GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Grand Theft Auto: Vice City Stories - 2022 Türkçe Yama (PS2 & PSP)

Başlatan CriminaL277, 18 Eylül 2021, 02:18:26

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lazlow

Alıntı yapılan: CriminaL277 - 22 Eylül 2021, 22:21:00
22 Eylül 2021 Güncellemesi: PSP versiyonu için Türkçe karakterlerin tamamı destekli versiyon yapımına başlandı. Fontlar için @that0 'a, fontları düzenlediği ve genel olarak da projeye sonsuz desteğini gösterdiği için @ISKA dostuma çok teşekkür ediyorum.

İndirme linki 2022'de paylaşılacak. Ekran görüntüleri için ilk sayfayı kontrol edebilirsiniz.
İşte güzel haber :) Tebrik ederim. Sonunu getireceğinden ve sürekli güncelleyeceğinden şüphemiz yok. GTA San Andreas'ta çalışmana olan sadakatini göstermiştin çünkü :helal:

Gladiator

Alıntı yapılan: CriminaL277 - 22 Eylül 2021, 22:21:00
22 Eylül 2021 Güncellemesi: PSP versiyonu için Türkçe karakterlerin tamamı destekli versiyon yapımına başlandı. Fontlar için @that0 'a, fontları düzenlediği ve genel olarak da projeye sonsuz desteğini gösterdiği için @ISKA dostuma çok teşekkür ediyorum.

İndirme linki 2022'de paylaşılacak. Ekran görüntüleri için ilk sayfayı kontrol edebilirsiniz.

Emeğine sağlık. Bu işe cidden önem veriyorsun.:helal:

CriminaL277

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

08 Ekim 2021 Güncellemesi: PS2 versiyonu için Türkçe karakterlerin tamamı destekli versiyon yapımına başlandı. Türkçe yamanın bitmiş hâlini yeni yılın ilk aylarında yayınlayacağım zaman eski yarı Türkçe karakterli versiyonun yerini alacak. Fontlar için ISKA dostuma çok teşekkür ediyorum.

PSP Net Font'a gölgeler eklenilerek okunabilirlik yüksek oranda arttırıldı.

Güncellenmiş ekran görüntüleri için ilk sayfayı kontrol edebilirsiniz.

Konu epey karman çoban hâl aldı farkındayım, bunun için kusura bakmayın. Yamanın bitmiş hâlini yayınladığım zaman buradaki konuya ve DonanımHaber'deki ana konumu düzenli hâle getireceğim.
Son düzenlenme: 11 Ekim 2021, 09:43:09 CriminaL277

CriminaL277

09 Ekim 2021 Güncellemesi: PSP versiyonu için Türkçe karakterlerin tamamın destekli versiyon yapımına başlandı. Türkçe yamanın bitmiş hâlini yeni yılın ilk aylarında yayınlayacağım zaman eski yarı Türkçe karakterli versiyonun yerini alacak. Fontlar için ISKA dostuma çok teşekkür ediyorum.

Güncellenmiş ekran görüntüleri için ilk sayfayı kontrol edebilirsiniz.

PSP Net Font versiyonunun aksine, bu PSP versiyonunu android cihazında ve PSP'de Türkçe karakterlerin tamamı destekli şekilde oynayabileceksiniz. Net Font, USA ISO ve PPSSPP'nin modifiyeli bir hâlini gerektiriyordu.

Haberi geç verdiğim için kusura bakmayın, kişisel hayatımda biraz meşguldüm ve hâlâ da meşgulüm, fakat son olarak da şu haberi vereyim, oyun şu an tamamen çevrilip Türkçe yamanın 3 versiyonuna da uyarlandı ve yeni yılın ilk aylarında çıkış yapmayı bekliyor. O zamana kadar diyalogları doğallaştırıp, saçma gelen çevirileri rötuşlayacağım. Yama yayınlandıktan sonra da gerek geri bildirimlere göre hâlâ saçma gelen/yanlış olan çeviriler, gerek kafama yatmayan yerleri sürekli olarak iyileştirerek desteği asla kesmeyeceğim.
Son düzenlenme: 14 Ekim 2021, 13:32:59 CriminaL277

Bilinmeyen Bey

@CriminaL277 Bu Youtube kanalı senin Türkçe yamanı kullandı, ta ki bu videoya kadar:

Şimdiden başarılar, çok iyi iş yapıyorsun :)

