GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

En Değerli 5 Teknoloji Şirketi

Başlatan Impeccable, 18 Nisan 2021, 00:36:26

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Impeccable

1) APPLE

Bilgisayar yazılımı ve kişisel bilgisayar tasarlayan, geliştiren ve satan Amerikan çok uluslu şirket. En bilinen donanım ürünleri Mac serisi bilgisayarlar, iPod müzik çalar, iPhone akıllı telefon, iPad tablet bilgisayar ve Apple Watch adlı akıllı saattir. Yazılımları arasında ise macOS ve iOS işletim sistemleri, iTunes medya tarayıcısı, Safari internet tarayıcısı ile iLife ve iWork paketleri yer almaktadır. Şirket 1 Nisan 1976 yılında kurulmuş ve 3 Ocak 1977'de Apple Computer, Inc. adıyla anonim şirket haline gelmiştir.

Değeri: 2,14 Trilyon Dolar

2) MICROSOFT

ABD merkezli bir çok uluslu teknoloji şirketidir. Bilgisayar yazılımları, elektronik cihazlar, kişisel bilgisayarlar ve bilişim hizmetleri geliştirir, üretir, lisanslar ve satar. Şirketin en çok bilinen yazılımları Microsoft Windows ve MS-DOS işletim sistemi aileleri, Microsoft Office paketi, Bing adlı arama motoru, Internet Explorer ve Edge web tarayıcılarıdır. Öne çıkan donanım ürünleri ise Xbox video oyun konsolları, Microsoft Hololens sanal gerçeklik gözlükleri ve Microsoft Surface dokunmatik ekranlı kişisel bilgisayar ürün ailesidir.

Değeri: 1,71 Trilyon Dolar

3) AMAZON

Seattle, Washington merkezli, e-ticaret, bulut bilişim, dijital akış, ve yapay zekâya odaklanan çok uluslu bir Amerikan teknoloji şirketidir. Şirket, "dünyanın en etkili ekonomik ve kültürel güçlerinden biri" ve "dünyanın en değerli markalarından biri" olarak anılmaktadır.

Değeri: 1,7 Trilyon Dolar

4) ALPHABET

Google ve Google'a ait diğer şirketleri bir çatı altına almak amacıyla 2015 yılında kurulan çok uluslu konglomerattır. Merkezi Kaliforniya'da Mountain View'de bulunan şirketin başında Google kurucuları Larry Page ve Sergey Brin bulunmaktadır. 2016 yılı itibarı ile Alphabet şirketinin CEO görevini Page, başkanlık görevini ise Brin üstlenmektedir.

Değeri: 1,11 Trilyon Dolar

5) FACEBOOK

Menlo Park, Kaliforniya merkezli bir Amerikan sosyal medya ve medya holdingidir. Mark Zuckerberg, oda arkadaşları ve Harvard Koleji'ndeki Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz ve Chris Hughes ile birlikte kuruldu. Facebook, Facebook Messenger, Facebook Watch ve Facebook Portal dahil sosyal ağ platformunun ötesinde başka ürünler ve hizmetler sunmaktadır. Aynı zamanda Instagram, WhatsApp, Oculus VR, Giphy ve Mapillary'yi satın almıştır ve Jio Platforms'ta% 9,9 hisseye sahiptir.

Değeri: 835 Milyar Dolar

sweezy

ŞU listede Türk bir firma görmeden diğer dünyaya göçmek istemiyorum.

Impeccable

Alıntı yapılan: sweezy - 18 Nisan 2021, 16:43:17

Sorma dostum, ben de çok üzülüyorum, 84 milyon küsür nüfuslu bir ülkeyiz ama çok gerideyiz maalesef.

Mellifluous

Konuyu görünce aklıma hemen Tesla geldi ama emin olamadım, teknoloji şirketimi otomotiv şirketimi. Konu için teşekkürler.

Alıntı yapılan: sweezy - 18 Nisan 2021, 16:43:17

Bu kafayla çok zor...

sharax

Alphabet bir kumar sitesi falan mı

Marcy

Alıntı yapılan: sharax - 01 Ağustos 2021, 13:21:11
Alphabet bir kumar sitesi falan mı
Alphabet Inc., Google ve Google'a ait diğer şirketleri bir çatı altına almak amacıyla 2015 yılında kurulan çok uluslu konglomerattır. Vikipedi

Telegram : @HenizDev
Discord : Heinz#9999
Full Stack Developer & Sys Admin and IT Manager.
Benim naciz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır