GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

[REHBER] GTA Vice City Stories - İşletme Yönetimi (Empire Building)

Başlatan Bilinmeyen Bey, 14 Temmuz 2021, 01:58:22

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bilinmeyen Bey

KISALTMALAR

BÖLÜM 1 - NEDİR BU İŞLETME YÖNETİMİ

BÖLÜM 2 - BU İŞLETME YÖNETİMİNİN ÖZELLİKLERİ

BÖLÜM 3 - BU İŞLETME YÖNETİMİNİN REHBERİ

• A - İŞLETME ELE GEÇİRME / SATIN ALMA
• B - EN ÇOK PARA KAZANDIRAN İŞLETME / İŞLETMELER HAKKINDA BİLGİLER
• C - İŞLETMEDEN KAZANILAN PARAYI ARTTIRMA

BÖLÜM 1 - NEDİR BU İŞLETME YÖNETİMİ (EMPIRE BUILDING)

GTA Vice City Stories, diğer GTA'larda bulunmayan ve sanarım daha hiç bulunmayacak bir sistem geliştirdi. Şirket işletmek.

GTA Vice City Stories'in "To Victor, the Spoils" görevini tamamlamak bize bu mekaniği açmakta, kendinize özel bir apartmanı/bölgeyi kendi tarafınıza satın alıp, orayı istediğiniz gibi çalıştırmaya yönetebiliyordunuz.

Bunlar: uy****rucu Üretimi, Koruma Hizmetleri, Fahişe Kadın İşletmesi, Kargo Hizmetleri gibi işletmeler.

Bu İşletmeler her birinin kendine özel zorluğu ve kazanç miktarı bulunmakta.

BÖLÜM 2 - BU İŞLETME YÖNETİMİNİN ÖZELLİKLERİ

- Bu İşletme Yönetim sistemi muhtemelen San Andreas ve GTA V'de de bulunmaktaydı, ancak bu kadar kapsamlı bir özelliği yoktu. Ardından Rockstar bunu GTA Online'da yan görev veya para kazanma yöntemine dönüştürdü.

- Bir İşletmenin çalışmaya başlaması için onlara destek çıkmanız lazım olacaktır. Her İşletme sizden onların kendine özel 15 TANE görev yapmanızı isteyecektir.

Bu görevleri tamamlamak, o işletmelere çalışma imkanlarına yardımcı olur. Tamamlandıktan sonra o işletme size daha iyi çalışmaya başlar. O işletmenin yakınına giderek paranızı toplayabilirsiniz.

- Ancak DİKKAT EDİN! İşletmeleriniz Karşı Çeteler Tarafından SALDIRIYA UĞRAYABİLİR

Bu Saldırılardan İşletmenizi Korumak o işletmeyi kaybetmenizi ve karşı tarafa geçmesini sağlayabilir. Kurtarırsanız, kazandığınız parayı koruyabilirsiniz.

BÖLÜM 3 - BU İŞLETME YÖNETİMİNİN REHBERİ

A. İŞLETME ELE GEÇİRME / SATIN ALMA

Bir İşletmeyi Almak için, ilk olarak ona sahip olan bir çete bulmanız lazımdır. Gerekli Olan görevi tamamladıktan sonra (Bu Mekaniği Açan görev, yukarda anlattım) haritanızda çeşitli işletmeler işaretli olacaktır.

Ve Çeşitli Çetelerde bu işletmelere sahip olacaktır. Eğer Bu mekanlara gider ve oradaki Çete'nin gücünü azaltırsanız (kısaca orayı katletmek) bu işletmeyi satın almaya uygun olacaksınız. Ardından çeşitli özellikler sayesinde işletmenizden para kazanacaksınız.

Bunun için "B." kısmına göz atın

B. EN ÇOK PARA KAZANDIRAN İŞLETME / İŞLETMELER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Oyundaki En Çok Para Veren İşletme Türü: Prostitution yani Fahişe İşletmeciliği - Günlük 400$ (Normal Halde iken)

Oyundaki En Çok Para Veren ancak Bina Büyüklüğü İsteyen İşletme Türü: Robbery yani Soygunculuk - Günlük 1400 (Maximum Bina Yüksekliğinde İken)

Bu İşletme Türünü istediğiniz zaman değiştirebiliyorsunuz, ek olarak Büyüklüğünüde Geliştirebiliyorsunuz. Ancak bunun için paraya ihtiyacınız olacaktır.

