GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

BULLY Anniversary/ScholarShip Edition BETA İçerikleri

Başlatan Bilinmeyen Bey, 08 Mart 2021, 23:43:37

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bilinmeyen Bey

Bismillahirahmanirahim  :oku2:

ÖNSÖZ

Şimdi BETA İçerikleri Geçmeden Önce BULLY'i bilmeyenler ve tarihini bilmeyenler için bilgilendirme yapayım; 

BULLY Lisede geçen bir çocuk olan Jimmy/James Hopkins'in Annesinin ve Üvey Babasının  evlilik eğlencesinden sonrasını anlatmaktadır. James , Okula yeni gelmiş ve bu Okuldan hiçbir hayır gelmeyeceğini biliyormuş..


Tarihine Gelirsek; BULLY heralde Rockstar'ın Oyunlarında kaldırılmış , değiştirilmiş ve artık kullanılmayan birçok öğesini bulunduğu oyunlardan birisidir. Bu Oyunda Kaldırılanların Çoğu , Trailer'ından gözükmekte , Oyunun Dosyalarında Bulunmakta , Çeşitli Bilgiler verilmekte ve Çeşitli Ses , Model , Metin gibi birçok şeyi bulundurmaktadır.

BETA İÇERİKLER:

KARAKTERLER

O'Rourke / Jake



O'Rourke ya da Tyler Wilson'un Dediği gibi Jake , bir İtfayeci.Bu Karakter Oyuncu Eğer Bir Yangın Alarmını Çekerse gelecekti , etrafa bakacak ve sonradan bir sigara içecekti. Hakkında Fazla Bilinmiyor , Ancak Bu Karakter oyundan tamamen kaldırılmış değildir. Eğer "The Gym is Burning" Görevinde zamanında tüm kişileri kurtaramaz ve ateşleri söndüremezseniz , 2 polis ve O'Rourke sizi kapının orda beklecekti.  Onun Dışında Bu Karakter Freeroam yani Açık Dünyada gezerken karşılaşılabilir olacaktı ve eğer oyuncunun açısından uzağa giderse kaybolacaktı.

Nate



Nate , normalde oyundaki "Rocket in My Pocket" Dükkanın Sahibi olacaktı. Hatta Bu Karakterin dahil olduğu bir görev olacaktı. Ses Dosyalarına ve Çeşitli Kanıtlarla bu karakterin görevde olduğunu anladık. Görevin Amaçı Şuydu: "Dükkanın Camlarına Zarar ver , polis gelmeden önce kaç" , hatta kaldırılmış ses dosyalarında bile: "Hey! Onları Daha Yeni Aldım!" , "Polis! Deliler var!" , "Polisss!" , "Camlarım! WT...?!" Bu olayı kanıtlıyor.


Ian



Ian , Aynı Nate gibi "Rocket in My Pocket" gibi bir Dükkanın Sahibi Olacaktı. Ses Dosyalarında coğunlukla patlayıcı ve rocketten bahsetmektedir. Ian'ı birşekilde oyunda tekrar aktive edersek , Ian'ın "New Commantery"'de Canlandığını Göreceksiniz. Ve Onun Kaldırılmasının Nedenlerinin birisi ise Denny'dir. Denny New Commentary'de bir Dükkan Çalışanıdır. Denny'nin Onun Rölünü önceden sahip olduğu için Ian'ı Kaldırmayı Düşünmüşler. Ne Yazık ki Ses Aktörünün Kim Olduğunu Bilmiyoruz..


Floyd




Floyd , yine Nate ve Ian gibi bir Dükkan Sahibi olacaktı. Kendisi Bir Müzik Dükkanına Sahip , ki oyuncu istediği zaman gelip müzik satın alabilir. Oyundan Kaldırılan "Müzik Player" Özelliği için olduğunu düşünüyoruz..

Bob




Bob , BULLY Fan Kitlesinin ilk bulduğu ve oyunda gözükmediğini fark eden Karakterdir. Kendisi "Gym" Dersinde Dövüşülebilir bir Karakter olacaktı. Onun Dışında Freeroam'dada Gözükebilecekti. Eğer Ses Dosyalarına Bakarsak Bob, Güreşmeyle bir Cinsel İlişkide ve direk Cinsel İlişkili birisi olduğundan kaldırılmış. Sonuçta "T Rating" bir oyun lazım  :dur:

Sid ve BETA Johnny Vincent



Sid, oyunun dosyalarında bulunmayan ancak Artwork yani çizim olarak ve arkaplanda olan çizgi romanlarda bulunan bir karakterdir. Townies eskiden "Dropouts" Olacaktı. Sid'de bu Dropouts'lardan olacak ve hatta Rusell Dropoutlar'ın Lideri olacaktı. İkinci Fotoğrafta ise BETA Olan Bir Johnny Vincent'ın Sid'e bakmasını görüyoruz...

