GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Şehzade Mustafa ölmese ne olurdu?

Başlatan Craowin, 30 Haziran 2019, 04:29:57

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Craowin

Gerçekten merak ettim, tarihte hep kafamı kurcalayan şöyle olsaydı ne olurdu, böyle olsaydı ne olurdu gibisinden sorular kafama takılmıştır. Sizinde söyleyeceklerinizi merak ediyorum.

FrtdnYLDZ

FrtdnYLDZ

_Code

Osmanlı için çok iyi olurdu.
Sarayın oyunları yüzünden gitti.

SA:MP Turkiye CnR IP: server.sampturkiyecnr.com:7777

Craowin

Alıntı yapılan: 2PAC_ - 30 Haziran 2019, 18:03:45

Osmanlı için çok iyi olurdu.
Sarayın oyunları yüzünden gitti.

Cadı hürrem :D

Cruza

Lütfen Muhteşem Yüzyıl izleyip yorum yapmayalım. Sultan Süleyman entrikalara kulak verecek kadar düşük bir insan değildi. Şehzade Mustafa isyan hazırlığı içerisindeydi. Şehzade Mustafa ölmeseydi ülke iç savaşa sürüklenecekti. Sultan Süleyman, Şehzade Mustafa'yı ortadan kaldırarak büyük bir iç savaşın önüne geçmiştir.

since 2008
graphic designer & front-end web developer

Lee Seon

Muhteşem Yüzyıl izleyip buraya yorum yapmanız çok üzücü bir durum. @Cruza dediklerine harfiyen katılıyorum. Son nefesine kadar tahta geçen padişahları hafife almayın. Aralarda 1-2 tane çürük elbette çıkar, her devlette ve imparatorlukta fazlasıyla çıkmıştır fakat dediklerinizin aksine yabancıların deyimiyle o Muhteşem Süleyman, saray entrikalarına ve kadınların manipülasyonlarına bu kadar ucuz kanacak nitelikte boş bir adam değildi.

Craowin

Alıntı yapılan: Cruza - 30 Haziran 2019, 19:06:06

Lütfen Muhteşem Yüzyıl izleyip yorum yapmayalım. Sultan Süleyman entrikalara kulak verecek kadar düşük bir insan değildi. Şehzade Mustafa isyan hazırlığı içerisindeydi. Şehzade Mustafa ölmeseydi ülke iç savaşa sürüklenecekti. Sultan Süleyman, Şehzade Mustafa'yı ortadan kaldırarak büyük bir iç savaşın önüne geçmiştir.

Muhteşem yüzyıl izlemek değil, gerekli araştırmaları yaptım. Gerçekten kendi yerine Osmanlıyı düşünseydi eğer Şehzade Mustafayı öldürmez tahtı bırakırdı. Bunu söylediklerine göre yorumluyorum. Mustafa eğer cidden tahta geçmek istese bunu yapabilecek bir güce zaten sahipti, yeni çeri ve tımarlı sipahiler tarafından sevilen bir şehzade idi. İsyan hazırlıgı içerisinde olsa çoktan onu başarabilecek güce sahip olduğunu düşünüyorum. Tahta geçse daha iyi şeyler olup , gelecege dair çok değişiklikler olabilirdi.

Craowin

Alıntı yapılan: Lee Seon - 30 Haziran 2019, 19:25:41

Muhteşem Yüzyıl izleyip buraya yorum yapmanız çok üzücü bir durum. @Cruza dediklerine harfiyen katılıyorum. Son nefesine kadar tahta geçen padişahları hafife almayın. Aralarda 1-2 tane çürük elbette çıkar, her devlette ve imparatorlukta fazlasıyla çıkmıştır fakat dediklerinizin aksine yabancıların deyimiyle o Muhteşem Süleyman, saray entrikalarına ve kadınların manipülasyonlarına bu kadar ucuz kanacak nitelikte boş bir adam değildi.

Muhteşem yüzyıl harici farklı yerleride araştırdım, @Cruza ya verdiğim yanıtıda okunursan sevinirim. Sırf böyle bir konu açtım diye Muhteşem Yüzyıl izlemeye vurmanız bile saçmalık, demek ki siz sadece o dizi izleyip kafanızda bunları kurmuşsunuz, komik. :)

QrzR

İmparatorluğa toprak kazandırırdı diye düşünüyorum.

Craowin

Alıntı yapılan: QrzR - 30 Haziran 2019, 22:38:16

İmparatorluğa toprak kazandırırdı diye düşünüyorum.
Çok iyi bir insan olduğu söyleniyor. Daha farklı olabilir günümüze kadar etkileri olabilirdi..

Lekarz

İç Savaşa doğru sürüklenen devletimizin halinden etkilenen batılı ve doğulu devletler Osmanlı Devleti'ne savaş açardı. Kanuni Sultan Süleyman tahttan indirilirdi.

Spetsnaz!

Leeroy

Craowin