GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

GTA Vice City'nin bir DLC olarak planlanması

Başlatan Shade, 09 Ocak 2021, 21:51:41

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Shade

GTA Vice City'nin GTA 3 ile aynı Oyun motorunu kullandığını ve yapılan keskin değişiklikleri saymazsak içerik bakımından benzer oyunlar olduğunu biliyoruz. Evet GTA Vice City şu an başlı başına Stand alone yani direk bir oyundur fakat ilk olarak GTA 3'ün bir DLCsi olarak planlandı ismi ise "GTA 3 Vice City Edition" şeklindeydi fakat Rockstar Vice City için çok daha tutarlı hikaye yazınca,Kemikli karakter modelleri kullanınca,Aşırı büyük bir cephane alanı çıkartınca Hava + Motor araçları getirip daha tonlarca sayamayacağım özellikleri oyuna sokunca R* bu fikirden muhtemelen vazgeçti ve oyunu Stand Alone bir şekilde çıkarttı kuşkusuz serinin ana devrimi GTA 3 olsada Vice City bariz bir şekilde seriyi ileri taşıdı.

GTAForums üzerinden bulduğum bir resim

Çeviri:GTA 3: Vice City, GTA 3'ün resmi genişlemesi sizi 80'lerin ambiyansında yeni ve canlı bir şehre götürecek. Bu yeni şehirde Küba motosiklet çeteleriyle uğraşmanız gerekecek ve siz de bir motosiklete binebilirsiniz. Blablabl, tekneler, blablabla, uçaklar. Yozlaşmış politikacılara ve Kübalı gangsterlere karşı doğrusal olmayan bir kampanya.

lazlow

Ayrıca bir oyun olarak satışa sunulması daha iyi olmuş. Sonuçta GTA 3'e göre farklı bir atmosfer, farklı bir hikaye vardı. Ek paket olarak satılsaydı muhtemelen şimdiki Vice City kadar ilgi görmeyecekti.

DracDonix

lazlow'un da dediği gibi farklı bir atmosfer. Ayrı bir oyun olarak piyasaya çıkması çok daha iyi olmuş. Sanırım DLC olarak çıksaydı yine Vice City olarak anılırdı bence. :)

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

raoz

GTA 3'te yanlış hatırlamıyorsam 2. adada bir reklam panosunda "see you in MIAMI" yazıyordu. Yani Vice City DLC olarak GTA 3 bile yayınlanmadan önce düşünülmüş. Daha sonra ayrı bir oyun olarak satılmış. Benim düşüncem eğer Vice City bir DLC olarak satışa sunulsaydı Claude hakkında daha fazla bilgi öğrenebilirdik. Claude'nin Vice City ile bir ilişkisi ya da bir bağı olabilirdi. Vice City beta halinde iken bizim oyundan çıkarıldığını düşündüğümüz ve şu konuda bahsedilen hikaye içeriğinden başka ek olarak bence Claude'yle ilgili olan bir kısım daha vardı. Sonuç olarak bence de Vice City'nin ayrı bir oyun olarak çıkması daha iyi olmuş.

lazlow

Alıntı yapılan: AlbatRaozTR - 09 Ocak 2021, 22:21:25
GTA 3'te yanlış hatırlamıyorsam 2. adada bir reklam panosunda "see you in MIAMI" yazıyordu. Yani Vice City DLC olarak GTA 3 bile yayınlanmadan önce düşünülmüş. Daha sonra ayrı bir oyun olarak satılmış. Benim düşüncem eğer Vice City bir DLC olarak satışa sunulsaydı Claude hakkında daha fazla bilgi öğrenebilirdik. Claude'nin Vice City ile bir ilişkisi ya da bir bağı olabilirdi. Vice City beta halinde iken bizim oyundan çıkarıldığını düşündüğümüz ve şu konuda bahsedilen hikaye içeriğinden başka ek olarak bence Claude'yle ilgili olan bir kısım daha vardı. Sonuç olarak bence de Vice City'nin ayrı bir oyun olarak çıkması daha iyi olmuş.
Claude'in GTA Vice City ile bağlantısının olması biraz zor gibi ya. Sonuçta 2001 gibi bir yılda genç olan bir adamı yönetiyoruz. 1986'da çocuk olurdu herhalde.

