GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

GTAWorld Roleplay Türkiye

Başlatan toky, 25 Ağustos 2019, 18:09:43

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

toky

Herkese merhaba!

Biz kimiz?
Bir çoğunuzun bizleri SAMP platformundan tanıdığı üzere 'Breeze Roleplay' sunucusunun lider yönetim kadrosundan oluşan kişilerin tekrar GTA5-RAGEMP platformunda yine lider yönetim kadrosunda bulunarak yeni bir proje başlatmakta olan kişileriz. Yeni projemizde yani GTAWorld projesinde ekip tamamen Breeze Roleplay kadrosundan oluşmuyor. Bunu ifade edebilmek için yönetimdeki birkaç kişiyi saf dışı bırakmamız gerekiyor. Breeze Roleplay hakkında bilgi edinmek için Youtube veya SAMP oynayan arkadaşlarınıza sorarak olumlu/olumsuz fikir edinebilir, bilgi sahibi olabilirsiniz.

GTAWorld nedir? ( https://gta.world )

GTAWorld yaklaşık 2 sene önce RAGEMP ile temelleri atılmış olan GLOBAL bir sunucudur. Sunucu ile ilgili tüm sistemleri ve bilgileri Web sitesi üzerinden takip edebilirsiniz.

GTAWorld Türkiye nedir?

GTAWorld Türkiye ise, global olan GTAWorld sunucusu ile yapılan anlaşma sonucu modlarının türkçeleştirilmesiyle birlikte Türk oyuncular için aktif bir hale getirilme sürecini kapsayan projedir. Yani GTAWorld sunucusunun tüm forum, oyun ve web ile ilgili sistemlerinin türkçeye çevirilerek GTAWorld Türkiye adı altında yalnızca Türk oyunculara hizmet vereceği bir sunucudur.

8 Ağustos 2019 tarihinde çalışmalarına başlanan GTAWorld projesi ağustos sonuna doğru weble ilgili tüm düzenlemelerini bitirip, forumu aktif edecek ve forum aktivasyonu tarihine çok yakın bir tarihte ise oyuna erişim oyuncularımız için açılacaktır. Yani tarih çok yakın!

Bizi takip edin!

GTAWorld Discord Sunucusu
Forum

Diğer bağlantılar:
- GTAWorld YouTube
- Sistem Tanıtımları
Son düzenlenme: 26 Nisan 2020, 08:25:07 toky

lacosapalm

Başaracağınızdan hiç şüphem yok. İyi çalışmalar  :helal:

- S O N

xeta

Başarılar dostlar, iyi çalışmalar.

Vengeance

Vivala'nın olduğu her yer güzelleşir, başarılar. :)

Ирина

Başarılar dilerim WEB güzele benziyor türkçe versiyonu bekliyoruz.

Eli

Önce İngilizce Versionu için yazıyorum;

Yaklaşık 600 saatim olan bir sunucu, birkaç gece kulübü (Bahama Mamas, Galaxy, ICE) işlettim. Son zamanlarda pasiftim diyebilirim.

Nervous maalesef çok pasif kaldı. Ekipteki başarılı insanlar da bıraktı bir süre sonra (norrig gibi). Son aylarda restartlardan gına gelmişti, arka arkaya 10 restart geldiğini hatırlıyorum. Maalesef sa-mp gibi dur bir çıkıp gireyim diyemiyorsunuz, dakikalar sürüyor çıkıp girmek clienta ve sunucunun başlaması. Ayrıca Donator olmadan hiçbir şey yapamıyorsunuz, ne doğru düzgün reklam verebilirsiniz, ne mean işletebilirsiniz. (2 hafta mekanı açmayınca elinizden alınıyor.)

Ayrıca rolde de çok büyük bozukluklar, aksaklıklar var. Bu konuda biz Türkler çok daha iyiyiz. Sunucudaki hemen hemen tüm karakterler müthiş derece yakışıklı, kadınların hepsi inanılmaz alımlı. Herkesin müthiş modifiye edilmiş spor arabası var ve çok cool bir yaşama sahipler. Akşamları o kulüp senin bu bar benim gezip duruyorlar. Yapılan tek rol bu diyebilirim, herkes karakterini güzelce giydirip SİMS gibi ordan oraya geziyor. İllegale girmek istemiyorum bile :O Hatta eskiden haftasonları, ev partileri düzenlenir ve 10 kişi evde toplanırdı (içlerinde admin de dahil). Burada yapılan gereken şey (rol), oyunu aşağı alıp, size gönderilen linkte isim-şehir, bil bakalım ne çizdim gibi oyunlar oynamaktı. İnanamamıştım gördüğüme, sonuçta Heavy RP sunucuydu :)

Tek yazılı rol sunucusu olduğu için rakibi yok ve ister istemez oyuncular burada oynamak zorunda kaldı. Bir ara Rage gibi diğer sunucular açıldı ama iş yapamadılar onlar da.

