GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Google, Huawei'yi banladı!

Başlatan twoground, 20 Mayıs 2019, 18:48:30

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

twoground

Sonunu Düşünen Kahraman Olamaz: Google, Huawei'yi Banladı! (Şimdi Huawei Cihazlara Ne Olacak?)

Merhaba sevgil Webtekno takipçileri! Bu videomuzda ABD-Çin gümrük savaşlarında gelinen son noktalardan birisi olan Huawei cihazlarının Google ürünlerinden banlanmasının detaylarına bakacağız.

Şimdi arkadaşlar bi laf var önce bi onu söylemem lazım: Filler tepişirken çimenler ezilir. Buradaki çimenler biz oluyoruz maalesef. Meselede bilmemiz gereken en önemli ayrıntı Çin-ABD arasındaki gümrük savaşıdır. Şöyle düşünün Çin son 10 yıldır ekonomik anlamda ABD'nin yamacına doğru gelmiş durumda. Yani Çin'in dünyanın en büyük ekonomisi olmasına ramak kaldı diyebiilriz. Bu durum kendisini dünyanın sahibi sanan ABD'nin tabiki de hoşuna gitmiyor.

Tabiki de bu çılgınlığın başında Trump var. Daha geçtiğimiz günlerde Çin menşeili ürünlere 200 milyar dolar değerinde uygulanan gümrük vergisi 2 katına çıkarıldı. Yetmedi yeni ek vergiler geleceği de açıklandı. Tabi Çin'de boş durmadı. 1 Haziran'dan itibaren geçerli 60 milyar dolarlık ticari ürüne ek vergi uygulaması getirdi.

Ortalık geriliyordu....Peki bu gerginlik nereden çıktı?

ABD, Çin'i adil olmayan ticari uygulamalarla suçluyor. Tüm olay geçen sene buradan başladı. Kaynağında ABD, Çin'i fikri mülkiyet haklarının ihlali ile suçladı. Buna ek olarak ABD, Çin'e: "bizim 419 milyar dolarlık ticaret açığımız var. Sen bizden bu kadarlık alışveriş yap ve bu açığı kapat" diyor. ABD'nin derdi ihracat ile ithalat arasındaki farkı ifade eden dış ticaret açığını kapatmak. En azından bu durum Trump'ın ana politikalarından birisini oluşturuyor. Bu açık Çin'in 2001 yılında Dünya Ticaret Örgütü'ne girmesiyle ciddi anlamda palazlanıyor.

Tabi bu durum farklı pek çok ülkeyi de ekonomi anlamda etkilyor. Mesela IMF, bu iki ülkenin ticari savaşı nedeniyle 2019 tahminlerinde küçülmeye gitti.

Bu durumdan etkilenen ürünler neler?

ABD'nin uyguladığı gümrük vergilerinden etkilenen ürünler arasında başı telekom cihazları ve bilgisayar sarf malzemeleri çekiyor. Ekrandaki grafikte de görebileceğiniz üzere en tepede telekom cihazları bulunmakta.   

Peki şimdiye kadar hangi ürünlere vergi uygulandı?
ABD, geçen sene Çin'e 250 milyar dolarlık gümrük vergisi getirdi. Pekin tarafı da bu duruma 110 milyar tutarındaki Amerikan ürünlerine uyguladığı vergi ile karşılık verdi. 
Ekran görünen grafikte de gördüğünüz gib ABD'ye ithal edilen Çin malları 539 milyar doları bulurken Çin'in ABD'den ithal ettiği mallar 120 milyar dolar bareminde kalıyor. Neredeyse 5'te biri diyebiliriz. Bu durum Trump'ın içine sinmiyor demek ki.

Trump'ın ana derdi hem Çin'le olan ticari açığı kapatmak hem de üretimin ABD dışına kaymasını engellemek. Ne oluyorsa bunun yüzünden oluyor.
Bu sürecin en önemli sonuçlarından biris de bu gün patadı: Google, Huawei'nin lisanslarını iptal etti.
Peki Huawei Cihazlarına Ne Olacak?

ABD, Huawei markasını kara listeye aldı. Google'da boş durur mu ya da belki de Trump'ın baskıyla Çin'li şirket Huawei ile olan ortaklığını bitirdi. Bundan sonra yeni Huawei cihazlar Google'ın tam donanımlı Android sürümlerine ve google servislerine erişemeyecek. Bu arada şöyle düşünün Huawei dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden birisi. Ama son tahlide ürettiği cihazlar yazılım anlamında ABD'li şirketlere muhtaç.

Bu durumda yeni Huawei cihazlar Google'ın piyasaya sürdüğü tam sürüm Android'i kullanamayacak. Bunun yerine açık kaynak kodlu Android sürümlerini kullanabilecek. Bir rahatlama gelmiş gibi ama şunu duymayı bekleyin: bu aynı zamanda Youtube, gmail, google,
google play store gibi Google ürünlerine de erişim kısıtlaması demek oluyor. Yani artık bu cihazlarda bu servisler olmayacak.