Bilinmeyen Bey

Aslında Zaten öyle.  :rockstar: GTA  :gta3: 'ü yaptıklarında: "Abi Aklıma bi fikir geldi. Gidelim bitanede daha yapalım bundan. Diğeri: Nasıl Yapcaz?. Olum Aynı Motoru Kullanın" dediler ve 2 ay sonra onu çıkardılar. Hatırlıyorum , O Zamanlar Çok güzeldi. Ayrıca Bazı Minor yani Özel Değişiklikler yaptılarki Daha güzel olsun (Motosikletler , Daha iyi Save Sistemi ve Save Aldığında Can Fulleme vb.)

Shade

Alıntı yapılan: Bilinmeyen Bey - 09 Ocak 2021, 23:48:16
Aslında Zaten öyle.  :rockstar: GTA  :gta3: 'ü yaptıklarında: "Abi Aklıma bi fikir geldi. Gidelim bitanede daha yapalım bundan. Diğeri: Nasıl Yapcaz?. Olum Aynı Motoru Kullanın" dediler ve 2 ay sonra onu çıkardılar. Hatırlıyorum , O Zamanlar Çok güzeldi. Ayrıca Bazı Minor yani Özel Değişiklikler yaptılarki Daha güzel olsun (Motosikletler , Daha iyi Save Sistemi ve Save Aldığında Can Fulleme vb.)

GTA 3'ün çıkışından 1 ay sonra Vice City'e başlandı 8 ay sürdü diye biliyorum yapımı. Aynı oyun motorunu kullanması DLCsi,Geniş paketi olduğu anlamına gelmiyor 2 oyunun teması bile çok farklı esasında San Andreas bile 3 ve VC ile aynı oyun motorunu kullanır fakat San Andreasta bu motor ciddi anlamda gelişmiştir. Ek olarak Vice City'nin GTA 3'ün bir DLCsi olarak düşünülmesi oyunun daha gelişmemiş zamanlarında olduğu zamanlardı muhtelemen Rockstar daha oyuna hava araçları,geniş cephane ve bugün ki GTAların temelini oluşturan çoğu mekaniği eklememişti ama konu başlığındada yazdığım gibi Rockstar Vice City ile beraber ciddi keskin değişiklikler yaptı benim bu yazdıklarım örnek sadece daha sayamadığım tonlarca özellik var 3'ten sonra Vice City'e
Son düzenlenme: 10 Ocak 2021, 00:07:33 Shade

Purgatory

Başlı başına bir oyun olarak çıkarmaları isabetli bir karar olmuş. İçeriğiyle, atmosferiyle, GTA 3'e göre daha da fazla gelişmiş olmasıyla başlı başına bir oyun olmayı hak ediyordu Vice City. :)

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: Shade - 10 Ocak 2021, 00:01:54
Alıntı yapılan: Bilinmeyen Bey - 09 Ocak 2021, 23:48:16

GTA 3'ün çıkışından 1 ay sonra Vice City'e başlandı 8 ay sürdü diye biliyorum yapımı. Aynı oyun motorunu kullanması DLCsi,Geniş paketi olduğu anlamına gelmiyor 2 oyunun teması bile çok farklı esasında San Andreas bile 3 ve VC ile aynı oyun motorunu kullanır fakat San Andreasta bu motor ciddi anlamda gelişmiştir. Ek olarak Vice City'nin GTA 3'ün bir DLCsi olarak düşünülmesi oyunun daha gelişmemiş zamanlarında olduğu zamanlardı muhtelemen Rockstar daha oyuna hava araçları,geniş cephane ve bugün ki GTAların temelini oluşturan çoğu mekaniği eklememişti ama konu başlığındada yazdığım gibi Rockstar Vice City ile beraber ciddi keskin değişiklikler yaptı benim bu yazdıklarım örnek sadece daha sayamadığım tonlarca özellik var 3'ten sonra Vice City'e

