GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
28 Kasım 2024, 17:02:21

GTA Trilogy Remastered Gerçek Oluyor

Başlatan Razor02, 13 Ağustos 2021, 18:07:05

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Razor02

Aylarca süren söylentiler ve spekülasyonların ardından Kotaku, kaynaklardan Rockstar Games'in klasik Grand Theft Auto üçlüsünü yeniden düzenleyebileceğini öğrendi. Şu anda, bu oyunların Nintendo Switch'de dahil olmak üzere çok sayıda platform için bu sonbaharda piyasaya sürüleceği söyleniyor. Geçen yıl boyunca Twitter, Reddit ve çeşitli platformlarda Rockstar'ın klasik, PS2 dönemi Grand Theft Auto oyunlarının yeniden yapımları veya yeniden düzenlemeleri üzerinde çalıştığına dair söylentiler dolaştı. Bu söylentiler, Rockstar'ın ana şirketi Take-Two Interactive'in, klasik GTA modlarını internetten kaldırmak için DMCA kullanması sonucu ve yayıncının geliştirilmekte olan üç adet remastered oyunu olduğunu duyurmasıyla popülerlik kazandı. Kotaku, bu yeniden düzenlenmiş oyunların tam olarak ne olduğunu doğrulayamasa da, GTA Trilogy yeniden düzenlemelerinin şu anda geliştirmenin son aşamalarında olduğunu üç kaynaktan gelen ayrıntıları doğrulayarak onaylayabiliriz.

Kotaku, bu remastered oyunlar ve gelecekteki GTA re-release sürümleri hakkında Rockstar'a ulaştı. Ancak şu ana kadar kaynaklarımız, GTA Online ve Red Dead Online'daki güncellemeler konusunda bizi aylar öncesinden olmasa da haftalar öncesinden uyaran güvenilir geçmiş kayıtlara sahipti.

Bu kaynaklara göre Rockstar, Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto Vice City ve Grand Theft Auto San Andreas'ın remastered sürümlerini aktif olarak geliştiriyor. Bu oyunların üçüde Unreal Engine kullanılarak yeniden düzenleniyor ve grafikler "yeni ve eski grafiklerin" bir karışımı olacak. Oyunlardan bir kesit gördüğünü iddia eden bir kaynak, görsellerin onlara klasik bir GTA oyununun yoğun şekilde değiştirilmiş bir versiyonunu hatırlattığını söyledi. Oyunların kullanıcı arayüzü de güncelleniyor, ancak aynı klasik stili koruyacak. Oyun hakkında hiçbir ayrıntı paylaşılmadı, ancak Kotaku'ya bu yeniden düzenlenen oyunların PS2 dönemi GTA oyunlarına mümkün olduğunca sadık kalmaya çalıştığı söylendi.

Kaynaklar, İskoç ve şirketin en yeni stüdyolarından biri olan Rockstar Dundee'nin, yeniden düzenlenmiş oyunları geliştirme sorumluluğunu üstlendiğini doğruladı. Başka bir kaynak, stüdyonun yalnızca remaster'lara değil, Rockstar'ın bu yıl içinde çıkacak olan yeni nesil GTA V'inin geliştirilmesine bile yardım ettiğini açıkladı. Stüdyonun geçen sene Rockstar Games tarafından satın alınması duyduğum bilgilerle örtüşüyor. Söz konusu stüdyo Rockstar Dundee olmadan önce adı Ruffian Games idi. Daha önce Crackdown 2, Crackdown 3 üzerinde çalışmış ve Master Chief Collection'ın geliştirilmesine yardımcı olmuştu.

Bu yeniden düzenlenmiş GTA oyunlarıyla ilgili planlar, devam eden Covid-19 pandemisi dolayısıyla geçen yıl ertelenmişti. Başlangıçta, bu yeniden sürümlerin tek paket halinde olacağı ve yeni nesil GTA V ve GTA Online sürümlerini satın alan oyunculara Rockstar'dan bir tür bonus veya "teşekkür hediyesi" olarak verilecek gibi görünüyordu. Sonra planlar değişti ve yeniden düzenlenmiş üçlemenin bu yılın başlarında piyasaya sürülmesi planlandı. Ancak planlar tekrar değişti ve şimdi yeniden düzenlenen oyunların PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, PC, Stadia ve cep telefonları için Ekim sonu veya Kasım başı gibi piyasaya çıkması planlanıyor.