Jimmy / James Hopkins



Jimmy , normalde çok kötü ve ruhsuz bir karakter olacaktı. Fotoğraftaki Bakışınıda gördüğünüz gibi bu kadar kötü olacaktı. Tabi Zaman İçinde Jimmy Değişti.. XBOX , PS2 Ve daha birçok platform'daki şekil ve yüzü değişti.

BÖLGELER / MEKANLAR

ERKEKLER BINASI



Normalde Erkekler Binası 2 Katlı olacaktı. 2. Katına Çıkılabilir ve bazı öğrenci arkadaşlarımız örneğin , Jocks ve Greasers orda canlanacak , isterse aşağıya ya da yukarı çıkacaklardı. Çocuk Olan Arkadaşlarımızda (Örneğin: Sheldon) orda canlanacak ve gezebilecekti.



Ayrıca , Bir Banyo olacaktı. Böylece Elimizi yıkabilecek , tuvalet ihtiyaçı giderecek , yada çocuklara tuvalet şakası yapabilecektik..

ÇEŞİTLİ MEKANİKLER

DÖVÜŞ STİLLERİ / NPC DÖVÜŞ STİLLERİ


SİLAH SATICILARI

Oyunda Sağ solda birkaç öğrenci arkadaşımızın bize , Silah veya o tür eşyalar satabileceği yazmaktadır. Bu Mekanik aynı bir kişi sizden yardım istediği gibidir , sizin yanınıza gelcek ve birşey satın almak veya almamak istediğinizi soracaklardır. Ses Dosyaları, Animasyonlar ve Çeşitli Metin Dosyaları Bulunmakta.. Bu Öğrenci Arkadaşlarımız: Preplerde , Bryce ve Justin. Towniesde , Duncan ve Clint. Zorbalarda , Ethan ve Tom. Atletiklerde , Juri ve Luis. Eziklerde/İneklerde , Donald ve Fatty. Greaserlarda , Vance ve Lefty. Normal Öğrencilerde , Constant ve Lance satıcılardı.


KALDIRILMIŞ OLAN TOWTRUCK



Bu Towtruck aslında oyunda asla gözükmez , ancak ünlü BULLY Youtuber'ı Olan "SWEGTA"'da Kimsede Olmayan BULLY'nin Wii'de bir BETA Hali mevcut. Onunkinde bulunan bu Towtruck , aynı normal araçlar gibi millet bu araçlara binebilecekti. Ancak Model Çok Eskimiş ve Buglu Olduğundan şuan kullanılmaz halde , texturesi bozuk ve yakınında olmak sizi haritadan atıyor. Bu Araç Hakkında bilinen diğer birşey ise Yeşil Renkli Arazi araçı ile değiştirilmiş olduğu..

KALDIRILMIŞ/DEĞİŞMİŞ GÖREVLER

Welcome to Bullworth

Görev Sadece Cutscene'den İbaret Olmayacaktı, Cutscene Bittikten Sonra Bayan Denwars, Crabblesnitch'in Dediği gibi Liseyi/Kampüsü Bize Gösterecekti. Bunun İçin Birçok Metin Dosyası, Ses Dosyası ve Hatta SWEGTA'nın Wii Konsolunda Bu Görev Hakkında bir .txt dosyasında "Bir Bullworth Öğrencisinin Günlük Yaptıkları" adlı bir dosya vardır. Aynı Olay Burda Yazmaktadır, ancak Bayan Denwars'mı söyler bilemeyiz. Bu Olayın Hakkında daha detaylı bilgi ve Türkçe Anlatımı için Buraya Bakınız.

SMALL OFFENCES

Oyunun BETA Versiyonundaki Cutscene aynıdır. Ancak Ses Dosyası daha farklı olduğu düşünülüyor. Ayrıca Görev Bittikten Sonraki mesaj olan: "Etrafda birkaç Cüce Heykelleri bulursan onları Brandy için yok et" mesajı, "Dünyadaki tüm Cüce Heykelleri bul ve onları Brandy için yok et" olarak değiştirildi.

