GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Grayshade Roleplay ~ Kasaba Yaşamı

Başlatan Rooperr, 03 Haziran 2019, 05:18:17

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Apachemode

Diğer sunuculardan farkınız ne olacak? Bu soru bence her sunucu tanıtımında cevaplanması gereken en temel sorulardan biri. Elimizde zaten kaliteli sunucular var. Şahsen ben 24 yaşında, daha önceden de sunucu açmış aylarca projeyi sürdürmüş eski bir oyuncu/kurucuyum, bir sunucuda baktığım en temel özellik diğerlerinden ne tür farkı olduğudur. Zamanında açtığım sunucuda, diğer projeler aksine, ben o dönem hiç yapılmamış bir fikirle sunucu açmıştım: Kasaba rolü ve güzel de gidiyordu, takımda kodlama bilgisi konusunda tecrübeli arkadaşın kişisel sorunlarıyla ayrılması, yerini dolduramamak zamanla kapatmayla sonuçlandı.

Bence bir sunucu açacak arkadaşlar da farklı bir fikir üzerine sunucu açmalı. Sizinki nedir?

Rooperr

Alıntı yapılan: Rooperr - 03 Haziran 2019, 05:18:17

Neden Grayshade Roleplay'i seçmeliyim?

Grayshade Roleplay, boş zamanları dolduracak nitelikte, oyuncuların aklını kurcalarken aynı zamanda onları eğlendirebilecek, pek tanınmayan ancak bu platformda oldukça tecrübeli kişiler içeren yönetim kadrosuna sahip bir roleplay sunucusudur. Tamamıyla kendine özgü bir sunucu olmasa da, zamanla bu yolda ilerletmek için elimizden geleni yapacağız. Uzun yıllardır bu platformda farklı isimlerle yer almış olan yönetim kadrosundan göreceğiniz ilginin en üst seviyede olacağına emin olabilirsiniz.

Gelişmiş şirket ve ekonomi sisteminden, üst düzey karakter paneline kadar her şeyiyle büyük ustalıkla hazırlanmış olan bu sunucuda sistemlerin birçoğu tarafımızca kodlanarak sunucuya dahil edilmiştir.(örn: sıfırdan kodlanmış modifiye, şirket, tamirhane, discord bağlama sistemleri vb.)

Yukarıda yazılanların sıradan şeyler olduğunu düşünebilirsiniz ancak bunlar birçok sunucunun hedefinde olan şeyler olduğu gibi bizim de hedefimizde yer alıyor.

Diğer sunuculardan bir farkımız olmalı ki şuanda platformda bulunan kilit sunucular yerine biz tercih edilelim, düşündüğünüz gibi. Sunucu açılmadan aklımızdaki farklı fikirleri ortaya dökmek istemiyoruz açıkçası. Forum aktif edildiğinde sunucu senaryosu, aklımızdaki planlar ve benzeri konularda açıklamaları yapacağız. Oyun modunda da her ne kadar farklılık yaratmak istesekte zaten piyasada birçok sunucu ve oyun modu bulunuyor ve tüm bu sunucularda zaten kullanılmakta olan birçok sistem de yer alıyor. Tüm bu sistemlerden farklı olarak yeni sistemler oluşturmayı denesekte, bir yerde benzerlik oluyor mutlaka. Farkımızı oyun modundan ziyade ortamımız ile göstermeyi düşünüyoruz.

Sunucu ortamı nasıl olacak, yönetim ne derecede samimiyet kuracak veya ilgilenecek?

Yönetimin oyunculara karşı ilgisi bizi tanıyan kullanıcılar tarafından biliniyor. Bundan pek farklı olmayacak, ilgiyi arttırmayı planlıyoruz ama tabii bir seviyeye kadar.

Sunucu ortamının nasıl yol alacağını forum ve oyun sunucusu aktif edildiğinde göreceğiz. Oyuncu kitlesine bağlı olarak değişse de, yönetim olarak ortamı kalitelileştirme üzerine çalışmalar yapacağımızı belirtmek isterim.

@Apachemode

Rooperr

Kasaba Konseptine Geçiş!