Rockstar, önce konsol portlarını geliştirmeye odaklandığından, PC ve mobil portlarının çıkışı gelecek yıla kayabilir gibi görünüyor. Bazıları Rockstar'ın bu sürümleri her oyunun 20. yıl dönümünde yayınlamaması halinde yayınlamasını beklemiş olsa da, kaynaklar bana bunun şu anki plan olmadığını söyledi. Bunun yerine, üç oyunun tümü, yalnızca dijital olarak satılabilecek tek bir toplu pakette piyasaya sürülecek gibi görünüyor. Diğer klasik Rockstar oyunlarının yeniden düzenlenip yeniden piyasaya sürülmesiyle daha fazla ilgilenen hayranlar için, kaynaklar bana Rockstar'ın Red Dead Redemption gibi oyunların yeni portlarını geliştirmeyi planladığını söylüyor. Ancak bu yeniden düzenlenmiş oyunların geleceği, bu ilk yeniden sürümlerin ne kadar iyi sattığına bağlı.

Ancak şimdilik Rockstar, bu üç remastered Grand Theft Auto oyununu yeni nesil GTA V portlarının yanı sıra kapıdan çıkarmaya odaklanmış durumda. Dundee, gelişmeye öncülük ediyor ve Rockstar'ın geniş ekip ağındaki diğer birçok stüdyo da her iki projede de yer alıyor. Bir kaynağa göre, Red Dead Online'ın daha az ve daha küçük güncellemeler almasının ana nedenlerinden biri herkesin bu oyunları için çalışması. Ancak tüm bunlar gerçekleşirse, klasik GTA oyunlarının hayranları için çok heyecan verici bir yıl olabilir.

Kaynak: Zack Zwiezen - Kotaku

KamilPanpa37

Gta serisi için duyduğum en güzel haber diyebilrim. Eski versiyonlara bakarak daha modern bir nüfus yoğunluğu, daha kaliteli hd karakter modelleri, ultra yüksek çözünürlük gibi alternatifler sunacaklardır. Özellikle Gta III'ün oynanış mekanikleri şu an için aşırı kanser geliyor, belki oynanış mekaniklerini de günümüz standartlarına uygun bir şekilde az buçuk revize edebilirler.  Benim bildiğim Rockstar sadece dışını cilalayıp biz Remastered Gta yaptık diye çıkartmaz diye tahmin ediyorum, mutlaka içerik anlamında da bir şeyler ekleyeceklerdir.  :helal:
Son düzenlenme: 14 Ağustos 2021, 00:42:14 KamilPanpa37

Bilinmeyen Bey

Gelecek ise GTA 3'e gelsin. GTA San Andreas'ada gelsin, ancak ilk GTA 3'e gelsin. Şu oyunu oynayamadım bir türlü. Oynayamadığım ancak bitirdiğim (O görevlerin geçmek için savegame aldım) oyundur GTA 3.

Listemde GTA 3 ve GTA IV var, bu oyunu tamamen bitirmek istiyorum. Ancak GTA 3 bana imkan vermiyor.

Güzel konu, teşekkürler :helal:

lazlow

Alıntı yapılan: KamilPanpa37 - 14 Ağustos 2021, 00:40:59
Gta serisi için duyduğum en güzel haber diyebilrim. Eski versiyonlara bakarak daha modern bir nüfus yoğunluğu, daha kaliteli hd karakter modelleri, ultra yüksek çözünürlük gibi alternatifler sunacaklardır. Özellikle Gta III'ün oynanış mekanikleri şu an için aşırı kanser geliyor, belki oynanış mekaniklerini de günümüz standartlarına uygun bir şekilde az buçuk revize edebilirler.  Benim bildiğim Rockstar sadece dışını cilalayıp biz Remastered Gta yaptık diye çıkartmaz diye tahmin ediyorum, mutlaka içerik anlamında da bir şeyler ekleyeceklerdir.  :helal:
Öyle de. Umarım GTA San Andreas'ın mobil sürümündeki gibi bir yenilik olmaz

