GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

yazilimci olmak isteyenlere emekli pawn coder'lerdan tavsiyeler

Başlatan dizci simulator, 06 Nisan 2025, 20:17:07

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dizci simulator

dediklerini tam okumadim backup, fakat daha fazla kendini kanitlama mesajlariyla spam yapmana gerek yok. konu amacindan sapiyor. verdigim cevabin otesinde bir cevap vermeyi de kanaatsiz goruyorum.

Alıntı yapılan: DracDonix - 08 Nisan 2025, 02:09:11
Kısaca burayı iyi anlaman lazım: Sadece pawn ile bir yere varamazsın. He yazılımcı olmak istersin, mod hevesin vardır bu şekilde ilk girişini atmış olursun.
beni tanimadan bana neden salladin bilmiyorum fakat su dediginden baska bir iddiam olmadi zaten. sadece pawn ile bir yere varilmaz, lakin pawn ogrenmeye calismak ile python veya C++ ogrenmeye calismak arasinda yeni baslamis bir ogrenci icin buyuk farklar yoktur. 2-3 dilden fazla dilde kodlama yapmis olan kisiler bilirler ki aslinda tek bir dilde projeler uretebiliyorsan, baska dillerde de uretim yapmaya pek ala yetkinsindir. zira pawn bir assembly dili falan degildir! bu kadar temel seylerden bahsettigim icin uzuluyorum su anda.

yazdiklarimdan pawn ogrenin ve is basvurusundan kesin sonuc alin yargisini aldiysaniz belki yazarlik konusunda kendimi gelistirmem gerekiyordur, zira bunu anlamak sizin g/tlugunuzse hayatta bol sans dilerim. :)

dizci simulator

Alıntı yapılan: deksdeveloper - 08 Nisan 2025, 00:37:13
Github gibi platformlar kendini sergilemekten daha çok ekip çalışması için önemli bence. Bir proje üzerinde çalışırken ekip arkadaşlarında sürekli dosya paylaşarak çalışmak yerine Github üzerinden çalışmak daha basit ve hızlı bir çözüm.

Github becerileriniz gireceğiniz şirketin kurallarına göre önem derecesi taşır. Eski kafayla çalışan bir şirkete girerseniz Github kullanımınıza önem verilmez lakin aksi bir şirkette Github kullanımına önem verilir. Canlı örneklerine şahit oldum.

Hedefiniz bir şirkete girmek olmasa bile Github kullanımı bence önemli. Çünkü büyük projelerde  genelde tek başınıza çalışmazsınız ve dosyalarınızı elbette birisiyle paylaşmanız gerekir.

Bunlardan bağımsız bana göre Github bir yazılımcının kolundaki altın bileziktir. Yaptığı ve yapmakta olduğu projelerini paylaşmak, sergilemek ve ekip arkadaşlarıyla ortak çalışacağı bir ortam yaratmak oldukça önemli bir şey.

Yeni başlayan veya başlayacak kişilere tavsiyemdir; Github kullanımınıza önem verin çünkü aslında bu sadece profilden öte sizin CV'niz.
harikasin, github'in ne oldugundan ziyade harbiden ne oldugunu cok iyi acikladin.

Backup

Alıntı yapılan: DracDonix - 08 Nisan 2025, 02:09:11
@Backup bu neden seninle bir anda aşık atmaya çalıştı ki?

Elemanın pawn dışı çok bir şey bilmediği aşikâr.

Müco abimin işe alım süreci hakkında bir iki paylaşım yapayım.

"bu kisima hele asla katilmiyorum, sen su an cumlelerinle sunu dedin. is basvurusu yaptiginizda cok spesifik bir seyi biliyor olmak zorundasiniz, adam size hayatinizda ilk kez duyacaginiz bir framework sunumu yapacak ve siz onunla bir seyler yaparsaniz ise alinacaksiniz. bu dedigin asla dogru degil, eger Senior Developer rolune basvurmuyorsaniz :şeytan:"

Aynende Müconun dediği gibi.. İşi veren kişi hangi dili çok iyi biliyorsun diye sormaz. Mülakat sonrası bir proje paylaşır tamamlanması yada hatalarının düzeltilmesi istenir. Sözlü mülakat kısmında ise neler yaptığın daha önce hangi programlama dillerini kullandığın, hangi okulu bitirdiğin ve okul projelerin vs. (günümüzde diploma soran bir yer görmüyom) gibi muhabbetler olur. Şimdi sen gelip ben pawn coderim, ben samp serveri kodladım bilmem ne yaptım cart curt bunu söylesen zatem -50 potu kırdın anlamına gelir. Kısaca burayı iyi anlaman lazım: Sadece pawn ile bir yere varamazsın. He yazılımcı olmak istersin, mod hevesin vardır bu şekilde ilk girişini atmış olursun. İstek ve hevesli bir şekilde çok rahat kavrarsın ama aynı noktada sekmemek kayidesiyle. Kodlamadan yazılımdan çok anlamam ancak "yazılım" sektörünün içinde bulunduğumdan neyin ne olduğunu iyi bilmekteyim.

Var bir kuyruk acısı ama bakalım. Zamanla belli eder rengini. Sıkıntı yok cano herkes biliyor kimin ne olduğunu. Kimseyle sidik yarıştıramam bu saatten sonra. Aynen kanka sensin diyip geçmek lazım bu tarz avellere.

Kripteks

Tam hatırlamıyorum ama muhtemelen 11-12 yaşlarında başladım yazılım serüvenine, pawn sayesinde. Bir sunucu sahibine kendimi pawn coder olarak tanıtmıştım :P, sonrasında açığım ortaya çıkmasın diye gerçek bir pawn coder olmak için tutorial'lar vb izledim ve bu sefer gerçekten bir coder olmuştum, eğlenceli günlerdi.

Şuan yazılım mesleği yapmamı pawn'a, haliyle samp'a borçluyum diyebilirim. Sadece pawn geliştiriciliği yaptığım bu serüvende 15 yılın sonunda bugün .net, php/laravel, golang, nodejs, vuejs gibi dilleri biliyorum ve kullanıyorum. Farklı dilleri kullandıkça şunu farkediyorsunuz; Dilin önemi yok, önemli olan bişeyler üretmek. Bir projeyi hayata geçirebiliyorsanız bunun pawn'mı, php'mi, başka bir dil mi hiç önemi yok.

Hatta @Backup ile yorumları okurken bir tesadüf yaşadığımı farkettim. take-home-assesment github projesini incelediğimde bunun ideasoft için hazırlanmış case olduğunu anladım. Hatta services klasöründeki algoritmayı benzer yapmışız :D

Bazen de böyle tesadüfler yaşayabiliyoruz

deksdeveloper

Bende bir soru sorayım yazılımcı ağabeylere/kardeşlere;

Şuan da şirketlerde en çok kullanılan dil nedir? Çok ikilemdeyim. Back-end tarafında daha çok deneyimim var ve açık konuşmak gerekirse Front-end'den nefret ediyorum. Şirketlerde backend için en çok kullanılan diller neler?

Backup

Alıntı yapılan: deksdeveloper - 08 Nisan 2025, 14:33:58

Şuan da şirketlerde en çok kullanılan dil nedir? Çok ikilemdeyim. Back-end tarafında daha çok deneyimim var ve açık konuşmak gerekirse Front-end'den nefret ediyorum. Şirketlerde backend için en çok kullanılan diller neler?

Herkesin yapabildiği bir şeyi yapıyorsan yaptığın iş değersizdir. En çok kullanılan dile yatırım yapmak çok doğru değildir.

Sana önerim Java ve springboot öğrenmen yönünde olacaktır. İhtiyaç fazla ama talebi karşılayan az.

Krips Je

Backend tarafında şu an şirketlerde en yaygın kullanılan dillerin başında javascript - python - java - csharp .net ve Go geliyor. Bunların dışında PHP de halen birçok projede aktif olarak kullanılıyor ama yeni projelerde biraz daha geride kalmaya başladı bence.

Senin için önerim eğer öğrenmesi kolay ve hızlı projeler çıkarabileceğin bir dil istiyorsan nodejs ve ya python güzel tercih. Özellikle mikro servis mimarilerinde nodejs bayağı tercih ediliyor. python ise hem script hem api işlerinde rahat. Ama daha kurumsal sağlam yapılarla uğraşmak istiyorsan java ya da csharp yönüne de bakabilirsin. Bu diller daha çok büyük ölçekli firmalarda, finans ya da kurumsal projelerde tercih ediliyor.

Kısaca, ne yapmak istediğine göre dil seçimi de şekillenir. Önemli olan bir dili iyi bilmen, projeni doğru kurgulaman ve yazdığın koda hakim olman.

