GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Robin Hood iyi mi yoksa kötü mü kabul ediliyor?

Başlatan Bilinmeyen Bey, 29 Ağustos 2021, 23:47:07

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bilinmeyen Bey

Bildiğiniz gibi bir "Robin Hood" adlı kitap var. Kitap, gerçek hayatta olan Robin Hood adlı kişinin hikayesini anlatıyor gibi.

Ve Robin Hood diyince şuanda bile herkes diyorki, "Zenginden alır, fakire verir." diyorlar.

Peki Robin Hood iyi bir insan mı? Yaptığı şey doğru mu? Yoksa yanlışları var mı?

Konu Fikri: Tıkla

Radless

Alıntı yapılan: Bilinmeyen Bey - 29 Ağustos 2021, 23:47:07
"Zenginden alır, fakire verir." diyorlar.
Devlet de bunu yapıyor ama tam tersini  :kro:

Bi' zamanlar bu soru benimde aklımda takılmıştı, karakterin geçtiği yerlere göre değişiyor gibi bazen iyi bazen kötü, tam bir şey söyleyemeyeceğim.

"Life's too short to hold grudges."

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: Radless - 29 Ağustos 2021, 23:53:04
Alıntı yapılan: Bilinmeyen Bey - 29 Ağustos 2021, 23:47:07
"Zenginden alır, fakire verir." diyorlar.
Devlet de bunu yapıyor ama tam tersini  :kro:

Bi' zamanlar bu soru benimde aklımda takılmıştı, karakterin geçtiği yerlere göre değişiyor gibi bazen iyi bazen kötü, tam bir şey söyleyemeyeceğim.

Düşündürücü, teşekkürler.

Başka yorumu olan var mı?

lazlow

Her ne kadar fakire yardım ediyor olsa da bunu hırsızlık yoluyla sağlıyor. Bu açıdan yoksullara yardım etmekten ziyade kolay yoldan haksız kazanç elde etme mesajı veren bir karakter. O açıdan iyi olduğunu söyleyemem.

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: lazlow - 30 Ağustos 2021, 11:09:43
Her ne kadar fakire yardım ediyor olsa da bunu hırsızlık yoluyla sağlıyor. Bu açıdan yoksullara yardım etmekten ziyade kolay yoldan haksız kazanç elde etme mesajı veren bir karakter. O açıdan iyi olduğunu söyleyemem.

Yani bir insanın zengin olması, ondan çalıp fakire vermen iyi değil. Çünkü zengin olanın suçu yok ve dediğin gibi hırsızlığa girer bu.

Bir insanın zengin olması onu soyabileceğin anlamına gelmez. Bence kötü bir insan. Yani fakire veriyorsun ama, sen gün gelecek fakirden de çalacaksın (o da zengin olacak). Çok saçma bir şekilde alcan-vercen, alcan-vercen.

lazlow

Bir de zenginden alıp fakire vere vere, o fakir zengin olacak. Başka bir fakire yardım etmek için verdiklerini ondan geri mi alacak? Üstelik zenginden alınca o zengin de fakir olacak ve ona vermesi gerekecek. Sonsuz bir paradoks bu.

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: lazlow - 30 Ağustos 2021, 12:14:51
Bir de zenginden alıp fakire vere vere, o fakir zengin olacak. Başka bir fakire yardım etmek için verdiklerini ondan geri mi alacak?

Evet, aynı soruyu da yukarıdaki "yanıtımda" belirttim. Sen gideceksin alacaksın zenginden, sen fakiri zengin yaptıktan sonra tekrar mı soyacaksın onu?

Nasıl işliyor bu sistem?

Gladiator

Sonuç nasıl olursa olsun yaptığı şey yanlış.

Ayrıca rivayetlere göre hikâyenin yıllar geçtikçe değiştirildiği söylenir.

Impeccable

Alıntı yapılan: Gladiator - 31 Ağustos 2021, 16:46:46
Ayrıca rivayetlere göre hikâyenin yıllar geçtikçe değiştirildiği söylenir.

Bunu yazmak için gelmiştim.

Başlangıçta halktan zorla alınan vergileri halka geri veren biri olarak anlatılırmış, ayrıca yine halkı yalnızca yaşatmaya yetecek kadar yiyecek-içecek sağlayan düzeni soyduğu ve halkı refaha kavuşturduğu söylenirmiş. Günümüzde ise bambaşka bir hâl almış. Ne kadar doğru bilemiyorum.

Bilinmeyen Bey

10. Mesajda kitlemeyi düşündüm, çünkü yeterince mesaj gelmiş soruma. Eğer sizde bu cevabı arıyor iseydiniz, muhtemelen bulmuşsunuzdur.

Eğer özetlemem gerekirse, bu konudaki 6 farklı üye (ben hariç) mesajından:

- 1 kişi kararsız ( ya kötü, ya iyi)

- 2 kişi kötü olduğuna inanıyor (emin değiller ama kötü olarak anladım)

- 1 kişi ise Robin Hood'un yaptığı işin iyi olduğunu iddia ediyor.