GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Red Dead Redemption, Undead Nightmare DLC'siyle birlikte 29 Ekim'de PC'de!

Başlatan Purgatory, 08 Ekim 2024, 16:53:16

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Purgatory

Evet arkadaşlar, nihayet en çok beklenen port'lardan biri gerçek oldu.

Önümüzdeki günlerde ön siparişe açılacak olan oyun, 29 Ekim'de PC'lerimizde oynanabilir olacak. Hatta şu an Steam sayfası bile açık;

Steam sayfası

Bunun haberi ise bizzat Rockstar Games tarafından X üzerinden paylaşıldı;

X.com Paylaşımı

Ayrıca, Youtube'a bir de trailer yüklenmiştir:

Rockstar Games tarafından verilen bilgiye göre, Red Dead Redemption'ın PC portunda Undead Nightmare DLC'si gömülü olarak bulunacaktır ve 4k çözünürlük desteği, 144 Hz'e varan yenileme hızı, 21:9 ve 32:9 ekran desteği, tam teşeküllü klavye ve mouse desteği, FSR 3.0 ve DLSS 3.7 gibi upscale teknolojileri ve daha nice özellik yer alacaktır. (Rockstar Newswire)

Tabi şöyle de bir sorun var ki, oyunun fiyatı pek de ucuz olmayacaktır tahminimce, zira GTA Trilogy Definitive Edition bile şu an 59,99 dolardan satılmakta.

Sizin bu port ve iyileştirmeleri hakkında ve tahmini fiyat hakkında görüşleriniz nelerdir?

Ha, unutmadan, sistem gereksinimleri de şu şekilde;

Son düzenlenme: 08 Ekim 2024, 17:06:18 Purgatory Sebep: Sistem gereksinimleri eklendi.

M A T I Z

ReMAKE olarak Pc platformuna sürülseydi daha mantıklı olurdu. Şahsen ben para vermem.

Purgatory

Alıntı yapılan: M A T I Z - 08 Ekim 2024, 17:44:23
ReMAKE olarak Pc platformuna sürülseydi daha mantıklı olurdu. Şahsen ben para vermem.
Red Dead Redemption 2'ye bir DLC olarak da gelebilirdi bence, yanlış bilmiyorsam RDR 1'in haritası da var RDR 2'nin içinde. Remake gibi bir şey olmuş olurdu bu durumda.

Bense para vermekle vermemek arasındayım, çünkü bu port'un da 60 dolar olacağına yönelik düşüncelerim var. Ya da yok ya, ben de para vermem, yeter o firmayı Shark Card ala ala semirttiğim.
Son düzenlenme: 08 Ekim 2024, 18:06:09 Purgatory

M A T I Z

Bence de verilmez hocam. Oyun yeni oyun değilki zaten. 2-3 güne zaten skidrow fitgirl kırar piyasaya sürer :)

Razor02

PS3 kütüphanemde varken PC'ye alacağımı sanmıyorum, hiç oynamamışlar için hayırlı olsun ne diyelim :sigara:

Purgatory

@M A T I Z Açıkçası korsan oynamak niyetindeyim ben de, zaten orijinal oynamayı gerektirecek bir Online sürümü yoktu, hani Online vardı da, GTA 4'ün Online'ı gibiydi. Zaten ana hikayeyi ve Undead Nightmare'ı da Single oynuyoruz. O nedenle para vermem.

@Razor02 Hiç oynamamışlar ve Steam kütüphanesine ekleyecek olanlar için iyi olabilir, ama 60 dolar fiyat çekmeleri oldukça muhtemel, açıkçası 14 yıllık bir oyun için o fiyat oldukça fazla olur. Üstelik sende de olduğu gibi PS3 veya Xbox 360 kütüphanesinde bu oyuna sahip olanlar varsa almalarına gerçekten hiç gerek olmaz.

Impeccable

O kadar geç kaldılar ki bilgisayar sürümü için, neyse hayırlı olsun ilk defa deneyecek arkadaşlara.

_Code

Buna $60 veren net enayidir 10 yıllık oyun bir yenilik vs. yok gidin emulatorle oynayın

SA:MP Turkiye CnR IP: server.sampturkiyecnr.com:7777

Purgatory

@Impeccable Gerçekten çok geç kaldılar, inanılmaz ölçüde geç kaldılar... Kesinlikle Red Dead Redemption 2'nin PC sürümünden bir iki yıl önce gelmesi lazımdı en geç.

@_Code Evet, gerçekten bu port için oldukça fazla bir fiyat ve ahım şahım geliştirmeler de olmayacak. Yine Xenia'dan veya Ryujinx-Yuzu'dan (Geliştirilmeleri durduruldu ama gizli saklı bir yerlere en son versiyonları zulalanmıştır illaki) devam. Hem emülatörlerde de grafik kalitesi iyileştirilebiliyor ve eğer Criminal277'nin klavye ve mouse destekli ve Türkçe yamalı Xenia versiyonunu oynarsak bu port'a gerek kalmıyor.  :D

KamilPanpa37

Xenia emülatörü ile  Xbox 360 versiyonunu bitirdim. Sanırım Rockstar Gta 6 çıkana kadar PC oyuncularını da biraz sağmak istiyor.  :D

14 senelik old gen bir oyunu yıllar sonra  ufak tefek upscale ile PC'ye çıkartmak mantıklı tabi değil mi ? sevgili Rockstar. Mağlum artık çok güncel sistemler gelişti, eski bir yapım olduğu için PC'ye optimize etmesi daha kolay. Sizde RDR2'nin PC'de ki satış başarısından sonra bunu geçen 14 senenin ardından fırsata çevirdiniz.

