GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Türkiye'nin Otomobili "TOGG"

Başlatan Lé Spîke, 28 Aralık 2019, 00:58:10

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lé Spîke

Evet 27 Aralık 2019 tarihinde Bilişim Vadisi'nde, Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tanıtımını ve test sürüşünü gerçekleştirdiği yerli ve milli otomobilimiz hakkında ne düşünüyorsunuz?

Logo:

SUV:

Sedan:

Recep Tayyip Erdoğan'ın test sürüşü videosu:

Twitter linki

Otomobiller İtalya'da üretildi. İtalyalı tasarımcılar tarafından tasarlandı. Ancak bu çok da önemli değil çünkü zamanında Mercedes ve Peugeot'un baş tasarımcılığını da Murat Günak isimli bir Türk yapmıştı. 2022 yılında satışa sunulacak denildi ama bazıları 2022'de seri üretime geçeceğini sanıyor. 2022'ye kadar 200 bin civarında otomobil üretilmesi planlanıyor. Fabrikası Bilişim Vadisi'nde kurulacak bu yüzden çevresi kamulaştırılıyormuş. 30 dakikada tam dolum özelliğine sahipmiş ve tam dolu bir otomobil 500 kilometre yol gidebilecekmiş. Ancak beni heyecanlandıran kısım holografik asistan teknolojisi. Dünyada bir ilk olduğunu belirttiler ve bu otomobillerde olacağını söylediler.

Sizin düşünceleriniz nedir?

Şahsen ben tasarımını çok beğendim. Özellikle içeride ön panel ve dışarıda ızgara ve farlara hayran kaldım. Holografik asistan teknolojisini merak ediyorum. 2022 yılında satışa sunulduğu zaman almayı düşünüyorum. Bence bu gibi yerli ve milli olarak üretmeye çalıştığımız teknolojileri desteklemeliyiz. Kusurlar elbette olacak ama düzeltilecek. Sadece inanmalı ve elimizden geleni yapmalıyız diye düşünüyorum. Sağlıcakla kalın.
Son düzenlenme: 28 Aralık 2019, 00:59:47 Spike Sebep: Yazı tipi düzenlemesi

Vupsen

Gelecek vaad ediyor, önü açık.Fiyatı uygun olursa dünya devleri arasına girebilir.
Benim şahsen hoşuma gitti.

lacosapalm

Tabii fiyatı çok pahalı olacağı için belli bir kesim ve bizler sahibi olamayacağız ama SUV modelinin siyahı çok fena.  :helal:

- S O N

Hypher

Alıntı yapılan: lacosapalm - 28 Aralık 2019, 01:53:41
Tabii fiyatı çok pahalı olacağı için belli bir kesim ve bizler sahibi olamayacağız ama SUV modelinin siyahı çok fena.  :helal:

fiyatının çok pahalı olacağı bilgisini nerden aldınız ?

Dyternal

Sedan modeli aşırı güzel, iç tasarım muhteşem. Ülkeye özel indirim yapılacaktır bence.

S W E S T

Bence kırmızı SUV çok güzel bir görünüşe sahip.

lacosapalm

Alıntı yapılan: Hypher - 28 Aralık 2019, 08:29:44

Ekonominin halini izleyerek anlayabiliyorum. Bahsedilen özellikler arasında,500 Km yolu 20 TL'lik bir şarjla gitmesi ve 30 dakikada şarj olması var. Bu denli bir aracı 400-500 bin'den aşağı vereceklerini hiç sanmıyorum ki. Daha sadece görsel üstünde yürüyen bir araç. Aracın zor şartlarda testleri vs yapılmadı. Bunlar için yapılan şeylerde çıkan sorunların çözümleri,Yenilenen parçaları vs. bu arabayı ucuza vereceklerinimi sanıyorsunuz?  :oku2:

- S O N

Lé Spîke

Alıntı yapılan: lacosapalm - 28 Aralık 2019, 12:00:01
Alıntı yapılan: Hypher - 28 Aralık 2019, 08:29:44

Ekonominin halini izleyerek anlayabiliyorum. Bahsedilen özellikler arasında,500 Km yolu 20 TL'lik bir şarjla gitmesi ve 30 dakikada şarj olması var. Bu denli bir aracı 400-500 bin'den aşağı vereceklerini hiç sanmıyorum ki. Daha sadece görsel üstünde yürüyen bir araç. Aracın zor şartlarda testleri vs yapılmadı. Bunlar için yapılan şeylerde çıkan sorunların çözümleri,Yenilenen parçaları vs. bu arabayı ucuza vereceklerinimi sanıyorsunuz?  :oku2:

Ucuz olacağını düşünmüyorum ama bu kadar da yüksek fiyata sahip olacağını sanmıyorum. Sosyal medyada 100.000 civarında bir beklenti var insanlar arasında. Ama bu sadece bir beklenti. 2022'de satışa sunulduğu gün fiyatını da öğrenmiş olacağız. Bence fiyatından ziyade teknolojisine ve çağa ayak uydurma seviyesine bakmak daha mantıklı olur çünkü eğer bu otomobiller gerçekten seri üretimi başarıyla geçip sorunsuz bir şekilde satılırsa bu hem vatandaşın iş gücü bakımından hem de Türkiye'nin uluslararası prestiji ve uluslararası pazarda etkinliği bakımından ülkemize oldukça fazla olumlu etki oluşturur. Bu sayede ekonomimizi düzeltebilir ve hatta refah ülkesi olma vizyonumuzu gerçekleştirmekte oldukça büyük bir adım atmış oluruz. Eğer bunlar gerçekleşirse fiyatları da vatandaşın alım gücüne göre normal seviyeye ulaşabilir diye düşünüyorum. Tabii ki ben bu konuda uzman felan değilim ama sadece şahsi fikrimi belirtiyorum. Umarım bu otomobiller birçok şeye örnek olur ve işletim sistemi,(Şuan Pardus var ama Linux çekirdekli ve o kadar da gelişmiş olduğunu düşünmüyorum.) telefon, bilgisayar gibi teknolojileri de yerli olarak üretebiliriz. Konuda belirttiğim gibi inanırsak yapabiliriz. Sadece düşünmemiz ve kendimizi sınırlandırmamamız, yapabileceğimize inanıp adım atmamız ve atılan adımlara destek vermemiz gerekiyor. Ben gelecekte teknoloji konusunda lider konumlara gelebilecegimize inanıyorum.

TheLucifer

Fiyatı 200.000TL olarak düşünülüyor.

xT_9000

İyi iyi çok güzel bir haber ve araç bu. Artık bu milletin bir şeyler yaptığını görmek gurur verici ve vermeye devam ediyor.
Umarız ki halka açık-uygun bir araç olur da sokaklarda gördüğümüzde bir kere daha gururlanırız :helal:

https://www.twitch.tv/xt_9000

Map Hakkında Yardımcı olacak videolar için:
https://www.youtube.com/musabcayli

Anxiety

Projenin ihracat edilmek için yapıldığını düşünüyorum. Gelecek vaat ediyor. Umarım beklenilen performansı verir, güzel şeyler oluyor. :)

mtb

2017-2024

mtb

Alıntı yapılan: TheLucifer - 28 Aralık 2019, 13:57:18
Fiyatı 200.000TL olarak düşünülüyor.
aynen 200 k LJASDHLKABGDLASHNDA

2017-2024