GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
12 Mart 2025, 19:07:47

SA-MP Bitiyor?

Başlatan Alperen18, 14 Aralık 2020, 00:25:47

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ByHgGlryz

Alıntı yapılan: Backup - 14 Aralık 2020, 08:34:38

Kalcor istediği taktirde hosted listesini uçurup, istediği IP adresini/adreslerini erişimlere kapatabilir.

Daha önce birkaç sunucuyu kural ihlalinden ötürü IP adreslerini erişime kapatmıştı.
Bu konuda kafam çok karışıyor. Mesela ne tur ihlal olabilir ki erişim engeli yemesi için samp'ta ne tür ihlal oluşturabiliyorlar?

-
SA-MP:
[MAP]Çete Mekanı (Basit Map) - [ADD]Wasted (Basit Pawn Kod)
-
SA-MP Server IP:   91.121.87.14:2214

Backup

Alıntı yapılan: ByHgGlryz - 15 Aralık 2020, 03:14:38

Kalcor istediği taktirde hosted listesini uçurup, istediği IP adresini/adreslerini erişimlere kapatabilir.

Daha önce birkaç sunucuyu kural ihlalinden ötürü IP adreslerini erişime kapatmıştı.
Bu konuda kafam çok karışıyor. Mesela ne tur ihlal olabilir ki erişim engeli yemesi için samp'ta ne tür ihlal oluşturabiliyorlar?

Orası muamma ancak telif hakkı konusunda Kalcor biraz katı. Telif ihlali içeren sunucuları kapattıklarını duymuştum. Tabii bunlar Kalcor'a yakın isimlerin bildirmesiyle mümkün olan olaylar yoksa sen veya ben bildirsek iplemezler bile.

Backup

Alıntı yapılan: Oner - 14 Aralık 2020, 23:49:58
Alıntı yapılan: Amper - 14 Aralık 2020, 08:44:26
Alıntı yapılan: Oner - 14 Aralık 2020, 08:21:30
GTA Underground Multiplayer

Birçok anlamda çok iyi durumda olsa bile bir geleceği olduğunu şu anlık düşünmüyorum. GTA 5 platformunun AltV'si durumunda maalesef. Open.MP'nin kazandığı nokta kitleyi kendine çekiş şekliydi fakat aynısını UG-MP'nin yapabileceğini düşünmüyorum.

Ayrıca bu kadar fazla özelleştirmenin bulunduğu bir GTA:SA eklentisinin client tarafında hiçbir zaman sağlıklı çalıştığını görmedim. Senelerdir UG-MP bulunuyor ve beni içeride bir modlama ekibinin yaptığı birkaç şey dışında çeken çok fazla özellik yok. Radyo senkronize? mükemmel UG-MP'ye geçmeliyim(!).

Open.MP neden beğeniliyor? çünkü gerçekçi davranıyorlar.

Open.MP'nin yakın zamanda açılacağını düşünmüyorum. Ben alternatifleri saydım. Ek olarak UG-MP'nin SAMP'tan pek bir farkı yok. Farkı diğer oyunlardaki şeyleri eklemesi yani. Benim demek istediğim bir alternatif bulmaktı.

Üç alternatifimiz var.
1) Open MP: Yakın zamanda çıkacağa benzemiyor.
2) GTA Underground Multiplayer: Oyuna 500e yakın animasyon, yüzlerce araç, yüzlerce silah ve skin ekler. Beta testi aşamasında. Neden herkes burayı göz ardı edip Open MP'ye odaklanıyor anlamış değilim. SAMP tabanlı olduğundan sunucular kolayca geçebilir. (SAMP buglarının çoğu fixlenmiş durumda. Vice City, Bullworth, San Andreas, Liberty City ve kendi ekledikleri birkaç harita var. Tek haritaya eklendiğinden uçakla veya gemiyel eyaletten eyalete seyahat edebiliyoruz.)
3) Criminal Russia: Adı üstünde. Rusya haritasını ekliyor. SAMP temelli. Ama sadece Ruslar oynuyor.

Platformu GTAMulti forumundan ibaret zannetmeyi bırakın. Hala çok Türk oyuncu var. Tüm oyuncular foruma katılım göstermek zorunda değil. Birkaç kişinin bırakması platformun bitişi değildir ama resmi olarak kapanan bir platform için ne kadar emek vermek gerekir bilmiyorum. (Kalcor elinden gelse platformu zaten kapatırdı. Client MTA'daki gibi uzaktan güncellenemiyor, sunucular da kişisel. Anca websitesini kapatır. Kısacası SAMP yıllar sonra biterse kendi kendine düşerek bitecek. Kimse SAMP'ı kapatma yetkisine sahip değil.)

