GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
29 Kasım 2024, 06:59:00

Midnight Club - Genel İnceleme

Başlatan Impeccable, 31 Mart 2021, 01:15:35

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Impeccable

Midnight Club, arcade tarzında bir yarış oyunudur. Rockstar San Diego tarafından geliştirilmiş, Rockstar Games tarafından dağıtımcılığı yapılmıştır. Genel olarak "Midtown Madness" serisine benzetilir. Oyuncular seri boyunca New York City, London, Los Angeles, Paris, Tokyo, San Diego, Atlanta, ve Detroit şehirlerinde yarışma imkânına sahip olmuşlardır.

Midnight Club, "hashiriya" isimli Japon sokak yarış grubundan esinlenilerek yaratılmıştır. Oyuncu serinin her oyununda en başlarda, yavaş ve modifiyesi olmayan bir araçla oyuna başlar. Yüksek performanslı araçlar yarışlar tamamlandıkça erişilir hâle gelir. Oyunlardaki başlıca hedef "Şehir Şampiyonu"nu ve "Dünya Şampiyonu"nu yenmektir.

Midnight Club: Street Racing

Serinin ilk oyunudur. Sokak yarışının yanında "Import Scene"e odaklanmıştır. PlayStation 2 ve Game Boy Advance platformlarına çıkış yapmıştır. Çıktığı dönemde oldukça detaylı bir açık dünyaya sahip olduğu için fazlasıyla sevilmiştir. World Trade Center, Rockefeller Center, United Nations Plaza, Plaza Hotel, Madison Square Garden, Washington Square Park, the Wall Street Bull, Battery Park ve Central Park gibi önemli yerleri içerisinde barındırır.

Ayrıca oyunun Playstation 2 sürümünde multiplayer özelliği mevcuttur. Playstation 2'ye 26 Ekim 2000 yılında çıkarken Game Boy Advance platformuna ise 14 Kasım 2001 yılında çıkış yapmıştır.

Midnight Club II

Serinin ikinci oyunudur. Otomobillerin yanı sıra motosikletler de oyuna dahil olmuştur. Oyuncular  Los Angeles, Paris, ve Tokyo şehirlerinde yarış yapma imkânına sahiptir. Online modu mevcuttur. Oyunda hasar modellemeleri oldukça iyi tasarlanmıştır. Araç seçme ekranında seçilecek aracın her türlü özelliğini görmek mümkündür.

Oyun PS2, XBOX ve Windows'a çıkış yapmıştır. PS2 sürümü 9 Nisan 2003'de, XBOX sürümü 2 Haziran 2003'de ve Windows'a ise 30 Haziran 2003'de çıkmıştır. IGN PC ve XBOX sürümlerine 8.8 puan verirken PS2 sürümüne 9.1 puan vermiştir.

Midnight Club 3: Dub Edition

Serinin üçüncü oyunudur. Diğer iki oyunda olduğu gibi arcade sürüş tarzına sahiptir. İlk oyuna nazaran oldukça geliştirilmiş bir sürüş deneyimi ve gerçekçi bir açık dünyaya sahiptir. Oyunun ismi Rockstar Games ile DUB Magazine arasında yapılan anlaşmayla oluşturulmuştur. San Diego, Atlanta, ve Detroit şehirlerinde yarış yapılabilir.

Oyunda rock ve hip hop müzikleri başta olmak üzere birçok şarkı mevcuttur. Seride lisanslı araçlara sahip olan ilk oyundur. Oyunda 5 farklı yarış türü vardır, bunlar; Ordered Race, Circuit Race, Unordered Race, Autocross Race, Track ve Frenzy'dir.

Oyun 7 farklı araç tipine sahiptir, bunlar; Tuners, Lüx Sedan araçlar, SUVler/kamyonetler, spor araçlar, muscle araçlar, yarış motorları, ve helikopterler. Her bir araca özel yarış kulübü mevcuttur. Kulüplerin isimleri şunlardır; American Royalty Car Club, Big Playas, By Invitation Only, Chopper of America Bike Club, Luxury Rollers, Original Riders, Unbeatable Street Racers.

Oyunda multiplayer modu mevcuttur. PlayStation 2, XBOX ve PSP'ye çıkış yapmıştır. PS2 ve XBOX'a 11 Nisan 2005'de PSP'ye ise 27 Haziran 2005'de çıkış yapmıştır.

Midnight Club 3: Dub Edition Remix

Midnight Club 3: Dub Edition'ın revize edilmiş versiyonudur. Orijinal versiyonda olan tüm özellikleri kapsar. Oyuncular Midnight Club 3: Dub Edition'da sahip oldukları kaydı bu oyuna aktarabilirler böylece ilerlemeleri kaybolmamış olur.

Bu versiyonlar birlikte oyuna 24 yeni araç, 25 yeni şarkı, yenilenmiş arayüz, yeni yarış türleri ve haritaların yanı sıra Tokyo şehri dönmüştür. Oyun 13 Mart 2006'da PS2 ve XBOX'a çıkış yapmıştır. Oyunun bu versiyonu PSP'ye çıkartılmamıştır.

Midnight Club: Los Angeles

Serinin dördüncü oyunudur. Oyun PlayStation 3, Xbox 360 ve PlayStation Portable platformlarına çıkış yapmıştır. 20 Ekim 2008 yılında tüm platformlara çıkışını gerçekleştirmiştir.

Oyunda 43 araba ve 4 tane de motosiklet bulunmaktadır. Oyun Los Angeles şehrinde geçmektedir. Dinamik hava koşulları ve lisanlı araçlara sahip bir trafik bulunmaktadır. Dinamik hava koşullarının oyunda etkileri görülür, örneğin hava yağışlıyken araçların kontrolü zorlaşır.

