GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
22 Nisan 2025, 01:33:12

Dini Bir Sorunsal

Başlatan Scopen, 27 Mayıs 2020, 14:23:30

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Scopen

Selamlar forum ahalisi. Aklıma güzel bir soru geldi, maksat muhabbet diye bir konu açayım dedim.

Şimdi cennetin gerçek olduğunu varsayıyorum. Burada da şöyle bir soru doğuyor. Eğer cennette dilediğimiz her şey gerçek olacaksa
mesela bir ünlüyle beraber olmayı diliyorsun :D Bu gerçekleşirse o kişinin özgür iradesine karşı bir durum oluşuyor. Ha eğer kendisi değil de bir klonu gibi bir şey olacaksa bu kez de saygısızlık olmuş oluyor. Yani başka birinde kendinizin klonu olduğunu düşünmek hoş olmazdı sanırım. Eğer cennette öyle şeyler isteyemeyeceksek (içgüdüsel olarak, yani direkt bunu düşünememek gibisinden) bu kez de o kişi kendimiz olmuyoruz. Bizi biz yapan isteklerimiz, fikirlerimiz, düşüncelerimiz değil midir?

İşte burada bir bug var gibi.
Bu konu hakkında fikirleriniz nelerdir?
Son düzenlenme: 27 Mayıs 2020, 14:24:56 Scopen

~ Gaviria ~

Beynim yandı moruk bir dakika.

Beyin yakıyorsun kanka bir şey dimek istemiyorum. (Hayat bir Simülasyon'dur)

Creutzfeld

Yazını okuyunca okulla ilgili bi anım geldi aklıma :D

Din dersi, çıkışa kalan son ders. Sınıfın çoğu derste uyuyor, ders cennet cehennem.

Arkadaşın biri, hocam cennette her istediğimiz olacaksa, içkilerde mi sevap?

Hoca buna verecek bulamayıp, dalgacı bi tavırla evet oğlum herşey sevap bol bol şarap içersin demişti.

Dinsel konuları araştırmaya girince içinden çıkılmıyor. Sana da tavsiye ederim. İbadet et, gelişi güzel yaşa bu konuları.

Artık buralar sarmıyor be krdşm gelen olursa bekleriz...

jyonsae

cennette her istediğin falan olmuyor, ayrıca fesat duygulara da kapılmıyorsun. ortaokul din hocalarının anlattığı her şeye inanmayın derim, yoksa dinden çıkabilirsiniz. gidin kendiniz araştırın

Alıntı yapılan: Creutzfeld - 27 Mayıs 2020, 14:43:00
Dinsel konuları araştırmaya girince içinden çıkılmıyor. Sana da tavsiye ederim. İbadet et, gelişi güzel yaşa bu konuları.
çok yanlış düşünüyorsun bence
Son düzenlenme: 27 Mayıs 2020, 15:22:21 Fyunkan

TRSinan28

Buna benzer daha birçok konu var. Ben de bir keresinde düşünüyordum böyle şeyler. Çok karmaşık işler. :) Onun cevabını bulsan o da patlak veriyor illaki bir yerden. Bu gibi sorularda şu televizyondaki hocaların bile zorlanacağını düşünüyorum.

jyonsae

Alıntı yapılan: TRSinan28 - 27 Mayıs 2020, 16:09:45
Buna benzer daha birçok konu var. Ben de bir keresinde düşünüyordum böyle şeyler. Çok karmaşık işler. :) Onun cevabını bulsan o da patlak veriyor illaki bir yerden. Bu gibi sorularda şu televizyondaki hocaların bile zorlanacağını düşünüyorum.
ben araştırdım ve buldum dostum. 21. yy, her şey elinin altında. bir de kafanı kullanacan, o kadar.

TRSinan28

Alıntı yapılan: Fyunkan - 27 Mayıs 2020, 16:15:14
Alıntı yapılan: TRSinan28 - 27 Mayıs 2020, 16:09:45
ben araştırdım ve buldum dostum. 21. yy, her şey elinin altında. bir de kafanı kullanacan, o kadar.
Bunlar hassas konular hocam. İnternetteki her şeye aldanmamak lazım, bununla ilgili ayet de vardı. Bulduğun cevabı ben de bilmek isterim.

Scopen

Alıntı yapılan: Fyunkan - 27 Mayıs 2020, 15:12:47
cennette her istediğin falan olmuyor, ayrıca fesat duygulara da kapılmıyorsun.
E hocam iyi de biz bu duygulara kapılmıyorsak, böyle istekler hissetmiyorsak o biz değilizdir ki? Bizi kendimiz yapan, karakterimizi oluşturan şey düşüncelerimiz sonuçta. En azından bence öyle. Yani şimdi herkes de güzel bir partner ister kendine, çok da fesat sayılmaz hani. Sadece cinsel açıdan değil. Tabii bu sadece tek bir örnekti.

jyonsae

Alıntı yapılan: TRSinan28 - 27 Mayıs 2020, 16:18:41
Bunlar hassas konular hocam. İnternetteki her şeye aldanmamak lazım, bununla ilgili ayet de vardı. Bulduğun cevabı ben de bilmek isterim.
merak ettiğin, hakkında kuşkuya kapıldığın her şeyi bilgim yettiğince cevaplamak isterim

