GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

[REHBER] GTA Vice City Stories %100 Tamamlama Rehberi

Başlatan lazlow, 26 Ekim 2019, 20:29:59

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lazlow

GTA Vice City Stories'i %100 bitirmek için neleri yapmanız gerektiğini bu rehber sayesinde kontrol edip, neyi nasıl yapmanızı öğrenebilirsiniz. Liste halinde görmek isterseniz: Vice City Stories %100 Bitirme Listesi

HİKAYE GÖREVLERİ

GTA serilerinin en önemli bölümü hikaye görevleri olmalıdır. Bu görevlerle oyunu bitirebilirsiniz. Sadece bu görevleri yaparak bitirseniz de %100 bitmesi için gereken çok şey vardır. Vice City Stories'te de toplam 59 ana görev vardır.
Bütün görevlerin listesi:

İŞLETMELER

GTA Vice City'de olduğu gibi Vice City Stories'te de işletme satın alıyoruz. Tabii bu oyundaki işletmeler biraz daha farklı. Gta San Andreas'taki çete bölgeleri gibi düşman çetelerin işletmelerini basarak ele geçiriyoruz. İşletme tipini kendimiz ayarlayıp, geliştirebiliyoruz. Aynı zamanda düşman çeteler işletmelerimizi ele geçirmek için savaş açabilirler.

30 işletmeyi de satın alın
Haritada toplam 30 işletme var ve hepsini ele geçirin.

Hepsini High-Roller seviyesine yükseltin
İşletmelerinizde saygınlığınızı arttırınca para vererek iş yerlerinizi en büyük hale getirin.

Her işletme türünde maksimum saygı edinin
İşletmelerinizde her iş türünün görevlerini yaparak saygınlığınızı artırabilirsiniz. Bu seviyeler:

Alıntı yapılan: undefined
Protection Racket(Haraç): Ultimate Badass
Loan Shark(Tefeci): Crim Reaper
Prostitution(Pezevenklik): Mack Daddy
Drugs(uy****rucu): Smack Daddy
Smuggling(Kaçakçılık): Pirate Captain
Robbery(Hırsızlık): Heist Meister

YAN GÖREVLER

Caddy Daddy (Sadece PS2 Sürümü)

Golf kulübünde duran bir Caddy'e binerek göreve başlıyoruz. Bizden istenen: Caddy ile golf kulübündeki 3 turluk kontrol noktalarından 6 dakikadan kısa sürede geçmek.

Rush! (Sadece PS2 Sürümü)

Viceport limanında, Phil'in deposunun önündeki Linerunner'a binerek göreve başlıyoruz.

Amaç: Linerunner ile araçlara çarparak en az $1700 hasara yol açmak.

Crash!

Film stüdyosundaki otobüse binerek göreve başlıyoruz.

Amaç: Otobüsle araçlara çarparak en az $2000 hasara yol açmak.

Hyman Memorial O.D.T. (Sadece PS2 Sürümü)

Havaalanındaki Biplane uçağına binerek görev başlıyor.

Amaç: 4:50 sürenin altında gösterilen kontrol noktalarından geçmek.

Skywolf

Oyunun ana hikayesi bittikten sonra açılan bir yan görevdir. Havaalanındaki Hunter helikopterine binerek görev başlıyor.

Amaç: 4:00 sürenin altında gösterilen kontrol noktalarından geçmek.

Land Sea and Air Ace

Denizfenerinin yanındaki Sanchez'e binerek görev başlıyor.

Amaç: 4:30 sürenin altında sırayla Sanchez, Jetski, Sea Sparrow araçlarına binerek kontrol noktalarından geçmek.

Phil'in Atış Poligonu

Phil'in deposunda göreve başlıyoruz. Iskalamadan hedefleri vurmalıyız. Bize verilen her silahlarda görevleri geçmemiz gerekiyor.

Swinger's Club: Golf Oynamak

En az 500 puan yapmamız gerekiyor.