Oyunda oldukça gerçekçi bir trafik akışı vardır. Örneğin geceleri sessiz ve sakin bir trafik varken gündüz saatlerinde oldukça fazla trafik olur. Oyunda kariyer modundan online moda 10 saniye içinde geçilebilir.

Oyunda 10 farklı yarış türü bulunmaktadır. Dört farklı zorluk türü bulunur bunlar; kolay, orta, zor ve çok zor seçenekleridir. Oyuna bazı yeni özellikler getirilmiştir örneğin; EMP. EMP rakip araçların elektronik aksamını devre dışı bırakır.

Şehirde 6 farklı toplanabilir eşya mevcuttur ve oyuncu bunları topladıkça modifiye seçenekleri açılır.

Oyunda yine online modu bulunmaktadır, ayrıca oyuncu kendi yarış alanını dizayn etmekte özgürdür. Online moda özel olarak 46 tane trophy bulunmaktadır. Ayrıca Social Club ile bağlanan hesapların oyunda gerçekleştirdiği tüm istatistikler kayıt altına alınabilir.

Oyun 10 Ekim 2009'a kadar güncelleme ve genişleme paketleri almıştır. Güncellemelerle birlikte yeni polis araçları gelmiştir.

Midnight Club: L.A. Remix

Midnight Club: Los Angeles'ın PSP versiyonudur. Rockstar London tarafından geliştirilmiş ve 21 Ekim 2008'de çıkışını yapmıştır. Oyunda Los Angeles haritası Midnight Club II'den alınmış ve sadeleştirilip geliştirilerek eklenmiştir. Ayrıca oyunda Tokyo şehride bulunur, Tokyo şehri ise Midnight Club 3: DUB Edition Remix'den bire bir portlanmıştır. Polisler konsol versiyonunda olduğu gibi "Cruise" modunda oyuncuları kovalamazlar.

Oyunda ara sahneler mevcut değildir, uzun polis kovalamacalarının ardından oyuncu yakalanabilir.

Serinin İptali

Rockstar Games, 2010 yılında Midnight Club serisinin isim haklarından yani markadan feragat etmiştir. 2012 yılında ise Take Two isim haklarını yeniden satın almıştır ancak hâlen oyun firmanın gelecek planlamasına girememiştir.

Görseller:

lazlow

Çok güzel bir tanıtım olmuş :) Zamanında PS2'de oynardım. Şimdi hiçbir yerde göremiyorum. Bir de Midnight Club Street Racing'in kapak fotoğrafı şu şekilde çekilmiş:

Impeccable

Alıntı yapılan: lazlow - 31 Mart 2021, 14:18:20
Çok güzel bir tanıtım olmuş :) Zamanında PS2'de oynardım. Şimdi hiçbir yerde göremiyorum. Bir de Midnight Club Street Racing'in kapak fotoğrafı şu şekilde çekilmiş:

Teşekkürler.:)

Bilinmeyen Bey

Rockstar Games'in tüm oyunlarını oynamışımdır, hepsinde benzerlik görmüşümdür. Bully ile Warriors, Vice City VS San Andreas diye karşılaştırmışımdır.

Ancak bu oyun farklı ve hiç oynamadığım bir oyundur. Serisine elime sürmedim, ve süreceğimide sanmam. Abi Benim için değil Yarış Oyunları :D

Belkide Bu Yüzden Yarış İşlerine Ne San Andreas, Ne III , Nede Vice City'de Girişmişimdir.

Alien

Oyunu zamanında arkadaşımın PS2'sinde oynamıştım bende. Şuan oynarmıyım bilmiyorum fakat hiç oynamadıysanız fena değil. Ayrıca konu çok iyi.

Razor02

Son birkaç gündür Midnight Club Los Angeles oynayasım vardı ama araştırdım ve oyunun bilgisayara çıkmadığını öğrendim. :maalesef: Emülatör aracılığıyla oynarım dedim ama o da stabil çalışmayabiliyor.
Son düzenlenme: 31 Mart 2021, 21:20:25 Razor02

Impeccable

Alıntı yapılan: Bilinmeyen Bey - 31 Mart 2021, 17:27:32
Rockstar Games'in tüm oyunlarını oynamışımdır, hepsinde benzerlik görmüşümdür. Bully ile Warriors, Vice City VS San Andreas diye karşılaştırmışımdır.

Ancak bu oyun farklı ve hiç oynamadığım bir oyundur. Serisine elime sürmedim, ve süreceğimide sanmam. Abi Benim için değil Yarış Oyunları :D

Belkide Bu Yüzden Yarış İşlerine Ne San Andreas, Ne III , Nede Vice City'de Girişmişimdir.

Yorumun için teşekkürler.:)

Alıntı yapılan: xLoss - 31 Mart 2021, 20:42:27
Oyunu zamanında arkadaşımın PS2'sinde oynamıştım bende. Şuan oynarmıyım bilmiyorum fakat hiç oynamadıysanız fena değil. Ayrıca konu çok iyi.

Teşekkürler.:)

Alıntı yapılan: Razor02 - 31 Mart 2021, 21:18:43
Son birkaç gündür Midnight Club Los Angeles oynayasım vardı ama araştırdım ve oyunun bilgisayara çıkmadığını öğrendim. :maalesef: Emülatör aracılığıyla oynarım dedim ama o da stabil çalışmayabiliyor.

Sadece Midnight Club II PC platformuna çıkış yaptı. O da eski bir oyun ama denemek isteyebilirsin.:)

Mellifluous

Güzel içerik olmuş eline sağlık. :)

Impeccable

Gladiator

Paylaşım için teşekkürler, güzel olmuş.

Impeccable