Alıntı yapılan: Scopen - 27 Mayıs 2020, 16:29:55
E hocam iyi de biz bu duygulara kapılmıyorsak, böyle istekler hissetmiyorsak o biz değilizdir ki? Bizi kendimiz yapan, karakterimizi oluşturan şey düşüncelerimiz sonuçta. En azından bence öyle. Yani şimdi herkes de güzel bir partner ister kendine, çok da fesat sayılmaz hani. Sadece cinsel açıdan değil. Tabii bu sadece tek bir örnekti.
cennette kötü olan hiçbir şey yok :D seni kötü hissettire(bile)cek hiçbir şeyi düşünemeyeceksin, bu zaten senin elinde olan bir şey de olmayacak. sadece iyi şeylerin olduğu bir yer düşün

Goddew

Dostum, Cennet'de bu tarz ılım sana verilmeyecek çünkü ihtiyacın olmayacak. Bu tarz konular hakkında biraz gözünüzü açıp araştırmak isterseniz her yerde karşınıza Türkçe meali çıkar oradada belirtilmiştir, bu tarz ılım kullarında olmayacak ancak istediğin tüm her şeyi gerçekleştirebilirsin. Zaten cennetlik bi adam bu tarz düşüncelerin içerisinde boğulmaz o yüzden çok takma bu tarz konuları. Dini bir çok şeyin açıklaması var ancak farklı şekilde telaffuz ediliyor. Biraz daha araştırıp derine inerseniz bir çok blog sitelerinde bu dediğiniz şeyler hakkında açıklamalar yapılıyor. (NOT: Din seçimi önemlidir, ben elhamdulillah Müslüman'ım fakat herkes kendi dinini birazda olsa merak ettiği şeyleri araştırırsa daha çok fikir sahibi olur forumlarda bu tarz konular sizi yanılgıya sürükleyebilir, hele ki oyun platformuysa.)
Son düzenlenme: 27 Mayıs 2020, 19:53:24 Rotex

Redfield

bahsettiğin konuyla ilgili bende düşünmüştüm bir aralar. sanırım herkesin kendisine özel gerçekliği olacak(paralel evrenler gibi) ve o şekilde ilerleyecek. yani sen kendi gerçekliğinin efendisi iken, başkasının gerçekliğinde ise o kişinin kölesi olabiliyorsun mesela ama bundan senin haberin yok, seni etkilemiyor. bu fikrimi huriler veya cinsel yönler açısından söylemiyorum, kişinin cennete gittiğindeki genel istekleri açısından yazdım. tamamen şahsi düşüncemdir, herhangibir etik değere istemeden yanlış bir şekilde değindiysem affola.

bangbang

Bu tarz şeyleri fazla kafada kurmak, fazla düşünmek ve kurcalamak iyi bir şey değil. Her anlamda iyi değil.

DracDonix

Cenneti gördüğün zaman, bir ünlüyle olma isteğin olmayacaktır, merak etme. ;)

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

Cavanagh.

Alıntı yapılan: bangbang - 27 Mayıs 2020, 20:46:08
Bu tarz şeyleri fazla kafada kurmak, fazla düşünmek ve kurcalamak iyi bir şey değil. Her anlamda iyi değil.
Alıntı yapılan: Creutzfeld - 27 Mayıs 2020, 14:43:00

bir şeyleri sorgulamadan, merak edip araştırmaya yönelmeden o şey hakkında nasıl emin olabilirim?
emin olmadığım şeye nasıl inanabilirim?
emin olmadığım halde kendimi inanmaya zorladığım bir din için gerçekleştirdiğim ibadet ne kadar kabul olur?
kutsal kitapların bir çoğunda da sorgulamak, düşünmek, öğrenmek, araştırmak emredilmiyor mu zaten?
biraz düşünmenin, merak etmenin nesi kötü olabilir?

burası bu tarz sorulara cevap aramak için doğru bir yer değil, bunun ben de farkındayım ancak konuyu başlatan dostum "maksat muhabbet" olsun diye belirtmiş. birkaç dakikalığına bu soruyu siz de düşünüp yanıt aramaya çalışabilirsiniz, yanlış olup olmadığını düşünmek elbette size kalmış.

asıl konuyla ilgili, ben de paralel evrenler teorisindeki gibi olacağını düşünüyorum. bu konuda bir araştırma yapmadığımı da belirteyim. araştırma yapan arkadaşlar fikirlerini belirtirse tatlı olur (:

you should see me in a crown.

ChaoS

Alıntı yapılan: Scopen - 27 Mayıs 2020, 14:23:30
Bizi biz yapan isteklerimiz, fikirlerimiz, düşüncelerimiz değil midir?
Bizi biz yapan isteklerimiz, fikirlerimiz ve düşüncelerimiz olabilir. Fakat Yaradan seni, senin işlediğin sevapları, hak ettiğin için yanına Cennet'ine alıyor. Her zaman Allah'a şirk koşan birini zaten herkesinde bildiği gibi mantıken neden yanına alsın? Tabi Yaradanımız bizden daha iyi bilir, karşıda ki kişi tövbesini ederse sevaplarını işlerse gerisini Allah bilir. Yani bu tür saçma sapan düşünceleri aklınızdan çıkarmayı öneririm. Çünkü senin o dediğin bir ''ünlüyle beraber olmak'', alkol almak gibi şeyler yok. Bunuda düşündün mü madem Cennette alkolik ürünler var Allah neden fâni dünyada yasak(günah) kılmış diye?
Son düzenlenme: 28 Mayıs 2020, 00:16:19 ChaoS

Abode After Effetcs

Abode Premiere Pro