GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
29 Kasım 2024, 13:36:26

U-ROLEPLAY

Başlatan Ogulcanko, 14 Haziran 2018, 23:00:22

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ogulcanko

Kapalı Beta Hk.
     Öncelikle sunucumuzu duyurduğumuz günden bu yana bizleri destekleyen siz değerli oyuncularımıza teşekkür ederiz. Sunucunun açılışına sayılı gün kaldığını belirtmek isteriz. Sunucu açılışı öncesi sizleri tam manasıyla memnun edebilmek, oluşabilecek sorunları önceden öngörebilmek adına kapalı beta adı altında 2 günlük süreçte belirtilen saat aralıklarında sunucu hizmetini aktif etmeye karar verdik.

Kapalı beta nedir? Neden yapılır?
     Biraz daha açıklayıcı olmak gerekir ise yönetim ekibinin gözünden kaçmış olabilecek ufak çaplı bug vb durumların kullanıcılar tarafından tespiti, kullanıcıların oyun modunu görebilmesi, barındırma hizmeti alınan makinelerin durumunun tespiti için sunucu modu oynanabilir olarak hizmete sunulmadan önce, kullanıcıların sunucuya giriş yapabileceği dönem diyebiliriz.

Kimler bu süreçte testlere katılabilir? Katılanların bir ayrıcalığı olacak mıdır?
     Kapalı betada maksimum oyuncu limiti 50 olarak belirlenmiştir, değişmesi yönetim inisiyatifindedir. Yönetim ekibi tarafından karakteri onaylanan her oyuncu kapalı betaya katılabilir, sunucu modunu görebilir, bug avcılığına başlayabilir. Kapalı betaya giriş yapabilen kullanıcılar aşağıda vermiş olduğumuz kodu kullanarak kapalı beta başarımına sahip olacaklardır. Harici olarak kapalı betaya katılan kullanıcıların başlangıç paraları diğer oyunculara nazaran daha yüksek olacaktır.
Not 1: /kbeta komutunu kullanan kişiler başarım elde edecektir.
Not 2: (Beta süreci bittiğinde kullanıcıların yeni karakterleri $500 ile şehirde yaşamaya başlayacakken, sunucu ekonomisinin hızlı şekilde oturtulabilmesi için beta dönemi oyuncularının karakterlerine başlangıçta verilmesi planlanan rakam $5.000 olarak düşünülmektedir. Kapalı betaya giriş yapıp başarım kazanmış kişilerin karakterleri $7.500 ile başlayacaktır.)

Kapalı Beta ne zaman yapılacak?

Tarih
18/07/2018 Çarşamba
19/07/2018 Perşembe
     Saat
20:00 - 22:00
20:00 - 22:00
     Sunucu Şifresi
kbeta1
kbeta2

Ogulcanko

Yoğun ilgiden ötürü teşekkür ederiz! Bu gün yapılan kapalı betada sunucunun mod durumu makine durumu test edilmiş ve başarıyla geçmiştir. Yarın yapılacak kapalı betada sunucuda var olan sistemlerin, tümü kontrol edilebilecek. Yarın yapılacak olan kapalı beta yalnızca 1 saat sürecektir.

Not1 : /kbeta komutunu kullanan kişiler başarım kazanmıştır.
Not2 : Kapalı betaya giriş yapan kullanıcıların başlangıç parası sunucu açılışı öncesi verilecektir.
Not3 : Oyun açılışında karakterler sıfırlanacaktır. Kapalı betaya katılan kullanıcılar 2 level olarak başlatılabilir.
Not4 : Bug hunter başarımı ikinci kapalı betanın ardından atılan biletlere göre verilecektir.

Önemli Not : Sunucuda rol yapmayı engelleyecek, hiç bir bug çıkmamıştır. Ufak çaplı buglar hızlı bir şekilde düzeltilecek ve sunucu açılışı gerçekleştirilecektir!

kaannos

Başarılar dilerim, sabırsızlıkla bekliyorum. Kapalı betaya nasıl katılabilirim?
edit: karakter başvurusu atacağım sırasında 1-2 tane sorunun politikasının eksik olduğunu fark ettim ve başvuru atamadım.
Son düzenlenme: 18 Temmuz 2018, 22:58:02 kaannos

wildclaWZ

Alıntı yapılan: kaannos - 18 Temmuz 2018, 22:48:21

Başarılar dilerim, sabırsızlıkla bekliyorum. Kapalı betaya nasıl katılabilirim?
edit: karakter başvurusu atacağım sırasında 1-2 tane sorunun politikasının eksik olduğunu fark ettim ve başvuru atamadım.

