GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Max Payne - Easter Egg'ler & Gariplikler Departmanı | Tartışma Konusu

Başlatan lazlow, 15 Nisan 2021, 22:09:00

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lazlow

MAX PAYNE 1



Live From the Crime Scene bölümü sırasında, Max Alex'i bulmadan hemen önce, gangsterlerden biri el bombası atacak, ancak Max onu yeterince çabuk öldürürse, el bombasını alıp bölümün başına doğru ilerleyerek üzerinde bir deliğin bulunduğu duvarı bulunabilir. El bombasını deliğe attığınızda, Max Farelere karşı savaş ilan etmiş olacak. Tünelden geri dönün ve silah tutan farelerin olacağı merdivenlerden yukarı çıkın; Gördüklerinde Max'e ateş edecekler.




Otoparkın yer altı bölümüne inen ilk rampadan hemen önce, üzerinde küçük bir kulübe bulunan bir çatı katı vardır. Çatıya, duvara yaslanmış gri kutular üzerine zıplayarak ulaşılır. Böylece Max'in içeriye doğru ateş etmesi mümkün olur. Deliğe indiğinizde Max, duvarda Rockstar Games logosu, ölü bir gangster, biraz sniper cephanesi ve bir radyo olan bir odaya girecek. Radyoyu açın ve  Remedy'den Rockstar Games'e teşekkür mesajını dinleyin.




Live From the Crime Scene ve Fear That Gives Men Wings bölümünde alarmları ve hoparlörleri vurarak susturursanız, Max oyuncuya teşekkür edecektir.




1989 yapımı Zero Wing video oyununun açılış sahnesinde yer alan "All your base are belong to us" (tüm üssünüz bize aittir) şeklindeki bozuk İngilizce cümlesini popüler hale getiren İnternet meme'ine bir göndermedir. Eğitim bölümünde Tar Cafe tabelasında görülebilir.




Police Brutality bölümünün gizli bir cephanelik odasında koyu harflerle 'Dopefish Lives' yazısı ile bir Dopefish posteri bulunur. Dopefish, Max'in kullandığına benzer iki tabanca tutmaktadır.




Kaynak: YT: TriBro Creations

Cold Steel'deki birkaç bilgisayarda Duke Nukem 3D mouse padleri görülür. Hatta Max bu bilgisayarlardan birini Valkyr projesi hakkında bilgi almak için kullanıyor.




Fear That Gives Men Wings bölümünde, gizli bir odada Soldier of Fortune II: Double Helix. posterleri var. Aynı zamanda GTA Vice City'de Phil'in karavanında Soldiers of Misfortune adlı parodi posteri bulunmaktadır.




Max, The Deep Six bölümünde ölü kimyagerin bilgisayarındaki kodu bulduğunda, "The half-life of the lab rat had ended online..." diyor. Daha sonra, bir bilim adamı ona yardım ettikten sonra -muhtemelen Gordon Freeman'a selam olarak- "...you are a free man." diyor.




Live From the Crime Scene'deki haydutlardan birinin cep telefonunun zil sesi, "İyi, Kötü, Çirkin" adlı ünlü kovboy filminin müziğiyle çalmaktadır.




Rico Muerte'nin odasının, içinden kolaylıkla geçilebilen çatlak bir ahşap kapısı vardır. İçeri girdikten sonra çıkıntının üzerine çıkın ve bir sonraki odaya doğru yürüyün. Odanın içinde yerde yatarken elinde silah tutan üzerine kazık çakılmış ölü bir adam vardır ve adam ölmeden önce kendi kanıyla "Buff" yazmış. Bu, Amerikan dizisi "Buffy the Vampire Slayer"a yapılmış bir göndermedir.




Prologue (A Bit Closer to Heaven) bölümünde, Max'e "Uyan! Sen bir bilgisayar oyunundasın" diye bir mesaj verilir. Gerçekten de Max, bir bilgisayar oyunu karakteridir ve üstünde beliren silah simgeleri de Max Payne oyununun silah simgeleridir.


 

Sağdaki Gif Kaynak: YT: Movieclips

Fear That Gives Men Wings bölümünde Max, bir daireye girdiğinde mutfak tezgahına bir Ingram silah bırakıp tuvalete girmiş bir gangsterin olduğunu fark eder. Max silahı alıp, bekler ve adam tuvaletten çıkınca onu tarar. Bu, Pulp Fiction filmine bir göndermedir.