Aşağıda belirttiğim işletme türlerini aktive etmek için oyunun "From Zero to Hero" görevini tamamladıktan sonra açılmaktadır:

C. İŞLETMEDEN KAZANILAN PARAYI ARTTIRMA

- İşletmelerinizden Kazanılan Parayı Artırmanın bir yolu bulunmaktadır. İşletmenin size duyduğu saygıyı arttırmak işletmenin kazandığı paraya katlayacaktır.

- Her İşletme Türü Kendine özel miktarda görev yapmanız karşılığınızda SAYGI DUYACAKTIR.

kaynakça:

https://gta.fandom.com/wiki/Empire_Building
https://strategywiki.org/wiki/Grand_Theft_Auto:_Vice_City_Stories/Empire_building
https://gtaforums.com/topic/261261-empire-building/

Son düzenlenme: 14 Temmuz 2021, 16:02:55 Bilinmeyen Bey

Gladiator

Vaay hiç bilmiyordum bunu teşekkürler güzel konu

lazlow

Eline sağlık, paylaşım için teşekkürler. Her konunun foruma bir katkısı oluyor. Ama hazır video paylaşmaktan çok bir rehber hazırlasan daha orijinal olur. İnternette güzel bilgi kaynakları var. Bu konu için demiyorum genel olarak diyorum

DracDonix

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

Purgatory

Ellerine sağlık. Ancak ilerleyen zamanlarda ufak ufak ekleme yapabilirsin her bir iş tarzına ait detaylı bilgilerden. (Prostitution örneğin.) Mesela;
1-Her bir iş için üç farklı düzeyde bina inşa edilebiliyor, her birinin görünüşü farklı. En üst düzey binayı inşa ettiğinde özel bir kıyafet veriyor.
2-Görevleri yapmak istersek içerideki elemanlardan birinden görevi başlatıp gerekli işleri tamamlıyoruz. Ayrıca, ilk işi yapınca bir unvana sahip oluyoruz. Tüm işleri bitirdiğimizde nihai unvanımız olmuş oluyor gibi gibi.

Ama biraz zaman alacaktır bu iş, o yüzden ufak ufak başlayabilirsin diyorum.
Son düzenlenme: 14 Temmuz 2021, 14:59:58 Anestezi

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: lazlow - 14 Temmuz 2021, 13:32:01
Eline sağlık, paylaşım için teşekkürler. Her konunun foruma bir katkısı oluyor. Ama hazır video paylaşmaktan çok bir rehber hazırlasan daha orijinal olur. İnternette güzel bilgi kaynakları var. Bu konu için demiyorum genel olarak diyorum

Konun Etiket Kısmına: "[REHBER]" yazacaktım, ancak video koyduğumdan yazmadım. Bu konuyu Acele ile yazdım. Bu yüzden Rehber haline getireceğim ve dahada güzel olacak. Seni görmekte güzel lazlow :helal:

Alıntı yapılan: Anestezi - 14 Temmuz 2021, 14:57:14
Ellerine sağlık. Ancak ilerleyen zamanlarda ufak ufak ekleme yapabilirsin her bir iş tarzına ait detaylı bilgilerden. (Prostitution örneğin, o iş için üç farklı düzeyde bina inşa edilebiliyor, her birinin görünüşü farklı. En üst düzey binayı inşa ettiğinde Pastel Suit veriyor, görevini yapmak istersen içerideki elemanlardan birinden başlatıp dışarıda bizi bekleyen Polaris V8'e binip 15 tane işi tamamlıyoruz iki tane kadınla. Her bir iş, kadınlardan birini müşteriye teslim edip işi bitince onu geri almaktan oluşuyor. Arada müşteriler haddini aşıyor, onları durduruyoruz. Ayrıca, ilk işi yapınca bir unvana sahip oluyoruz. Tüm işleri bitirdiğimizde nihai unvanımız olmuş oluyor.) Ama biraz zaman alacaktır bu iş, o yüzden ufak ufak başlayabilirsin diyorum.