"Kodunu yaz, gerisini compiler düşünsün." - Meçhul Yazılımcı

dizci simulator

Alıntı yapılan: Kripteks - 08 Nisan 2025, 12:10:01
Şuan yazılım mesleği yapmamı pawn'a, haliyle samp'a borçluyum diyebilirim. Sadece pawn geliştiriciliği yaptığım bu serüvende 15 yılın sonunda bugün .net, php/laravel, golang, nodejs, vuejs gibi dilleri biliyorum ve kullanıyorum. Farklı dilleri kullandıkça şunu farkediyorsunuz; Dilin önemi yok, önemli olan bişeyler üretmek. Bir projeyi hayata geçirebiliyorsanız bunun pawn'mı, php'mi, başka bir dil mi hiç önemi yok.
ilk kez ne yaptiginizda, nasil bir sistem kodladiginizda pawn dilinde tatmin hissettiniz? sizin icten icten bildiginiz ne tur seyler en buyuk gelisimi sagladi?

yorumunuz icin tesekkur ederim bu arada.

2 sene sonra kullanilacak teknoloji ve dillerden farkli olan dildir. eger yazilima henuz baslamamis biriyseniz bu sorunun dogru cevabini bulmaniz seruvene faydali olmayacaktir.

zaten konuda da bundan bahsediyordum. hangi dili ogrendiginizin bir onemi yok, onemli olan her turlu sistemi yapabilmeye ufak bir arama sonucu ulasabilecek seviyede olmaktir. bu da herhangi bir dilde ve o dilin farkli kullanim alanlarinda hakimiyet hissetmekle ulasilabilen bir seviyedir.

Kripteks

Alıntı yapılan: dizci simulator - 09 Nisan 2025, 04:00:14
Alıntı yapılan: Kripteks - 08 Nisan 2025, 12:10:01
ilk kez ne yaptiginizda, nasil bir sistem kodladiginizda pawn dilinde tatmin hissettiniz? sizin icten icten bildiginiz ne tur seyler en buyuk gelisimi sagladi?

yorumunuz icin tesekkur ederim bu arada.

İlk kez 3 karakterli kayıt sistemi yaptığımda tatmin olmuştum, sql sorgularını kullanıp tablolara bağlamak ve algoritma kurmak hoşuma gitmişti. Sistem yapmayı başardıkça özgüvenim dahada artıyordu. Araç üretim fabrikası, galeri ve bayi sisteminlerini birbiriyle entegreli hale getirip herbirine yeni özellikler kazandırınca yapamayacağım sistem olmadığını anladım. Tabi bu kazanımlar yıllar içerisinde oldu.

Üniversite yıllarında daha farklı dillere ve teknolojilere yöneldim, sa-mpın son kalesi olan sunucular olsada, onlar gittiğinde bayrağı eline alınacak sunucular kalmayacak muhtemelen. Yeni öğrenenlere pawn yerine daha büyük projeler yapabileceği dilleri öğrenmesini tavsiye ederim.

Tabi, ben farkındalık yaratıcağım yapacağım işlerle eski sa-mp kitlesini tekrar oluşturacağım buralar tekrar canlanacak diyen varsada pawn öğrenebilir. Herkesin düşüncesine saygı duymak lazım

Amper

konunun başlarını okurken ortalarına doğru büyük bir kaosun içine girdim...  :oku2: Kendi fikirlerimi paylaşmak istiyorum; Pawn ölü bir dil mi? ilk öğrendiğim dil buydu ve ilk başladığım zamanlar gerçekten ölü bir dildi. @dizci simulator 'un dediği gibi bir süre sonra aslında community öyle bir hale getirdi ki pawn'ı ölü bir dil olmaktan çıkardı.

nedir peki bir dilin ölü olmaması için gereksinimler? aktif bir community olması ve toolların geliştiriliyor olması.
Pawn bugün hala daha open.mp ekibi sağ olsun geliştirme almaya devam ediyor. Sırf eski bir tarzı olduğu için öldü demek pek mantıklı değil. Eski çalıştığım şirkette ekip liderim Elixir ile kendi kişisel projelerini geliştiriyordu, bu kadar önemi yok yani.