Hosted tab umrumuzda bile değil. Roleplay sunucuları 0.3DL kullanıyor. 0.3.7'de rol yapılmaz. Hosted tabı kapattı diyelim. Sunucuları nasıl kapatacak?

Gayet basit. Server dosyalarınızda kullandığınız announce ve samp-server dosyalarının içeriğinde bulunan kod parçacıkları sayesinde paket alış-verişini kapatabilir.

Sonuçta open source bir yazılım değil. Her şey mümkün olabilir. Kalcor her ne kadar tembel gözükse de bazı şeylerin önlemini almıştır. Remote control mümkün. Forum SA:MP üzerinde Kalcor'un iletilerini kurcalarken buna dair yazılarına rastlamıştım.

Oner

Alıntı yapılan: Backup - 15 Aralık 2020, 08:14:39
Alıntı yapılan: Oner - 14 Aralık 2020, 23:49:58
Alıntı yapılan: Amper - 14 Aralık 2020, 08:44:26
GTA Underground Multiplayer

Birçok anlamda çok iyi durumda olsa bile bir geleceği olduğunu şu anlık düşünmüyorum. GTA 5 platformunun AltV'si durumunda maalesef. Open.MP'nin kazandığı nokta kitleyi kendine çekiş şekliydi fakat aynısını UG-MP'nin yapabileceğini düşünmüyorum.

Ayrıca bu kadar fazla özelleştirmenin bulunduğu bir GTA:SA eklentisinin client tarafında hiçbir zaman sağlıklı çalıştığını görmedim. Senelerdir UG-MP bulunuyor ve beni içeride bir modlama ekibinin yaptığı birkaç şey dışında çeken çok fazla özellik yok. Radyo senkronize? mükemmel UG-MP'ye geçmeliyim(!).

Open.MP neden beğeniliyor? çünkü gerçekçi davranıyorlar.

Open.MP'nin yakın zamanda açılacağını düşünmüyorum. Ben alternatifleri saydım. Ek olarak UG-MP'nin SAMP'tan pek bir farkı yok. Farkı diğer oyunlardaki şeyleri eklemesi yani. Benim demek istediğim bir alternatif bulmaktı.

Üç alternatifimiz var.
1) Open MP: Yakın zamanda çıkacağa benzemiyor.
2) GTA Underground Multiplayer: Oyuna 500e yakın animasyon, yüzlerce araç, yüzlerce silah ve skin ekler. Beta testi aşamasında. Neden herkes burayı göz ardı edip Open MP'ye odaklanıyor anlamış değilim. SAMP tabanlı olduğundan sunucular kolayca geçebilir. (SAMP buglarının çoğu fixlenmiş durumda. Vice City, Bullworth, San Andreas, Liberty City ve kendi ekledikleri birkaç harita var. Tek haritaya eklendiğinden uçakla veya gemiyel eyaletten eyalete seyahat edebiliyoruz.)
3) Criminal Russia: Adı üstünde. Rusya haritasını ekliyor. SAMP temelli. Ama sadece Ruslar oynuyor.

Platformu GTAMulti forumundan ibaret zannetmeyi bırakın. Hala çok Türk oyuncu var. Tüm oyuncular foruma katılım göstermek zorunda değil. Birkaç kişinin bırakması platformun bitişi değildir ama resmi olarak kapanan bir platform için ne kadar emek vermek gerekir bilmiyorum. (Kalcor elinden gelse platformu zaten kapatırdı. Client MTA'daki gibi uzaktan güncellenemiyor, sunucular da kişisel. Anca websitesini kapatır. Kısacası SAMP yıllar sonra biterse kendi kendine düşerek bitecek. Kimse SAMP'ı kapatma yetkisine sahip değil.)

Hosted tab umrumuzda bile değil. Roleplay sunucuları 0.3DL kullanıyor. 0.3.7'de rol yapılmaz. Hosted tabı kapattı diyelim. Sunucuları nasıl kapatacak?

Gayet basit. Server dosyalarınızda kullandığınız announce ve samp-server dosyalarının içeriğinde bulunan kod parçacıkları sayesinde paket alış-verişini kapatabilir.

Sonuçta open source bir yazılım değil. Her şey mümkün olabilir. Kalcor her ne kadar tembel gözükse de bazı şeylerin önlemini almıştır. Remote control mümkün. Forum SA:MP üzerinde Kalcor'un iletilerini kurcalarken buna dair yazılarına rastlamıştım.

SA:MP'ın kaynak kodlarının paylaşıldığını unuttun galiba. Koskoca Microsoft'un işletim sisteminin kaynak kodları paylaşılıyor, Kalcor'u kıramayacaklarını mı düşünüyorsun? Geçimini sadece sunucudan para kazanarak sağlayan insanlar var. Öyle bir şeye izin vermezler. Öyle bir şey olsa bile MTA'ya hızlı bir geçiş yapılır veya Open.MP çalışmaları hızlandırılır.

Şu an 18654 oyuncu aktif. SAMP henüz bitmedi. Forumdan insanlar ayrılınca SAMP bitmiyor. Dediğim gibi, Türk topluluğu forumdan ibaret değil. Etkileşimde bulunmayan, kendi halinde oynayan çok fazla insan var. Ek olarak remote-control yapılıyorsa güncellemelerin de MTA'daki gibi uzaktan indirilebilmesi lazım.

Kısacası MTA oynayın beyler. MTA hem açık kaynak, öyle bir sorunu da olmaz. Kimse de endişelenmez. Kaynak kodlarına buradan ulaşarak kendi MTAnızı yapabilirsiniz.
Son düzenlenme: 15 Aralık 2020, 08:34:45 Oner
Discord: Ascendency#7970

Backup

Alıntı yapılan: Oner - 15 Aralık 2020, 08:30:44
SA:MP'ın kaynak kodlarının paylaşıldığını unuttun galiba. Koskoca Microsoft'un işletim sisteminin kaynak kodları paylaşılıyor, Kalcor'u kıramayacaklarını mı düşünüyorsun? Geçimini sadece sunucudan para kazanarak sağlayan insanlar var. Öyle bir şeye izin vermezler. Öyle bir şey olsa bile MTA'ya hızlı bir geçiş yapılır veya Open.MP çalışmaları hızlandırılır.

Şu an 18654 oyuncu aktif. SAMP henüz bitmedi. Forumdan insanlar ayrılınca SAMP bitmiyor. Dediğim gibi, Türk topluluğu forumdan ibaret değil. Etkileşimde bulunmayan, kendi halinde oynayan çok fazla insan var. Ek olarak remote-control yapılıyorsa güncellemelerin de MTA'daki gibi uzaktan indirilebilmesi lazım.

Kısacası MTA oynayın beyler. MTA hem açık kaynak, öyle bir sorunu da olmaz. Kimse de endişelenmez. Kaynak kodlarına buradan ulaşarak kendi MTAnızı yapabilirsiniz.

SA:MP bitiyor gibi bir algı oluşturmadım. Oyuncu sayısının yükselişte olduğunu da biliyorum. Sadece SA:MP değil tüm oyunların oyuncu sayıları şu dönemde pik yapıyor. Çünkü pandemi nedeniyle öğrenci kitlesi ve bazı çalışan kitle hayatlarını evden devam ettiriyor.

Kaynak kodlarının paylaşılmadığını veya kırılıp kırılamayacağını da söylemedim. Söylediğim tek kelime open-source olmaması. Bu da demek oluyor ki sunucuların yüzde 95'i (tahmini bir oran) SA:MP'nin paylaştığı dosyalar ile aktiflik göstermekte. 

Remote control clientler üzerinde değil server dosyaları üzerinde mümkün olduğunu söylemiştim esasında. Bunu da yanlış anlamışsın :D

SA:MP'nin kapatılmama sebebi Rus popülasyonundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bir önceki yazında hosted tab listesi umurunuzda olmadığını söylemişsiniz. Buna istinaden şunları demek istiyorum ; SAMP Clienti üzerinde bulunan Internet sekmesindeki sunucu ve oyuncu sayısını, Hosted listesindeki oyuncu ve sunucu sayısından çıkarttığınızda size Hosted tab'ın ekmeğini yiyen sunucuların çokluğu hakkında bir takım düşünceler verecektir. Tabii bazı istisnalar hariç.

Son olarak;

Desteği kesilen bir platformun pek ömrü olmaz. Bunu burada ki herkes biliyor.

Oner

Alıntı yapılan: Backup - 15 Aralık 2020, 08:46:48
Alıntı yapılan: Oner - 15 Aralık 2020, 08:30:44

SA:MP bitiyor gibi bir algı oluşturmadım. Oyuncu sayısının yükselişte olduğunu da biliyorum. Sadece SA:MP değil tüm oyunların oyuncu sayıları şu dönemde pik yapıyor. Çünkü pandemi nedeniyle öğrenci kitlesi ve bazı çalışan kitle hayatlarını evden devam ettiriyor.