COLLECTOR

Bu görev , Clint ile buluştuktan sonra Clint'in sizden 3 tane bisiklet istemesi ile devam ediyor. Neden 3 Bisiklet İstediği Saçma olduğundan BETA Versiyonuna Bakıyoruz.. BETA Versiyonunda Cutscene Karlı Gözüküyor. Buda Demek Oluyorki , bu görev normalde Chapter 3'de Başlaması lazım.. Görevin Başlangıç Noktası "Blue Skies" bölgesinde olmasına rağmen Cutscene'de "New Commentary" görevinde gözükmektedir..

Aslında Görevde Sadece Clint için değil , neredeyse tüm şehirliler (Townies) için yani Edgar ve diğerleri içinde bisiklet getirmekteyiz. Her Bisiklet getirdiğimizde başka birisi o bisiklete sahip olmakta. Eğer 2/3 tane bisiklet getirmiş olsanız bile Clint size: "Güzel , şimdi Kaybol!" demesine rağmen hala bir bisiklet daha getirmeniz lazım. Demek Oluyorki Önceki Versiyonda Eğer tüm bisikletleri getirirsek , bu ses dosyası konuşacaktı..

THE PADDLE


Oyunun Eski Versiyonunda, Öğretmenler ve Sınıf Başkanları bir çeşit cetvel taşıyacaktı. Bu Çetvel Öğrencilere değişik bir türde öğretim yapmak için kullanılıyor olmalı. Paddle Görevinde Jimmy, Dr.Crabblesnitch'in Çetvelini Alıp Atletiklerin birine verip onu suçlumaktı. En Sonunda ise bu görev çeşitli nedenler , kimisi şiddet unsuru olduğundan kimisi diyorki mekanikler bozuk diye kaldırıldı..

THE RUMBLE / Fighting Johnny Vincent


Normalde Görevde Preppilerin Konuştuğunu görecektik, sonunda Lola İçin Kavga Etmeye Karar Vereceklerdi.. Yolda Giderken Birçok Greasers Bizim Yolumuzu Kesecek ve onlara Johnny'nin Nerde Olduğunu Soracaktık, Sonra Aynı bizim oyunumuzdaki gibi gittiğimiz yerdekileride dövüp Johnny'nin Yerini Sorgulayacaktık. Polislerden Kaçtıktan Sonraki Cutscene Normalde Oyun İçi Olcaktı. Yani Bisikleti Biz Sürecektik ama sonradan bizi bisikletten düşereceklerdi..

Bu Görevde Özel Bir Cutscene Vardır. Bu Cutscene Aslında Oyun İçinde Gördüğümüzki gibi. Johnny Bisikleti Havaya Kaldırılıyor ve sonra bisikletinden inip bize dalıyor.

Ve Pete'in Mıknatıs Araçına binmesine rağmen, Greaserlar'dan birkaçı gelip o makineyi kapatabilecek ve Johnny'e Tekrar Bisikletini Geri Verebilecekti! Bunun Ses Dosyaları Mevcuttur: "Hey! Bunun Kapalı Olması Lazımdı!" , "Tamamdır Johnny! Kapatıyorum Hemen!" , "Bu Neden Açık?!" gibi konuşmalar olacaktı.

Fighting Edgar / Showdown at Chemical Plant

Bu Görevin, 2. Bölümü Olan Edgar ile Sopalarla Dövüştüğümüz Bölümün Kendine Özel Cutscene'i Olacaktı:


Ve Ayrıca Eğer Jimmy Edgar'ı Dövmeyi Başaramazsa ise, Bir Cutscene başlayarak Jimmy'nin Asitin İçinde Yandığını Görecektik. Evet! Yandığını Görecektik! Çocuklara Uygun Olmadığından Kaldırıldı..:




SİLAHLAR / EŞYALAR

Carnavaldaki Boncuk Silahı



Eğer BULLY'de Carnaval'a Uğrar ve gidip bir şişe kırma oyununa giderseniz , size bir boncuk silahı verilecektir. Bu Silah Normalde Açık Dünyada Gezerken Kullanılabilecekti , insanlara / öğrencilere / canlılara vurabilecek , ateşedebilecektik.

