GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
22 Nisan 2025, 13:24:44

Forum

Başlatan Murat Budak, 08 Nisan 2025, 01:00:30

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Murat Budak

Açıklama:
  • Öncelikle herkese selamlar, iki haftadır uğraşarak bir şeyler çıkarmaya çalıştım, şimdilik aşağıdaki sistemler kullanılabilir durumda fakat zamanla daha çok sistem yapılıp/geliştirilecek.

Kullanılan Teknolojiler:
  • PHP: %62,7
  • CSS: %3,6
  • JavaScript: %33.7

Mobil Uyumu:
  • Projenin ilk başlarında mobil uyumlu şekilde yapmıştım fakat tek başıma olduğumdan dolayı zaman kaybı yaşamadan istediğim temele ulaşmak için mobil uyum yapmayı bıraktım, ama istediğim temele ulaştıktan sonra mobil uyumu içinde CSS kodlarında tekrardan güncelleme olacak.

Oturum Yapılandırması:
  • Oturum yapılandırması için session kullanılmaktadır.

Güvenlik Önlemleri:
  • Güvenlik için  XSS ve CSRF önlemleri kullanılmaktadır.

Sistemler:
  • Forum kurulumu setup şeklinde yapıldı SQL dosyasına gerek yok sadece install dosyası içine eklendiği zaman otomatik olarak kurulum yapılır.
  • Giriş yapma ve kayıt olma yapıldı.
  • Kategori oluşturma.
  • Bölüm oluşturma.
  • Konu oluşturma.
  • Konulara cevap gönderme, cevapları yada konuyu alıntı yapabilme.
  • Bold, İtalic, Underline, Strikethrough, Center, Left, Right, Font, Font Size, Font Color, Float Left, Float Right, Code, Quote, Emoji List, Divbox, Link, Spoiler, Bullet List, Numbered List ve Horizontal Rule kısaca toolbox konu oluşturmaya ve cevap göndermeye yapıldı.
  • Özel olarak emojilere 2500+ emoji eklendi.
  • Kategori sıralamaları draggable ile değiştirme yapıldı.
  • Yetki Oluşturma sayfası yapıldı.
  • Youtube, spotify ve .png .jpeg uzantılı URL ekleyince otomatik olarak çevirilecek.

Görsel Yükleme

Youtube URL paylaşımı

Spotify URL paylaşımı

Emojiler ve emoji arama

Yetki Oluşturma

Son düzenlenme: 10 Nisan 2025, 04:27:44 Murat Budak Sebep: ]Kullanılan Teknolojiler(update)

Krips Je

Bu adam SMF :D

Başarılar.

"Kodunu yaz, gerisini compiler düşünsün." - Meçhul Yazılımcı

Backup

Başarılar güzel proje olmuş.

Mobil uyumlu mu ?
Hangi teknolojiler kullanılıyor ?
Oturum yapılandırılması nasıl ?

Proje hakkında detaylı bilgi verirsen çok daha güzel bir sunum olur.

Yanlış anlama şuan ki hali de güzel sadece tavsiye niteliğinde.

DracDonix

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

Murat Budak

Alıntı yapılan: Backup - 08 Nisan 2025, 01:25:30
Başarılar güzel proje olmuş.

Mobil uyumlu mu ?
Hangi teknolojiler kullanılıyor ?
Oturum yapılandırılması nasıl ?

Proje hakkında detaylı bilgi verirsen çok daha güzel bir sunum olur.

Yanlış anlama şuan ki hali de güzel sadece tavsiye niteliğinde.
Güzel yorumun için teşekkür ederim, konu tekrardan güncellendi.

Alıntı yapılan: DracDonix - 08 Nisan 2025, 01:45:56
aynı ben
:kalp:

Murat Budak

Murat Budak

İlerlemeler

• Yetki oluştururken yetkinin neler yapabileceğini seçme yapıldı ve postbit kısmında gözükmesi için banner ekleme yapıldı.

• Kategori düzenleme üzerinden bir kategoriye erişebilecek yetkileri düzenleme eklendi.

• Anasayfa kısmında aktif olan üyeler kısmında değişiklilik yapıldı. Discord uygulaması gibi yetkiye göre sıralama yapacak, isimleri yetki rengini alacak ve yanlarında yetki simgeleri çıkacak.

