venturebeat'te daha önce yaptığı hiçbir şeye benzemeyeceğini dile getirdi.


Benzies'in Açık Dünya Başlıklı Yeni Oyunu Everywhere.

Benzies, "Everywhere, çok sayıda geleneksel oyun mekaniğine sahip, ancak biz Everywhere'de ilham alınandan daha da fazlasını istiyoruz," dedi.

"Oyuncular daha akıllı hale geliyor ve oyunlardan daha fazlasını istiyorlar ve oyuncuların dünyalarımızda istedikleri şekilde yaşama özgürlüğüne sahip olmalarını istiyoruz. Yalnızca hikayelerimizi anlatmakla kalmayıp aynı zamanda oyuncuların en çok keşfetmek istedikleri kimlikler ve maceralarda yaşamalarını sağlayan çok çeşitli oyun modları ve stilleri sunmayı hedefliyoruz." O sırada Benzies, ekibinin Everywhere'i yapmak için Amazon'un Lumberyard oyun motorunu kullanacağını söyledi. Rockstar'ın 20 yılı aşkın süredir yaratıcı lideri olan Dan Houser, Mart ayında stüdyodan ayrıldı. Kıdemli Grand Theft Auto yazarı ve yapımcısı Lazlow Jones'da bu yıl şirketten önemli nedenler sonucu maalesef ayrılacağını duyurdu.


Yakın zamanda yayınlanan bir Kotaku raporu, bir sonraki GTA oyunu üzerindeki çalışmanın "henüz geliştirme aşamasında" olduğunu ve piyasaya sürüldükten sonra kısmen çalışan stresini ve sıkıntısını azaltmak için, zamanla düzenli olarak genişletilmeden önce oyunun "orta büyüklükte" olabileceğini iddia etti.

Kaynak: videogameschronicle - Andy Robinson





Impeccable

Son söylentilere göre 2021'in 4.çeyreğinde çıkacak deniyor. Ben bu yıl çıkacağını düşünmüyorum açıkçası. Leslie Benzies olduğu için projeden umutluyum, bakalım zaman neler gösterecek.


Impeccable

Bu arada bütün GTA haritalarını bir oyunda toplamak istediklerini açıklayan isim Leslie Benzies'di. Umarım bu fikri bir sonraki oyunda olmasa da gerçekleştirirler.


Purgatory

Alıntı yapılan: Impeccable - 20 Mart 2021, 18:11:33
Bu arada bütün GTA haritalarını bir oyunda toplamak istediklerini açıklayan isim Leslie Benzies'di. Umarım bu fikri bir sonraki oyunda olmasa da gerçekleştirirler.
Bu fikrin ne kadar iyi olduğunu GTA Underground modu sayesinde anlıyoruz, gerçekten iyi olur bunu değerlendirirlerse ve elbette ki içini de doldururlarsa bu haritanın.


Impeccable

Alıntı yapılan: Anestezi - 21 Mart 2021, 10:35:56
Bu fikrin ne kadar iyi olduğunu GTA Underground modu sayesinde anlıyoruz, gerçekten iyi olur bunu değerlendirirlerse ve elbette ki içini de doldururlarsa bu haritanın.

Düşünmesi bile heyecan verici gerçekten, umarım bir gün görürüz. :D