GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

[0.3.DL] Safari Roleplay - www.sf-gaming.net

Başlatan Kraus, 02 Eylül 2017, 14:43:33

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 23 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bliss

Kraus

Alıntı yapılan: lostmode - 16 Temmuz 2018, 18:00:05

Neden 300 değil 298 ? @Kraus

NPC'ler oyuncu ID'si kullandığı için yerine oyuncu girmemesi için NPC'nin ID'si rezervlenir. Bu yüzden.

Safari Gaming © sɪɴᴄᴇ 2014
www.sf-gaming.net

Bliss

Alıntı yapılan: Kraus - 16 Temmuz 2018, 18:08:03

NPC'ler oyuncu ID'si kullandığı için yerine oyuncu girmemesi için NPC'nin ID'si rezervlenir. Bu yüzden.

Yanlış anlamayın ama benim ve samp alemindeki çoğu arkadaşta takıntı var şunu madem 302 yapsak 300 gözükse olurmu ?

Kraus

Alıntı yapılan: lostmode - 16 Temmuz 2018, 20:13:37

Alıntı yapılan: Kraus - 16 Temmuz 2018, 18:08:03

Yanlış anlamayın ama benim ve samp alemindeki çoğu arkadaşta takıntı var şunu madem 302 yapsak 300 gözükse olurmu ?

NPC'ler sabit değildir sürekli girip çıkmaktalar. 302 yapmak çözüm değildir. Gereksiz takıntılarınızdan uzaklaşmalısınız zira hayatta her şey elinizin altında olmayabilir.

www.sf-gaming.net

Dr.Dodo

Alıntı yapılan: J0K3R - 18 Temmuz 2018, 16:43:54

Sistemini ve modunu sevdiğim bir sunucu. İsminiz her ne kadar "TDM" olarak öne çıksada yönetimin çabası ortada. Fakat adminler kendi görüşümce yetersiz kalıyor. Yani 200 kişilik bir sunucuda 3-5 kişi raporlara bakıyor, ts ile ilgileniyorum. Arkadaşımın ts3 e kayıt için gidiyorum deyip 1-2 saat sonra geldiğini hatırlıyorum. Yanlış anlamayın işinizi kötülemiyorum, sadece yetersiz kalıyor. Adminler şehri bence daha detaylı incelemeli, "Lan, len keserim atarım ulen" tarzı kişiler ve aniden önünüzde&arkanızda veya yakınınızda beliren birisi bir anda şahsınıza veya aracınıza çarpabiliyor. Kaza rolü isteyince ooc den ne oldu tarzında ve ic den racon kesmeler başlıyor. Sanırsam bu sorunlar yüzünden "TDM" diye nitelendiriliyorsunuz. Ek olarak belirtmek isterim Doğancan adlı admininizin, orda burda millete çamur atması, laf dalaşına girmesi isminiz üzerinden yürümesini doğru bulmuyorum. Her ne kadar olgun bir yaş'a sahip olsa da tıpkı "Ergen" olarak nitelendirebileceğimiz yorumları mevcut. Millete çamur atakana kadar önce kendi hatalarını düzeltmesini temenni ediyorum  :helal: Nacizane kendi görüşüm, umarım yanlış anlamaz, tavsiyelerime kulak verirsiniz.
Saygılarımla.

Yorumunuz için teşekkürler. Uzun zamandır  uğraşmıyorum kimseyle. Milletle küfürlü ve laubali.konuşan sunucu sahipleri dururken beni.eleştirmeniz garibime gitti. Neyse uğraşmayı bıraktığım için üstüme alınmıyorum. :helal:

kidmaestro

Bir oyuncuyum ve çok memnunum. TDM veya Noob-DM üzerinden laf atanlar büyük bir ihtimal Haydarpaşa bölgesinde birinci seviyeye ana bacı kayıyor veya aşiret gibi gezinen şu adamlara karşı Fear-RP kural ihlali yapıyor, kendi düşünceleri tabii. Birde şu sunucu ve hakaret politikalarında ki sıkılığı birinden alıp diğerine verseniz çok daha iyi olacak.

Neon

Medium RP'de Türkiye'nin en iyi serveri diyebilirim. Bence biraz daha sadeleşmeye gitmeli.