 

Nothing to Lose bölümünün başlangıcı, 1999 bilim kurgu aksiyon filmi The Matrix'teki 'lobi sahnesi'ne çok benziyor.




An Offer You Can't Refuse (Reddedemeyeceğiniz Bir Teklif) bölümünün başlığı The Godfather adlı filme bir göndermedir.




Hard-Boiled zorluk ayarı, Hong Konglu yönetmen John Woo'nun ünlü filmine bir göndermedir. Hard-Boiled filminin ana karakteri de bir polis olup Türkçesi "Sert Polis" olarak çevrilmiştir. Hong Kong aksiyon sineması, başta John Woo filmleri olmak üzere bullet time sahneleriyle oyunun ilham kaynaklarından biriydi. Oyunda bir yerde gangsterlerin kapı parolası John Woo'dur.




Oyunun eğitim bölümünde yangın merdivenlerini çıkarak penceresinden içeri girebileceğimiz gizli bir daire vardır.




Oyunun eğitim bölümünde yoldan geçen jipe ateş ederseniz şoförü araçtan inip Max'e ateş ederek karşılık verir.




Max Payne'in yeteneği olan Bullet Time hakkında konuşan gangsterleri duyabilirsiniz.


 

Woden'in ofisine girdiğinizde çalışma masasının arkasındaki tabloya ateş ederseniz gizli bir odaya açılan bir butonun olduğunu fark edersiniz. Butona basıp gizli odaya girdiğinizde bir uzay filminin olduğu açık bir televizyon ve içinde işkence aletlerinin olduğu bir dolap görürsünüz.


 

Oyunu en zor seviyede bitirdiğinizde gizli bir bölüm açılır. Bölümdeki düşmanları öldürüp arka odaya geçerseniz, içeride oyunda emeği geçenlerin olduğu büyük bir fotoğraf ve dönen büyük bir Remedy logosunun olduğunu görürsünüz.


Kaynak: Max Payne Wiki - YT: Captain Eggcellent
Son düzenlenme: 25 Nisan 2023, 19:00:38 lazlow

lazlow

MAX PAYNE 2



Max, son apartmana gitmeden önce iskeleye çıktığında, kenarlardan dolaşarak, "Miika Forssell 1983 - 2003 In Memoriam" adlı mezar gibi gizli bir bölüme ulaşacaktır.


 

Oyunda görülen "Late Goodbye" adlı müzik albümünün ana parçasının sözlerini ve melodisini duymamız mümkün. Bir ara sahnede Max'e yol gösteren temizlikçi, kulağındaki kulaklıkla bu şarkıyı dinleyip, kendi kendine sözlerini mırıldanmaktadır. Corcoran'lı ara sahneden sonra da alt kata inen Max, bir gangsterin piyanoda "Late Goodbye"ı çaldığını duyar. Max, piyano çalan gangster ile yanındaki arkadaşını öldürdükten sonra piyano çalarsa, ilk oyunda olduğu gibi Max Payne'in ana müziğini çalacak.




İlk bölümdeki hastanede, camdaki çocuk çizimlerine dikkat ederseniz bu resimleri çizenin Max'in kızı Rose olduğunu fark edebilirsiniz. Tabii bu resimler sadece easter egg. İlk oyunla ilgili spoiler:





There Are No Happy Endings bölümünde, Max'in masasının yanındaki panoda: Uyan! Bir bilgisayar oyunundasın! yazmaktadır. Bu, ilk oyunda da yer alan bir mesajdır.




Kenneth Yeung'un oynadığı "The Dragon" adlı filmin afişi, A Linear Sequence of Scares bölümünde, Mona Sax'ın evinde bulunabilir. Bu, oyunun Kung Fu modunun geliştiricisi Kenneth Yeung'a yapılan bir göndermedir. Afişe dikkatlice bakıldığında, Max Payne'in bir gangsteri tekmelediği görülebilir.


 

No 'Us' in This bölümünde, Kırmızı bornozlu yaşlı komşunun evine ilk uğradığımızda Max, kadından ağrı kesicileri almak için banyosunun kilidini açmasını isteyebilir. Banyodaki çamaşır makinesinin arkasındaki boşluğa baktığınızda, üzerinde "☮PEACE MAKE'a☮E" yazan yeşil bir d*ldo olduğunu görebilirsiniz.


