GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
28 Kasım 2024, 22:45:04

GTA IV, GTA V'den Daha mı İyi?

Başlatan Impeccable, 05 Ocak 2021, 13:51:19

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Impeccable

Uzun zaman önce Youtube'da bir kullanıcı tarafından "GTA IV, GTA V'den daha iyi" isimli bir video paylaşılmıştı. GTA IV'de karşımıza çıkan birçok özellik serinin 5. oyununda yoktu. Vaktinde GTA IV'ün fizik motoru çok detaylı olduğu için oyunda kasmalar ve donmalar meydana geliyor diye bir söylenti ortaya atılmıştı. Eğer bu söylenti doğruysa belki de 5. oyunda bu yüzden bazı özellikler kırpılmış olabilir. Aşağıdan videoyu izleyebilirsiniz, düşüncelerinizi konu altından paylaşabilirsiniz. İyi forumlar.

Aşağıdaki videoda ise bir başka kullanıcı beşinci oyunun daha iyi olduğunu öne süren bir video paylaşmış. İzleyebilirsiniz. :)

Son düzenlenme: 05 Ocak 2021, 13:53:52 Impeccable Sebep: İmla, düzenleme

lazlow

Farklar ortada. GTA 4 çıktığı gibi birçok yeniliği de beraberinde getirdi. San Andreas'tan sonra çıkmasına rağmen daha küçük bir harita, soluk renkler, az araç ve silah seçeneği vardı ve bunlar da oyunun olumsuz yanlarındandı. Bir de GTA 4'te abartılmış bir fizik motoru vardı. Merdivenlerde çarptığın bir adam taklalar atarak düşüyordu. Bu da çözülmüş gibi.  GTA 5'te görüldüğü üzere bu özelliklerin üzerine gidilmiş ve çözülmüş. Ancak var olan bazı özellikler de ortadan kalkmış.

Klasik ters dönen aracın alev alıp patlama geleneği GTA 4'te bozulmuş olsa da GTA 5'te bambaşka, ütopik bir hal aldı. GTA 4'te ters dönen araca veda ederken ya da ancak başka bir araçla çarparak düzeltebilirken, GTA 5'te iki direksiyon hamlesiyle düzeltilebilir oldu. Bu benim için de defalarca kullanışlı oldu ama gerçekçilikten uzak. Ters dönen kaplumbağa bile kendi kabuğunu bu kadar kolay doğrultamıyor.

GTA 5'te yayalarla adam gibi dövüşemiyoruz. Videodaki gibi tek seferde ölüyorlar. GTA 4'tekine göre daha iyi etkileşimde bulunamıyoruz. İstediğimiz yayayla istediğimiz vakit çatışamıyoruz. Bir de ben mi yanılıyorum hatırlamıyorum ama, GTA 5'te, GTA 4'e göre sokaklarda daha az polis geçiyor.
Son düzenlenme: 23 Şubat 2021, 12:54:03 lazlow

nikobernoo

Ben iki oyunun hikayesiyle başlamak istiyorum. Grand Theft Auto V :

Evet, bana göre hikaye bakımından hayal kırıklığı. Üç ana karakter ve çoğu zaman aralarında bağ olmayan karakterler. Franklini San Andreasdaki CJ ye benzetmeye çalıştıkları için iyice hikayesi saçma olmuş aynı içeriği iki oyunda kullanmak hiç güzel değil copy paste olmuş  kendisine ısınamadım ve oynamayı tercih etmediğim karakter. Trevor aşırı deli olduğundan heralde kendisini sevmedim heralde bu üç karakter arasında en çok Michealı sevdim. Micheal gerek baba olması gerek zengin olsa da güzel bir hayatı olmaması ve aile problemleri yaşaması bana gerçek hayatı anımsatıyor ve GTA da ilk kez bir aile teması gördüğümüzden kaynaklanıyor olması gerkek ki bu karakterin görevini daha eğlenceli buluyorum.

Bana göre GTA V hikayesi sadece bir karaktere odaklanılmalıydı. Üç karakter tamamen bağımsız ve hikaye tamamen kaostan ibaret olduğu için en sevmediğim hikaye V'in dir.

