GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Sublime Text ile Pawn Çok Daha Eğlenceli!

Başlatan Celsius, 30 Temmuz 2018, 22:03:57

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Celsius

Merhaba, Sublime Text bir kodlama istemcisidir birçok profesyonel coder bu kod istemcisini kullanmaktadır. Scriptlerimizi kodladığımız Pawno'nun yanı sıra Sublime Text hem karanlık teması hem renkli kod yazılarıyla daha hoş bir görüntü sunmaktadır. Bu konuda sizlere Sublime Text programınının kurulumunu ve kullanımını göstereceğim.

Gerekli Dosyalar:
1- Sublime Text Programı
2- Pawno Eklentisi

Kurulum:
1- Öncelikle Sublime Text programını indirip kurun.
2- Pawno Eklentisi isimli rar dosyasını indirin ve açın.
3- Rar dosyasının içerisinden çıkan Sublime Text 3 dosyasını Yerel Disk C > Kullanıcılar > Bilgisayar İsminiz > AppData > Roaming içerisine atın.
4- Kullanmış olduğunuz SA:MP oyun modunuzun pawno dosyasını sadece Yerel Disk C'ye atın.
5- Sublime Text programına girin CTRL-O programına girip oyun modunuzu açın.
6- Yukarıdaki bölümden Tools > Build System > Pawno seçin.
7- File kısmından Reopen with Encoding > Turkish seçin.
8- Artık Sublime Text'i kullanmaya başlayabilirsiniz oyun modunuzu F7 tuşuyla Compile edebilirsiniz.

Son düzenlenme: 30 Temmuz 2018, 22:08:14 Celsius

Flash2024

Başarılı Ve Doğru söyledin Bende bunu Kullanıyorum Gayet Kullanışlı ! eminimki herkese yararı dokunacaktır

Tyranus

pawn eklentisi virüslü diyor link'i yenilermisin

Celsius

Alıntı yapılan: .Xsong - 30 Temmuz 2018, 22:44:18

Virüs yok bizzat kullanıyorum

Tyranus

Alıntı yapılan: Celsius - 30 Temmuz 2018, 22:47:11

Alıntı yapılan: .Xsong - 30 Temmuz 2018, 22:44:18

Virüs yok bizzat kullanıyorum

Tools Kısmında Pawn  Çıkmıyor Ve File Kısmındaki Dediğin Şeyde Hata Veriyor  Gerekli Dosyaları Yerine Koydum

TRSinan28

Köşeli parantezlerin nereye denk geldiğini göstermesi güzelmiş.Paylaşım için teşekkürler.

Zoxy

Anlatım için teşekkürler, kullanacağım.  :helal:

jensen

Anlatımı pek yeterli bulmadım, anlatımı detaylandırmak istersen kaynak: https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=626423

Celsius

Alıntı yapılan: jensen - 31 Temmuz 2018, 10:13:32

Anlatımı pek yeterli bulmadım, anlatımı detaylandırmak istersen kaynak: https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=626423

Anlatımım öz ve kısa, dediğiniz kaynak uzattıkça uzatmış işleri.

NMVAU

Gayet kullanışlı bir program, yeni kullanıcılar için etkili olacaktır. Teşekkürler.

jensen

Alıntı yapılan: Celsius - 31 Temmuz 2018, 10:24:21

Sublime Text'i bu anlatım ile pawna uyarlamaya çalışan kişilerin yapabileceğini düşünmüyorum. Sublime Text'e kodlama istemcisi değildir, Sublime Text bir metin editörüdür. Ve attığım kaynak gayet anlaşılır bir anlatım, anlatım açmadan önce içerik hakkında iyi bir bilgiye sahip olursanız öğrenmek isteyenler için iyi bir şey yapmış olursunuz.

Celsius

Alıntı yapılan: jensen - 31 Temmuz 2018, 10:37:37

Sublime Text'i bu anlatım ile pawna uyarlamaya çalışan kişilerin yapabileceğini düşünmüyorum. Sublime Text'e kodlama istemcisi değildir, Sublime Text bir metin editörüdür. Ve attığım kaynak gayet anlaşılır bir anlatım, anlatım açmadan önce içerik hakkında iyi bir bilgiye sahip olursanız öğrenmek isteyenler için iyi bir şey yapmış olursunuz.

Metin Editoru arıyorsan Office Word veya Notpad++'ya bakabilirsin. Sublime Text bir kodlama istemcisidir sonuçta py,c++,pwn gibi dosyaları açabiliyor ve build systemi bulunuyor. Metin editörlerinde bunları bulamazsın. Birşey bilmediğin çok açık egonu arşa kaldırma biz yıllardır bu işin içindeyiz. Anlatımım ne yapılması hakkında adım adım bilgi veriyor ve burdaki çoğu kişi ilk defa kullanacaktır bu anlatım onlar için şimdilik yeterli. Birisi kullanmayı beceremezse ben burdayım zaten pm veya konunun altına yazması yeterli.

jensen

Alıntı yapılan: Celsius - 31 Temmuz 2018, 10:45:15

Alıntı yapılan: jensen - 31 Temmuz 2018, 10:37:37

Metin Editoru arıyorsan Office Word veya Notpad++'ya bakabilirsin. Sublime Text bir kodlama istemcisidir sonuçta py,c++,pwn gibi dosyaları açabiliyor ve build systemi bulunuyor. Metin editörlerinde bunları bulamazsın. Birşey bilmediğin çok açık egonu arşa kaldırma biz yıllardır bu işin içindeyiz. Anlatımım ne yapılması hakkında adım adım bilgi veriyor ve burdaki çoğu kişi ilk defa kullanacaktır bu anlatım onlar için şimdilik yeterli. Birisi kullanmayı beceremezse ben burdayım zaten pm veya konunun altına yazması yeterli.

Peki başarılar. :helal:

Rooper

4- Kullanmış olduğunuz SA:MP oyun modunuzun pawno dosyasını sadece Yerel Disk C'ye atın.
Harf sayısı: 89 Kelime sayısı: 13

Bu nasıl bir cümleyse anlamak için 30 dakikadır okuyorum.

* Modunuzun pawno dosyasını Yerel Disk C\'ye atın.

Harf sayısı: 50 Kelime sayısı: 8
Son düzenlenme: 31 Temmuz 2018, 11:05:38 Rooper

jensen

Konu açmadan önce eleştiri alabileceğinizi ve eleştirilere düzgün üslup ile cevap vermeyi öğrendiğiniz zaman konunun kilidi açılabilir, kilit.
Son düzenlenme: 31 Temmuz 2018, 12:30:03 jensen