Yani açıkçası küçük ve kompakt işlerde bu tarz diller işe yarıyor. Pawn'ı da sadece SA-MP'a özel düşünmemek lazım yapmak istediğiniz küçük scriptleri çalıştırabileceğiniz playground gibi bile kullanabilirsiniz. Yazması da gayet eğlenceli bir dil. Büyük business logicler içeren bir proje yapacaksanız zaten kullanmayın. Başlangıç seviyesinde 1-0 ile ne yapabileceğinizi anlamak için öğrenilmeye değecek bir scripting language ve size işin temelini güzel öğretir.

Yabancı community'si kaliteli yazılımcılardan oluşur ve onların yaptığı projeleri incelerken yeni şeyler öğrenebilirsiniz. Bunun en büyük sebebi zaten hali hazırda bildiğiniz bir platformun kodlarını görüyor olmanız ve bu çok işe yarayan bir kazanım. Yine de bunların hepsini artık GTA5'de yine platform bilginizi kullanarak daha yeni teknolojilerle yazabilirsiniz (bu kesinlikle daha faydalı  :serefe: )
Son düzenlenme: 09 Nisan 2025, 19:22:20 Amper

Krips Je

Alıntı yapılan: Amper - 09 Nisan 2025, 19:21:07
konunun başlarını okurken ortalarına doğru büyük bir kaosun içine girdim...  :oku2: Kendi fikirlerimi paylaşmak istiyorum; Pawn ölü bir dil mi? ilk öğrendiğim dil buydu ve ilk başladığım zamanlar gerçekten ölü bir dildi. @dizci simulator 'un dediği gibi bir süre sonra aslında community öyle bir hale getirdi ki pawn'ı ölü bir dil olmaktan çıkardı.

nedir peki bir dilin ölü olmaması için gereksinimler? aktif bir community olması ve toolların geliştiriliyor olması.
Pawn bugün hala daha open.mp ekibi sağ olsun geliştirme almaya devam ediyor. Sırf eski bir tarzı olduğu için öldü demek pek mantıklı değil. Eski çalıştığım şirkette ekip liderim Elixir ile kendi kişisel projelerini geliştiriyordu, bu kadar önemi yok yani.

Yani açıkçası küçük ve kompakt işlerde bu tarz diller işe yarıyor. Pawn'ı da sadece SA-MP'a özel düşünmemek lazım yapmak istediğiniz küçük scriptleri çalıştırabileceğiniz playground gibi bile kullanabilirsiniz. Yazması da gayet eğlenceli bir dil. Büyük business logicler içeren bir proje yapacaksanız zaten kullanmayın. Başlangıç seviyesinde 1-0 ile ne yapabileceğinizi anlamak için öğrenilmeye değecek bir scripting language ve size işin temelini güzel öğretir.

Yabancı community'si kaliteli yazılımcılardan oluşur ve onların yaptığı projeleri incelerken yeni şeyler öğrenebilirsiniz. Bunun en büyük sebebi zaten hali hazırda bildiğiniz bir platformun kodlarını görüyor olmanız ve bu çok işe yarayan bir kazanım. Yine de bunların hepsini artık GTA5'de yine platform bilginizi kullanarak daha yeni teknolojilerle yazabilirsiniz (bu kesinlikle daha faydalı  :serefe: )

Yazdığın mesajı keyifle okudum. Özellikle bir dilin "ölü" sayılmaması için sadece teknik değil, topluluk ve tool desteğinin önemli olduğunu vurgulaman yerine cuk diye oturmuş :D pwn gibi uzun süredir kullanılan bir dili sadece modası geçti diye rafa kaldırmak, yıllardır onunla projeler üreten insanların emeğini göz ardı etmek olur. Senin de belirttiğin gibi pawn aslında halen birçok kişi için giriş seviyesi programlama mantığını anlamada büyük rol oynuyor. Elbette yeni teknolojilere geçiş önemli, ama bu eski sistemleri küçümsemeden yapmak çok daha sağlıklı bir yaklaşım. Çünkü pawnda geliştirilen bir sistemin altyapısını gerçekten anlamış bir kişi, başka platformlara geçerken çok daha bilinçli ve üretken oluyor.

Playground benzetmene kısmen katılıyorum ama şunu da eklemek gerek: o playgroundda gerçekten sağlam işler çıkartan insanlar var. Kısıtlı imkanlar içinde üretilen çözümler, bazen sınırsız teknolojilerde bile göremediğimiz bir yaratıcılık barındırıyor.