 

Kaufman öldürüldükten sonra son daireye dönün ve duvarda bir televizyon göreceksiniz. Max bunu açarsa, GTA 1'in parodisi olan bir oyunu izleyebilir.


 

Max bölümün sonunda pencereden çıkıntılara gittiğinde, pencerenin biraz ilerisinde, soldaki duvarda sprey boya ile boyanmış bir M harfi vardır. M'nin önünde etkileşime geçme düğmesine 3 kez basınca ateş toplarının görünmesine ve yakındaki çıkıntılar arasında yukarı ve aşağı süzülmesine neden olacak ve Max bu duruma şaşıracaktır. Aşağıdaki avluya inmek için ateş toplarından kaçınılmalıdır. Bu büyük olasılıkla Super Mario serisine bir göndermedir.


 

A Binary Choice bölümünde mahkumlardan biri kusunca, bir polis memuru: "Hannibal Lecter'in midesindekileri kendisine sakladığı sürece her gece gözaltına alsaydık daha iyi olurdu." dediği duyulabilir. Bu da ünlü film Kuzuların Sessizliği'nin baş karakteri Hannibal Lecter'a yapılan bir göndermedir.


 

A Lineer Sequence of Scares bölümünde, Pink Bird Akıl Enstitüsü sahnesinin banyosunun duvarında "REDDRUM" yazıyor ve karşısındaki aynaya bakıldığında "MURDER" (sadece bir "D" ile) yansıyor. Bu, The Shining filmine yapılan bir göndermedir.




Oyun boyunca sık sık, televizyonlarda "Bick Justice" adlı bir TV programı gösterilir. Bu program, Max Payne'in bir parodisi niteliğindedir ve Max Payne'in düşünülen ilk adı Dick Justice'a yapılan göndermedir. Bu program, video oyunu haliyle de çeşitli yerlerde söz edilmektedir.




Kaynak: Max Payne Wiki - YT: kacpi26 - YT: Cazzelum G8ming
Son düzenlenme: 16 Nisan 2021, 00:18:52 lazlow

lazlow

MAX PAYNE 3



İlk iki oyunda olduğu gibi Max, bu oyunda da gördüğü her piyanoda Max Payne'in müziğini çalmaktadır. Daha doğrusu ilk oyunlarına nispeten çalamaz.


   

Bazı bölümlerde karşılaştığımız televizyonları açabilir ve Captain BaseBallBat-Boy animasyonlarını izleyebiliriz. Önceki oyunda da bazı televizyonlarda bu animasyonu izleyebiliriz.


   

Televizyonlarda Hotel Mona adlı bir otel reklamını izleyebiliriz. Bu reklamdaki kadın sesi önceki oyun karakterlerinden Mona Sax'ın sesidir.




Brezilya folklorunun mitolojik yaratığı Curupira, oyun içi TV şovu Lords and Ladies'de Just Another Day at the Office bölümünde yer alıyor.




Max Payne, dokuzuncu bölümde haberlere çıkar. Haberlerde bir soruşturma hakkında konuşulur ve şüphelilerden biri Max'tir. Çizilen robot resmi, Max'in ilk oyundaki tipidir.




A Fat Bald Dude with a Bad Temper bölümünde, Grand Theft Auto IV'e doğru bir selam vardır. Fotokopi makinelerinin ekranlarında "Unleash Ninja Guru" yazmaktadır ve bu fotokopi makinelerinin modelleri, üzerindeki mesajlarıyla birlikte GTA IV'dekiyle aynıdır.




Bölüm 13'te, bir bilgisayarın üstünde Cluckin 'Bell tişörtü giyen bir biblo görebilirsiniz. Cluckin 'Bell, Grand Theft Auto serisinden bir fast food restoranıdır.




Anybody Can Buy Me a Drink bölümünde Max ve Raul Passos, bölümün sonuna doğru, mafya tarafından işletilen bir kıyma dükkânına saldırır. İçerideki araçlardan biri, tüm parçaları sökülmüş bir Cognoscenti'dir. Bu araç, GTA serisinde de çok iyi bilinmektedir.




Dördüncü bölümde, Brewer ile tanıştıktan sonra onun dairesine girebileceksiniz. Duvara yakından bakarsanız, birkaç işaretli çok tanıdık bir harita göreceksiniz. Bu, Grand Theft Auto 4'teki Liberty City haritasının Algonquin kısmıdır.