Grand Theft Auto IV:

Evet, işte harika oyun, hemen hikayeye geçiyorum.

Niko Bellic Amerikaya kaçak giriş yapmış birisi, kuzeninin yaşadığı "Amerikan Rüyası" dan etkilenip ve Askerlikte yaşadığı ihanetler yüzünden kuzeninin yanına Amerikaya gelir. Gemiden inip kuzeninin karşılamasıyla "Villa" ya giderler ve Niko Bellic hayatının ikinci şokunu yaşar, kuzeni onu kandırmıştır, Roman ne bir villada oturuyordur nede bahsettiği büyük memeli kadınlarla geziyordur. Romanın borçları vardır ve ödeyememektedir para kazanmak için kumarhaneye giderler Roman orada oyundaki ilk cep telefonumuzu verir ve borcu olduğu adamlar eğer gelirse onu aramasını söyler ve dediği gibide olur borcu olan kişiler Romanın kumarhanede olduğu haberini alır ve onu yakalamak için gelirler, Niko bunu görür ve hemen kuzenini arayıp dışarı çıkmasını söyler, ve ardından kaçıp Romanın sahibi olduğu Taksi durağına kaçarlar. Romanın borcu olduğu diğer adamda Vlad'dır bu adam tam bir pisliktir, Romanın sevgilisine yanaşmaktadır Roman ise her zaman Vladı geçiştirmektedir, Vlad Romanın borcunu ödeyemediğini görünce Niko'yu ayak işlerini yaptırarak borcunu böyle ödemesini istemektedir. Hikaye devam ediyor pek spoiler vermek istemiyorum oynamayanlar için. İsteyen buradan hikayeyi izleyebilir:
Son düzenlenme: 05 Ocak 2021, 15:44:30 Provazano
Please (g)old days, come back.

nikobernoo

Alıntı yapılan: lazlow - 05 Ocak 2021, 15:22:18
Farklar ortada. GTA 4 çıktığı gibi birçok yeniliği de beraberinde getirdi. San Andreas'tan sonra çıkmasına rağmen daha küçük bir harita, soluk renkler, az araç ve silah seçeneği vardı ve bunlar da oyunun olumsuz yanlarındandı. Bir de GTA 4'te abartılmış bir fizik motoru vardı. Merdivenlerde çarptığın bir adam taklalar atarak düşüyordu. Bu da çözülmüş gibi.  GTA 5'te görüldüğü üzere bu özelliklerin üzerine gidilmiş ve çözülmüş. Ancak var olan bazı özellikler de ortadan kalmış.

Klasik ters dönen aracın alev alıp patlama geleneği GTA 4'te bozulmuş olsa da GTA 5'te bambaşka, ütopik bir hal aldı. GTA 4'te ters dönen araca veda ederken ya da ancak başka bir araçla çarparak düzeltebilirken, GTA 5'te iki direksiyon hamlesiyle düzeltilebilir oldu. Bu benim için de defalarca kullanışlı oldu ama gerçekçilikten uzak. Ters dönen kaplumbağa bile kendi kabuğunu bu kadar kolay doğrultamıyor.

GTA 5'te yayalarla adam gibi dövüşemiyoruz. Videodaki gibi tek seferde ölüyorlar. GTA 4'tekine göre daha iyi etkileşimde bulunamıyoruz. İstediğimiz yayayla istediğimiz vakit çatışamıyoruz. Bir de ben mi yanılıyorum hatırlamıyorum ama, GTA 5'te, GTA 4'e göre sokaklarda daha az polis geçiyor.
Bence de, fizik olarak GTA IV çok daha iyi.

Please (g)old days, come back.

raoz

İki oyunun da birbiri üzerinde üstünlük kurduğu anları var. Bir özellik bakımından biri daha üstün geliyor, başka bir özellikte diğeri daha üstün geliyor. Ama genel olarak GTA IV fizik açısından bence de daha iyi.

