GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
20 Ocak 2025, 11:26:12

Neden "Hello World!" Mesajı?

Başlatan Bilinmeyen Bey, 31 Mart 2021, 19:42:24

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

laéx

Alıntı yapılan: BeT.BeY - 01 Nisan 2021, 12:44:57
hadi be dostum bunlar icin cok kafa yorma :kahkaha: her seyin sebebini ariyorsun dostum kafayi fazla yorma
Biraz felsefeye girecek ama genede fikrimi belirteyim. Dünyaya merak etmekten başka ne için geldik ? Her şey bir merakla oluşur, merak ettiğimiz şeyleri öğrenmekte bizim en doğal hakkımız diye düşünüyorum. Konuyla ilgili yardım etmeyecekseniz yorum atmanıza gerek yok. Neye kafa yorup yormayacağını siz belirleyemezsiniz.

Caner K.

Alıntı yapılan: Volkan - 01 Nisan 2021, 13:28:24
hadi be dostum bunlar icin cok kafa yorma :kahkaha: her seyin sebebini ariyorsun dostum kafayi fazla yorma
Biraz felsefeye girecek ama genede fikrimi belirteyim. Dünyaya merak etmekten başka ne için geldik ? Her şey bir merakla oluşur, merak ettiğimiz şeyleri öğrenmekte bizim en doğal hakkımız diye düşünüyorum. Konuyla ilgili yardım etmeyecekseniz yorum atmanıza gerek yok. Neye kafa yorup yormayacağını siz belirleyemezsiniz.

Dünyaya seni görmek üzere yollandım galiba yinemi sen!?

laéx

Alıntı yapılan: Caner K. - 01 Nisan 2021, 14:35:05

Dünyaya seni görmek üzere yollandım galiba yinemi sen!?
Ooo Canercim gene mi?  :kahkaha:

Bilinmeyen Bey

Bak işte, o doğru. Benim doğamda var sorgulamak. Ben Sorgulayarak Açtım tüm konuları. Beni tanıyan ve bilen bilir. Benim açtığım konular kısa , öz ve fazla ağır basmayan ancak anlamlı konulardır.

Ben Sorgulamasaydım, Ulan bu oyunda neden şunlar yok diye araştırmasaydım. Nasıl Bulacaktım? Nasıl Vadim M'e ulaşıcaktım? Nasıl Yazılım, Kodlama, Modlama öğrenecektik?

Alperen18

Yani biraz garip bir soru olmuş ancak açıklamak istiyorum...

C dilini bulan Dennis Ritchie'nin C dilini ilk olarak;
#include <stdio.h>

int main()

{

printf("Hello World\n");

return 0;

}

kodu ile dünyaya tanıtmasından sonra, kodlamaya 'Hello World' ile başlamak bir gelenek haline gelmiştir.

Neden Hello World kullanmalıyız sorusuna cevap vermek gerekirse;
"Tüm programlama dillerinde ilk örnek olarak, dilin temel sözdizimini göstermek için kullanılır.

Programın amacı, yeni öğrenilen programlama dilinde basit bir yazı yazarak programlama mantığını anlamaktır."

"Hello World'den herhangi bir programlama dilinde geliştirilen programın çalışma şeklinin doğru olup olmadığını test etmek için de yararlanılabilir. Bir programın araç zincirini, önemsiz ayrıntılarını da dahil ederek komple test etmek uzun zaman ve birçok iş gerektirebileceğinden genellikle test etmek için daha basit bir program kullanmak tercih edilmektedir."

"Bilgisayar korsanları, programları kendi amaçları doğrultusunda kullanmadan önce ilk adım olarak Hello World'le test yapmaktadırlar."
Son düzenlenme: 01 Nisan 2021, 23:37:17 Alperen Olgun

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: Alperen Olgun - 01 Nisan 2021, 23:35:42
Yani biraz garip bir soru olmuş ancak açıklamak istiyorum...

C dilini bulan Dennis Ritchie'nin C dilini ilk olarak;
#include <stdio.h>

int main()

{

printf("Hello World\n");

return 0;

}

kodu ile dünyaya tanıtmasından sonra, kodlamaya 'Hello World' ile başlamak bir gelenek haline gelmiştir.

Neden Hello World kullanmalıyız sorusuna cevap vermek gerekirse;
"Tüm programlama dillerinde ilk örnek olarak, dilin temel sözdizimini göstermek için kullanılır.

Programın amacı, yeni öğrenilen programlama dilinde basit bir yazı yazarak programlama mantığını anlamaktır."

"Hello World'den herhangi bir programlama dilinde geliştirilen programın çalışma şeklinin doğru olup olmadığını test etmek için de yararlanılabilir. Bir programın araç zincirini, önemsiz ayrıntılarını da dahil ederek komple test etmek uzun zaman ve birçok iş gerektirebileceğinden genellikle test etmek için daha basit bir program kullanmak tercih edilmektedir."

"Bilgisayar korsanları, programları kendi amaçları doğrultusunda kullanmadan önce ilk adım olarak Hello World'le test yapmaktadırlar."

Heh şöyle, garip ama cevabı var mı? Var.

Ben bunu istiyordum. Yani İllaki Hello World Olmasının birkaç veya bir sebebi var.

Teşekkürler :helal: :elsalla:

santiago

Programın bilinen ilk versiyonunun 1972 yılında Brian Kernighan tarafından yazılan B Diline Öğretici Bir Giriş makalesinde rastlandığı düşünülüyor. İlk formda B'de harici değişkenlerin nasıl kullanılacağını göstermek için kullanılmıştır, ancak o tarihten itibaren, bir programlama dilinde basit bir sözdizimini göstermek ve programın en basit halini ifade eden standart bir örnek haline gelmiştir.

Alıntıdır.

santiago'

Github
Youtube

DracDonix

Programlama dünyaya Merhaba diyor. Adettendir dostum.

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

DracDonix

Allahın emri peygamberin kavli

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

Katya

Alıntı yapılan: DracDonix - 12 Ocak 2022, 12:34:38
Allahın emri peygamberin kavli

Mantıklı bir cevap katılıyorum
:D