GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
21 Ocak 2025, 10:45:36

Harun Pürtaş

Başlatan HarunPürtaş, 18 Şubat 2019, 19:28:33

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

HarunPürtaş

Merhabalar, ben Harun. Soyadım Pürtaş. Kodlamaya merak sardıktan sonra, C++ dili ilgimi çekti ve sevdiğim bir oyun olan "GTA San Andreas"ın multiplayer sunucularında sunucu açmak için kullanılan programın kodlama dili olduğunu öğrendim. Bu beni çok mutlu etti fakat bir sıkıntı vardı. C++ dili için çok az türkçe kaynak vardı. Pawno da buna dahil. Bende pawnoyu öğrenmek amacıyla bu foruma geldim. Yani en azından pawnodan bir şeyler kaparsam, C++ dilindende bir şeyler anlarım diye düşündüm. Umarım, burada amacıma ulaşır ve güzel dostluklar kurarım.  :evet:
Son düzenlenme: 18 Şubat 2019, 19:35:27 HarunPürtaş
İnsanlar hatalarını mutluyken değil ancak mutsuzken anlar.

Kraus

Merhaba. Hoş geldin. C++'nın pek pawno'ya benzediği söylenemez. C++'nın yanında pawno aşırı basit kalır. Asıl amacın C++ ise pawnodan bir şey kaparım belki diye düşünme, bir işine yaramaz. Pawno'da kodlama mantığını öğrensen bile C++'nın kullanımı farklı, tekrar başa dönersin. Bu yüzden direk c++ başla daha mantıklı.

Safari Gaming © sɪɴᴄᴇ 2014
www.sf-gaming.net

HarunPürtaş

Alıntı yapılan: Kraus - 18 Şubat 2019, 19:48:10

Merhaba. Hoş geldin. C++'nın pek pawno'ya benzediği söylenemez. C++'nın yanında pawno aşırı basit kalır. Asıl amacın C++ ise pawnodan bir şey kaparım belki diye düşünme, bir işine yaramaz. Pawno'da kodlama mantığını öğrensen bile C++'nın kullanımı farklı, tekrar başa dönersin. Bu yüzden direk c++ başla daha mantıklı.

Kendimi pawno'da biraz geliştirmek istiyorum. C++'a tekrar döneceğim. Yorumun için teşekkürler, hoş buldum.

İnsanlar hatalarını mutluyken değil ancak mutsuzken anlar.

Dyternal

Pawno'da gelişirsen C# biraz benzer terimlerle karşına gelebilir. Bende bu oldu Pawno bildiğim için C# alışmam uzun sürmedi fakat 1 yıl aradan sonra unuttum :helal:

Cruza

Hoşgeldiniz, iyi forumlar.

since 2008
graphic designer & front-end web developer