Multiplayer modunda bir panoda GTA 5'e ait uçak resimleri bulunmaktadır. Bu sıradan bir easter egg gibi düşünülse de aslında değil: GTA 5 henüz ortada yoktu!




Bazen bir düşmanı öldürdüğünüzde (herhangi bir bölümde), Niko Bellic'in ölüm çığlığını (yüksek sesli) duyarsınız. Bunun gibi GTA 4'ten tanıdık daha çok ses duymamız mümkündür.




Dördüncü bölümde tıpkı Niko Bellic gibi giyinmiş bir gangster, Max'e silah doğrultmaktadır.




Nothing But The Second Best bölümündeki gece kulübü çatışması, Michael Mann'ın 2004 yapımı Collateral filminden benzer bir gece kulübü çatışması sahnesinden esinlenmiştir. Ayrıca Max Payne, filmdeki ana karakterin giydiği gri bir takım elbise giyiyor.


Kaynak: Max Payne Wiki - YT: kacpi26 - YT: Cazzelum G8ming

Son düzenlenme: 25 Nisan 2023, 18:53:56 lazlow

Purgatory

Sevdiğim serilerden birine dair yapılmış bir easter egg incelemesi. Hem de Lazlow tarafından. :)

Bu arada, eğer yanılmıyorsam Miika Forssell, Max Payne 2'nin geliştiricilerindendi ancak 2003 yılında vefat etmişti, bu yüzden oyunun içinde o gizli yerde kendisi adına bir anıt yapılmış.


lazlow

Alıntı yapılan: Anestezi - 15 Nisan 2021, 22:40:57
Sevdiğim serilerden birine dair yapılmış bir easter egg incelemesi. Hem de Lazlow tarafından. :)

Bu arada, eğer yanılmıyorsam Miika Forssell, Max Payne 2'nin geliştiricilerindendi ancak 2003 yılında vefat etmişti, bu yüzden oyunun içinde o gizli yerde kendisi adına bir anıt yapılmış.
Teşekkür ederim. Verdiğin bilgi için de çok teşekkürler :)


Impeccable

Elinize sağlık, bütün oyunları tek konu altında toplaman da güzel olmuş.:helal:


lazlow

Alıntı yapılan: Impeccable - 16 Nisan 2021, 00:20:11
Elinize sağlık, bütün oyunları tek konu altında toplaman da güzel olmuş.:helal:
Teşekkür ederim :)


Razor02

Konu için teşekkürler emeğine sağlık. Genel olarak Easter Egg'leri bilsemde Max Payne 1'de ki gizli odaları bilmiyordum, sayende öğrenmiş oldum :)


Purgatory

Alıntı yapılan: lazlow - 15 Nisan 2021, 23:07:11
Alıntı yapılan: Anestezi - 15 Nisan 2021, 22:40:57
Sevdiğim serilerden birine dair yapılmış bir easter egg incelemesi. Hem de Lazlow tarafından. :)

Bu arada, eğer yanılmıyorsam Miika Forssell, Max Payne 2'nin geliştiricilerindendi ancak 2003 yılında vefat etmişti, bu yüzden oyunun içinde o gizli yerde kendisi adına bir anıt yapılmış.
Teşekkür ederim. Verdiğin bilgi için de çok teşekkürler :)
Rica ederim. :)


lazlow

Alıntı yapılan: Razor02 - 16 Nisan 2021, 02:23:48
Konu için teşekkürler emeğine sağlık. Genel olarak Easter Egg'leri bilsemde Max Payne 1'de ki gizli odaları bilmiyordum, sayende öğrenmiş oldum :)
Ne demek, ben de araştıra araştıra buluyorum


Impeccable

GTA IV'e yapılan easter egglere şimdi dikkat ettim. Her biri güzel düşünülmüş. Alqonquin haritasının rengi değiştirilmiş sanki.


Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: lazlow - 15 Nisan 2021, 22:09:00


Fear That Gives Men Wings bölümünde, gizli bir odada Soldier of Fortune II: Double Helix. posterleri var. Aynı zamanda GTA Vice City'de Phil'in karavanında Soldiers of Misfortune adlı parodi posteri bulunmaktadır.

Soldier Of Fortune güzel oyundur, grafikleri Max Payne'e benzer. Şaşıracaksınız ama yapımcısı Raven Software'dir. Call of Duty'nin Yapımında Olan bir şirket. Yapan değil, yapımında bulunan bir şirket.

Mükemmel :helal:


Gladiator