Bence dilin kendisinden çok, onunla ne üretildiği ve nasıl yaklaşıldığı bence daha önemli. Güzel fikirler paylaşmışsın. Umarım bu tarz yapıcı tartışmalar forumda daha sık görürüz :serefe:
Son düzenlenme: 09 Nisan 2025, 19:33:24 Krips Je
"Kodunu yaz, gerisini compiler düşünsün." - Meçhul Yazılımcı

Amper

Pek dil standartı olmayan bir döneme girdik. AI geldiğinde aslında bu çizgi aşıldı artık herhangi bir dil konusunda bilmen gereken bilgilere kolayca erişebiliyorsun. Bu ChatGPT yükseldiğinden beri olan bir davranış. Developer'dan her dile uyum sağlaması beklenir fakat şirketlerin tech-stackleri aktif olarak hangisini en verimli işletiyorsa onu kullanır. (bu bazen resource olabilir, takımın bilgi birikimi olabilir vs..)

Günümüzde daha önemli olan konu bulunduğunuz projenin detaylarına ne kadar hakimsiniz; yani domain bilgin ne kadar? Kod yazma işinin biraz azalmış olduğu gerçeği var. Kısa süre yaşayan, küçük ve anlaşılır küçük servisler yazmak uzun süredir yeni bir moda ve AI ile birlikte bu gelişimini tamamlamış oldu. Günün sonunda iş ilanlarındaki temel diller hakkında bilginiz olursa iş ararken sorun yaşamazsınız. İleri düzey bir bilginiz olmasına gerek yok çünkü o noktada yapay zeka sizin yardımınıza koşar.

Küçük projeler üretip GoLang, Kotlin, Java, .NET veya Node.JS ile çalışabilirsiniz. Bu iş ilanlarının çoğunu kapsayacak bir bilgi birikimi olur. Sektörün mevcut durumunda 2020 yılında olduğu gibi elimizle iş seçemiyoruz maalesef sınırlı sayıda işe alım var, internship veya associate için daha da vahim durum. Yeni bir covid patlamadan düzelir mi belli değil :D

dizci simulator

Alıntı yapılan: Amper - 09 Nisan 2025, 19:21:07
Pawn ölü bir dil mi? ilk öğrendiğim dil buydu ve ilk başladığım zamanlar gerçekten ölü bir dildi. @dizci simulator 'un dediği gibi bir süre sonra aslında community öyle bir hale getirdi ki pawn'ı ölü bir dil olmaktan çıkardı.
kesinlikle katiliyorum, sa-mp henuz ilk donemlerindeyken kendi ekibinin yayinladigi birkac oyun modu vardi ve herkes bu oyun modlarinda ufak degisiklikler yaparak kullaniyorlardi. platform buyudukce isin icerisine yazilim alaninda zaten etkili olan insanlar katildi ve platformu bambaska bir hale getirdiler. sayisizca kutuphane ve eklentilerle basit duzeyde kendi sunucusunu olusturmak isteyenlere harika ornekler gosterildi. o olu oldugu yaklasimi bulunan ".pwn" eklentili dosyalarla yapilabilecekler cok limitliyken senin benim gibi kisilerin bir yerinden tutup ogrenebilecegi bir boyut kazandi.

bugun yazilimla hic ilgilenmemis birisi ve bes sene ".pwn" dosyalari uzerinde bir seyler yazmis birisini bilgisayar muhendisligi bolumune koydugunuzda, ikinci adamimizin o universiteden cok daha kapsamli bir ogrenci olarak cikmasi sasirtici olmasa gerek. her ne kadar bazi universiteler dort sene icerisinde zaten iyi yazilimcilar uretebilecek duzeyde olsalar bile, bircok insanin ilk kez karsilastigi konseptlerle .pwn uzantili dosyada erismis ve benimsemissen yarista iyi bir konumdasin.

bundan sebeptir ki, konunun basinda dedigim her seyin arkasindayim ve @Backup gibi kisilerin yazilim kariyerinin benimkiyle benzer amaclarla suslenmediginin farkindayim. zira "on senedir sa-mp oyun modu yapmiyorum en azindan" derken kurdugum kucumseme senaryosu da sebepsiz degildi. pawn dilinden ogrenebileceklerim ve uygulayabileceklerim vardi, elimden geleni yaptim cunku yapmak keyif verdi, ve yaptim. bariz kazanclarimin farkindayim ve toplumda gitgide artan "yazilim ogrenmek istiyorum" cumlelerinin farkindayim. insanlarin vakitlerini kodlamaktan ote ogrenmekle harcadiklarini kavradim, bizzat kendimi onlarin olusturdugu bu "yazilim ogretimi" safsatasi icerisinde de buldum. ogrenen kisilerin nasil ogrendiklerini bildigim icin bu konudaki ic ozguvenim de yuksektir.