Kraus

Alıntı yapılan: Neon - 20 Temmuz 2018, 15:33:38

Medium RP'de Türkiye'nin en iyi serveri diyebilirim. Bence biraz daha sadeleşmeye gitmeli.

Yorumunuz için teşekkürler.
Son düzenlenme: 20 Temmuz 2018, 20:48:02 Kraus
www.sf-gaming.net

Dystopian

Roleplay'cı ekibimizle Safari roleplay'ı oynuyoruz.

NetMaroon Ekibi ; Tanıtım Konusu
NetMaroon Ekibi ; Web Site

neptun

Öncelikle bu sunucuya dört sene önce kaydolmuştum. 2014'te bütün yazımı burada geçirdim, 2016 senesinde yine bir süre vakit geçirdim. Bu sene tekrar bir göz atmak istedim. O zamandan bu zamana değişen ve değişmeyen çok şey var maalesef. Medium-RP'lerde oyuncuların oyun algısını maalesef çok fazla değiştiremiyoruz. Sadece sizin sunucunuzla alakalı olan bir şey değil. Geçen gün girdiğim bir rolden örnek veriyorum, bir çift var. Sahildeki kafedeyiz. Kadın bağırıyor, "Kimse yok mu?" diye. Cevap veriyorum. Yanımdaki adam direkt üstüme yürüyor. Niye yani? Ya da herkeste bir silahlanma merakı. Günümüz İstanbul'undayız yahu, konsept bu yani. Herkes mafya mı günümüzde? Ama getirdiğiniz son silah sisteminden sonra sanırım kişilerin il-legal rollere ilgisi artmış olabilir, bilemiyorum. Ayrıca kadın karakterlere sürekli laf atıldığı için dört sene sonra yeter artık deyip erkek karakterle yoluma devam etmeye karar verdim ne yazık ki.

Haritanızda Haydarpaşa olarak geçen, bizim Idlewood-Pizzacı önü olarak bildiğimiz yere ISYM kurmanız gerçekten takdire şayan bir hareket. Çünkü her role-play sunucusunun atan kalbi orasıdır. Yeni gelen kişilerin role girdiği, genelde rollerin, protestoların vs. döndüğü bir yerde tamamen kendi oluşturduğunuz bir haritayı koymanızın cesaret gerektiren bir şey olduğunu düşünüyorum. IC olarak yapılan belediye seçimleri rolüne katılmadım ama açılan konulardan vs okuduğuma göre bunun da büyük bir hareket olduğunu düşünüyorum.

Uzun bir süredir aktif rol ortamında bulunmadığımdan çok fazla yapıcı bir eleştiri yapmak mümkün görünmüyor. Ama geçirdiğim birçok güzel günün anısına ve ekibinizin dört yıldır bu sunucuyu ayakta tutmasının ve seneler içerisinde oyuncu kitlesini nicelik bakımından yükseğe çıkardığı için tebriği hak eden bir sunucusunuz. Başarılar dilerim.

Dr.Dodo

Alıntı yapılan: kidmaestro - 19 Temmuz 2018, 22:53:57

Bir oyuncuyum ve çok memnunum. TDM veya Noob-DM üzerinden laf atanlar büyük bir ihtimal Haydarpaşa bölgesinde birinci seviyeye ana bacı kayıyor veya aşiret gibi gezinen şu adamlara karşı Fear-RP kural ihlali yapıyor, kendi düşünceleri tabii. Birde şu sunucu ve hakaret politikalarında ki sıkılığı birinden alıp diğerine verseniz çok daha iyi olacak.

Yorumunuz için teşekkürler. Politikalar hakkında düşüneceğiz.  :helal:
Alıntı yapılan: Dystopian - 22 Temmuz 2018, 11:12:49

Roleplay'cı ekibimizle Safari roleplay'ı oynuyoruz.

l

NetMaroon Ekibi ; Tanıtım Konusu
NetMaroon Ekibi ; Web Site

Oynamaya devam etmenizi öneririm.Yakında güzel şeyler olacak. :helal:

