GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

San Andreas County Roleplay - soon [www.sacountyrp.com]

Başlatan dreamz, 11 Ağustos 2019, 19:13:11

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mortale

dreamz

Alıntı yapılan: Amper - 05 Ocak 2020, 20:06:37
Oyun modu konusunda bu kadar problem yaşanmasının tek sebebi yönetim ekibi olduğunu düşünüyorum. Geliştirici düzeni kurma konusunda hiçbir fikri olmayan herkes kafasına estiği gibi kod yazdığı için bu tür saçma oyun modu sıkıntıları yaşandı. İki gün boyunca aralıksız kod yazdığımı hatırlarım ekip içerisinde "amper insan değil", "amper bence yapay zeka", "amper bence hayatsız" dedikodularının döndüğünü de duydum. @Vengeance 3 ay boyunca oyun modu için çabalamış ve ortaya bir şey çıkarmış hiç problem yok. Biz(ben ve paix) ekibe girdikten sonra oyun modu içerisinde sunucunun devamlılığı ve güvenliği için sadece ben çalıştım. Anti hile konusunda tüm ilerlemeleri kendim yapmak zorunda kaldım belki dönemine göre ekipteki bu konuda tek bilgili kişi ben olduğum için olabilir fakat diğer geliştiricilerin bu konuda araştırma yapmayı bile denemedikleri için çok gözümde düştüklerini söyleyebilirim. İki gün aralıksız kod yazdığım günlerde ilk gün panel diğer gün oyun modundaki hafızaya depolama biçimini ve mobilya sistemini baştan sona değiştirdim(burada değiştirdim derken baştan kodladım diyorum yanlış anlaşılmasın ve bu iki şey hiçte kolay şeyler değillerdi). Bu sondaki iki iş benim yapmam gereken şeyler miydi? Hayır. Geliştirici ekibinin geri kalanının yapması gereken şeylerdi yapmak istemediklerinde benden emir almayacaklarını söylediklerinde dönüp yapmam gerekeni yaptım. Sonunda ne oldu? her çıkan hatada bana yönelik imalı konuşmalar yaşandı gerekirse @dreamz gerekirse @Vivala tarafından. Sunucunun başarısız olmasındaki en büyük etkenlerden biri geliştirici düzeni konusunda hiçbir fikirlerinin olmaması.

@Vengeance 'nin yazdıklarının %99'unu destekliyorum. Sunucunun başında durması gereken isim kendini çevrimdışı yapıp game admin kadrosundan biriyle DayZ oynarsa normal olarak düzelmesi gereken şeylere müdahale edilemez.

@lacosapalm orada gerçekleştirilen ceza Ritüel'i ile ilgili utanmadan hala yorum yapabilmene şaşırıyorum.

Selam Amper,

Söylediğin çoğu şeyde haklısın ancak şunu unutmamalısın ki hepimiz tecrübeden yoksunduk ve uzun süre sonra ilk defa sunucu açma işine girişmiştik. Düzenin eksikliği ve kopukluklar hepimizin tecrübesiz olmasından kaynaklandı maalesef. Geliştirici ekibin emeği asla hafife alınamaz, yaptığınız eşsiz katkılar için minnettarım ancak maalesef yeterli olamadığımız için sunucu kapanma noktasına geldi. Bu yetersizlikte geliştirici ekibimizin kod bilgisizliğinden değil de iletişimsizlik ve tecrübesizlikten dolayı ortaya çıktı.

Bunun tekrardan yaşanmaması adına daha önce denenmiş/kullanılmış bir modu kendi çizgimize göre editleyerek ve yeni eklemeler yaparak devam ediyoruz.

Detaylar ve gelişmelerden haberdar olmak adına discord bağlantımız:
https://discord.gg/S5pbQ53

Vivala

Selam herkese;