Beni yanlış anlamanızı istemiyorum arkadaşlar, ben Rockstar'ın RDR1'i yıllar sonra PC'ye çıkartmasını çok tembelce basit bir Upscale ile getirdikleri için eleştiriyorum,  yoksa cilalı bir Remastered grafikleri ile getirseler hiç bir itirazım yok.

50 doları Giderim GOW Ragnarok'a veririm, ama RDR1'in basit PC portuna kesinlikle para yedirmem, Zaten, Criminal 277 bey sayesinde Xenia emülatörü ile Klavye + Mause desteği ile Undead Nightmare DLC'si de dahil olmak üzere türkçe bir şekilde  bitirdim. Steam'den tekrar satın almamın hiç bir anlamı kalmadı yani, paramı boşuna çöpe atmak istemem :D
Son düzenlenme: 12 Ekim 2024, 22:31:13 KamilPanpa37

Razor02

14 yıllık oyuna hiçbir yenilik getirmeden 50$ fiyat biçmek nedir ya?  :maalesef:  İnsanlara "İyi bari, emülatörde uğraşmak yerine Steam'den satın alır PC'de rahat rahat oynarım." demeleri için bir sebep vermemişler açıkçası. Rockstar'ın uzun süredir yaptığı bu yanlışlara anlam veremiyorum. GTA+ gibi absürt bir şey de vardı bir ara. Yılda milyon dolarlar yapmalarına rağmen bu açgözlü davranışlar beni firmadan soğutmuyor değil. Hatta hep böyleydiler desem yanlış olmaz sanırım. GTA'ların PC'ye portlanmaya başlanmasından beri belliydi. Portlamakmış, next-gen updatemiş, bilgisayarda 30FPS mi 60FPS mi, kasar mı kasmaz mı, optimizasyon ne durumda bunları umursamıyorlar. Bir şeyleri düzeltmekle, değişmekle uğraşmıyorsunuz bari fiyatı uygun tutun da mantıklı bir tarafı olsun. Hayran kitlesinin, firmanın oyunlarını düzeltme ve daha iyi hale getirme konusunda firma çalışanlarından çok daha başarılı olması da firmanın kendi adına utanması gereken bir konu, bir yandan da gurur duyması gereken tabii. Doğru ya, T2'nun onların önüne taş koymasıyla birlikte durumu terkar nötrlüyorlardı. Boşversene... :oku2:

Purgatory

@Razor02 Aslında en başından beri Rockstar'ın PC tarafını hiç de sallamadığını görmüş oluyoruz. PlayStation 1'deki ve 2'deki oyunlar, hatta Game Boy Color'a port ettikleri GTA 1 ve 2 bile ve Game Boy Advance için çıkmış olan GTA Advance bile en azından o konsollara göre yeterince stabil çalışırken bu saydığım oyunların hemen hemen hepsinin PC portu ya optimizasyonu yapılamamış bir şekilde ve çeşitli fixler uygulanmasını gerektirir, ya da PC portu en başından yapılmamış olur ve emülatörlerden oynamaya mahkum oluruz o oyunları.

Ya 60 FPS'e çıktığında oyunlar bug pazarına döner, ya konsol versiyonlarındaki kaliteli sesler ve görsel efektlerden eser olmaz, ya konsollara özel DLC'ler yapılır, bizlere çok görürler o içerikleri gibi gibi. Aslında PC hiçbir zaman umurlarında olmadı, daima konsol aşığıydılar ve para gelmeyeceğini ve tepki almayacaklarını bilseler birkaç GTA dışında hiçbir oyunlarını PC'de görmezdik bence. Port yapmaları ve portları baştan savma yapmaları, bunun neticesinde çıkan sorunları fanların dahi çözebilmesi bu durumun gerçekliğini ispatlıyor. Tabi senin de dediğin gibi, PC tarafını önemsemeyen bu firma, oyunlarına mod yapıldığı vakit birden uyanıyordu ve modların gelişimini durduruyordu. Tıpkı GTA Online'da geçen aya dek sunucularda at koşturan ve millete kan kusturan ve millete gerçek hayatta da salça olan modder'ları umursamayıp sadece para hilesi yapıp oyunun aptal ötesi grinding macerasından kurtulmak isteyen oyuncuları seri banlamaları gibi.

Ayrıca evet, hiçbir vakit bizlere daha iyi bir deneyim sunmayı hedeflemediler ve hedeflemeyecekler. GTA 6 ve GTA 5 hariç hiçbir oyunları umurlarında olmayacak, sadece milletin çokça dillendirdiği bazı oyunlarını PC'ye getirip şöyle numaradan allayıp pullayıp tam oyun fiyatını basıp geçecekler. GTA üçlemesinin sözde definitive edition'ı da böyleydi. Red Dead Redemption bundan bir tık daha iyi olur belki ama onda da DLSS ve FSR'den bahsediliyor. 14 yıllık oyunda DLSS ve FSR :kahkaha:. Demek ki o çıfıt çarşısı kaynak kodu kullanılacak ve optimizasyon aynı GTA 4'ünki gibi olacak.
Son düzenlenme: 13 Ekim 2024, 16:06:48 Purgatory