Alıntı yapılan: neptun - 22 Temmuz 2018, 12:59:47

Öncelikle bu sunucuya dört sene önce kaydolmuştum. 2014'te bütün yazımı burada geçirdim, 2016 senesinde yine bir süre vakit geçirdim. Bu sene tekrar bir göz atmak istedim. O zamandan bu zamana değişen ve değişmeyen çok şey var maalesef. Medium-RP'lerde oyuncuların oyun algısını maalesef çok fazla değiştiremiyoruz. Sadece sizin sunucunuzla alakalı olan bir şey değil. Geçen gün girdiğim bir rolden örnek veriyorum, bir çift var. Sahildeki kafedeyiz. Kadın bağırıyor, "Kimse yok mu?" diye. Cevap veriyorum. Yanımdaki adam direkt üstüme yürüyor. Niye yani? Ya da herkeste bir silahlanma merakı. Günümüz İstanbul'undayız yahu, konsept bu yani. Herkes mafya mı günümüzde? Ama getirdiğiniz son silah sisteminden sonra sanırım kişilerin il-legal rollere ilgisi artmış olabilir, bilemiyorum. Ayrıca kadın karakterlere sürekli laf atıldığı için dört sene sonra yeter artık deyip erkek karakterle yoluma devam etmeye karar verdim ne yazık ki.

Haritanızda Haydarpaşa olarak geçen, bizim Idlewood-Pizzacı önü olarak bildiğimiz yere ISYM kurmanız gerçekten takdire şayan bir hareket. Çünkü her role-play sunucusunun atan kalbi orasıdır. Yeni gelen kişilerin role girdiği, genelde rollerin, protestoların vs. döndüğü bir yerde tamamen kendi oluşturduğunuz bir haritayı koymanızın cesaret gerektiren bir şey olduğunu düşünüyorum. IC olarak yapılan belediye seçimleri rolüne katılmadım ama açılan konulardan vs okuduğuma göre bunun da büyük bir hareket olduğunu düşünüyorum.

Uzun bir süredir aktif rol ortamında bulunmadığımdan çok fazla yapıcı bir eleştiri yapmak mümkün görünmüyor. Ama geçirdiğim birçok güzel günün anısına ve ekibinizin dört yıldır bu sunucuyu ayakta tutmasının ve seneler içerisinde oyuncu kitlesini nicelik bakımından yükseğe çıkardığı için tebriği hak eden bir sunucusunuz. Başarılar dilerim.

Yorumunuz için teşekkürler. Elimizden geleni yapıyoruz.  :helal:
Son düzenlenme: 22 Temmuz 2018, 20:33:44 DoğancanG.

Dr.Dodo

Beklenen büyük güncelleme bugün-yarın gelecek. Beklemede kalın :)

Kraus

v6.4 Güncelleme Kaydı

Merhaba Sevgili Safari RPG Oyuncuları,

Oyun dışı sebeplerden ötürü uzun süredir güncelleme konusunda yavaşlık yaşamaktaydık. Sistem çalışmalarını genellikle küçük güncellemeler ile yapıyorduk, elimizden bu kadarı geliyordu. Öncelikle bu yavaşlıktan ötürü sizlerden özür dileriz. Biliyoruz ki sizler yeniliklere açıksınız, bir an önce yenilikleri, güncellemeleri ve sunucunun geliştiğini görmek istiyorsunuz. Bundan sonra isteklerinizi yerine getirmek için daha çok çalışacağız.

AR-GE'ye atılan istekler doğrultusunda bir güncelleme çalışması yaptık. Bu süreç yaklaşık 15 gün sürdü ve zorlu geçti, kodlama süreci olsun test süreci olsun gece gündüz demeden uğraştık. Ne yazık ki AR-GE'ye atılan isteklerden hepsini yerine getiremedik. Çünkü bu istekleri genel olarak öncelik sırasına göre incelemek zorundayız; maalesef hepsini birden tek bir güncelleme içinde yapamayız, bu durum sunucu açısından sağlıklı bir durum değildir, olağan dışı hatalara maruz kalmanızı istemeyiz. AR-GE isteklerinin yerine getirilememesindeki diğer bir husus ise SA-MP kodlaması altında isteğinizin imkanlı olmamasıdır. Önceden attığınız isteğin sonradan yapılmasının veya hiç yapılmamasının temel nedenleri bunlardır. Yaptığımız güncellemede çoğu şeyi kontrol ettik ancak yine de hatamız var ise affınıza sığınırız, hatalarımızı ufak updateler ile düzelteceğiz, bulduğunuz hataları bug bildirimi formundan atabilirsiniz.

