GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Nasıl pawno öğrenirim?

Başlatan Hidrojen, 05 Aralık 2022, 20:46:05

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hidrojen

Arkadaşlar pawno öğrenmek istiyorum, veya hangi genel bir dili öğrenmeliyim pawno'ya hızlı alışmam için

feickthelord

Alıntı yapılan: Hidrojen - 05 Aralık 2022, 20:46:05
Arkadaşlar pawno öğrenmek istiyorum, veya hangi genel bir dili öğrenmeliyim pawno'ya hızlı alışmam için

Pawno öğrenebileceğin türk kaynak artık kalmadı, varsa bile çok az. Pawn'ı daha iyi kavrayabilmek için C++ temelini öğrensen yeterli. Kendini geliştirmek içinde hazır sistemleri incele, değiştir vesaire yavaş yavaş öğrenirsin.

ⓘ User is suspected to be a part of a child abduction organization. Please report any suspicious activity to GTAMulti staff.

Hidrojen

Alıntı yapılan: feickthelord - 05 Aralık 2022, 20:49:08

Pawno öğrenebileceğin türk kaynak artık kalmadı, varsa bile çok az. Pawn'ı daha iyi kavrayabilmek için C++ temelini öğrensen yeterli. Kendini geliştirmek içinde hazır sistemleri incele, değiştir vesaire yavaş yavaş öğrenirsin.

Şöyle inceliyorum ama tam yazdıgım kodu bir araya getiremiyorum.

Hasan Sangrento

pawn kendi başına bir dil değildir

deks1337

YouTube'de işine yarayabilecek videolar var, onların aracılığıyla temeli atabilirsin. Daha sonrasında anlatımlar kısmını inceleyerek devam edebilirsin.

herşey sıfırken görmedim destek

Powsyne

Şuan için öğrenilmeye değecek bir yazılım değil. Hiç uğraşma.

Tyranus

Alıntı yapılan: Powsyne - 05 Aralık 2022, 23:55:46

blaze

Pawn, C dilini andırır hatta C dili onun için esastır. Günümüzde SA:MP tarafında aktif geliştiricilik yapan kişiler için C# typescript ve golang ile oyun modu yaratılmasına olanak sağlayan SDK'ler bulunuyor. GitHub'tan aratarak bunları bulabilir ve fikir edinebilirsiniz. Önerim sampsharp olur çünkü kod yapısı daha temiz.

Tüm bunların dışında Pawn ile geliştiricilik yapmak için esas şey bir yazılımcıdan öte hayalci olmak. Böylece kendinize bir tarz belirler ve onun üstünde çalışırsınız. Böylece 10 adımlık yolu 3 adımda giden birisi olmaya başlarsınız.

designed by blaze

_rox1nxrd

hayal gücünü tasarlayabileceğin bir yazılım ama şu devirde sadece sistem satımı yapmak en iyisi sunucu açarsan mobil kitle tarafından katledilir o yüzden sadece check device ile sunucu açarsan daha iyi biz pawn kadar boş bir yazılımla beynimizi doldurdu elimize birşey geçmedi.

Alıntı yapılan: Powsyne - 05 Aralık 2022, 23:55:46

_Code

Pawno artık bu saatten sonra senin için zaman kaybı olur gidip oyun motorlarını irdeleyebilirsin. Türkiye'de SA-MP oyuncusu fazla kalmadı eskisine nazaran.

SA:MP Turkiye CnR IP: server.sampturkiyecnr.com:7777

Daxy

Her hangi bir hazır moda girdiğine karşına SA:MP ile ilgili ingilizce komutlar çıkar bunlara CallBacks deniliyor, aslında bunları bilmediğin için sana biraz zor gelecektir. Fakat bunlara biraz göz gezdirirsen mantığı kavrarsın. Kavradıkdan sonra gerisi sana bağlıdır. Fakat sana küçük bir önerim var, sa:mp platformu şuan bataklıkta yani artık öğrensen bile bir işe yaramayacaktır. Kitlesi olan bir kaç sunucu dışında artık yeni açılan sunucuların tutacağını zannetmiyorum. İyi forumlar dilerim.

Belirttiğim CallBacks kısmına ulaşmak için ; https://open.mp/docs/scripting/callbacks
Son düzenlenme: 07 Aralık 2022, 08:08:11 Daxy
Eski Pawn Coder, şimdi asker :)
Milli Savunma Üniversitesi

Rodri

Discord: openconsole
Full Stack Developer. - Network Manager.

Brandiss

Pawno için en ufak bir videoya bile bakmadım, kodlara bakarak ezberledim. Çeşitli çeşitli denemeler yaptım.

Sana da öneririm.

(Brandiss#1337)

BuRMiLLaT

Samp oynamaktan kıçım tüp gibi oldu dersen öğrenebilirsin :)

Purgatory

Alıntı yapılan:  Bölüm Kuralları
Açılan taleplerin son iletisi 10 günü geçmesi durumunda; konu kilitlenip, kilitli konular bölümüne taşınacaktır. Sorunu çözülen konularınızı kilitleyip, moderatörlere bildiriniz.
İlgili kural gereği konu kilitlenip arşivlendi.