"ALINTIDIR"
Son düzenlenme: 20 Mayıs 2019, 18:54:42 Joker

Kraus

Huawei için kötü bir durum. Umarım tekrardan anlaşma sağlarlar. Huawei'nin yeni OS geliştirmek gibi bir işe girişeceğini sanmıyorum. Bence anlaşma tekrar sağlanacak illaki, Huawei Android'in açık kaynaklı sürümlerini kullansa bile Google servisleri olmadan kimsenin Android telefonu kullanacağını sanmıyorum.

Safari Gaming © sɪɴᴄᴇ 2014
www.sf-gaming.net

twoground

Alıntı yapılan: Kraus - 20 Mayıs 2019, 18:57:57

Huawei için kötü bir durum. Umarım tekrardan anlaşma sağlarlar. Huawei'nin yeni OS geliştirmek gibi bir işe girişeceğini sanmıyorum. Bence anlaşma tekrar sağlanacak illaki, Huawei Android'in açık kaynaklı sürümlerini kullansa bile Google servisleri olmadan kimsenin Android telefonu kullanacağını sanmıyorum.

Denildiği gibi Huawei bir çok satış telefon satışı yapmış ve tanınan bi marka cidden harikalar yaratıyorlar, umarım anlaşma tekrar sağlanır.

Enkei

Huawei bu duruma hazırlıklı gibi görünüyor benim gözümde, özellikle kendi işlemci birimini çıkardığından beri. Kendi OS'ını yaptığına dair söylentiler de var. Bu bir nevi Apple'ın Huawei'yi yasaklaması gibi bir şey. Bakalım, birkaç ay önce Apple'dan Huawei'ye geçmiştim, bizi neler bekliyor göreceğiz.

Kraus

Alıntı yapılan: Marionetta - 20 Mayıs 2019, 19:05:34

Huawei bu duruma hazırlıklı gibi görünüyor benim gözümde, özellikle kendi işlemci birimini çıkardığından beri. Kendi OS'ını yaptığına dair söylentiler de var. Bu bir nevi Apple'ın Huawei'yi yasaklaması gibi bir şey. Bakalım, birkaç ay önce Apple'dan Huawei'ye geçmiştim, bizi neler bekliyor göreceğiz.

Kendi OS'unu geliştirse bile bu Amerika-Çin savaşından kolay kolay çıkamaz. Sonuçta kullandığımız çoğu uygulama Amerikan şirketlerine ait. Bu şirketler yeni bir OS için uygulama yayınlamazlar kolay kolay. Ayrıca bunun gibi bir sürü uygulama var, yeni bir sistemde yükselmek kolay olmaz Huawei için. Ama belli de olmaz yaşayıp göreceğiz.

www.sf-gaming.net

trabzon

Alıntı yapılan: Marionetta - 20 Mayıs 2019, 19:05:34

Geçmiş olsun.

volitina

Huawei'nin büyük sıkıntıda olduğu açıkca belli, bakalım ilerleyen zamanlarda ne olacak göreceğiz.

NikolaiS

Tehdit sadece Android olarak algılanmış fakat sadece Android değil.
Huawei'nin yeni telefonlarında artık Google'a ait hiçbir uygulama kullanılmayacak, bunun üzerine anca kaçak olarak bir şeyler indirilir ve bunun sayesinde kullanılabilir. Bu bile kullanıcıları uzaklaştırabilir, bakalım ben Xiaomi cephesini bekliyorum şu anda.

5YPEXE

Huawei'nin sıkıntısı şu anki Huawei cihazı kullanan kişileri etkiler pozisyonda değil. Ha güncelleme gelir mi, orası bir hayli meçhul. Huawei'nin yeni çıkacak telefonlarında Google hizmetlerine şimdiden baybay diyebiliriz. Yani hali hazırda telefonu kullanan kişilere yansıyan bir problem değil gibi gözüküyor.

Ryroz

Huawei hızla piyasayı salladı, bazıları kıskanmış olabilir. :) :pc:

Kraus

Alıntı yapılan: 5YPEXE - 20 Mayıs 2019, 21:04:14

Huawei'nin sıkıntısı şu anki Huawei cihazı kullanan kişileri etkiler pozisyonda değil. Ha güncelleme gelir mi, orası bir hayli meçhul. Huawei'nin yeni çıkacak telefonlarında Google hizmetlerine şimdiden baybay diyebiliriz. Yani hali hazırda telefonu kullanan kişilere yansıyan bir problem değil gibi gözüküyor.

Şu anda kullanılan telefonları etkileyen bir şey değil ancak onlara da bu durum bi noktada olumsuzluğa dönüşebilir yeni Android güncellemelerini şu anki Huawei telefonları almayabilir.

www.sf-gaming.net

QrzR