Impeccable

Alıntı yapılan: lazlow - 05 Ocak 2021, 15:22:18
Farklar ortada. GTA 4 çıktığı gibi birçok yeniliği de beraberinde getirdi. San Andreas'tan sonra çıkmasına rağmen daha küçük bir harita, soluk renkler, az araç ve silah seçeneği vardı ve bunlar da oyunun olumsuz yanlarındandı. Bir de GTA 4'te abartılmış bir fizik motoru vardı. Merdivenlerde çarptığın bir adam taklalar atarak düşüyordu. Bu da çözülmüş gibi.  GTA 5'te görüldüğü üzere bu özelliklerin üzerine gidilmiş ve çözülmüş. Ancak var olan bazı özellikler de ortadan kalmış.

Evet, GTA 5'in yakın dövüş bakımından çok zayıf kaldığını görüyoruz, fakat videoda gösterildiği kadar kötü değil GTA 5. Zaten başarısız veya kötü olsaydı bu kadar uzun süre piyasaya hüküm süremezdi. Her iki oyunda çıktığı dönemin en başarılı oyunları. Kazandıkları ödüller de bunu kanıtlar nitelikte.

Bence; hikaye kısmında, sürüş mekaniklerinde ve ufak detaylarda GTA IV başarılı bir oyun beşinci oyuna göre, ama burada GTA V'i kötülemiyorum. Çünkü birçok yenilik getirdi bize, özellikle de online oyun anlamında GTA V son zamanların en iyi oyunu.
Son düzenlenme: 05 Ocak 2021, 18:11:28 Impeccable

_Code

Zamanında GTA IV'den kasmasına rağmen aldığım zevk, GTA V de tık bile olmamasına rağmen aldığım zevkten daha çok.

İkiside güzel oyunlar.

SA:MP Turkiye CnR IP: server.sampturkiyecnr.com:7777

Impeccable

Alıntı yapılan: _Code - 05 Ocak 2021, 22:26:49
Zamanında GTA IV'den kasmasına rağmen aldığım zevk, GTA V de tık bile olmamasına rağmen aldığım zevkten daha çok.

İkiside güzel oyunlar.

Aynen öyle, GTA V beni özellikle hikâye bakımından nedense hiç tatmin edemedi. Tam tersine Online olarak muhteşem başarı elde etti ve etmeye de devam ediyor. Yeni nesile çıkacak olması da bunun kanıtıdır zaten :D.

KamilPanpa37

İkisininde birbirine bakarak daha üstün olduğu kısımlar var, Gta 4 'ün mekaniksel fizikleri biraz daha iyi, Gta 5 in ise mekaniksel  açık dünyası çok daha dolu ve renk tonu daha canlı, Gta 4 'ün gerçekten çok soluk bir renk tonu var, Gta vice city oynarken bile renk tonu Gta 4 den daha cıvıl cıvıl hissettiriyor ,sanki Rockstar Gta 4'de aynı Gta 3 gibi kasvetli soğuk Liberty City atmosferini oyunculara yaşatmak için yapmış.

Impeccable

Alıntı yapılan: KamilPanpa37 - 13 Ocak 2021, 11:47:45
İkisininde birbirine bakarak daha üstün olduğu kısımlar var, Gta 4 'ün mekaniksel fizikleri biraz daha iyi, Gta 5 in ise mekaniksel  açık dünyası çok daha dolu ve renk tonu daha canlı, Gta 4 'ün gerçekten çok soluk bir renk tonu var, Gta vice city oynarken bile renk tonu Gta 4 den daha cıvıl cıvıl hissettiriyor ,sanki Rockstar Gta 4'de aynı Gta 3 gibi kasvetli soğuk Liberty City atmosferini oyunculara yaşatmak için yapmış.
Hikâyeye adapte edebilmek için de yapılmış olma ihtimali var, ben sırf bu yüzden renk paleti modları kullanıyorum.
Son düzenlenme: 16 Mart 2021, 00:14:40 Impeccable Sebep: İmla

claudecan

Şu da varki:oyun kaplama modları ve kaliteli enb modları ile 4k çözünürlükte kesinlikle her anlamda uzak çizim mesafesi haric gta v in enb ve reshade presetlerinden çok ve cok daha iyi duruyor.
Kimi presetler yaz iklimi gibi canlı yaparken kimi renkler daha ağlak bir atmosfer veriyor şahsen gta v te gta 4 ten daha üstün bir özellik goremiyorum
Gta 4 daha elit
Gta v daha çok küçük yaş nesile de hitap ediyor. Gta 4 u herkes beğenmez marjinal bir seridir