• Posbit kısmında artık isimler ortalanacak, isimleri yetki rengini alacak, simgeleri büyük şekilde gözükecek ve iletiyi atan kişi aktifse sol kısım yeşil olacak.

L0fty

başarılı güzel sistemli bi oyun modu olmuş harbiden para verilcek bi mod sağlam olmuş

Leroux Roleplay Founder - LX:RP Mapper

M A T I Z

Çok güzel çalışma olmuş. Eline Sağlık

Murat Budak

Alıntı yapılan: L0fty - 09 Nisan 2025, 13:12:41
başarılı güzel sistemli bi oyun modu olmuş harbiden para verilcek bi mod sağlam olmuş
Alıntı yapılan: M A T I Z - 10 Nisan 2025, 01:10:47
Çok güzel çalışma olmuş. Eline Sağlık

Güzel yorumlar ve destekleriniz için teşekkür ederim, @L0fty sanırım kafan karıştı düzenlersin.

Murat Budak

İlerlemeler
  • Konular kısmındaki navigasyon kısmında düzeltme yapıldı.
  • Konu ve bölümlere bakan kişilerin isimlerini gösteren kısımda foksiyondan dolayı oluşan yazım hatası düzeltildi.
  • Konu ve bölüm sayfalarında olan kişilerin isimleri gözükmesi yapıldı ve ziyaretçi olarak bakanlarında sayısı eklendi.
  • Ziyaretçi olarak forumda gezen kişilerde artık anasayfadaki üye listesinde Ziyaretçi tagında gözükecek.
  • Ziyaretçi olarak giriş yapanların butonları görmesi engellendi.
  • Yetki Silme için yeni perm eklendi.
  • Artık Yetkide, Yetki Düzenleme aktifse yetkilerin sıralamasını değiştirebilecek.
  • Forum kurulurken artık otomatik olarak member yetkisi oluşturacak ve tüm yetkileri kapalı olacak.
  • Yeni kayıt olan kişilere otomatik olarak member yetkisi verilecek.

Son düzenlenme: 10 Nisan 2025, 04:18:35 Murat Budak

Amper

bu tarz bir projeyi yakın zamanda bir oyun sunucum için geliştirmiştim. open source hale getirmeyi düşünürsen contribute ederim ve birkaç kişi de katılacaktır diye düşünüyorum

Murat Budak

Alıntı yapılan: Amper - 10 Nisan 2025, 20:37:34
bu tarz bir projeyi yakın zamanda bir oyun sunucum için geliştirmiştim. open source hale getirmeyi düşünürsen contribute ederim ve birkaç kişi de katılacaktır diye düşünüyorum

Güzel yorumunuz için ve desteğiniz için teşekkür ederim. Discord adınızı verir misiniz? oradan konuşalım benimde bilmediğim bazı şeyler var onlar hakkında sizden bilgi alabilirsem daha güzel olur.

Murat Budak

Rework
Forum üzerinde ilerlemek artık daha zor duruma geldi. Forum temelini yaparken hesaplamadığım ve tecrübem olmadığı için yazılan çoğu kod gereksizdi. Bu nedenle arka plan yazılımında tamamen değişiklik yapıldı. Her sayfa için ayrı bir sorgu oluşturuyordum. Bunu düzeltmek için çok boyutlu diziler (Multi-Dimensional Arrays) kullanılarak, tek sayfada gerekli veriler yüklenip, sayfa değiştikçe veriler güncellenmeye ve sayfaya göre veriler yüklenmeye başlandı. Artık SMF gibi veriler, $member[name], $member['member']['permission']['color'] gibi kodlarla elde edilebiliyor.

Yapılan diğer hata ise, tüm sayfaların bir PHP dosyası üzerinde toplanıp, sorgu parametresinden alınan fonksiyon ismi ile çağrılmasıydı. Bir sayfada çok fazla kodun bulunması ve diğer kodlarla karışması, projenin devam etmesini zorlaştırıyordu. Bunu düzeltmek için çalışmalar yapılıyor.

Hata Düzeltimi
  • Tek mesaj üzerinde fazladan spoiler ve code tagları eklendiğinde hataya sebep vermesi düzeltildi.

kızıl

eline sağlık