GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

L.A. Noire - Easter Egg'ler & Gariplikler Departmanı

Başlatan lazlow, 05 Nisan 2021, 23:04:46

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lazlow



"The Silk Stocking Murder" davası sırasında, Rockstar Games'in vahşi batı oyunu Red Dead Redemption'dan John veya Jack Marston'un şapkasını bulmak mümkün. Çatıdan döndüğünüzde arabanızın arkasında bir çöp tenekesinin üzerinde bulabilirsiniz.





The Black Caesar davası sırasında ilk olay yerini ve The Consul's Car'daki daireyi incelerken bir adam yüzü şeklinde yanmış iki parça tost olarak görülebilir. Yüzler, kovboy şapkası giyen sakallı bir adama ait gibi görünüyor, bu da görüntülerin muhtemelen Red Dead Redemption'dan John veya Jack Marston'a ait olduğunu gösteriyor.





"Buyer Beware" vakasında, çöp kutusunda bir tabanca vardır. Tabancayı incelerseniz, Cole bunun "A FN Browning, Seri numarası 01138" olduğunu fark edecektir. 01138 seri numarası, büyük olasılıkla George Lucas'a bir göndermedir. Üstelik bu sayı aynı zamanda Rockstar Games'in başka bir oyunu olan Bully'de de İneklerin kapı şifresi olarak karşımıza çıkmaktadır.





İkinci vaka sırasında (Kuyumcunun dışındaki cinayet) turuncu gömlekli bir adam, Two and a Half Men Amerikan komedi sitcom'undaki Alan Harper karakterine benzemektedir.





Bir barda ya da restoranın içinde ya da çevresinde dolaşırken, bir NPC'nin bazen "This is a tasty burger" dediğini duyabilirsiniz. Bu da Pulp Fiction filmine yapılan bir göndermedir. Samuel L. Jackson'ın karakteri Jules Winnfield de aynı repliği söylemektedir.





Bir barda yer alan menüde görülen "Stairway To Heaven" yazısı Led Zeppelin grubunun aynı adlı ünlü bir parçasına göndermedir.





Üzerinde oyunun müzik bestecileri Andrew Hale ile Simon Hale'in adlarının yazdığı müzik notalarının olduğu bir kağıt bulunmaktadır. Bu notalar muhtemelen oyunun müziklerinden birinin notalarıdır.



 

Buradaki isimlerden Miles Archer, O'shaugnessy & Wonderly isimleri The Maltese Falcon filminde görülen isimlerdir.





Bu isim listesinde yer alan John Madsen ile Danny Marston isimleri Red Dead Redemption ana karakteri John Marston'a yapaılan bir göndermedir.





James Hopkins adlı polis memurunun ismi, Rockstar Games'in bir başka oyunu olan Bully'nin ana karakteri James "Jimmy" Hopkins'e yapılan bir göndermedir.



 

Karakterimizin polis arabasında yaptığı bir yolculuk sırasında Galloway adlı sarhoş birinden bahsettiğini duyabilirsiniz. Ne tesadüf ki Bully'deki Mr. Galloway de sarhoş biri.





"In The Driver's Seat" davasında Morgan'ın Apartmanının yanında "Geiger's Rare Books" adlı bir kitapçı var. Bu, Raymond Chandler'ın eleştirmenlerce beğenilen romanı "The Big Sleep" e yapılan bir göndermedir.





14. numarada oturan N. Wolffe adlı kişi, muhtemelen kurgusal dedektif Nero Wolfe'e yapılan bir göndermedir. 



 

Pig N Whistle, oyunun esinlendiği Chinatown filminin geçtiği bir mekandır.



 

J. P. Nicholson, Chinatown filminde oynayan ve benzer bir araştırma sahnesinde yer alan Jack Nicholson'a yapılan göndermedir.



 

"The Silk Stocking Murder" davasındaki barmen Diego Aguilar, Joe Nieves tarafından canlandırılmaktadır. Aynı zamanda Nieves'in Carl adında bir barmeni canlandırdığı televizyon sitcomu How I Met Your Mother'a gönderme yapılmaktadır.





Oyunun başlarındaki davalarda otel kayıt listesindeki isimler gerçek dünyadaki ünlü isimlerdir. İsimler arasında en çok dikkat çekenler Marilyn Monroe ile Winston Churchill'dir.





Bu kayıt defterdeki "Suckerhud Industries" şirketine bağlı isimler 1994 yapımı The Hudsucker Proxy filminin karakterlerinin isimleridir.





Kellogg's Corn Flakes markası olduğu gibi oyuna eklenmiş.





Burada Sir Edwin Landseer'in "A Portrait of Prince Albert's Dog" adlı tablosunu olduğu haliyle görebilirsiniz.





Frekansı kısa dalgalara çevirirseniz, belirli istasyonlarda rastgele şeyler duyabilirsiniz. Bunlardan bazıları ispanyolca, rusça konuşmalar veya s.o.s. veren bir mors alfabesini içerir.





The Red Lipstick Murder davasında olay yerini incelerken olayla alakası olmayan kelebek bıçak ve golf sopasını bulabilir onlarla etkileşime geçebiliriz. Bunlar ya easter egg olarak buraya eklenmiş ya da betada burada yer alacakken son anda vazgeçilmiş ama modeller kaldırılmamış.





Oyunda, Gay Cowboys adlı bir film posteri yer almaktadır. Bu film büyük olasılıkla ana karakter olarak eşcinsel kovboyların olduğu Brokeback Mountain'in oyundaki parodisidir.



Kaynak: L.A. Noire Wiki - Youtube: Kacpi26
Son düzenlenme: 09 Nisan 2021, 18:51:47 lazlow

Impeccable



Belkide Gameover

Gayet güzel anlatmışsın, oyun mafia 2'ye benziyor yakında alıp oynayacağım hoş oyunmuş. :helal:

bloodsucker

lazlow

Alıntı yapılan: Belkide Gameover - 06 Nisan 2021, 14:00:46
Gayet güzel anlatmışsın, oyun mafia 2'ye benziyor yakında alıp oynayacağım hoş oyunmuş. :helal:
Atmosfer olarak andırsa da Mafia 2 ya da GTA gibi açık dünya oyunu bekleme. Oyun açık dünya oyunu ancak suç işleyemiyoruz. Biraz sınırlayıcı bir açık dünya oyunu. Bunun dışında çok güzel. Davadan davaya koşuyoruz, görevi yap bitir mantığı yok biraz uzun sürüyor.


Bilinmeyen Bey

Hepsi Mükemmel Gizli Mesaj ve Easter Egg'ler.

Çok sağol Lazlow :helal:


lazlow


Bilinmeyen Bey

Galloway'li olan değişik geldi, acaba Bully daha mı erken çıkmıştı L.A Noire'den..

Hatırlamıyorum..


Impeccable

Alıntı yapılan: lazlow - 05 Nisan 2021, 23:04:46
 

"The Silk Stocking Murder" davasındaki barmen Diego Aguilar, Joe Nieves tarafından canlandırılmaktadır. Aynı zamanda Nieves'in Carl adında bir barmeni canlandırdığı televizyon sitcomu How I Met Your Mother'a gönderme yapılmaktadır.

Güzelmiş :D.


Gladiator