GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Basic Roleplay Script [MySQL R41-2]

Başlatan Wisdom, 12 Nisan 2020, 00:40:14

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Wisdom

Herkese selam. Dün geliştirmeye başladığım oyun modunu paylaşıyorum. Üzerine gitmek ve kendini geliştirmek isteyen arkadaşlar için oldukça uygun bir oyun modu. Register sistemi yazmadım. SMF scripti kullanarak oyun ile etkileşimli bir web sayfası hazırlayarak onu da paylaşacağım. İstediğiniz gibi karakter başvurusu veya direk web üzerinden kayıt olma sistemi ile değiştirebilirsiniz.

Komutlar

/makeadmin - birini yönetici yapmanızı sağlar. (3 yapamazsınız, Management veritabanından veriliyor)
/awork - yöneticiler için göreve geçme komutu.
/admins - görevdeki adminleri görmenizi sağlıyor.

/evlerim - evlerinizi görmenizi sağlıyor.
/me - emote vermenizi sağlıyor.
/do - aynı şekilde, emote vermenizi sağlıyor.
/b - OOC chat komutu.
/karakter - karakter bilgilerinizi görebilirsiniz.

/createveh - model, sahip, fiyat, renk 1 ve renk 2 girerek araç oluşturmanızı sağlıyor.
/destroyveh - /dl komutundaki ID'yi kullanarak aracı silmenizi sağlıyor.
/gotocar - /dl komutundaki ID'yi kullanarak araca ışınlanmanızı sağlıyor.
/araba - bindiğiniz aracın bilgilerini gösteriyor.
/motor - araç motoru açmanızı/kapamanızı sağlayan komut.

/createhouse - bulunduğunuz yere ev oluşturmanızı sağlar, daha sonra interioru değiştirmelisiniz.
/edithouse - idsini girdiğiniz evi düzenlemenizi sağlar. Şu an sadece exterior ve interior.
/destroyhouse - idsini girdiğiniz evi yok eder.
/ev - ev menüsünü açmanızı sağlıyor. Şu anlık sadece kilit açıp kapayabiliyorsunuz.
/near - yakınınızdaki evin idsini görmenizi sağlıyor.

not: oyuna forum adınızla(forumname column) giriş yapıyorsunuz.
not2: paylaşma amacım kendini geliştirerek sürekli bir şeyler yazmak isteyen arkadaşlara kurulması kolay, temiz bir mod yazmak. lütfen yorumlarınızı ona göre yapın. her türlü eleştiriye de açığım, iyi/kötü fark etmez :serefe:

update logs

11/04/2020 - basit araç sistemi, kodlar yukarıda
12/04/2020 - basit bir ev sistemi ekledim, komutlarda yazıyor olacağım -- ev sisteminin tabanını tamamladım, sorunsuz çalışıyor. ayrıca araçları kaydetme kısmında da büyük hata vardı, onu da düzelttim

Son düzenlenme: 13 Nisan 2020, 17:48:47 Wisdom

Sawyer

Artık bu kardeşiniz RageMP de daha mutlu SA:MP ile ilgilenmiyor.

Vanity

MySQL R41 sürümünde açık var, R40 sürümünü öneririm.

viathegod32

Alıntı yapılan: Vanity - 12 Nisan 2020, 01:19:23
MySQL R41 sürümünde açık var, R40 sürümünü öneririm.

Kullanım düzgün yapılırsa büyük bir açık değil, kolayca engellenebiliyor.

developer & producer

Utherz

Alıntı yapılan: Wisdom - 12 Nisan 2020, 00:40:14
Mod hakkında

/araba(veya /arac sanırım) - bindiğiniz aracın bilgilerini gösteriyor.

/arac sanırım, peki.

Doğrular ve yanlışlar yoktur, sadece yorumlar vardır.

RaveGaming

register.php sorunlu kayıt olmuyor mesela. Karakter oluşturuldu uyarısı veriliyor database kayıt etmiyor.

www.mercy-roleplay.com / Leader Adminisitrator

oxygenz

Foruma kayıt olurken böyle bir hata oluyor.