Merhaba, birçoğunuzun bildiği üzere sabah akşam süren çalışmalarımız devam ediyor. Şuana kadar uğraştığımız, yaptığımız birçok şeyi de çok yakında sizlere tanıtım videoları ve görselleri halinde sunacaktık. Birkaçını görsel halde sunsakta, henüz sizlere sunamadığımız sistemler vardı. Tüm bu sistemleri bir kenara bırakıyoruz ve yepyeni sistemlerle yolumuza devam ediyoruz.

SA-MP platformuna şöyle bir göz gezdirdiğimizde birçoğumuzun görebildiği, kaliteli belli başlı kilit sunucular bulunuyor. Tüm bu sunucularda nasıl bir konsept işleniyor? Los Santos şehri, mafya, çete ve devleti içeren roller.

Bir fark yaratmak, kilit sunuculardan başını kaldırmak isteyen oyunculara farklı bir seçenek sunmak istediğimizden sizlere kasaba konseptini sunmaya karar verdik.

Çiftçisinden başlayın fabrika çalışanına kadar, o da olmadı kasabada ufak bir bar sahibinden ilkel bir motor kulübünün en fakir üyesine kadar birçok seçeneği sizlere sunuyoruz. Seçim sizin!

Yukarıdaki görsel ise Montgomery kasabasında kullanmak üzere düzenlediğimiz ilk haritamızı içeriyor.
Son düzenlenme: 13 Haziran 2019, 21:50:38 Rooperr

Rooperr

Kasabada neler yapabilirim?

Montgomery, Blueberry, Dillimore. Bu kasabalardan her birinin kendine has özellikleri var.

Montgomery: Kasabanın iki ucundan farklı motor kulüplerinin çatışmalarıyla gün boyu yaşanan gürültüyü örtmeye çalışan polisler ve tüm bu yaşananları heyecanla destekleyen çılgın kasaba halkı bir arada. Bu gürültülü şehirde rahatça sosyalleşebilir, halka açık geniş park alanında birçok insanla tanışabilirsin. Karşısındaki pizzacıyı ve hemen güneyindeki restoranı da hesaba katmak gerekiyor tabii, orada leziz şeyler tadabilirsin. Hem kasabanın hemen yakınlarında çok iyi çalışan bir tamirhane de var.

Blueberry: Çiftçi halkın boy gösterdiği, durmadan bir çalışma temposu içinde gelip giden bir kasaba. Bu kasabadaki devasa fabrikanın sahibi, kasaba halkının refahı için elinden geleni yapıyor ve elde ettiği gelirin büyük bir kısmını bu kasabaya yatırıyor. Fabrikayı satışa çıkartacağı duyulmuş, yeterince parası olan yerli halktan birine devredeceği söyleniyor. Satın alan kişi geliri ne için kullanacak? Kasabayı büyütmek için mi, yoksa kendi lüksünü sağlamak için mi? Hepsini göreceğiz.

Dillimore: İçinde merkez şerif departmanı ve ufak tamirhanelerin bulunduğu kasaba. Bu kasabada güven içinde yaşayabilirsin, eğer vahşi hayvanlardan korkmuyorsan. Evet, kasabanın hemen yakınındaki ormanda vahşi hayvanlar kendini gösteriyor. Avcılık işlerine bulaşmak istiyorsan, bu kasaba tam sana göre!

Hadi, yaşayacağın kasabayı seç ve yaşamını şekillendir!

Kasaba yaşamına ayak uydurabilir misiniz? Bizimle kalın!
Son düzenlenme: 15 Haziran 2019, 20:05:45 Rooperr

blackshadow

Başarılar, umarım güzel yerlere gelirsiniz.

FalafelÇorba

WackeR

Her şey güzel,başarılar diliyorum. :kalp:

[T]OXIC

Oynamak için sabırsızlanıyorum. Umarım istediğiniz yerlere gelirsiniz :helal:

DracDonix

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

Murat Çınar

Criminals Gaming
2019 Veda

FelleR

Lekarz

Kasaba, ada tarzı konseptler fikirde hoş, icraatinizi göreceğiz... Başarılar.

Buzz

Alıntı yapılan: Lekarz - 05 Temmuz 2019, 22:36:35

Kasaba, ada tarzı konseptler fikirde hoş, icraatinizi göreceğiz... Başarılar.

Ben pek icraat göremedim, konu çok pasif.  :melek:

TheLucifer

Yigitellekw

Öncelikle kasaba rolü yok, tutmuyor modern rp yapan çok kişi var tutucağını sanmam başarılarınız devamını dilerim.