Bilinmeyen Bey

Hiç GTA 4 Oynamadım , çeşitli videolarını izledim (50 video'ya yakın) ama GTA 5 İle hiçbir fark görmedim. Benim Sevmediğim şeylerden biri şu iki oyundada; Nedense Her İki Oyunda Yapılabileceklerin listesini çıkarırsak bu liste çok az olur. Onun Dışında GTA 5'de buglar bol bol var , ama bu ilk çıktığı zaman oluyordu. Neyse diğer bir etmen ise Tek atma , yani silahla vurduğum kişi katrilyon mermi hasarı yiyor. O adamın dibine gidersem ölür gider o , yani GTA 5'de Yumruğunuzdan/Dirsek/Silah Altınızdan Daha Güçlü Bişe yok. GTA 4'de Fiziksel iyi çalışıyor , vurduğunuz kişi yere belki düşer ama asla ölmez. Belki Videodaki gibi biryere çarpar bişe olur , aynı gerçek hayata gibi.

Bu Oyunların İkisindede iyilik ama her ikisininde aynı anda kötülük olan etmenler var , ben GTA 4'de Golf gidebilirim ama Aynısını GTA 5'de yapabilirim. Eski GTA Serilerinde Böyle Değildi. Bir Oyun Çıkarıldımı , hikayesini beğenmezseniz, sadece katliyam ve çevreyi gezmek isterseniz Rockstar Bunu Yıllar Önce yaptı. 4'den önceki tüm GTA'larda (III,VC,VCS,LCS,SA) Ve tabi ilk GTA'dan sonra (GTA2,GTA London...) yapılacakların listesi bir sakız kadar uzayabilirdi , hikayeyi beğenmeyen birisi hemen etrafta gezinip bu oyunda eğlenebilirdi.

Yapılacaklar Listesi , yapılacaklar listesi. Peki ne bu ya Yapılacaklar Listesinin içindekiler? Sorduğunuza Sevindim! Şimdi Bu Söyleceklerimi San Andreas için söylüyorum ama sanmayınki diğer oyunlardada aynısı var yok onlardada var ancak değişiklilik var , neyse; IV Öncesi Tüm GTA'larda Olan Civil Servant(Paramedic, Taxi Fare, Firefighter, Vigilante) , İstiridye Toplama , Grove Street'i Yaygınlaştırmak için Spreyler , At Nalları Toplama , Hatıra Kalsın diye San Fierro'yu fotoğrafla çekmek , Katliyam , Sürüş/Uçuş/Motosiklet/Yüzme Kurslarında Altın Bir Madalya Alın , Yarışlara Katılın! Bunların Dahası var , buraya tıkla

Onun Dışında Bu Oyunlar Çidden Güzel Oyunlar. GTA5'in; "Zengin ama kötü geçmişe sahip olduğundan kötülenen bir baba , Yeni Bir Sokak Gangsteri (CJ'den sonra ilk bu) , Yarı Deli Ve Yarıda Bazı kişilere iyi olan bir psikopat , ve bu üç kişinin birleşip bir kocaman hikaye oluşturması" beni GTA5'e hayran etti.

GTA4 İse; "Rusya'dan Amerika'ya gelen hikayesi , Roman'la yaşaması & eğlenmesi & sevmesi ama sonunda Rusya'dan olan arkadaşlarından birini sinirlenip vurması sonuçunda , Kardeşi Roman ve Niko Bellic'i Tehlikeye attı. Düğün Olduğu Zamanda Roman Vurulmuştu/Roman'ın Kız Arkadaşı Vurulmuştu , Herkes Silah seslerinden korkttu ve Niko'nun Tek Düşündüğü İntikamdı silahı aldı ve o suikastciyi paramparça etti. En Sonunda İse İntikam Yerini Bulmuştu, Roman Yeni Bir Kız Arkadaş bulmuştu/Roman'ı Kaybetmişti ama en azından çocuğu ve karısı güvendeydi.." diye bir hikayede beni çok mutlu eder

Gladiator

Bence de öyle ama optimizasyon sorunu her şeyi bozuyor..