Dodgeball Topu



Bu Topu, GYM Dersinde Dodgeball oynarken elinize veriliyor. Aynı Şekilde, Spor Salonuna Girince bu topu alabilecek ve istediğimiz kişiye bir futbol topu gibi atabilecektik. En Sonunda bu silah kaldırıldı..

Çetvel



Her Sınıf Başkanının ve Öğretmenin bir çetvele sahip olduğunu az önce söylemiştik. Bu Özellik şiddet unsuru ya da mekaniklerin bozuk olması nedeniyle kaldırıldığını düşünüyoruz.

Süper Patates Ateşleyici



Bu silah, bildiğimiz Patates Ateşleyicinin güçlendirilmiş versiyonudur. Daha çok hasar ve daha uzun menzillidir. Kaldırılmasının Nedeni bilinmesede, İneklerin Kale Koruma Görevinde Kullanılacağı Düşünülüyordu..

KIYAFETLER

Kıyafetleri 3 kategöriye ayrıcağım, cünkü toplamda 77 tane Kıyafet Bulunmakta:

1. Seviye Kıyafetler - Kullanılmayan Kıyafetler (Oyunun Dosyalarında Bulunanlar)

2. Seviye Kıyafetler - Alternatif Kıyafetler (Bilinen Kıyafetlerin Sadece Değiştirilmiş Halleri)

3. Seviye Kıyafetler - Bilinmeyen Kıyafetler (Bu Kıyafetler Oyunun Dosyalarında Bulunmakta ancak Modeli olmayan ve sadece Trailer'larda gözüken Kıyafetler)

1. Seviye Kıyafetler



Bu Bir Asylum Mask, Bu Maske Hakkında Fazla Birşey bilinmese bile tahminen "Galloway Away", "Rescuing Johnny Vincent", yada sadece Asylum Kaçınlarını Geri Getirme Görevini (Mavi Renkli Yardım İsteyenler) tamamlayarak alınabileceği düşünülüyor.



Bu SodaHat, Bu Şapka "ScholarShip Edition" , "Anniversary Edition", "PS2", "PS3" Ya da "Original" Versiyonunda Olmaması Rağmen Oyunun "XBOX" Versiyonundaki "ScholarShip Edition" halinde birsürü Kola İçerek kazanılabilir..



Buda bir Yarış Kıyafeti, Kıyafetin Nasıl Kazanilabileceği Hakkında bir bilgimiz yoktur. Kimisi sadece PS2 Versiyonunda Geography Dersini Tamamlayarak Kazanabileceğini, kimisi ise hiç kazanalımayacağını söylemektedir. Ancak Bu Kıyafetin Şapkası Dışında Kazanabileceğimiz bir Kıyafet Yoktur..



Bu bir Panda Kıyafeti. Ve Ne yazıkki "Wii" Versiyonu Dışında başka bir platformda kazanılamayacak bir Kıyafettir, sadece "Panda Kafası" oyunun "Anniversary/Scholarship/PS2/XBOX" Versiyonlarında kazanabilmektedir.

2. Seviye Kıyafetler



Bu bildiğimiz oyunun başındaki "Welcome To Bullworth!" görevinde Jimmy'nin Giydiği Kıyafettir. Fazla Farklılık Gözükmesede, Birazdaha parlak gözükmektedir.



Buda Önceki Ceketin Kahverengi Halidir, ama farklılar vardır. Oyunun Dosyalarında "JimmyBrownHoodie" yani bir kapşonlu kıyafet olduğu yazmaktadır.



Cadılar Bayramında Giydiğimiz Kıyafetin Alternatif Versiyonudur, ancak farklılar yine bundada vardır. Botları Kahverengi, ve kıyafeti fazla çizgi filimsidir. Ki Bully Önceden Çizgi Filimsi bir yapıdaydı..



Buda Box yaptığımız zaman kazandığımız ve giydiğimiz kıyafetin alternatifi. Kıyafetteki Farklılar çok bellidir. Jimmy Daha Şeytan Gözükmekte ve Sinirli gibi gözükmekte. Ve Kıyafetlerin Renkleride yine Paint'ten Yapılmış gibi Çizgi Filimsidir.

3. Seviye Kıyafetler

Bu Kıyafetler fazla birşey bilinmemektedir. Bu Yüzden sadece Text yani Metin Dosyalarındaki İsimleri mevcuttur. Sırasıyla:

- Halloween Mask: Herhalde Cadılar Bayramında Giyebileceğimiz Maske idi.

