GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
21 Nisan 2025, 20:17:54

Need For Speed: Payback - İnceleme

Başlatan Enkei, 04 Mart 2019, 22:30:43

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Enkei

Herkese merhaba! Yakın zamanda oynayıp bitirmiş olduğum bu oyunu ufak bir incelemeyle -elbette spoiler vermeden- sizlere aktarmak istiyorum. İyi okumalar!

(Yazıda alıntılar bulunmaktadır.)

Öncelikle oyunun hikayesinden bahsetmek istiyorum. Klasik bir sokak yarışçısı olarak başladığımız oyunda, oyundaki ekibimiz ile yaşadığımız çılgın bir olay sonrasında dibi görüyoruz. NFS Most Wanted'daki gibi bir çöküş ile karşı karşıya kalıyoruz denilebilir.  Sonrasındaki çeşitli aktiviteler, yarışlarla tekrar yükselişe geçiyoruz. (spoiler vermeden hikaye ancak böyle özetlenebilirdi.  :şeytan:)

Oynanışa gelirsek, oynanışta hızlanmanın, nitro basmanın verdiği hissiyatı ben oldukça beğendim. Ancak yol tutuş konusunda problemler olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Birçok araç denedim, ama yol tutuş bakımından enfes denilebilecek hiçbir araçla karşılaşmadım desem yeridir. Off-Road Drift ve drag mekanikleri oyuna güzel aktarılmış, özellikle drift kısmı için usta olmanıza gerek yok; direksiyonu kırdığınız gibi drift için ayarlanmış araçlar yağ gibi akmaya başlıyor. Ancak, Off-Road kısmı birazcık ustalık istiyor demem gerek. Aksi taktirde her Off-Road yarışında benim gibi kanser olursunuz.

Oyundaki polislerimize değinmeden geçmeyeceğim. Polislerimiz oyun ilerledikçe daha agresif, daha psikopata bağlıyorlar. Öyle ki, bir bölümü 4-5 defa sırf polisler yüzünden tekrar oynadığımı söylemeliyim.

Araçlara yaptığımız modifiyelerin oyuna yansıması ise başarılı olmuş. Bir parça taktığınızda aracınız gerçekten hızlanıyor ve bunu hissediyorsunuz, fakat oyunda yol tutuşu için hiçbir modifiye imkanı bulunmaması benim için en büyük hayal kırıklığı oldu.

Oyundaki modifiye yarış sonlarında rastgele kazandığınız kartları aracınıza takmanızla çalışıyor. Tam olarak aracınızın hangi özelliğini arttırmak istediğiniz her zaman seçme imkanınız yok. Her yarış sonunda 3 adet kapalı kart arasından seçip yapıyor ve rastgele bir kart kazanıyorsunuz. Ancak oyunda kazandığınız paralar ile de kart satın almanız mümkün. Satın aldığınız kartlarda istediğiniz parçaları seçebiliyorsunuz. Ayrıca parçalar da farklı markalara ayrılmış. Örneğin hem turbo, hem nitro hem de frenleri aynı markadan alırsanız, ekstra bir bonus kazanabiliyorsunuz. Bu markaları ya da parçaları ayrı ayrı seçmeniz mümkün. Ancak 3 farklı özellik içerisinde yalnızca birini kesinleştirebilmeniz, işin içerisine yine şans faktörünü sokuyor.

Görsel modifiye tarafında ise bir Underground olmasa da Payback'i oldukça başarılı buldum. Hemen hemen her aracı az çok zevkinize uygun halde modifiye etme imkanına sahipsiniz. Boya tarafında da kendi istediğiniz tarzı yaratabilmeniz için yeterli imkanlar mevcut. Ayrıca diğer kullanıcıların da hazırladığı boya ve kaplamaları direkt olarak indirip uygulayabilmeniz güzel bir detay olmuş.

Need for Speed: Payback, bizlere oldukça büyük bir harita sunuyor. Gelmiş geçmiş en büyük Need for Speed oyunu haritası ile karşı karşıya olduğumuz bu oyunda, Fortune Valley şehri, Mount Providence, Liberty Desert, Silver Rock ve Silver Canyon olmak üzere dört bölgeye ayrılmış. Her bir bölgenin de kendisine özgü bir oynanış yapısı var.

Derelict konusunu da es geçmeyelim. Daha önceden hiçbir Need for Speed oyununda yer almayan Derelict, bu oyun ile birlikte seriye katılmış durumda. Peki nedir bu Derelict mevzusu? Haritamız oldukça büyük bir harita ve bu harita üzerindeki bazı noktalarda Derelict adını verdiğimiz ve terk edilmiş olan arabalar mevcut. Halihazırdaki kredimiz ile yeni arabalar almanın yanı sıra, bu terk edilmiş olan arabaları, çeşitli ipuçlarını bir araya getirerek bir bütün haline getirmeye çalışıyor ve daha sonra da, güzelinden bir modifiye ile bir canavara dönüştürebiliyoruz.

Lafı fazla uzatmadan son söze gelmek istiyorum: BU OYUN OYNANMAYI HAK EDİYOR!

Enkei

Minimum Sistem Gereksinimleri (720p/30 FPS)
İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7 veya daha güncel bir sürüm
İşlemci: Intel i3 6300 @ 3.8GHz veya AMD FX 8150 @ 3.6GHz
RAM: 6 GB
Disk Sürücüsü: DVD ROM
HDD: 30 GB
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 750 Ti, AMD Radeon HD 7850 veya daha iyi bir ekran kartı
DirectX: 11 Destekli
İnternet Bağlantısı: En az 192 KBPS

Önerilen Sistem Gereksinimleri (1080p/60 FPS)
İşletim Sistemi: 64-bit Windows 10 veya daha güncel bir sürüm
İşlemci: Intel i5 4690K @ 3.5GHz veya AMD FX 8350 @ 4.0GHz
RAM: 8GB
Disk Sürücüsü: DVD ROM
HDD: 30 GB
Ekran Kartı: AMD Radeon RX 480 4GB, NVIDIA GeForceGTX 1060 4GB veya daha iyi bir ekran kartı
DirectX: 11 Destekli
İnternet Bağlantısı: En az 192 KBPS

Zeta

wowglarfist

trabzon

Gamer bilgisayar hediye edersen oynarız ya.  :dans:

Kraus

Nfs serisinden en son oynadığım oyun most wanted'dı, çok geride kaldık galiba :) Bunu bi ara indirip oynayacağım.

Safari Gaming © sɪɴᴄᴇ 2014
www.sf-gaming.net

Joker

Alıntı
Lafı fazla uzatmadan son söze gelmek istiyorum: BU OYUN OYNANMAYI HAK EDİYOR!

Ekran kartım ağlıyor.

open.mp Turkey Department Manager
victimrp.com founder

Enkei

Heson

Ekran kartım çöp 900MB gerisi uyumlu ya_  :@@

Enkei

Alıntı yapılan: Heson - 11 Nisan 2019, 17:19:11

Ekran kartım çöp 900MB gerisi uyumlu ya_  :@@

Bu oyunu ilk kez oynadığımda Intel HD Graphics 4000'le oynamıştım. Biraz ıkına ıkına oynadım ama olsun.  :dans:

Nymph

QrzR

Hocam oyun mükemmel ötesi. Sistemi olanlara kesinlikle öneriyorum bunu.