Karakter başvurusu yaptıktan sonra, direk oyuna IC adını yazarak giriş yapabilirsin. Giriş yaptıktan sonra /kbeta komutunu kullanmayı unutma! :rockstar:
Detaylı bilgi ve sunucu yarın beta sunucu şifresi için tıklayın göz atabilirsin.
:helal:

Ücretli grafik tasarım
İletişim için; wildclawz#8853
https://www.behance.net/semhbkn

Aytuk

KURALLAR

• Kavga etmek ve tartışma başlatmak kesinlikle yasaktır.

• Kullanıcıları ''Sesli Sohbet Kanallarında'' ve ''Metin Kanallarıda'' rahatsız etmek kesinlikle yasaktır.

• Kullanıcıları tahrik etmek ve kavgaya sürüklemek yasaktır.

• Irki, dini ve siyasi değerlere hakaret yasaktır.

• Küfür, argo, spam , flood vb. yasaktır.

• Cinsel içerikli fotoğraf  ve video atmak yasaktır.

• Reklam yapmak yasaktır.

• 'everyone' atmak yasaktır

.                                                                                                                                                   

Sunucuya katılmak için yukarıdaki görsele tıklayınız.

GZod: U-RPG'ye ait resmi Discord sunucusu değildir.

Tüm herkesi yarınki Kapalı Betaya girişi sırasında Discord kanalına bekliyoruz!

Ogulcanko

Uzun süredir üzerinde düşündüğümüz birlik destekleri hakkında yönetim ekibi olarak net bir karara vardığımızı siz değerli oyuncularımıza bildirmek isteriz. Birlik destekleri; birliklerin direkt olarak rollere odaklanabilmesi için verilecektir geri ödemeli şekilde verilecektir. Verilecek destekler ileriye yönelik ayrıcalık sağlamayacak şekilde; legal&illegal düzeni ve sunucu ekonomisini hızlı bir şekilde rayına oturması amacıyla ince hesaplar yapılarak IC olacak şekilde tasarlanmıştır.

Birlik Destekleri Hk.
     Birlik destekleri sadece beta döneminde açılan birlikler için geçerli olacaktır. V1 dönemine geçişin ardından Birlik destekleri kalıcı olarak kaldırılacaktır. Birlik destekleri birliğin üye sayısı, rol planı, birlik lideri istekleri, üst yönetimin kararları doğrultusu ile verilecektir. Verilen destekler; birlikler için diğer birliklere üstünlük yaratmayacak çapta olacaktır. Farklı alanlarda rol yapacak birliklere farklı destekler verilecektir.
    ● İllegal
     Birlik destekleri şehirde illegalin nabzını tutan quest karakterler tarafından verilmiş gibi rol yapılıp IC'de @RuthLéss tarafından takip edilecektir. Destekler geri ödemeli şekilde verilecek olup, IC-OOC şartlar dahilinde hibe durumuna geçebilecektir.
     Harici olarak illegal birliklere sunucu açılışının hemen ardından yine quest karakter aracılığıyla
@RuthLéss tarafından görevler verilerek birliklerin maddi kazanç elde etmesi sağlanacaktır. Bu sistem ile birliklere rol yaparak görevleri yerine getiren birlikler yüksek kazançlar sağlayacaktır. Böylelikle mafya/çete üyelerinin sürekli olarak meslek kasması durumunu sıfıra indirilmeye çalışılacaktır.
     Son olarak kendini kanıtlamış, bölge sahibi olmuş birlikler için geçerli olmak şartıyla, birlik giderlerinin (araç vergisi, işyeri vergisi gibi) olağan şekilde karşılanabilmesi için, cüzi de olsa bahsi geçen birlik üyelerinin payday geliri arttırılacaktır.

● Legal
    Legal birlikler için farklı bir sistem düşünülmüştür. You Company adı ile bir şirketler grubu kurulmuştur ve destekler IC&OOC şekilde bu birlik üzerinden  yürütülecektir. Destek başvurusu talebinde bulunan legal kişiler rollerini You Company çatısı altında barınan kendi birliği ile de yapabilecekken tamamen ayrı bir birlik olarak da yapabilecektir. Legal birlik destekleri bilet sistemi üzerinden yapılacaktır, talepler özel olarak incelenecektir.

Not: Garaj vb sistemsel birlik isteyen kişi/kişilerin de şablonu doldurup legal birlik gibi bilet atması gerekmektedir.