Öncelikle ismim birden fazla geçtiği için buraya ufak şeyler yazmak istedim. Kısa zamanda güzel işler yaptığımızı, aramız iyiyken eğlendiğimizi düşündüğüm bir projeydi SACRP. Ama gelin görün yönetim ekibinin başında duran benim, Çağrının ve Kutay'ın hataları sayesinde rafa kaldırılan bir proje. Kısaca hatalara değinmek isterim. Hazırlıksızdık, çok bugumuz vardı. Sunucuyu açtık çökmeleri engelleyemedik, hileleri, trolleri ve kendi egolarımızı. İnsanız hepimiz hatalar yaparız ama bunları görüp hataları gidermemiz gerekliydi. Neler yaptık? Çağrı, iyi bir insansın biliyorsun. Harika bir adam olduğunu düşünüyorum ama sunucuyu açtıktan sonra kendi aramızda konuştuk koordine olalım dedik, bu koordineyi hiç sağlayamadık. Ekip listesi, görevleri hazırladın bunlar bunlar dedin okeyledik, admin alımları vs bendeydi hatırladın mı? İşte o aslında bende değil, zaten bende olmasını da istemezdim bizde olmasını isterdim. Ancak ne admin alırken ne adminler çıkarılırken hiç bilgimiz olmadı kendi kafanda bu işleri yaptın. Sunucu ile ilgili kararları çoğunlukla kendi kafanda düşündün, bize aktarmadın. Biz senden bunu sıkça bekledik. Hafif gibi görünebilir ama bizim için bu ince nokta aslında kopmanın sebebiydi, dedim ya "ince" işte. Kutay sende iyi adamsın. Geliştirici lideri sendin, senden o tarafı yönetmeni istedik. Ancak çekindin, taşın altına elini koymaktan korktun. Geliştirici arkadaşlar kavga edince umutsuzluğa kapıldın, "ben yapamayacağım idare edemeyeceğim bunları yönetemeyeceğim" dedin. Peki ben ne yaptım? Güvendim... Whatsapp konuşmalarımızda gelip Çağrı bana üst akıl sen ol dediğinde sineye çekildim. Oyunu önemsemedim, sunucuyu hiç önemsemedim. Kendi hayatımın dertlerini öyle ağır yaşıyordum ki burada sorumluluk almaktan korktum. Yaptığımız bu hatalar olmasaydı bence harika olurdu. Dinlenmeye ihtiyacım olup şehir dışına çıkmaya karar verdim ve bu süre zarfında köklü değişimlere şahit oldum. Sunucuyu versiyon geçişine ben zorladım, o kadar hata vardı ki sunucuda. Oyuncular tek tek gidiyordu ve biz bir söz vermiştik, böyle olmamalıydı. "Hataları düzeltirsek, üç oyuncuyla sunucuyu kapatmazsak insanlar çabamızı görür." dedim. Ama gelin görün ki bunları dememe rağmen yine fikir alınmadan projenin rafa kalktığını öğrendim. Kısaca hepimizin hatası var, hepimiz egomuza yenik düştük isteyerek veya istemeyerek.

Amper sana da kısaca bir parantez açmak istiyorum. İşini iyi yapıyorsun. Bizde senden işini iyi yaptığın için daha fazlasını bekledik, hata ettik. Bunun için senden özür dilerim. Çoğu yükün senin üstünde olduğunun farkındaydım, çoğu konuda sen haklıydın. Diğerleri ilgilenmezken sen geceni gündüzüne kattın. Yaptığın her şey için geç kalmış bir teşekkürü sana şuan ulaştırıyorum. Sana çıkışmamın sebebini anlamışsındır umarım.

Sunucu açılacağı zaman bana bildirildi, Kutay'la pek görüşmüyoruz. Sunucuyu tekrar aktif eden ben değilim, fikri alacak olan bu sebepten ben olmam. Çağrı tekrar düşünüyorum dedi olur dedim ve ekledim; "Eğer askerliğim bitene kadar buralarda olursanız gelirim." Ayrıca eğer yukarıda yazdığım hatalardan yönetim ekibi arınırsa sunucunun tutacağından şüphem yok. Fikir harika ve umarım modun üstüne gidip oyuncuların hatalardan bunalmayacağı şekilde yeniden yapabilirsiniz. Destekliyorum.

Eski dostlarım, oyunlar için tartışmayı vs çok önceden bıraktım. Sizlerde eleştiri yapın ama leş gibi kavgalarınızla kendinizi ve karşınızdaki insanları sıkmayın. Kısacası şafak coni moni, kim öle kim kala. Hakkınızı helal edin.

Konuda geçenler;

Çağrı : @dreamz
Kutay : @Vengeance
Amper : @Amper adını unuttum.
Son düzenlenme: 05 Ocak 2020, 23:12:54 Vivala

_TrusteD_

lacosapalm

@Amper  Ben değil, Nickini Katil_Palyaco yapanlar utansın.Her oyunun bir açığı vardır,Kurallar neyi gerektirirse onu yapmak gerekir. Bunları yapmayınca üste çıkamazsınız.Birdaha konuya beni kimse asla ve asla etiketlemesin.Kimseyle bir münakaşaya girecek değilim. V1 hakkında öneri/eleştirimi yaptım. Konu kapandı. Uzatmayın,İyi forumlar.

- S O N

better6juices

Geçmişte yapılan hatalar bir çok insana zarar vermiş olabilir, fakat insan bundan tecrübe edinir ve başarmak için yeniden tecrübeli bir şekilde bu işe kalkışır bir çok söylenen laf sadece projeyi kötülemek amacıyla söylenen laf. Geleceği kimse göremez bu camiada herkes kahin oluyor anlaşılmayacak bir şekilde.