SÜRE DENEMELİ YAN GÖREVLER

Mashin' Up The Mall

Vice Point alışveriş merkezinde sergilenen BMX'e binerek göreve başlıyoruz.

Amaç: 4 dakika ve 30 saniye içinde 50 renkli daire toplanmalıdır. Mavi dairelerden arka teker kaldırarak, yeşil dairelerden ön teker kaldırarak ve kırmızı dairelerden istediğiniz şekilde geçmelisiniz.

Haiti Hover Race

Oyuncu, Little Haiti'deki hurdalığın batısında duran bir Bovver'64'e binince görev başlar.

Amaç: 1:45 süre içinde kontrol noktalarından geçmektir.

Harbor Hover Race

Oyuncu, Ocean Beach'in güney batısındaki terk edilmiş kulübelerin yanında duran bir Bovver'64'e binince görev başlar.

Amaç: 3:45 süre içinde denizle kıyı arasındaki kontrol noktalarından geçmektir.

Crims on Wings

Havaalanındaki uçak pistinde duran Biplane uçağına binerek görev başlatılıyor. 4 dakika içinde tüm kontrol noktalarından geçmek gerekiyor.

Crims on Water Wings (Sadece PS2 Sürümü)

Deniz fenerinin yanındaki Skimmer'a binerek göreve başlıyoruz. Oyuncunun 2:30 dakikadan az bir sürede kontrol noktalarından geçmesi gerekir.

OYUN ALANI GÖREVLERİ

Oyunda toplam 4 farklı oyun alanı görevleri vardır. Bunlar belli araçlarla, belli parkurlarda süreye karşı yarışmaktır. Kolay gözüküp süreler yeterli gözükseler de araçları sürdüğümüz yerler engel olabilmektedir. Bu oyun alanları:

Playground On The Park (Sadece PS2 Sürümü) Bu yarışta, oyuncunun, Ocean Beach'teki bir park yerinde, 1:10 süresi içinde 25 kontrol noktasından geçmesi gerekir.

Playground On The Dock (Sadece PS2 Sürümü) Bu yarışta, oyuncunun 1:15 zamanının altında Bayshore Bulvarı'nın güneyinde ve bir teknede 27 kontrol noktasından geçmesi gerekir.

Playground On The Point Oyuncunun 1:30 süre zarfında Vice Point kuzeyinde 27 kontrol noktasından geçmesi gerekir.

Playground On The Town Oyuncunun Downtown'da 1:35'lik bir süre zarfında 26 kontrol noktasından geçmesi gerekiyor.

TURISMO YARIŞLARI

Hemen hemen her GTA'da olduğu gibi arabalarla ya da motorlarla yarışıyoruz.  Toplam 9 yarış var ve bunlardan 5'ini Little Havana'da Sunshine Autos'ta seçiyoruz; Diğer 4'ünü de Vice Point'teki lunaparkta başlatıyoruz. Hepsinde birinci olmalıyız.
Bu yarışlar:

Escobar Run-Way
Downtown Showdown
Port Sports
Rum & Salsa Sting
Cuban Wheels
Fools Rush
High Stakes Highway
Asphalt Assault
Supercharged Circuit

SÜRE DENEMELİ YARIŞLAR

Süre denemeli yarışlarda belli araçlarla kısa sürede belli kontrol noktalarından geçmemiz isteniyor. Her biri ayrı ayrı kurlardan oluşuyor. Bu yarışlar:

Watersports 8 kur

Sanchez Time Trials 12 kur

BMX Time Trials 8 kur

Quad Time Trials 4 kur

MESLEK GÖREVLERİ

Polis Görevleri

Herhangi bir polis aracına binerek başlatabilirsiniz. 15. Seviyeye kadar belirtilen hedefleri belli süre içinde öldürüyoruz. Sonunda zırhımız artar.

Ambulans Görevleri

Ambulansa binerek başlatabilirsiniz. 15. Seviyeye kadar belirtilen yaralıları alıp belli süre içinde hastaneye bırakıyoruz. Sonunda yorulmadan koşabilirsiniz.

İtfaiye Görevleri

İtfaiye aracına binerek başlatabilirsiniz. 15. Seviyeye kadar belirtilen arabaları ve araba içindeki insanları belli süre içinde söndürüyoruz. Sonunda ateşten zarar görmezsiniz.

Taksi Görevleri

Belli süre içinde 50 yolcuyu istedikleri yere bırakmanız gerekiyor. Bitirmek için tek seferde 50 müşteri almanıza gerek yok, mesela 25.müşteriyi bırakamadıysanız, yeniden görevi başlatıp 25 tane müşteri bırakırsanız görev tamamlanır. Sonunda taksilere hidrolik gelir.

Helikopter Ambulans Görevleri

Amaç, ambulans görevinin aynısıdır. Hava ambulansıyla 15. seviyeye kadar alıp hastaneye bırakmalıyız. Sonunda sağlık %50 artar.

Helikopter İtfaiye Görevleri

Helikopter itfaiye sürüyoruz bu sefer. Helikopterin altında bir kova su vardır ve yangın yerlerine gidip su dökerek söndürmemiz isteniyor. Su biterse denizin üstünden geçerek su doldurabiliriz. Toplam 5 bölümden oluşmaktadır.

Sahil Güvenlik Görevleri

Sahillerdeki kırmızı BF Injection araçlarına binerek başlıyoruz. Görevler arasında motorcuları kovma, boğulanları kurtarma, plaj ambulansı gibi görevler içermektedir. Toplam 15. seviyeye gelmek gerekir. Sonunda yüzerken sınırsız stamina olur ve Sunshine Autos'dan $4000'a kurşun geçirmez BF Injection alabilirsiniz.

Turist Gezdirme Görevleri (Vice Sights)

Oyuncu Escobar Uluslararası Havaalanı'na park edilen Maverick'e binildiğinde görev otomatik olarak başlatılır. 5 seviyeden oluşuyor ve oyuncunun görevi turistleri eğlendirmek ve seyahat ederken pembe dairelerin ortasında durmaktır. Yolcu koltuklarındaki turistler şehir manzaralarının fotoğraflarını çekerken hızlı hızlı uçmamız gerekir. Her seviyeyi tamamlamak için oyuncu aynı noktada durur, görev başlar ve her seviye için ödemelerini alır.

DİĞER

Kırmızı Balonlar

Tüm 99 kırmızı balonu patlatın. Patlatılan 10 balonda kayıt evlerine bir silah gelecektir. Balonların Yerleri

Balonlarla Gelen Silahlar:

10 Balonda: Pistol
20 Balonda: Scorpion
30 Balonda: Stubby Shotgun
40 Balonda: Molotof Kokteyli
50 Balonda: AK-47
60 Balonda: Çelik Zırh
70 Balonda: Flamethrower
80 Balonda: Equalizer
90 Balonda: Sniper Rifle
99 Balonda: M249

Eşsiz Atlamalar

Şehrin belirli bölgelerinde toplam 36 adet eşsiz atlama rampaları bulunmaktadır. Bu rampalardan aracınızla başarılı bir şekilde atlayarak tamamlamalısınız. Atlayışlarınızın başarılı olması için mesafe alarak hızlıca atlayıp görüntünün yavaş çekime girmesi gerekiyor. Motorlar ya da spor arabalar tavsiye edilir. PSP sürümünde 30 atlama vardır. Bu atlayışlarda PCJ-600, denizde yapılması gereken atlayışlar için ise JetSki kullanmanızı öneririm.

Eşsiz Atlamaların Haritadaki Yerleri

Rampage'ler

Oyunda 35 adet rampage görevleri bulunuyor; PSP sürümünde ise 30. Görevler şehrin belirli yerlerinde bulunan kuru kafa simgesine gelince başlıyor. Bu görevlerde istenilen kişileri ve araçları belli silahlarla, belli süre içinde yok etmelisiniz. Haritada görmek isterseniz buraya tıklayın.