kaufman7

bu yenilik haberi belirli bir kesim için oldukça mutluluk verici olsa bile aşırı gereksiz buldum. zaten rockstar'ın çalışanlarına karşı tutumunun ne kadar kötü olduğunu defalarca duyduk, üstüne böyle bir proje başlatmak demek ekstra mesai veya daha fazla çalışan alımı demek oluyor. bunun derdi bana kalmadı, ben habere oldukça heyecanlandım ama şu an hitap ettikleri kitlenin 2002 yılında 15 yaşında olup vice city oynayan ve şu anda 25 yaş üstü insanlar olduğunu hiç sanmıyorum. bunun yerine gta 6 çalışmalarını hızlandırmaları veya hali hazırda çok satan, popülerliğini koruyan oyunlarını geliştirmeleri daha mantıklı olabilirdi. bence para kazanma politikası düşünülerek yapılsaydı bu daha iyi olabilirdi çünkü iletide "çok satması durumunda" gibi bir şey okudum. çok satacağını düşünmüyorum, yine de bunu duymak çok güzel. üç oyunu da bir kere daha bitirmeme sebep olacak.
Son düzenlenme: 14 Ocak 2022, 06:48:12 kaufman

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: kaufman - 14 Ağustos 2021, 01:55:44
Bu yenilik haberini, belirli bir kesim için oldukça mutluluk verici olsa bile, aşırı gereksiz buldum. Zaten Rockstar'ın çalışanlarına karşı tutumunun ne kadar kötü olduğunu defalarca duyduk, üstüne böyle bir proje başlatmak demek ekstra mesai veya daha fazla çalışan alımı demek oluyor. Bunun derdi bana kalmadı, ben habere oldukça heyecanlandım ama şu an hitap ettikleri kitlenin 2002 yılında 15 yaşında olup GTA Vice City oynayan ve şu anda +25 yaşında insanlar olduğunu hiç sanmıyorum. Bunun yerine GTA 6 çalışmalarını hızlandırmaları veya hali hazırda çok satan, popülerliğini koruyan oyunlarını geliştirmeleri daha mantıklı olabilirdi. Bence para kazanma politikası düşünülerek yapılsaydı bu daha iyi olabilirdi çünkü iletide "çok satması durumunda" gibi bir şey okudum. Çok satacağını düşünmüyorum, yine de bunu duymak çok güzel. Üç oyunu da bir kere daha bitirmeme sebep olacak.

@kaufman sadece o değil, zaten şu "eski" Remastered zaten bir kaos oldu. İnşallah bunlarda olmaz. GTA San Andreas Remastered daha çok sıkıntı oldu ancak. GTA 3 10th Anniversary ve GTA VC 10th Anniversary iyiydi ancak. Herkes mutluydu.

Yazdığın herşey de haklısın.

Rockstar yanlış işler yapıyor. Şu Piyasada en çok kazanan Rockstar, en iyi oyunu yapan Rockstar ancak en az çalışan ve en çok sıkıntı yaşayan Rockstar.

İnşallah güzel bir hayır gelir. (Oyunları tekrar bitirmene gerek yok, "tabi oynanış değişmiş abi" diyenler varsa dene. Ancak onun dışında oyunları tekrar oynamana gerek yok, çünkü pek bişe değişeceğini düşünmüyorum.)

kaufman7

Alıntı yapılan: Bilinmeyen Bey - 14 Ağustos 2021, 02:02:49
İnşallah güzel bir hayır gelir. (Oyunları tekrar bitirmene gerek yok, "tabi oynanış değişmiş abi" diyenler varsa dene. Ancak onun dışında oyunları tekrar oynamana gerek yok, çünkü pek bişe değişeceğini düşünmüyorum.)
mesele oyunları yeniden öğrenmek değil zaten ya hu maksat nostaljiyi yaşamak. geri dönüşün için teşekkürler.
Son düzenlenme: 14 Ocak 2022, 06:48:31 kaufman

Gladiator

Güzel haber umarım gerçektir.

KamilPanpa37

Sonradan farkına vardım, Rockstar'ın bünyesine en son kattığı Ruffian Games'e bu Remastered'i geliştirme görevini vermesi beni biraz korkutmuyor değil. Rockstar'ın Gta serisindeki en öncül geliştiricileri iskoçyalı şirket North veya Toronto,New England veya Leeds gibi gta serilerinde daha çok  geliştirme görevi almış köklü şirketlerden birine verselerdi Remastered beklentim daha büyük olabilirdi. Tabi bunlar Kotaku'nun Rockstar'dan aldığı somut bilgiler olsada Remastered için plan değişikliği yapabilrlermiş.

Razor02

Alıntı yapılan: KamilPanpa37 - 14 Ağustos 2021, 11:29:40
Sonradan farkına vardım, Rockstar'ın bünyesine en son kattığı Ruffian Games'e bu Remastered'i geliştirme görevini vermesi beni biraz korkutmuyor değil. Rockstar'ın Gta serisindeki en öncül geliştiricileri iskoçyalı şirket North veya Toronto,New England veya Leeds gibi gta serilerinde daha çok  geliştirme görevi almış köklü şirketlerden birine verselerdi Remastered beklentim daha büyük olabilirdi. Tabi bunlar Kotaku'nun Rockstar'dan aldığı somut bilgiler olsada Remastered için plan değişikliği yapabilrlermiş.

Herkese bir şans vermek lazım. Stüdyo sadece Trilogy üzerinde çalışmıyor ayriyetten diğer remastered oyunlara da yardım ediyormuş. Hayranı olduğum Mafia serisini 3. oyunlarıyla bok çukuruna batıran Hangar13'ün bile Mafia 1 için yaptıkları remake'i bitirmiş ve oldukça beğenmiştim. Her zaman önyargılı olmamak lazım, ben Dundee'nin güzel bir iş çıkaracağına inanıyorum :)

lazlow

Unreal Engine ile nasıl olacak acaba? Oyunları baştan mı yapacaklar o zaman?

squarepants

Güzel haber, geçtiğimiz senelerde bu konu ile ilgili yayımlanan bazı kaynaklarda bu sürümlerin yeniden yapımı konuşuluyordu. Vice City hayranı değilim ancak önceden yayımlanan örnek remastered version intro yapımı bile bana oyunu tekrar oynayabilmem için bir sebep göstermişti.
Son düzenlenme: 14 Ağustos 2021, 13:01:40 ThePosition

KamilPanpa37

Alıntı yapılan: lazlow - 14 Ağustos 2021, 12:43:15
Haber kaynağında yazdığı üzere -yeni ve eski grafiklerin bir karışımı olacakmış. Renderware motorunu Unreal Engine ile geliştireceklerdir.  Görsel dizayn, Işıklandırmalar, kaplama kalitesi,çizim uzaklığı vs. Umarım senin de dediğin gibi mobil sürümlerde olduğu gibi çok küçük bir kaplama gibi ucuz yollu bir değişiklik yapmazlar. :)

lazlow

Alıntı yapılan: KamilPanpa37 - 14 Ağustos 2021, 13:10:38
Alıntı yapılan: lazlow - 14 Ağustos 2021, 12:43:15
Haber kaynağında yazdığı üzere -yeni ve eski grafiklerin bir karışımı olacakmış. Renderware motorunu Unreal Engine ile geliştireceklerdir.  Görsel dizayn, Işıklandırmalar, kaplama kalitesi,çizim uzaklığı vs. Umarım senin de dediğin gibi mobil sürümlerde olduğu gibi çok küçük bir kaplama gibi ucuz yollu bir değişiklik yapmazlar. :)
Umarım. Bu biraz korkutuyor. Tabii yine de bu üç oyunun tekrar gündemde yer bulması ayrı bir güzel haber.

lazlow

Hazır yeri gelmişken, bu incelemeyi de buraya bırakayım: