GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Sivri Sinekler Yaşamalı mı? [ANKET]

Başlatan Bilinmeyen Bey, 16 Mayıs 2021, 16:11:41

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bilinmeyen Bey

Impeccable

Sivrisinekler ne kadar sinirbozucu ve zararlı olsa da bu bakış açısıyla değerlendirmemek lazım. Ekosisteme büyük faydaları dokunuyor.

nikobernoo

Tabii ki de yaşamalı, bu bakış açısıyla eğer bakarsak tüm hayvanlar ölmeli sadece insanlar yaşamalı.

Please (g)old days, come back.

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: Impeccable - 16 Mayıs 2021, 18:12:07
Sivrisinekler ne kadar sinirbozucu ve zararlı olsa da bu bakış açısıyla değerlendirmemek lazım. Ekosisteme büyük faydaları dokunuyor.
Alıntı yapılan: Provazano - 16 Mayıs 2021, 19:47:04
Tabii ki de yaşamalı, bu bakış açısıyla eğer bakarsak tüm hayvanlar ölmeli sadece insanlar yaşamalı.

Sivri Sinekler çoğu insana zarar vermekte, hastalıklara neden olmakta.

Hem birsürü hayvan ölüyor, biz zaten birçok hayvanı öldürüyoruz. Sivri Sinekleri Öldürürsek sadece 1 veya 2 hayvan çeşidi ölür...

Impeccable

Alıntı yapılan: Bilinmeyen Bey - 16 Mayıs 2021, 21:26:21
Sivri Sinekler çoğu insana zarar vermekte, hastalıklara neden olmakta.

Hem birsürü hayvan ölüyor, biz zaten birçok hayvanı öldürüyoruz. Sivri Sinekleri Öldürürsek sadece 1 veya 2 hayvan çeşidi ölür...

Çok yanlış bir bakış açısı doğanın belli bir düzeni var. Bunu hayvanları öldürerek çözmek yerine insanları koruyabilecek bir düzen kurmamız gerekiyor.

Doğadaki tüm canlıların tıpkı insanlar gibi yaşama ve üreme hakkı vardır. Bunu öylece ellerinden alamayız.

Purgatory

Bir canlı türüne soykırım yapmak mantıklı değil açıkçası; biliyorum, sivrisinekler birtakım rahatsızlıklara sebep olmakta, ayrıca sinir bozucu yaratıklar ancak oldukça büyük bir nüfusu katletmek de hem doğru değil, hem de buna kaynak ayırmak pek sağlıklı bir düşünce değil bence. Bu, kimi türleri zehirli diye ve belli bir insan nüfusunun fobisi diye örümcekleri ortadan kaldırmaya benzer, ancak aslında yapılabilecek şey ya evine gelenleri öldürmek, ya onları dışarıya atmak ya da dışarıya kovalamaktır. Sinek gibiler içinse ayrıca sineklik de takılabilir.
Son düzenlenme: 16 Mayıs 2021, 23:27:33 Anestezi

_Code

Öldürmek yerine onların bizim yanımıza yaklaşmamasını sağlamak kalıcı ve etik bir çözüm olur.

SA:MP Turkiye CnR IP: server.sampturkiyecnr.com:7777

Rexiun

Mangalda üstümüze atlayan kedilere çözüm bulsunlar :d bırakın sivri sinekleri.

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: _Code - 17 Mayıs 2021, 01:35:40
Öldürmek yerine onların bizim yanımıza yaklaşmamasını sağlamak kalıcı ve etik bir çözüm olur.
Alıntı yapılan: Rexiun - 17 Mayıs 2021, 01:50:34
Mangalda üstümüze atlayan kedilere çözüm bulsunlar :d bırakın sivri sinekleri.
Alıntı yapılan: Anestezi - 16 Mayıs 2021, 23:26:17
Bir canlı türüne soykırım yapmak mantıklı değil açıkçası; biliyorum, sivrisinekler birtakım rahatsızlıklara sebep olmakta, ayrıca sinir bozucu yaratıklar ancak oldukça büyük bir nüfusu katletmek de hem doğru değil, hem de buna kaynak ayırmak pek sağlıklı bir düşünce değil bence. Bu, kimi türleri zehirli diye ve belli bir insan nüfusunun fobisi diye örümcekleri ortadan kaldırmaya benzer, ancak aslında yapılabilecek şey ya evine gelenleri öldürmek, ya onları dışarıya atmak ya da dışarıya kovalamaktır. Sinek gibiler içinse ayrıca sineklik de takılabilir.

Yorumlanızı Belirttiğiniz için teşekkürler, ayrıca düşüncelerinizi...

Radless

İnsana göre gereksiz, doğaya göre insan nüfusunu dengelemeye yarayan canlılar, kilit bir tür değiller yok olsalar ne ben üzülürüm ne de doğa üzülür.

"Life's too short to hold grudges."

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: Radless - 17 Mayıs 2021, 17:40:18
İnsana göre gereksiz, doğaya göre insan nüfusunu dengelemeye yarayan canlılar, kilit bir tür değiller yok olsalar ne ben üzülürüm ne de doğa üzülür.

Bende aynısı diyorum, ölse ne olacak?

Sadece 2-3 hayvan ondan besleniyordur, ki insanlar zaten hayvan gibi çoğu hayvanı öldürüyor. Onlar Ölse ne olacak zaten?

chinohead

derdinizi diyerek devamını getirmeyerek devam ediyorum..

evet yasamalıdır
ekosistem icin gereklidir..

ücret karşılığında filterscript, gamemode yaptırmak için: chinohead@yahoo.com

Razor02

Sivri Sinekler en nefret ettiğim canlılardan ilki olabilir. İnsanı ne kadar delirtsede ekosistemde önemli rol oynadıklarını sanıyorum.

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: chinohead - 17 Mayıs 2021, 18:09:42
derdinizi diyerek devamını getirmeyerek devam ediyorum..

evet yasamalıdır
ekosistem icin gereklidir..
Alıntı yapılan: Razor02 - 18 Mayıs 2021, 00:58:09
Sivri Sinekler en nefret ettiğim canlılardan ilki olabilir. İnsanı ne kadar delirtsede ekosistemde önemli rol oynadıklarını sanıyorum.

Yaprak Oynatmayacak Kadar Rolleri olduğunu düşünüyorum :D :D :D

Backup

Lisede biyoloji dersinde uyuyan tayfa kendini belli ediyor.

Arkadaşlar hiçbir canlı topluluğuna soykırım yapmaya hakkınız yok. Zamanında Avrupa kedilere soykırım yapmıştı. Ne oldu ? Farelerden virüs bulaştı. 75-200 milyon arası insan vefat etti.