JSW

"Ayran içtik ayrı düştük" derler, sizinki de o hesap. Herkes kendi yaptığı doğrular doğrultusunda kendini savunup karşısındaki kişiyi tanımasına, arkadaşım dostum demesine rağmen "eleştiri" kelimesinin ardına sığınarak bir yere çekilip birşeyler yazmış, kimse kusura bakmasın; Sunucu açıldığı andan itibaren aralıksız olarak oynamaya devam eden tek bendim bunu hepiniz biliyorsunuz. Bir takım doğrular ve yanlışlar.. Beraber denediniz olmadı, hata neredeyse sakin sakin konuşmak yerine sen onu yaptın o bunu yapmadı diyerek tartışıyorsunuz.

dreamz

Herkese Selam!
Uzun zamandır haber vermediğimizi biliyoruz ancak işleri arka plandan yürütmek ve yola sokmak adına buna mecburduk. Bu süreç içerisinde forum temamızı bitirdik ve forum ile ilgili işlemleri yapmaya devam ettik.

Forum adresimiz ve internet sitemiz şu anda aktif durumda. Net bir genel açılışı şimdi vermek doğru değil ancak şimdiden aramıza katılmak ve yerinizi ayırtmak adına kayıt linkimizden foruma kayıt olabilirsiniz.

Forum açılışının belli olmasıyla birlikte, açılış günü üyelikleriniz toplu olarak aktif edilecektir. Kayıt linki,
https://forum.sacountyrp.com/index.php?action=register

Hepinizi aramızda görmekten mutluluk duyarız!
Ekip Adına,
dreamz.

Cavanagh.

you should see me in a crown.

dreamz

Herkese iyi dilekleri için teşekkür ederiz. Kilit haritalar dışında tüm harita ve modelleri en baştan yapmaya başladık. Ekran görüntülerini zamanla discord adresimizden yayınlayacağız, hepinizi discord adresimize bekliyoruz.

Alıntı
Platform ile ilgili çalışmalarımızın sürdüğünü ve önceki döneme kıyasla konseptte ve bir çok şeyde yeniliklere gittiğimizi, Türkiye platformunda eşine az rastlanır şeyler yaptığımızı belirtmek isterim. Yavaş ancak sağlam adımlarla istediğimiz yöne doğru gidiyoruz ve bundan mutluyuz.

Ancak, bazı noktalarda problemler yaşıyoruz ve desteğe ihtiyacımız oluyor. Bu konularda yardımcı olacak kişiler için ekibi genişletmeye karar verdik. (Daha öncesinde ekibe alımları V1'de emek vermiş oyunculardan ve sunucu gelişimine katkıda bulunmuş kişilerden yapıyorduk.) Bu genişletme süreciyle belirlediğimiz pozisyonlarda ekibe alım yapmaya karar verdik.

Eğer, "Grafiker, Video Yapımcısı, Pawno Geliştiricisi, Harita Yapımcısı, Modelleme Yapımcısı, Oyun Yetkilisi, Forum Yetkilisi" gibi pozisyonlarda bilgili ve yöneticiliğe kendinize uygun hissediyorsanız, size ihtiyacımız var. SAC:RP platformunu hep birlikte geliştirmek ve katkı sağlamak isteyen arkadaşlara belirledeğimiz bir kaç testten geçirerek pozisyonuna göre yetkilendireceğiz. Eğer gönüllüyseniz, discord üzerinden bana özel mesajla ulaşmanız gerekiyor. Şimdiden teşekkürler..

Ekip Adına,
dreamz.

dreamz

Önceki dönemdeki hedeflerimizden bir tanesi de kasabaya eklediğimiz her işyeri ve bina için ayrı bir interior eklemekti. Bu hedefimizi bu dönem gerçekleştirdik, burada hepsini paylaşmayacağım ancak sizleri bir kaç tanesi ile baş başa bırakabilirim :slight_smile:

Dahasına ve detayına discord adresimize katılarak ulaşabilirsiniz:
https://discord.gg/CxxNcQe

merchora

Farklı bir konsept. TR'de hak ettiği ilgiyi görebilir mi, bilemiyorum.

Başarılar diliyorum, takipte olacağım.

SAMP'ın azizliğine yenik düşen, deneyime ve gözleme açık, map ve pawno alanlarında acemi düzeyde, tatlış bir merchora.

SAWIKI

dreamz

Yorumlar için teşekkürler!

[SAC:RP] San Andreas State Police - Official Trailer 2020 [www.sacountyrp.com] adlı videomuz YAYINDA!

dreamz

Yeni eklediğimiz lise projesinden görüntüler, dahası ve fazlası için-..
https://discord.gg/CxxNcQe

Sulozzy