Şu sistemi GTA V'de görmüş olabiliriz ancak kücük bir detayla gördük. Vice City Stories'in övülecek bir kısmı varsa, bu Empire Building yani İşletme Yönetimi kısmıdır. Bu Özellik keşke diğer GTA'lardada bulunsa. San Andreas'ta modu olsun diyesim bile var...

Alıntı yapılan: DracDonix - 14 Temmuz 2021, 14:05:18
Ellerine sağlık.

Rica Ederim Can Dostum :helal:

Alıntı yapılan: Gladiator - 14 Temmuz 2021, 11:07:11
Vaay hiç bilmiyordum bunu teşekkürler güzel konu

Evet, Vice City Stories'in tek övülecek noktası bu. Kitle bu oyunu sevmiyor hatta fazla tapmıyor. Ancak oynanılabilen bir oyun ve güzel hikayeye sahip olduğu için alanlar bulunmakta. Bu İşletme Yönetimi vallahi kapsamlı

☆☬κɪɴɢ☬☆

Ellerinize saglik.  Helal
Son düzenlenme: 14 Temmuz 2021, 15:09:00 [TR]BeT.BeY
pixlr bg result (2)" border="0
SA-MP Başlangiç: 2020 Türk Ibiza

SA-MP daki nicklerim: bet, BeT.BeY, Sirhan,

Samp Hayatim Bitti

Ben onun gülüşüne öldüm o benim ölüşüme güldü...🥀

Giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir ben gideni değil giden beni kaybetmiştir...

Hasan Sangrento

Rockstar Games'in yaratıcılığına hayranım.

Purgatory

@Bilinmeyen Bey Seninle hemfikirim, gerçekten keşke San Andreas'ta da işletme olayını bu biçimde veya daha kapsamlı bir biçimde görebilseydik, ister modla, ister doğrudan yapımcının eliyle. Bu oyunu cazip kılan noktalardan biri çünkü bu olay.

Bilinmeyen Bey

KONU GÜNCELLENMİŞTİR, VİDEO YERİNE DAHA KAPSAMLI MÜKEMMEL BİR REHBER YAZILMIŞTIR. HERKESE YORUMLARI İÇİN TEŞEKKÜRLER.

REPLY:

Alıntı yapılan: BeT.BeY - 14 Temmuz 2021, 15:06:49
Ellerinize saglik.  Helal

Teşekkürler yorumun için :elsalla:

Alıntı yapılan: Hasan Sangrento - 14 Temmuz 2021, 15:14:28
Rockstar Games'in yaratıcılığına hayranım.

Bende öyle düşünüyorum, Rockstar Games'in Kurucuları Dan Houser ve Sam Houser sanarım ben ruh eşlerim :)

Alıntı yapılan: Anestezi - 14 Temmuz 2021, 15:44:48
@Bilinmeyen Bey Seninle hemfikirim, gerçekten keşke San Andreas'ta da işletme olayını bu biçimde veya daha kapsamlı bir biçimde görebilseydik, ister modla, ister doğrudan yapımcının eliyle. Bu oyunu cazip kılan noktalardan biri çünkü bu olay.

Keşke :uzgun:
Son düzenlenme: 14 Temmuz 2021, 16:25:51 Bilinmeyen Bey

lazlow

Bilinmeyen Bey

Purgatory

Olay budur adamım. Şimdi konu gibi konu olmuş; ellerine, emeklerine sağlık. :)

Impeccable

Çok güzel bir noktaya değinmişsin, eline sağlık güzel olmuş.:helal:

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: Anestezi - 14 Temmuz 2021, 20:44:43
Olay budur adamım. Şimdi konu gibi konu olmuş; ellerine, emeklerine sağlık. :)

Teşekkürler Anestezi :kalp:

Alıntı yapılan: Impeccable - 14 Temmuz 2021, 23:44:19
Çok güzel bir noktaya değinmişsin, eline sağlık güzel olmuş.:helal:

Biliyorum, bu konunun yapılmadığını görünce hemen yapmayı düşündüm. Sonuçta bu oyunun tüm içeriklerini bilmemiz lazım ve bu rehberlik bir konu, ben bile yazarken zorlandım. Bunu kullanacağım...