GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Kendi Çeteni Kurmak/ Silinen Çeteler , "Gang9" ve "Gang10"

Başlatan Bilinmeyen Bey, 22 Aralık 2020, 02:09:39

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bilinmeyen Bey

UYARI! BU POST SADECE KENDI ÇETE KURMAK DEĞİLDIR! YANI HİLEYLE YAPILAN DEĞİLDİR! BU ÇETE KURMAK DEĞİL SADECE YOLDAN GEÇENLERI KORUMA YAPMAK DEMEKTIR! BU FARKLIDIR!

Şimdi Kendi Çetenizi Kurmadan Önce birkaç şeyden bahsedeceğim , post'un altında nasıl yapabileceğinizi bulabilirsiniz. Şimdi:

KALDIRILAN ÇETE
Eğer Hardcore bir  :gtasa: fan'ı isesiziniz bunu bilmektesiniz. BETA'da silinen Çeteler... Oyunda Daha Çok Çete Olcaktı Daha çok bölge olcaktı. Özel Spraylar Olcaktı. Şimdi bu çeteler hala oyunda var hatta kod olarak var yani bunu tekrardan aktif edebilirsiniz. Şimdi Oyunda Toplam 10 tane çete var. 8 tanesi oyunda geri kalanı devredışı. Bunlar Gang 9 ve Gang 10. Bunların Anlamları şu:

"Gang9 = "Unused" - peds.ide ve gangs.ide

"Gang10 = "Unused"  - peds.ide ve gangs.ide

şimdi oyunda Çeteleri biliyoruz ancak sorun şurda. Bu Çeteler Neye Benzediğini Bilmiyoruz. Sorusu Olacaklar için:  "Peki bunları aktif edebiliyorsak , kim bunlar?". Bunu Bende Bilmiyorum. Ama Oyun bunlar boş kalmasın diye birkaç string (kod taşı) koymuş. Bildiğiniz gibi Her Çete 2-3 çeşit araba kullanıyor , bunlara atanılan araç "Sentinel". Yani bunları aktif edersek bunlar sentinelle buluncak. Ve Bu Adamların Kim Olduğunu Bilmiyoruz. Bu Adamlara Verilen Skinler şunlar:

Alıntı yapılan: undefined
VLA1 , VLA2 , VLA3                  # Gang 8  (Varrio Los Aztecas - AKA SOUTH SIDE MEXICAN)
VLA1 , VLA2 , VLA3                  # Gang 9  (UNUSED)
VLA1 , VLA2 , VLA3                  # Gang 10 (UNUSED)

Gördüğünüz Gibi Oyun Bunlara Aztecas'ların Skinlerini Vermiş. Bunun Nedenini bilmesemde bu çeteler kaldırılmış. Diğerleri Hala Oyunda var ancak Bölgelere Sahip Değil: Itialian Mafia , Triads , San Fierro Rifa.

NASIL KENDI ÇETEMI KOYABILIRIM OYUNA?
UYARI! BAŞLAMADAN ÖNCE GTA SAN ANDREASIN "data" klasörünü yedekle yoksa oyunun bozulunca tekrar tamir edemezsin.

Şimdi ilk olarak şu programlara ihtiyaçın var:

- Notepad+ ya da bir Detaylı Metin belgesini açabilecek bu program

1. ADIM - ÇETENIN ÖZELLIĞINI GIRME

San Andreas'ın Klasörünü Aç. Sonra Burda "data" adlı klasörü aç. Orada "pedsgrp.dat" adlı bir dosya var. Onu Aç

Açtıktan sonra bu bölgeyi bul:

VLA1 , VLA2 , VLA3                  # Gang 9  (UNUSED)

VLA1 , VLA2 , VLA3                  # Gang 10 (UNUSED)

Burdan Sonra Çete'nin elemanlarını seç. Yani Oyunun Dosyalarında 3 tane karakter bul. (Sweet fln değil. Bitane Vatandaş bul). Bulduğun karakterlerinin kodlarını "VLA1 , VLA2 , VLA3" Yerine yaz. ÖRN:

Ben BMXYB , BMXBA , CWMFR Seçtim.

Bunu " BMXYB , BMXBA , CWMFR                    # Gang 9 " diye yazıyorum.

2.ADIM - KARAKTERLERIN ARABALARI

Bildiğin Gibi Karakterler Saçma Şeylerden Oluşmuyor. Bunları Kendi Araçınla  Değiştirmen Lazım!

Şimdi tekrardan "data" klasörünün içinde şu olması lazım: "cargrp.dat"

Bunu Aç , ardında Şunları Bul:

sentinel                  # Gang 9  (UNUSED)

sentinel                  # Gang 10 (UNUSED)

bunları bulduktan sonra kendi araçlarınla değiştirebilirsin. İstediğin Araçın ismini yaz ve aracı kullanıcaklardır. Eğer kararsız isen Varsayılan Araçı yani Sentinel'ı öylesine bırakabilirsin.

3. ADIM - SILAH VE BOLGE SEÇIMI

Son yerimize geldik. Şimdi İlk Olarak Silahla Başlayalım. Bi Cleo Scripti ile bu adamlara silah verilebiliyor. NOT: CLEO INDIRMENIZ GEREKLIDIR!

Şimdi bir cleo script'i açın. Eğer Açmasını Bilmiyorsanız Google'a aratabilirsiniz. Eğer Bulamadıysanız yorum yazıp size yardım ederim. Açtığınız Zaman Bu Kodu Oraya Yapıştırın:

[color=#ffffff][/color][ltr][pre][color=#ffffff][size=2][font=monospace, monospace]{$CLEO .cs}//-------------MAIN---------------thread "GW":GW_11wait 0ifPlayer.Defined($PLAYER_CHAR)else_jump @GW_11:GW_340237: set_gang 8 weapons_to 23 30 280237: set_gang 9 weapons_to 1 24 25076C: set_zone 'LDOC1A' gang 8 density_to 60076C: set_zone 'LDOC1B' gang 8 density_to 60076C: set_zone 'LDOC2' gang 8 density_to 60076C: set_zone 'LDOC3A' gang 8 density_to 60076C: set_zone 'LDOC3B' gang 8 density_to 60076C: set_zone 'LDOC3C' gang 8 density_to 60076C: set_zone 'LDOC4' gang 8 density_to 60076C: set_zone 'ROBAD' gang 9 density_to 90  // Tierra Robada076C: set_zone 'ROBAD1' gang 9 density_to 90076C: set_zone 'SUNNN' gang 9 density_to 90  // Bayside076C: set_zone 'SUNMA' gang 9 density_to 90  // Bayside Marina076C: set_zone 'ELQUE' gang 9 density_to 90  // El Quebrados076C: set_zone 'BYTUN' gang 9 density_to 90  // Bayside Tunnel076C: set_zone 'ALDEA' gang 9 density_to 90  // Aldea Malvada076C: set_zone 'BARRA' gang 9 density_to 90  // Las Barrancas076C: set_zone 'ROBINT' gang 9 density_to 90  // Robada Intersection0A93: end_custom_thread[/font][/size][/color][/pre]

[/ltr]
[color=#ffffff][/color]

Bu Kodun ne olduğuna gelirsek: Bu Kodun içinde sadece silah değil , bölgede seçilmiştir. Terra Robada'da Çetenizi bulabilirsiniz. Eğer Bölgesini Değiştirmek istiyorsanız , ne yazık ki değiştiremiyorsunuz. Terra Robada , San Fierro'nun üstündeki adadır.

Kaynak: Vadim M

Video:
Son düzenlenme: 22 Aralık 2020, 16:13:03 Bilinmeyen Bey Sebep: Kaynak vermeyi unutmuşum , İleti Simgesini Değiştirmek istedim

lazlow

Güzel anlatım olmuş. O bilinmeyen çete üyeleri sanırım Los Santos'ta bulunan farklı bir Hispanik çete olacakken kaldırılmış gibi. Çoğu şeyi neden kaldırdıklarını ben de bilmiyorum

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: lazlow - 22 Aralık 2020, 16:24:54
Güzel anlatım olmuş. O bilinmeyen çete üyeleri sanırım Los Santos'ta bulunan farklı bir Hispanik çete olacakken kaldırılmış gibi. Çoğu şeyi neden kaldırdıklarını ben de bilmiyorum

Silinen Çetelerin bir Motorcu Çetesi yada Rus Mafiayısının Olduğu Düşünülüyor. Ki bende buna katılıyorum. Oyunda Rus Mafia'yısını görüyoruz ancak nedense Gang kategorisinde yok. Itilian Mafia'sı Çete olayında var ama devredışı. Bu 2 çete direk silinmiş. Sanarım Rockstar Üşendiğinden Bunu Kaldırmamış ve yerine LVA1, LVA2, LVA3 Diye Aztecasları copy paste yapmış

Vupsen

Sanırım bunlar betada kaldırılan çeteler için. Yoksa hiçbir oyun şirketi çıkıp da "burayı boş bırakayım da oyuncular kendi kafasına göre oyunu düzenlesinler" demez. :D
Güzel ve anlaşılabilir bir anlatım olmuş. Konu içi teşekkürler. :helal:

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: Sypnosis. - 22 Aralık 2020, 19:29:17
Sanırım bunlar betada kaldırılan çeteler için. Yoksa hiçbir oyun şirketi çıkıp da "burayı boş bırakayım da oyuncular kendi kafasına göre oyunu düzenlesinler" demez. :D
Güzel ve anlaşılabilir bir anlatım olmuş. Konu içi teşekkürler. :helal:

Evet. Ama Bu Şeyleri Kurcalayarak Nasıl Kendi Çete yaparsın onuda dahil ettim. NOT: Oyunu Yedeklemeyi Unutmayın

Dyternal

Başta "SJMAHPE" hilesinin işlevini göstereceksin sandım. Fakat farklıymış, bilmiyordum bunu teşekkürler.

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: Dyternal - 22 Aralık 2020, 20:53:33
Başta "SJMAHPE" hilesinin işlevini göstereceksin sandım. Fakat farklıymış, bilmiyordum bunu teşekkürler.

Bende Bunu diycektim. SJMAHPE Yi kullanmayın artık! Ben bunu araştırmıştım. Vadim Sağolsun kendi Çetemi yapmayı öğrendim. Bunuda paylaşmayı unutmayam dedim. Cünkü Bunun gibi yazan GRAM YOK ABI! O Çete kurmak değil. BodyGuardlık o! Neyse Teşekkür Ederim verdiğin zaman ve beğendiğin için

Heleina

Tanrı düşmanlarıma acısın ve merhamet göstersin; çünkü ben göstermeyeceğim.

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: Helen - 23 Aralık 2020, 14:37:05
Güzel bir kaynak olmuş teşekkürler.

Rica Ederim. Asıl benim sana teşekkür etmem lazım. Okumaya ayırdığın zaman için teşekkürler.

Subject 17

Bir de senin anlatımınla görmek gayet hoş olmuş. Benzer konu forumumuzda bulunmakta :) Modding anlatımları ve paylaşımları bölümüne açman çeşitlilik açısından daha iyi olurdu
Konu

Bitirilen Rockstar oyunları
III - VC - SA - BULLY - VCS - IV - TLAD - TBOGT - V - RDR - MP3 - RDR2

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: Subject 17 - 01 Ocak 2021, 03:56:09
Bir de senin anlatımınla görmek gayet hoş olmuş. Benzer konu forumumuzda bulunmakta :) Modding anlatımları ve paylaşımları bölümüne açman çeşitlilik açısından daha iyi olurdu
Konu

Evet , ama sence Modding ile alakası varmı? Yani hakaret anlamında değil. Harbiden Mod kullanmadan , hile kullanmadan , minnacık kod bilerek (Kodlada alakası yok aslında DASDASDASD) hemen birşeyi değiştirip yapabiliyorsunuz!

Bilinmeyen Bey

Konu

Bide Senin Bu Konuyu Zaten 120 Gün Önce Yaptığını Gördüm daha şimdi. Yanii R.I.P :D

DracDonix

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

Subject 17

Alıntı yapılan: Bilinmeyen Bey - 01 Ocak 2021, 16:15:29
Konu

Evet , ama sence Modding ile alakası varmı? Yani hakaret anlamında değil. Harbiden Mod kullanmadan , hile kullanmadan , minnacık kod bilerek (Kodlada alakası yok aslında DASDASDASD) hemen birşeyi değiştirip yapabiliyorsunuz!

Lütfen flood yapmayınız. "Modding" diye tabir ettiğin şey oyunun dosyalarında ufak bir değişikliği barındıran her şeyi kapsar. Burada "data" klasöründeki "pedgrp.dat", "peds.ide" , "cargrp.dat" dosyaları değiştirilmektedir. En alta da cleo scripti eklemişsin. Cleo kurmadan bu eklenti çalışmaz. Bu Cleo scriptini de sannybuilder kullanmayı bilmeyen ekleyemez.
Son düzenlenme: 02 Ocak 2021, 02:43:54 Subject 17
Bitirilen Rockstar oyunları
III - VC - SA - BULLY - VCS - IV - TLAD - TBOGT - V - RDR - MP3 - RDR2

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: DracDonix - 02 Ocak 2021, 01:01:41
Teşekkürler güzel kaynak

Bişe Değil. Beğenmene Sevindim

Alıntı yapılan: Subject 17 - 02 Ocak 2021, 02:42:04
Alıntı yapılan: Bilinmeyen Bey - 01 Ocak 2021, 16:15:29
Konu

Lütfen flood yapmayınız. "Modding" diye tabir ettiğin şey oyunun dosyalarında ufak bir değişikliği barındıran her şeyi kapsar. Burada "data" klasöründeki "pedgrp.dat", "peds.ide" , "cargrp.dat" dosyaları değiştirilmektedir. En alta da cleo scripti eklemişsin. Cleo kurmadan bu eklenti çalışmaz. Bu Cleo scriptini de sannybuilder kullanmayı bilmeyen ekleyemez.

Peki Ozaman , yeni birşey öğrenmiş oldum. Sağol