GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
07 Ekim 2024, 10:18:58

Google Stadia

Başlatan santiagocss, 18 Şubat 2020, 22:43:07

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

santiagocss




Stadia, Google tarafından geliştirilen bir bulut oyun hizmetidir. Hizmet, Kasım 2019 tarihinde başlatılmış olup yüksek hızlı internet kullanıyor olmaları koşuluyla, dünyanın dört bir yanındaki çok sayıda veri merkezi aracılığıyla oyunculara yüksek dinamik aralık desteği ile saniyede 60 kare sayısında 4K çözünürlüğe kadar video oyunları aktarabildiği belirtildi. Stadia'ya masaüstü Google Chrome Web tarayıcısından, akıllı telefonlardan, akıllı televizyonlardan ve tabletlerden erişilebilmektedir.

Stadia, YouTube ile entegre edilmiş durumdadır ve "durum paylaşma" özelliği, Stadia akışının izleyicilerine hizmette aynı tasarruf durumunda bir oyun başlatmalarına izin verir. Bu hizmet bir satış noktası olarak kullanılmıştır. HID sınıfı USB denetleyicileriyle uyumludur. Ancak Google tarafından veri merkezlerine doğrudan bir Wi-Fi bağlantısı ile üretilen tescilli bir denetleyici hizmetin yanında sunulacaktır. Stadia, Netflix'in aksine kullanıcıların bir oyun kütüphanesine erişmek için ödeme yapmak yerine Stadia üzerinden yayın yapmak için oyun satın almalarını ister. Temel servis ücretsiz olacak olsa da, bir aylık profesyonel abonelik, kullanıcıların daha yüksek çözünürlükler için daha yüksek hızda akış yapmalarına ve kitaplıklarına ücretsiz oyunlar eklemelerine olanak tanır.

Geliştirilme aşamasındayken Project Stream olarak bilinen hizmet, Ekim 2018'de Assassin Creed Odyssey oyununu çalıştıran kapalı bir beta aracılığıyla seçildi, Kasım 2019'da seçilmiş ülkelerde halka açık bir haber yayınlandı. Stadia'nın başlıca rakipleri, Sony'nin PlayStation Now hizmeti, Nvidia'nın GeForce Now ve Microsoft'un Xbox Project xCloud olarak söylenebilir.



Google, tıpkı Netflix gibi kendi servisi için orijinal içerikler üretecek. Kanada'nın Montreal şehrinde kurulan oyun stüdyosunun başına ise "Assassin's Creed" oyunları ile tanınan Jade Raymond getirildi. Kurulan Stadia oyun stüdyosunun Google tarafından kurulacak olan tek oyun stüdyosu olmayacağını da ekleyelim.

Stadia ve oyun sektöründeki planları ile ilgili açıklamalar yapan Google, gelecekte Stadia için daha fazla oyun stüdyosu kuracağını da paylaştı. Kurulacak oyun stüdyolarının ne zaman, nerede kurulacağı ve geliştirilecek olan oyunlarlar ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını da ekleyelim.