@Amper 'in soylediklerine ise yuzde yuz katiliyorum. kendisi de bu platformda baslayip yazilimi kariyer olarak secmislerden guzel bir ornek.

ayrica işe alım konusuna geldigimizde, kimin ne dediginin onemi yok benim icin egitim onemlidir. resumenize ne koydugunuzun onemi yoktur demek egitimi gereksiz olarak iddia etmek. ama egitimin yaninda da kanitlamaniz gereken en onemli sey belirli teknolojileri kolayca ogrenme ve onlarla etkilesime gecebildiginizdir. bu da temel yazilim bilginizle, sahsi projelerinizle, algoritmik zekanizin gelismesiyle olacaktir.
Son düzenlenme: 09 Nisan 2025, 20:42:51 dizci simulator

deksdeveloper

Ya bence dilleri küçümsemenin bir anlamı yok. Pawn veya herhangi bir dilde deneyiminiz varsa zaten diğer dilleri, herhangi bir bilgisi olmayan kişiden daha hızlı kaparsınız. Bunun üstüne düşünmekte saçma bence. Bana göre yazılım bir araba değişen tek şey markalar. Her arabanın kullanımı farklıdır ama işin sonunda amacı kişiyi a noktasından b noktasına götürmektir. Boşuna tartışma ortamı yaratıyorsunuz. Selamlar sevgiler 🫰

Backup

Alıntı yapılan: dizci simulator - 09 Nisan 2025, 20:39:42
bundan sebeptir ki, konunun basinda dedigim her seyin arkasindayim ve @Backup gibi kisilerin yazilim kariyerinin benimkiyle benzer amaclarla suslenmediginin farkindayim. zira "on senedir sa-mp oyun modu yapmiyorum en azindan" derken kurdugum kucumseme senaryosu da sebepsiz degildi. pawn dilinden ogrenebileceklerim ve uygulayabileceklerim vardi, elimden geleni yaptim cunku yapmak keyif verdi, ve yaptim. bariz kazanclarimin farkindayim ve toplumda gitgide artan "yazilim ogrenmek istiyorum" cumlelerinin farkindayim. insanlarin vakitlerini kodlamaktan ote ogrenmekle harcadiklarini kavradim, bizzat kendimi onlarin olusturdugu bu "yazilim ogretimi" safsatasi icerisinde de buldum. ogrenen kisilerin nasil ogrendiklerini bildigim icin bu konudaki ic ozguvenim de yuksektir.

Sen kimsin, Bu platformda yada yazılım karıyerinde nereye gelmişsin ki beni küçümseyeceksin ?
Bak burada boş boş atıp tutmakla olmuyor madem üst perdeden konuşuyorsun at linked-in, gitHub, medium, stackoverflow profillerini görelim sattığın cakaların kaynağını !

Öyle çok bilmişlik yapıp Türkçe karakterless yazılar yazıp bu forumda at koşturamazsın. Bir gün sağlam bir kayaya çarpar altında kalırsın.

Burada pwn ölmedi diye savunup, geçmiş iletilerinde pawno kodlayanlara laf atan iki yüzlü, kendi geçmişini bilmeyen ne idüğü belirsiz bir insansın.

https://prnt.sc/-lGgujiWVUsM

Şu iletiyi yazan insanlar genelde özgüvensiz, karşı cinsiyeti görünce eli ayağına dolaşan kişiler oluyor. Sanal kimliğinde ise bir tartışmada ilk öncelikle bilinç altına işlemiş olan kendi eksikliğini karşıya vurguluyorlar. Hiç şaşmaz. Acaba sen reel hayatta özgüvensiz, loser bir insan mısın ? Aksini kanıtlamadığın sürece bundan şüphe duymaya devam edeceğim.
https://prnt.sc/YMirpjz28By8

@dizci simulator,
tanım: Forumda tek satır kod paylaşmamış durumdayken iyi bir yazılımcı olduğunu iddia eden ancak community'e hiçbir faydası olmayan toxic bir mal beyanı.
Son düzenlenme: 10 Nisan 2025, 09:20:38 Backup