- Rabbit Mask: Ve Yine Heralde Bir Tavşan gibi Kafamıza Kulaklar Takabileceğimiz Bir Maske Olacaktı.

- Rock Pants & Rock Jacket: Herhalde birşekilde bir görev tamamladığınızda bu kıyafet size verilecekti. İsminde Yola Çıkarsak, bir Rock Müzikcisi gibi olup giyinebilecektik.

- Red Beret: Kırmızı Renkli Bir Bere Olacaktı. Bir Hoca gibi Kafamıza Bere Giyebilecektik.

- Black Beret: Yine öncekisi gibi Kırmızı Renkli Bere'nin Siyah Renklisidir.

Kaynakça: SWEGTA, BullyWiki.com

Son düzenlenme: 24 Temmuz 2021, 17:43:16 Bilinmeyen Bey Sebep: Konun boyutunu kücültmek ve Kaynakcayı spoiler içine almak.

Purgatory

Yine aynı gelenek geçerli: BETA versiyonu, halihazırda olan versiyonundan daha ilgi çekici.


DracDonix

roçkstarı seviyorum. beni sulandırıyor. :D

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

lazlow


Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: Anestezi - 09 Mart 2021, 11:40:47
Yine aynı gelenek geçerli: BETA versiyonu, halihazırda olan versiyonundan daha ilgi çekici.
Alıntı yapılan: DracDonix - 09 Mart 2021, 12:18:21
roçkstarı seviyorum. beni sulandırıyor. :D
Alıntı yapılan: DracDonix - 09 Mart 2021, 12:18:21
roçkstarı seviyorum. beni sulandırıyor. :D

Teşekkürler, bende Rockstarı ve BETA İçeriklerini seviyorum..

Alıntı yapılan: lazlow - 09 Mart 2021, 14:26:47
Bölüm arşivine eklendi :helal:

Şahsen bu konu Bölüm Arşivlik değil. Bu Konuda Şuan 10 belkide 20 eksik çeşit özellik var. Eksik birşeyin bölüm arşivinde olması, yanlış bilgi/eksik bilgi vermemiz olur :)


Bilinmeyen Bey

:anons: Post Güncellendi, Artık Kaldırılmış Silahlar Hakkında bilgi ve Çeşitli Görevler Hakkında bilgide öğrenebiliyoruz.. :anons:


Bilinmeyen Bey

:anons: Post Güncellendi: Kaynakça, Kaldırılmış/Değişmiş Kıyafetler, Kaldırılmış/Değişmiş Görevlere Ekleme yapıldı! İyi Forumlar :anons:


Bilinmeyen Bey

:anons: Konu Güncellendi :anons: :

- Konu "Welcome to Bullworth" kesilmiş ses dosyalarına linklendi.

Eklenen Kısım:

Alıntı yapılan: Bilinmeyen Bey - 08 Mart 2021, 23:43:37
Welcome to Bullworth

[/spoiler]


Impeccable

Oyundan bu kadar özelliğin kaldırılması kötü olmuş, paylaşım için teşekkürler.


Bilinmeyen Bey

:anons: Konu Tekrar Ve Yine Tekrar Güncellendi! :anons:

"Kaldırılmış / Değiştirilmiş Görevler" Kısmındaki Görevler ile alakalı videolar ve oyun içinde tekrar yapılmış hali olan videolar eklenmiştir.

Alıntı yapılan: Impeccable - 21 Mart 2021, 23:11:14
Oyundan bu kadar özelliğin kaldırılması kötü olmuş, paylaşım için teşekkürler.

Keşke Çoğu Oyundan bu kaldırılmış olmasa. Hergün Onların Geri Gelmesi için Dua ediyorum. Veya birşey kaldırmamasını...


geras

Güzel güzel . Bir okuyuşta bitirdim


Kemopa7665

Gtadan sonra bully konusunu'da görmek nasip oldu


Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: geras - 16 Mayıs 2023, 11:15:04
Güzel güzel . Bir okuyuşta bitirdim

Maşallah ve okuduğun için teşekkürler :)

Alıntı yapılan: Kemopa7665 - 16 Mayıs 2023, 11:22:40
Gtadan sonra bully konusunu'da görmek nasip oldu

Ne güzel :) - Okuduğun için teşekkür ederim.