Yeni sistem tanıtımlarının çoğunu bu konu altında göreceksiniz. Bazı videolarda söylemeye unuttuğumuz şeyleri video açıklamalarına yazdık. Ancak bu yeterli olmayabilir, biz yine de zamanla Wiki sitesinde ve Forumda sistemler hakkındaki soru işaretlerini kaldıracağız. Sistemlerle birlikte kurallar/politikalar hakkında da yeni çalışmalarımız olacaktır.

Güncellemedeki bir diğer detaya değinirsek:
Biliyorsunuz client geldiğinden beri pek çok kişi yasaklandı ve client ban ile çoğu kişi sunucuya hiç giremez oldu. Biz bu zamana kadar, yaklaşık 3 yıldır kalıcı banlarda hiç kimseye kişisel tolerans göstermedik, bu yüzden de kalıcı banlı oyuncularımıza kişisel olarak yeni bir şans tanıyamadık. Herkes hata yapabilir, önemli olan yeni bir şansı değerlendirebilmektir. Bu düşünceyle banlı oyuncularımıza yeni bir şans tanımaya karar verdik. Ban affı yolu ile banlarını açtığımız oyuncuların kayıtlarını aldık, takiplerini ekstra özenle yapacağız bundan şüpheniz olmasın. Ancak bu şansı herkes hak etmeyebilir. Yönetim içinde adını fazlasıyla duyurmuş, akıllara kazınmış bazı isimlerin banlarını açmadık. Aftan yararlanan oyuncularımızın bu şansı iyi değerlendirmelerini diliyoruz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz. Bir güncelleme çalışmasının daha sonuna geldik. Yeni güncellemeyi umarım(z) beğenirsiniz. Hoşça kalın!

Alıntı

• Silah ve Tezgah ruhsatları için gösterme/görme komutu eklendi. (/ruhsatlarim - /ruhsatgoster)

• Yönetime yapılan ağır suçlar dışındaki banlılara ban affı yapıldı.

• Bazı buglu skinler kaldırıldı, yeni skinler eklendi.

• Silahver komutuna opsiyonel para ekleme eklendi. (/silahver)

• İSM için İSM araçlarından sargı bezi ve ağrı kesici alma komutu getirildi. (/paractanal)

• Avukat sisteminde değişiklikler yapıldı. (/meslekyardim)

• TV34 Reklam hattında karakter limiti arttırıldı, sistem düzenlendi.

• Tezgah sisteminde düzenleme yapıldı.

• İEM Bariyer ve kuke objesi değiştirildi.

• GPS'e İş Yerleri bölümü eklendi.

• Polis sürükleme sisteminde düzeltmeler yapıldı.

• Mobilya sisteminde bazı düzenlemeler yapıldı, komutu değişti. (/evyardim)

• Mobilyalara yeni objeler eklendi. Mobilya alma limitleri arttırıldı.

• Ev slotlarındaki olan problem düzeltildi.

• Nargile sistemi getirildi. (/nargileyardim).

• Rol paylaşımları için SS düzenlemelerinizde işe yarayacak rengi değiştirilebilir (/screen) arkaplan komutu getirildi.

• Baron sistemi değiştirildi. Çetelerin ve Mafyaların baronu ayrı olacak ve diğerlerinden bazı sistemsel üstünlükleri olacak.

• Artık her mafya türü birlik için silah atölyesi olacak ve her üye sadece orada silah yapabilecek. (Tüccardaki silah sistemi kaldırıldı.)

• uy****rucu satıcısı mesleği tamamen kaldırıldı, sistem tamamen çete birliğinin üzerinde çalışır hale getirildi.

• Artık her çete türü birlik için uy****rucu deposu olacak. [Detaylar forumda]

• Tohum ve pot sistemi tamamen kaldırıldı. Crack'in ismi uy****rucu olarak değiştirildi.

• Evlerdeki çatı/balkon/bahçe için ev sistemine bağlı ek kapı eklenebilecek. (1 tane ile sınırlıdır.)

• Adminler için ev interior değiştirme sistemi geliştirildi.

• Öpüşme sistemi getirildi. (/opus).