Wisdom

register.phpde yaptığım hatayı düzelttim, tekrar deneyebilirsiniz. diğer veritabanı verilerini post etmeyi de unutmayın.

Vesa

"Yeni bir Müslüm Gürses şarkısı kadar imkansız bazı şeyler..."
a.k.a Vesa

mortale

Performans anlamında sorunlu. Genel olarak bir takım eksiklikler daha var. Kendinizi geliştirdiğiniz zaman bu tarz paylaşımlar yapmanızı öneririm.

oxygenz

Alıntı yapılan: Wisdom - 12 Nisan 2020, 11:26:54
register.phpde yaptığım hatayı düzelttim, tekrar deneyebilirsiniz. diğer veritabanı verilerini post etmeyi de unutmayın.
Discord bakarsanız sevinirim.

Wisdom

Alıntı yapılan: mortale - 12 Nisan 2020, 14:26:32
Performans anlamında sorunlu. Genel olarak bir takım eksiklikler daha var. Kendinizi geliştirdiğiniz zaman bu tarz paylaşımlar yapmanızı öneririm.
haklısın evet, aceleye gelmiş olabilir. yaklaşık 2 haftadır falan pawn ile uğraşıyorum, o yüzden kod şemam, stilim temiz olmayabilir. yorumun için teşekkür ederim, bu modu geliştirdikçe geliştireceğim ve yenisini paylaşacağım.

bu mod üzerinde testler yapmak isteyen, kendini geliştirmek isteyen kişiler için aslında. ben de ilk başladığım zaman kodumu geliştirmek için temiz bir script arıyordum ama bulamamıştım. bunu da aynı sorunu yaşamış veya yaşayacak olanlar için yazdım ve paylaşıyorum ki zaten bu mod bir geliştiriciye göre hiçbir nitelik taşımıyor. tekrardan yorumlar için teşekkür ederim. sağlıcakla kalın :pc:

Amper

Etraftan fonksiyon toparlamak yerine o fonksiyonları kendi algoritman ile yazarsan kendini geliştirebilirsin ve her yerde ayrı ayrı kullanacağın işlemleri tek bir fonksiyon altında toparlayıp her yerde kullanabilirsin.

sa-mp callbacklerine bu kadar güvenmen de şaşırtıcı

örn: OnPlayerSpawn(playerid)

ek: GetID diye bir şey gördüm oralarda ayrı bir loop döndürmene gerek yok loop içerisinde belirlediğin değişkeni çekersen zaten kullanıcının idsini alırsın.
Iterator yerine tamamen veritabanı üzerinden yürütmeye odaklanabilirsin. Pawn içerisinde array tutmak düşündüğün kadar sağlıklı bir yöntem değil.
Son düzenlenme: 12 Nisan 2020, 14:49:10 Amper

Wisdom

Alıntı yapılan: Amper - 12 Nisan 2020, 14:43:01
Etraftan fonksiyon toparlamak yerine o fonksiyonları kendi algoritman ile yazarsan kendini geliştirebilirsin ve her yerde ayrı ayrı kullanacağın işlemleri tek bir fonksiyon altında toparlayıp her yerde kullanabilirsin.

sa-mp callbacklerine bu kadar güvenmen de şaşırtıcı

örn: OnPlayerSpawn(playerid)

ek: GetID diye bir şey gördüm oralarda ayrı bir loop döndürmene gerek yok loop içerisinde belirlediğin değişkeni çekersen zaten kullanıcının idsini alırsın.
Iterator yerine tamamen veritabanı üzerinden yürütmeye odaklanabilirsin. Pawn içerisinde array tutmak düşündüğün kadar sağlıklı bir yöntem değil.
eleştirin için teşekkür ederim, bunları yapacağım
Son düzenlenme: 17 Nisan 2020, 15:13:21 Wisdom

Amper

şimdi php kodlarını da inceledim ve pure php'yi çözmen gerekiyor. PHP syntax olarak zaten çok karmaşık bir programlama diliyken onun sana verdiği önerileri uygulamadığında iyice göze batmaya başlıyor.

en basit örnek:
$try->execute(array("v1" => $forumname));

olması gereken:

$try->execute([
 "v1" => $forumname
]);