GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
22 Nisan 2025, 01:35:39

Ölüm Gerçeği

Başlatan Uzzy, 31 Temmuz 2019, 10:17:58

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bliss

Hz. Ali'nin de dediği gibi "Eğer senin dediğin doğru ise hepimiz kurtuluruz. Fakat eğer benim dediğim doğru ise, o takdirde ben kurtulurum, ama sen helak olursun."

rekcahml

Herkes bir gün ölecek

miru

küçükken aklıma geldiğinde bi garip olurdum hep bu konuyu

Uzzy

Alıntı yapılan: Chatt - 31 Temmuz 2019, 13:13:15
Sen eğer bir gün öleceğin gerçeği ile yaşayıp hiç birşey yapmazsan hayat anlamsız ve boş olur ben her istediğimi yapıyorum ölüm gerçeği 1 kez olsun aklıma gelmiyor  :D
Aslında doğru ama işin içinde ölüm olunca hepsi boşa gidecekmiş gibi oluyor.

Alıntı yapılan: Lesath - 31 Temmuz 2019, 14:18:57
Alıntı yapılan: Uzzy - 31 Temmuz 2019, 10:17:58
İlerde ölecek olmamız sizce korkunç değil mi? Yıllardır okuyup bir şeyler olmaya bir yerlere varmaya çalışıyoruz lakin bunların sonu ölüm. Bunu bile bile yaşamak ve devam ettirmek acı değil mi? Araba al, ye, iç, gez, toz, evlen ya da kız arkadaş yap. Bir şeyler için sinirlen, üzül, kahkaha at, kaygılan, strese gir ve gururlan. Bunların hepsi boşuna olmuş olmuyor mu? O gün gelince hepsi boşa gidecek. Acı ve korkunç gerçek.

Enbiyâ Sûresi  34-35. ayetleri:

"Senden önce de hiçbir insana ölümsüzlük vermedik. Şimdi sen ölürsen, onlar ebedî mi kalacaklar?

Her can ölümü tadacaktır. Denemek için sizi kötü ve iyi durumlarla imtihan ederiz. Sonunda bize geleceksiniz."
Çoğu şeyi yanıtlıyor diyebiliriz aslında.

Alıntı yapılan: Bliss - 31 Temmuz 2019, 14:59:08
Hz. Ali'nin de dediği gibi "Eğer senin dediğin doğru ise hepimiz kurtuluruz. Fakat eğer benim dediğim doğru ise, o takdirde ben kurtulurum, ama sen helak olursun."
Eğer böyle bir şey 1000 de 1 ihtimal de olsa varsa, sırf o tarafı seçmedik diye sürgün gibi bir şeye uğramamız yanlış olmaz mı?

Alıntı yapılan: gtaercan - 31 Temmuz 2019, 19:19:00
küçükken aklıma geldiğinde bi garip olurdum hep bu konuyu
Acı gerçek işte.

sweezy

Yaşadığımız evrenin bile bir sonu varken, bizim sonumuz niye olmasın? Önemli olan yaşayarak ölmek, ölmeden önce hayatı yaşayın.

Spetsnaz!

ölüm diye bir şey yoktur, aktarım diye bir şey vardır. öldüğünde geriye bıraktıkların yaşar ve seni yaşatır. ayrıca bir sonun varlığını düşünerek yaşamak her zaman iyidir, kimseyi isteyerek kırmazsınız emin olun.

Lineopth

Dostum sonu belli ama sonunu güzel yada kötü bitirmek senin elinde.

rekcahml

Alıntı yapılan: DracDonix - 31 Temmuz 2019, 10:24:56
Sınavın içindeyiz dostum bunların daha iyisi bizleri öteki dünyada bekliyor olacak