Sonuç olarak,

•Modu çok uzun zamandır onlarca fazla kişi tarafından kodlandı ve hiç stabil değil. En ufak eklentide onlarca crash geliyor.
•Donator olmadan bir hiçsiniz.
•Karakteriniz Ricky Martin gibi değilse kulüpte kapıdan bile zor girersiniz.
•Ciddi rol yapan çok az insan var.

Şimdi gelelim Türkçe versiyonuna,

Keşke kendi modunuzla açsaydınız arkadaşlar. Bahsettiğim yönetim ve moddan ötürü çok sıkıntı yaşayacağınızı düşünüyorum. Root bile yardım ederdi size :( Ama umutlu olmak gerek. Umarım yanılıyorumdur.

Role gelirsek, ana sunucudan çok çok çok çok daha iyi roller çıkacağını düşünüyorum. Dediğim gibi daha derin karakter ve kaliteli roller çıkarabiliyoruz Türk Sampçılar (:P) olarak.

Yalnız biliyorsunuz, ispanyol versiyonu açıldı bu şekilde ancak başarılı olamadı. İyi değerlendirin derim. Bunların dışında başarılar dilerim :)

Bu arada @toky , ben seni hatırlıyorum eski sunuculardan galiba, Elien ben.

Not: sunucuda elbette istisnalar var ama bunlar gerçeği değiştirmiyor.
Son düzenlenme: 26 Ağustos 2019, 10:35:06 Eli

toky

Herkese merhaba, yorumlarınız ve destekleriniz için teşekkürler.

@Eli
Eleştirel yorumun için öncelikle teşekkür ederim. Bende ingilizce hakkında olan yorumuna yanıt vererek başlamak istiyorum:

Ne kadar süredir pasif kaldığını bilmiyorum fakat genel olarak yorumlamam gerekirse; RAGE:MP halen taze sayılan bir platform. Genel olarak synch sorunlarının çok fazla yaşandığı gerçeğini kabul ediyorum bu yalnızca GTAWorld'e özgü bir durum değildi. Sunucunun crash ve time-out hataları konusunda haklı olabilirsin ve bende ilk cümlemde bu yüzden "ne kadar süredir pasif" kaldığını merak ettim. Az sonra sana Nervous'un yazdığı duyurudan /ufak/ bir kesit atacağım, tamda seni ilgilendiren kısım. Fakat okumaya üşenenen başka arkadaşlar olur diye yinede hem türkçesini paylaşacağım hemde burada kısaca ondan bahsedeceğim. Eklemiş olduğu sistemlerin bazıları 200+ oyuncuya ulaştığında crash veya instabil sorunlar ortaya çıkarıyordu ve bunları gelecek olan 1.6.8, 1.6.9 güncellemelerinde ortadan kaldırıp 1.7 sürümüyle yeni sistemleri paylaşacak. Donator konusunda da şöyle bir yorum yapabilirim; orası uzun süredir aktif ve donate ücretleri teşvik edici miktarda olan bir sunucu(TL bazında elbette pahalı) dolayısıyla 5k üyeden en az 500'nünün aldığını kabul etmek mümkün, bu ayrı konu.

Yani donate konusudur, rol kalitesidir bunlar bizim kültürümüz değil ya da bizim sunucumuzda gerçekleşen olaylar değil bunlar açıkçası beni ilgilendirmez, sorumlusuda ben olamam çünkü benim oranın işleyişiyle, konseptiyle herhangi bir bağlantım yok. Aynı şekilde onlarında bizim sunucumuzun iç işleriyle bir bağlantısı yok. Ekibi, rol gidişatını, konsepti herkes kendisi belirler(bu 2 sunucu arasında). Tek ortak noktamız teknik açıdan bulunabilir. Web, forum, oyun içi her şey evet birebir aynı fakat işleyişler özgün, bunu bilmeni isterim.

Türkçe versiyon yazına ithafen:

Teşekkürler.

Nervous'un 1.7 güncelleme duyurusundan bahsettiğim o kısa bölüm(herkesin okuması için türkçesi yazıldı, no offense):
Orjinal link: https://forum.gta.world/en/index.php?/topic/16460-gtaw-17-development-blog/

Son düzenlenme: 26 Ağustos 2019, 18:23:13 toky

Uzzy

Çok güzel gözüküyor. Başarılar. :gtav:

Tommy Vercetti

DracDonix

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

toky

Yorumlarınız için teşekkürler.

Forum açılış tarihi: 30 Ağustos 2019, 17:00

Görüşmek üzere!

toky

Lineopth

gtadelisi

Projenin adı bilindik olduğundan tanımayan yoktur diye düşünüyorum. Türk sunucusu için de ekibinin toplanması gayet güzel bir girişim olmuş. Başarılar diliyorum.

Desky