Destek olarak neler verilecek?
     Kesinlikle direkt olarak nakit para desteği söz konusu olmayacaktır. Yönetimin özel inisiyatifi dışında taşınmaz mülk desteği verilmeyecektir. Birlik destekleri için kodlanan sistem ile destek adı altında verilen malk&mülkler geri ödeme yapılmadığı sürece satılamayacaktır. Örnek olarak bir MC birliğini düşünürsek üye sayısına göre birliğe Freeway & Wayfarer verilecek, bar verilmeyecektir. Hood olarak kullanacakları iş yerine aldıklarında rollere direkt başlamaları için bar interioru eklenecektir.

Destekler nasıl & ne zaman verilecek?
     Başvurular üsy yönetim tarafından okunup kararlar verildikten sonra sunucu açılışı öncesi birlik liderlerine tek veya gruplar halinde sunucuya erişim izni sağlanacak, sunucu açılışında direkt rollere başlayabilmeleri adına üst yönetim tarafından verilen karar doğrultusunda destekler ayarlanacaktır. Sunucu açıldığında birliğe verilmiş olan destekler hazır olacak, birlik üyeleri sunucu açılışı ile birlikte direkt olarak rol yapabilecektir.

Geri ödeme nasıl olacak? Destek nasıl hibe olacak?
     Yukarıda da bahsettiğimiz gibi geri ödemeler illegal birlikler için tamamen IC şekilde RuthLéss 'ın karakteri aracılığıyla yapılacaktır. Gelişmiş şirket sistemi ile sunucuya dinamik bir ekonomi sistemi entegre edilmiştir. sunucunun ekonomisine göre bir balığın getirisi değişiklik gösterecekken grotti araç fiyatları da değişkenlik gösterebilecektir. Geri ödemeler alınırken o anın araç fiyatları baz alınacaktır.
     Geri ödemeler direkt nakit olarak da ödenebilecektir, yapmış olduğumuz görev sistemi ile de tamamı veya bir kısmı kapatılabilecektir. Daha da açıklayıcı olmak gerekirse bir birliğe eğer bunu yaparsan sana verilmiş olan motorların ödemesi alınmayacak denebilir. Geri ödeme için OOC olarak herhangi bir süreç kısıtlaması olmamak ile birlikte IC'de birlikten birliğe değişkenlik gösterse de sürekli olarak bastırılacaktır.
     Bu süreç içerisinde yaptığı roller ve bıraktığı izlenim ile 2. seviye olmuş birliklerden verilen desteğin yarısı, 3. seviye olmuş olan birliklere desteğin tamamı hibe edilecektir. (Birlik desteği için ödeme yapıp ardından 2. veya 3. seviye olan birliklere para iadesi yapılmayacaktır.)

plus

Başarılar dilerim emek harcadığınız belli oluyor.

Kyoto

Birlik desteği hususunda, geçmişte çoğu sunucuda dili yanmış ya da dili yanan yönetimler görmüş birisi olarak, beta döneminde açılan birliklere verilmesi planlanan desteğin (geri ödemeli olsa dahi) kesinlikle doğru bir uygulama olacağını düşünmüyorum. İstediğiniz kadar üstünlük yaratmamak ve eşit olabilmek adına orantı kurup hesaplar yapın, netice itibariyle emeksiz kazanılan yemeğin tadı er ya da geç unutulacaktır. Son olarak platformda hedeflediğiniz yerlere ulaşabilmeniz dileğiyle, bol şans.

Ogulcanko

@Kyoto
Hiç bir birliğe mekan desteği verilmemiştir. Sadece rollere odaklanabilmeleri adına tamamen IC olarak kurgulanmış şekilde minimal araçlar verilmiştir. Bizlerin amacı 20-25 kişilik bir birliğin rol yapabilmek için 1 hafta boyunca meslek kasmasını engellemektir. Birlik destekleri için özel sistemler dahi kodlanmıştır. Geçmişte yaşanılan tecrübeler doğrultusunda bir sistem oturtulmuştur.

gadreeltr

Oğulcan, sunucu ne zaman açılacak?

kaannos

büyük bir sunucu olarak girdim fakat bana koskoca oyunda bir tane bile helper adam akıllı yardımcı olamadı. adminler yetersiz kaldı

Akro

Başarılar diliyorum. :helal:

Akro

toshape

bangbang

Başarılar dilerim. :hm:

Sir Ahmet John

Sunucuda ki rol ortamı ve oyuncu kalitesi gayet yerinde. Sistemler güzel, eksiği felan yok.
Mapler gayet güzel, klasik hiç bir şey yok, yerli yerinde.

Son düzenlenme: 18 Ağustos 2018, 20:39:40 Sir Ahmet John