Civil Asset Forfeiture Impound Garajı (32 Araç)

Garaj, Viceport'ta bulunan Pay 'n' Spray'in hemen doğusunda yer almaktadır. The Audition görevini tamamladıktan sonra, istenen garaja belirtilen araçlar teslim edilebilir. 4 farklı liste olup bizden toplam 32 araç istenmektedir.

Araç Listesi 1: Boxville ($500), Cuban Hermes ($400), Oceanic ($500), Polaris V8 ($700), Pony ($400), Sanchez ($200), Stallion ($600), Streetfighter ($300)

Araç Listesi 2: Banshee ($600), Cheetah ($700), Comet ($500), Freeway ($400), Mule ($600), Phoenix ($600), Sentinel XS ($500), WinterGreen ($300)

Araç Listesi 3: Deluxo ($700), Infernus ($900), Maverick ($900), PCJ-600 ($500), Sabre ($600), Sparrow ($800), Stinger ($600), Stretch ($700)

Gemi Listesi: Dinghy ($300), Jetski ($500), Marquis ($900), Reefer ($600), Rio ($700), Squallo ($800), Tropic ($700), Violator ($700)

(Resimler: GtaWiki ve Youtube'dan aldığım bazı thumbnailler)

(Banner: GTASeries)
Son düzenlenme: 10 Nisan 2023, 12:01:59 lazlow

Unknown

DracDonix

Bilgi için teşekkürler arkadaşım

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

lazlow

Uzzy

Joker

Boş zamanlarımda, özellikle yemek yerken keyifle okuyorum. Eline sağlık.

open.mp Turkey Department Manager
victimrp.com founder

lazlow

Alıntı yapılan: Joker - 28 Ekim 2019, 12:03:46
Boş zamanlarımda, özellikle yemek yerken keyifle okuyorum. Eline sağlık.
Teşekkürler, ne demek :)

Impeccable

Konu düzeni çok iyi, elinize sağlık.:helal:

lazlow

Gladiator

Purgatory

PS2'den bir daha başlayacağım yarın bu maratona. Hatta iyice manyağa bağladığımdan PSP üzerinden de %100 bitireceğim bu defa. Uzun bir yolculuk olacak.

lazlow

Alıntı yapılan: Anestezi - 25 Ağustos 2021, 05:14:38
PS2'den bir daha başlayacağım yarın bu maratona. Hatta iyice manyağa bağladığımdan PSP üzerinden de %100 bitireceğim bu defa. Uzun bir yolculuk olacak.
Dediğinin üzerinden neredeyse 1 ay geçti. Yapabildin mi? :D
Son düzenlenme: 24 Eylül 2021, 14:12:54 lazlow

Purgatory

Alıntı yapılan: lazlow - 23 Eylül 2021, 12:10:44
PSP üzerinden başladım, sonra PC'ye geçtim. (Emülatör.) Ardından %80'lere geldiğimde sildim attım kaydı. PS2'den de oynamadım. Yani vazgeçmiş oldum.

lazlow

Alıntı yapılan: Anestezi - 23 Eylül 2021, 14:26:27
Alıntı yapılan: lazlow - 23 Eylül 2021, 12:10:44
PSP üzerinden başladım, sonra PC'ye geçtim. (Emülatör.) Ardından %80'lere geldiğimde sildim attım kaydı. PS2'den de oynamadım. Yani vazgeçmiş oldum.
Anladım. Ben de bir ara geçtikleri zamandan itibaren sırayla tüm GTA'ları bitirmeyi düşünüyorum da çok zamanımı alacağı için üşeniyorum biraz. Daha önce yapmıştım ama o zaman boş zamanım çoktu. Belki bir gün Youtube'a girişirsem oradan bitiririm.