Kaynak kodlarının paylaşılmadığını veya kırılıp kırılamayacağını da söylemedim. Söylediğim tek kelime open-source olmaması. Bu da demek oluyor ki sunucuların yüzde 95'i (tahmini bir oran) SA:MP'nin paylaştığı dosyalar ile aktiflik göstermekte. 

Remote control clientler üzerinde değil server dosyaları üzerinde mümkün olduğunu söylemiştim esasında. Bunu da yanlış anlamışsın :D

SA:MP'nin kapatılmama sebebi Rus popülasyonundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bir önceki yazında hosted tab listesi umurunuzda olmadığını söylemişsiniz. Buna istinaden şunları demek istiyorum ; SAMP Clienti üzerinde bulunan Internet sekmesindeki sunucu ve oyuncu sayısını, Hosted listesindeki oyuncu ve sunucu sayısından çıkarttığınızda size Hosted tab'ın ekmeğini yiyen sunucuların çokluğu hakkında bir takım düşünceler verecektir. Tabii bazı istisnalar hariç.

Son olarak;

Desteği kesilen bir platformun pek ömrü olmaz. Bunu burada ki herkes biliyor.

Destek zaten kesilmedi mi? Hosted tabtan para kazandığı için kapatmaya gerek duymamış. Forum bile kapandı. Hosted tab roleplay sunucularının hiçbir işine yaramaz ki sadece Türkiye değil, global olarakta en çok oynanan mod roleplay modları. Öyle bir şey dediğinizi söylemedim. Sadece konuya göre yazdım. SAMP'ın telif hakkına sahip olduğunu veya lisanslandığını sanmıyorum. İyi bir geliştirici SAMP'ı geliştirip devam ettirebilir.

Discord: Ascendency#7970

Alperen18

Arkadaşlar sürekli roleplay sunucularından bahsediyorsunuz bu konuyu açma sebebim genel türkiye durumunu anlatmaktı , konuya bir kez daha açılık getireyim zamanında Hırsız Polis , Freeroam , Zombi Survival gibi sunucular gördüm şimdi ortada hiçbiri yok yeni açılıp 1 hafta sonra kapanan sunucular  hırsız polis ve freeroam sunucuların çökmesinde baş rol oynamış en belirli sebeplerinden birisidir , burada tek roleplay değil türkiye sunucularından bahsediyoruz , samp platformundaki roleplay sunucuları elbet kapanıcaktır ancak bu bugün ya da yarın veya bir başka gün olabilir belki aniden kapanabilir yakında roleplay sunucularınıda göremiyeceğiz hatırlatırım hırsız polis sunucularıda yükselişteydi şimdi hepsi kapandı  , samp genel durumu şuanlık iyi yurt dışından çok oyuncu mevcut genel olarak baktığımızda SA-MP rusların ve ingilizlerin oyunu diyebiliriz diye düşünüyorum.
Son düzenlenme: 15 Aralık 2020, 12:00:12 Alperen Olgun

bertwy

TRSinan28

Yorumlara bakılırsa SA:Mp platformu, Roleplay'den ibaret olarak görülmeye başlanmış.  :şeytan: Diğer konseptlere bakıp 5-6 sene öncesiyle bir karşılaştırın derim. Çoğu kişinin yorumu SA:Mp ile ilgili olmaktan çıkmış, SA:Roleplay'a(!) kaymaya başlamış yorumlar. SA:Mp, bildiğimiz tüm konseptleri içine alan bir platform olduğu için bu şekilde değerlendirmek gerekir kanaatindeyim. SA:Mp iyi durumda değil, kendimizi kandırmayalım, SA:Roleplay iyi durumda. SA:Mp'ın 3-4 sene öncesine kadar tadı tuzu olan Hırsız-Polis, Freeroam gibi konseptler yok oldu adeta, ne iyisi? Bu dediklerim SA:Mp Türkiye için geçerli tabii ki. Ben de dilerdim "SA:Mp iyi durumda." diyebilmeyi ama geçti o zamanlar maalesef.

Keanu

Zamanında AYYILDIZ-HP vardı. Hırsız-Polis sunucuları arasında zirvede olan tek sunucuydu. Şimdi ki hırsız-polis sunucularının ne kadar düşüşte olduğu göz önünde. Bu konuda eskiye dönmeyi çok isterim, en güzel anılarım orada geçmişti.

DracDonix

SA-MP TR çöküşte. Bunu tüm herkes biliyor. Hatta yüksek oyuncuya sahip sunucu sahipleri bile bunu görüyor, bu düşüşüde engellemek için MTA yada normal GTA çekimi yapan youtuberlere reklam verip buna engel olmaya çalışıyorlar.