Evet Ama Hemen Bunun Hakkında Çalışmalara Başlamaları cok şaşırttı bizi. "BeYLeR DiĞeR OYUH geliyoh" diyorlar. Biz Daha Oyunu Bitirmedik. Adamlar Yeni Oyuna Başlıyor. 8 Ay Sürmesi OK ama Bu Kadar hızlı karar vermeleri şaşırtıcı. Ve Şu Motor Kısmına Gelirse , Aynı San Andreas'taki Fizikler LCS Ve VCS 'yede aktarıldı. Ama LCS Ve VCS Daha iyi arabadan atma Animasyonlara sahip.

Bunun Sonucundan DLC'si olma İhtimali vardır. ABI ADAMLAR Aynı Assetleri ÇOK ÇOK Belli ederek Kullanıyor ya! San Andreas'ı Modlarken , VC'nin oyun başı Mesajlarını Dosyalarda buluyorum. Ben Demiyorumki Tamamen Aynı , Ona bakarsak Lost And Damn ve TBOGT 'de Tamamen Aynı Olur. Ama Değil ve Buda Değil! San Andreas'ı hala modluyorum ve Bulduğum şeyler beni şaşırtıyor! GTA 3'ün logosu burda. 2 Kişilik Rampageler burda evet ama Olum Vice City'deki Rampage'lerde Dosyalarda , Pill'ler burda , Canlar burda , Oyundan Sniper'ı Yaparken AK-47 Kullanıyorlar , Aynısı VC'dede var

raoz

Alıntı yapılan: lazlow - 09 Ocak 2021, 22:52:57
Claude'in GTA Vice City ile bağlantısının olması biraz zor gibi ya. Sonuçta 2001 gibi bir yılda genç olan bir adamı yönetiyoruz. 1986'da çocuk olurdu herhalde.
1992'de çok genç görünmüyor, 1986'da da çok farklı olmaz sanırım. Kendisi hakkında değil de ailesi hakkında da bilgi edinebilirdik. Yani Rockstar illaki önceki oyununa biraz geri dönüp olayı Claude'ye bağlardı diye düşünüyorum.

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: AlbatRaozTR - 10 Ocak 2021, 01:07:03
Alıntı yapılan: lazlow - 09 Ocak 2021, 22:52:57
1992'de çok genç görünmüyor, 1986'da da çok farklı olmaz sanırım. Kendisi hakkında değil de ailesi hakkında da bilgi edinebilirdik. Yani Rockstar illaki önceki oyununa biraz geri dönüp olayı Claude'ye bağlardı diye düşünüyorum.

Aslında bu mantıklı

lazlow

Yaşı hakkında kesinlik yok ama GTA 3'te çok yaşlı olmayacağı varsayılınca ve görünüşünden ötürü 30'lu yaşlarda olduğu söyleniyor. Bu yoldan hareketle GTA San Andreas'ta 20'li yaşlarının başında olması lazım. Vice City'de de muhtemelen 15'lerinde olması lazım. Tabii bu bir teori.

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: lazlow - 10 Ocak 2021, 17:25:55

Yaşı hakkında kesinlik yok ama GTA 3'te çok yaşlı olmayacağı varsayılınca ve görünüşünden ötürü 30'lu yaşlarda olduğu söyleniyor. Bu yoldan hareketle GTA San Andreas'ta 20'li yaşlarının başında olması lazım. Vice City'de de muhtemelen 15'lerinde olması lazım. Tabii bu bir teori.

Teori, Teori ama güzel teori

Impeccable

Bu kadar büyük bir başarı kazanamayacaktı belki de. İsabetli bir karar olmuş.

Heleina

İyi ki güzelim oyunu DLC olarak çıkarıp da ziyan etmemişler. Standalone çıkartarak çok doğru bir karar vermişler.

Tanrı düşmanlarıma acısın ve merhamet göstersin; çünkü ben göstermeyeceğim.