CriminaL277

Alıntı yapılan: Bilinmeyen Bey - 17 Ekim 2021, 12:16:03
@CriminaL277 Bu Youtube kanalı senin Türkçe yamanı kullandı, ta ki bu videoya kadar:

Şimdiden başarılar, çok iyi iş yapıyorsun :)

Biliyorum, kendisiyle iletişime geçmiştim. Teşekkürler.

raoz

PPSSPP emülatör ile oynadım bitirdim, gerçekten muazzam. Rastladığım tek hata Gonzalez ile golf oynadığımız görevin ismi gözden kaçmış, onun dışında tek bir hata yok. Türkçe karakterli versiyonu yayınlandığında oyunu bitirmiş olsam da denemek için birkaç görev yapacağım. Emeğine sağlık. :helal: :)

CriminaL277

Teşekkür ederim, o görevin ismi gözden kaçmadı, zip dosyası içindeki "Beni Oku" adlı metin belgesinde sebebini yazmıştım.

Bunun haricinde ise Türkçe karakterli versiyonlar hakkında kötü bir haber vermem gerekiyor. PS2 ve PSP versiyonlarının doku dosyasını düzenleyince oyun içindeki bazı teknelerin hareket etmediğini fark ettim, bu yüzden de oyunun %100 bitirilmesi için zorunlu olan bazı İmparatorluk görevleri yapılamaz hâle geliyor.

VCS'nin font dosyasını düzenlemek için komple baştan bir program yazılması gerekiyor, program yazma işinden anlayan aşırı yetenekli bir dostum müsait bir zamanda bakacağını söyledi.

Olumlu veya olumsuz sonuçlanana kadar PS2 versiyonu için yarı Türkçe karakter destekli versiyon mevcut olacak, PSP versiyonu için ise hem yarı Türkçe karakter destekli versiyon, hem de fontu aşırı net olan Türkçe yama mevcut olacak. Neyse ki fontu net olan versiyonda herhangi bir sorun yok.

Impeccable

Alıntı yapılan: CriminaL277 - 18 Aralık 2021, 18:13:23
Teşekkür ederim, o görevin ismi gözden kaçmadı, zip dosyası içindeki "Beni Oku" adlı metin belgesinde sebebini yazmıştım.

Bunun haricinde ise Türkçe karakterli versiyonlar hakkında kötü bir haber vermem gerekiyor. PS2 ve PSP versiyonlarının doku dosyasını düzenleyince oyun içindeki bazı teknelerin hareket etmediğini fark ettim, bu yüzden de oyunun %100 bitirilmesi için zorunlu olan bazı İmparatorluk görevleri yapılamaz hâle geliyor.

VCS'nin font dosyasını düzenlemek için komple baştan bir program yazılması gerekiyor, program yazma işinden anlayan aşırı yetenekli bir dostum müsait bir zamanda bakacağını söyledi.

Olumlu veya olumsuz sonuçlanana kadar PS2 versiyonu için yarı Türkçe karakter destekli versiyon mevcut olacak, PSP versiyonu için ise hem yarı Türkçe karakter destekli versiyon, hem de fontu aşırı net olan Türkçe yama mevcut olacak. Neyse ki fontu net olan versiyonda herhangi bir sorun yok.

Karşılık beklemeden bu kadar uğraş vermen takdir edilesi. Emeğine sağlık, bu platformda her zaman destekleyeceğim insanlardan birisin.:helal:

CriminaL277

@Impeccable Destek için teşekkür ediyorum. :)

Mutlu yıllar.

1 Ocak 2022 Güncellemesi: Türkçe yamaların bitmiş hâlleri yayınlandı. Çok spesifik bir sorun yüzünden Türkçe karakterli versiyonların yanında orijinal fontlu versiyonlar da paylaşıldı. Detaylar için "Beni Oku" adlı metin belgesini okumayı unutmayınız.

lazlow

Oyuna PSP Emulatörüyle yeniden başladım. Türkçe yamayla daha iyi olmuş :helal:

CriminaL277

Teşekkür ederim iyi oyunlar olsun.

18 Şubat 2022 Güncellemesi: Deftones™ tarafından fontlar düzenlenerek sayesinde 1 Ocak 2022 versiyonundan beri olan oyun içindeki bazı teknelerin hareket etmemesi hatasından eser kalmadı ve yama artık 2 versiyona düşürüldü.
Son düzenlenme: 19 Şubat 2022, 19:34:35 CriminaL277

lazlow

Teşekkürler. Başka bir çeviri projen var mı yakın zamanda?

Shade