SA-MP yazdığıma karşıma çıkan fotoğraf. Allah için önceden SA-MP'in logosu çıkardı şimdi karşıma nefret ettiğim insanlardan biri çıkıyor.
https://prnt.sc/w359e9

3 saat önce bir reklam videosu;
https://prnt.sc/w35afu

SA-MP kim geri dönüyor diyorsa hepsi eski anılarını biraz olsun canlandırmak maksadı ile giriyor onun dışında, sistemsel sorun yaşayanların yuvası burası.

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

Alp.

Güvenin bana Kalcor düşündüğünüzden çok daha fazla, iki gözüyle SA:MP platformunu inceliyor çünkü Hosted TAB üzerinden kazancı sandığınızdan da yüksek, hatta belki de hayatını buradan gelen kazanç ile idare ettiriyor. ($6000/ay ~~ 50.000TRY/Ay ortalama)

Ters psikoloji mi değil mi bilemiyorum, iskambilde Blöf oynamıyoruz ama Kalcor 0.3DL Index'ini kapatırken sunucuları 0.3.7'ye yönlendirip (zorla taşındırtıp) 0.3DL'de Hosted TAB alan sunucuların geri 0.3.7'ye dönüp bu Client üzerinden H.tab almaya devam edeceklerini zannetti ama evdeki hesap çarşıya uymadı. 0.3DL Indexini kapattığı halde büyük RPG sunucuları IP paylaşımı ile 'Favorites' kısmından 0.3DL'yi kullanmaya devam etti ve evet, sanırım bu onu uyuz etti ve ardından tek kapatabileceği forum kalmıştı (0.3DL kullanımı üzerine insanların yardımlaştığı kanal) ve bunu da kapattı. Ha gerizekalı mı? Tabii ki çünkü bu 0.3.7'nin de geleceğini kararttı ve doğrudan birkaç yıla kadar alttan kendine geliştirebilecek nesil gelemeyecek çünkü büyük bir kaynağı yok etti ve bundan dolayı da şahsi kredi kartı hesap ekstresi birkaç yıla değişim gösterecektir. Yıllardır politikalarını takip eden birisi olarak, ani kararlar verebildiğini, olaylara fazla duygusal yaklaştığını rahatlıkla söyleyebilirim. (2016/2017 forum.sa-mp.com olayları, büyük bir kitleyi SA:MP'ın gelişimi hakkında fikir belirttikleri için banlaması, YouTube üzerinden şahsi bir problemi yüzünden forumdaki tüm YouTube ve tüm google linklerini yasaklatması, sürekli küsecek birilerini kendisine bularak tüm platformu cezalandırmaya çalışması.) Sanırım bazı insanlar hep hayatlarının aynı düzende ilerleyeceğine inanıyorlar ama hepimiz aynıyız, oturup da burada kimsenin karakterini aynalamak haddime değil.

Onun dışında Index kapandığından beri 0.3DL'nin Kalcor'a beş kuruş kazandırdığı yok, o client için herhangi bir destek zaten sunmayacak. 0.3.7 üzerinden devam ettiriyor şu an tüm Index'i. Bir gün toplu olarak protesto niyetine kimse Hosted TAB almaz ise sanırım işte o gün birilerinin dikkatini fazlasıyla çekebilmiş olurlar. Güzel sohbetler arkadaşlar. :)
Son düzenlenme: 16 Aralık 2020, 16:24:58 Alp.

Alperen18

Alıntı yapılan: Keanu - 15 Aralık 2020, 14:54:37
Zamanında AYYILDIZ-HP vardı. Hırsız-Polis sunucuları arasında zirvede olan tek sunucuydu. Şimdi ki hırsız-polis sunucularının ne kadar düşüşte olduğu göz önünde. Bu konuda eskiye dönmeyi çok isterim, en güzel anılarım orada geçmişti.
Tek sunucu o değildi zamanında anadolu hırsız polis vardı sanırsam kapanmasının ardından 3 yıl geçti zaman su gibi akıp gidiyor
Son düzenlenme: 15 Aralık 2020, 17:05:41 Alperen Olgun

Keanu

Alıntı yapılan: Alperen Olgun - 15 Aralık 2020, 17:02:25
Alıntı yapılan: Keanu - 15 Aralık 2020, 14:54:37
Tek sunucu o değildi zamanında anadolu hırsız polis vardı sanırsam kapanmasının ardından 3 yıl geçti zaman su gibi akıp gidiyor
Rakip sunucuya saldırılar yapan  bir hırsız polis sunucusuydu sadece. Keşke öyle bir sunucu hiç olmasaydı.

Rexiun

Bugün forum yarın client