• Bazı sistemlerdeki hatalar düzeltildi.

• İBB, TV34 ihbar haritada lokasyon bulma sorunu düzeltildi.

• 110 Yangın ihbar hattı eklendi.

• Helperlar için yardım isteğini adminlere yönlendirme eklendi.

• VIP aracına yeni araç olarak Huntley eklendi.

• Oluşum ve birlik araçları spawnlamak için kısa komutlar getirildi. (/oas - /bas).

• Yaş değiştirme komutu düzenlendi, herkes kullanabilecek. (/yasdegistir).

• İBB Zabıta birimi için tezgah kaldırma komutu eklendi. (/tezgahkaldir).

• Belediyenin içinden alınabilen Seyyar Satıcı ruhsatı eklendi.

• İEM için İEM araçlarındaki kişileri dışarıdan araçtan atma getirildi. (/aractanat)

• Silah konusunda can ile ilgili koşullandırmalar kaldırıldı. (Bagaja koyma, silah verme)

• Çarklı kumar sistemi getirildi. (/kumar)

• Siren sistemindeki sorunlar düzeltildi, /sirenkapat düzenlendi.

• İEM Şerit sistemi düzenlendi, kullanım gereksinimi düşürüldü.

• TV34 /ckamera sistemi düzenlendi. Bakış açısı ayarlama kaldırıldı. /ckameratasi eklendi.

• 2. el araç pazarı kaldırıldı. 2. el araç galerisi eklendi.

• 1 leveller artık 2 level olana kadar yumruk kullanamayacak.

• Telefon üzerindeki menü elemanı görünmeme hatası düzeltildi.

• Emlakçı türü iş yerleri için Emlak Sistemi yaratıldı. [/emlak-/isyeriyardim]

• Adminler için panelden-oyuna işlem yapmaya dayalı sistem temeli oluşturuldu.

• Silah/Mermi sistemleri için anti hile sistemi geliştirildi.

• /kapiyikir sistemine iş yerleri de eklendi.

• İş yeri vergilerini artık İBB zabıta birimleri kontrol edecek. (/olusumyardim)

• İş yeri sistemi geliştirildi. Yeni türler ve özellikler getirildi. (/isyerim-/ibolgekontrol)

• Suç sistemi MVS'ye taşındı ve her suç için farklı süre ayarlandı.

• Giriş ekranı ve sağ alttaki Safari Roleplay yazısı değiştirildi.

• Handsup sistemi geliştirildi. Eliniz havadayken N tuşuna basarsanız eğilip ellerinizi başınıza koyarsınız.

• Handsup sistemi geliştirildi. ALT'a basılı tutarak yürüyebilirsiniz.

• MVS sistemindeki memur bul kısmı komuta taşındı ve düzenlendi. (/memurbul)

• MVS sistemindeki geçmiş suç sorgulama sorunu düzeltildi.

• MVB sisteminin ismi ve ana arayüzü değiştirildi. (/MVS).

• Hafif yaralı [hurt] konuma düşme logları eklendi.

• Yeni animler eklendi. [/armyidle - /getjiggy - /ellerbasa - /pedmove - /alkis].

• Dinamik satın alma noktası kıyafet bugu düzeltildi.

Pawnotürk Spoiler açısından sıkıntı olduğu için sistem ayrıntılarını buradan görebilirsiniz.

Yapılan Texture/Modelleme çalışmalarının bazıları alıntıdır ancak bazı modeller ve yeni animlerin tümü tarafımca yapılmıştır. Bu nedenle herhangi bir şekilde kopyalanıp Safari Roleplay dışında kullanılması yasaktır.

Alperen
Level 8 Admin
Developer
------------------------
Saygılarımla,
Son düzenlenme: 26 Temmuz 2018, 04:15:22 Kraus
www.sf-gaming.net

Cruza

Büyük emek var güncellemede, hayırlısı olsun.
Son düzenlenme: 26 Temmuz 2018, 01:48:10 Kraus
since 2008
graphic designer & front-end web developer

NikolaiS

Eh, ortamı da boş bırakmaya gelmiyordu.
Bütün herkesin emeği olan bir güncelleme.
Son düzenlenme: 26 Temmuz 2018, 01:48:06 Kraus