GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
12 Mart 2025, 14:55:39

SA-MP Bitiyor?

Başlatan Alperen18, 14 Aralık 2020, 00:25:47

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alperen18

Merhaba değerli gtamulti kullanıcıları bugün çoğu SA-MP oyuncusunun merak ettiği konuya açıklık getiriceğim...

Samp platformu kapanmayacak & kapanacak veya satılacak gibi iddaalar ortaya koyuluyor objektif olarak olaya açıklık getirmek İstedim , malesef SA-MP platformu her geçen gün oyuncu kaybediyor her yıl çıkan modern yeni oyunlar bilgisayar oyunları kategorisinde oyuncuların gönlüne taht kurmakta , SA-MP oyuncuları şuanda sistem gereksinimlerinin bir çok modern oyunu kaldıramayacak kadar düşük olduğu için hala bu platformdalar , şuanda bütün oyuncu arkadaşlarımızın bilgisayarı GTA 5 kaldırsa SA-MP platformunda türk oyuncu kalmayacağını hepimiz biliyoruz , kısa lafın özü şu her yıl çıkan modern oyunlar & teknolojik cihazlar yeni nesil bilgisayar oyuncularının gözünde her geçen gün değer kazanmakta , düşüncelerinizi bekliyorum...

Son düzenlenme: 15 Aralık 2020, 11:57:45 Alperen Olgun

Goddew

Hayır, samp oyuncu artışında şu aralar yanlış bir düşünce. :)

Lloyd

Adamlar kendi forumlarını bile aniden kapattılar. Heran her şey olabilir..

Talat

Neden her kelimeye büyük harfle başladınız?

Rodri

Malesef evet sa-mp türkiyede oyuncu düşüşleri yaşanıyor denilebilir fakat kalcor zaten yıllardır geliştirmiyor bunu millet bile bile oynuyor bu durum alışılmış bir durum, son zamanlar incelediğim kadarıyla sistemi iyi olanlar fivem,ragemp ve altvmp platformlarına geçmiş bulunmakta, ruslara bakarsak ruslar deli gibi sa-mp oynuyor ve rusların sa-mp platformunda sesli roleplay sunucuları bile mevcut, kısacası günümüzde cs 1.6 bile eski olmasına rağmen bitmiyorsa sa-mp bitmez gibime geliyor fakat ülkemizce konuşursak bu aralar sa-mp türkiye platformunda gittikçe oyuncu düşüşleri yaşanıyor biterse zaten bu yönden biter benim görüşüm budur.

Ekstra Olarak Global sunucu listesine bakmak isterseniz : https://monitor.sacnr.com/ - https://www.game-state.com/
Son düzenlenme: 14 Aralık 2020, 02:15:40 1337

Discord: openconsole
Full Stack Developer. - Network Manager.

ByHgGlryz

Kalcor, umursamaz ve tembel bir kişidir. Open:MP bekliyorum ama Kalcor'un aklı git gel, bir bakarız bomba patlatabilir..
  #@!  :sigara:

-
SA-MP:
[MAP]Çete Mekanı (Basit Map) - [ADD]Wasted (Basit Pawn Kod)
-
SA-MP Server IP:   91.121.87.14:2214

Eamon

Saçma sapan bilgilerinizle konu açmayın Allah aşkına.

Bugünün güzel zamanları, yarının üzücü düşünceleridir.

Hermes

SAMP kitlesini yavaş yavaş geri kazanıyor, oyunu bırakan kişiler bir süre sonra tekrar başlama kararı alıyor.

Platformun hevesini kıran durumlar bence şunlar;
Sağda solda paylaşılan oyun modları, web temaları, heveslik açılan sunucular. Kişisel düşüncem Mod Galerisi adlı konu ve paylaşılan şeyler kaldırılmalı, bir nevi günlük sunucuların hızını keseceğini düşünüyorum.

ByHgGlryz

Evet, haklısın... çevremdeki arkadaşlarım SA-MP'ye geri dönüyor.

Bilgisayarımın özellikleri berbat! Arkadaşlarım gta 5 online türünde oyunun SA-MP gibi eğlenceli ve hoş hissini alamadıkları için geri döndüler.

-
SA-MP:
[MAP]Çete Mekanı (Basit Map) - [ADD]Wasted (Basit Pawn Kod)
-
SA-MP Server IP:   91.121.87.14:2214

Oner

Üç alternatifimiz var.
1) Open MP: Yakın zamanda çıkacağa benzemiyor.
2) GTA Underground Multiplayer: Oyuna 500e yakın animasyon, yüzlerce araç, yüzlerce silah ve skin ekler. Beta testi aşamasında. Neden herkes burayı göz ardı edip Open MP'ye odaklanıyor anlamış değilim. SAMP tabanlı olduğundan sunucular kolayca geçebilir. (SAMP buglarının çoğu fixlenmiş durumda. Vice City, Bullworth, San Andreas, Liberty City ve kendi ekledikleri birkaç harita var. Tek haritaya eklendiğinden uçakla veya gemiyel eyaletten eyalete seyahat edebiliyoruz.)
3) Criminal Russia: Adı üstünde. Rusya haritasını ekliyor. SAMP temelli. Ama sadece Ruslar oynuyor.

Platformu GTAMulti forumundan ibaret zannetmeyi bırakın. Hala çok Türk oyuncu var. Tüm oyuncular foruma katılım göstermek zorunda değil. Birkaç kişinin bırakması platformun bitişi değildir ama resmi olarak kapanan bir platform için ne kadar emek vermek gerekir bilmiyorum. (Kalcor elinden gelse platformu zaten kapatırdı. Client MTA'daki gibi uzaktan güncellenemiyor, sunucular da kişisel. Anca websitesini kapatır. Kısacası SAMP yıllar sonra biterse kendi kendine düşerek bitecek. Kimse SAMP'ı kapatma yetkisine sahip değil.)
Son düzenlenme: 14 Aralık 2020, 08:27:33 Oner
Discord: Ascendency#7970

Backup

Alıntı yapılan: Oner - 14 Aralık 2020, 08:21:30
Üç alternatifimiz var.
1) Open MP: Yakın zamanda çıkacağa benzemiyor.
2) GTA Underground Multiplayer: Oyuna 500e yakın animasyon, yüzlerce araç, yüzlerce silah ve skin ekler. Beta testi aşamasında. Neden herkes burayı göz ardı edip Open MP'ye odaklanıyor anlamış değilim. SAMP tabanlı olduğundan sunucular kolayca geçebilir. (SAMP buglarının çoğu fixlenmiş durumda. Vice City, Bullworth, San Andreas, Liberty City ve kendi ekledikleri birkaç harita var. Tek haritaya eklendiğinden uçakla veya gemiyel eyaletten eyalete seyahat edebiliyoruz.)
3) Criminal Russia: Adı üstünde. Rusya haritasını ekliyor. SAMP temelli. Ama sadece Ruslar oynuyor.

Platformu GTAMulti forumundan ibaret zannetmeyi bırakın. Hala çok Türk oyuncu var. Tüm oyuncular foruma katılım göstermek zorunda değil. Birkaç kişinin bırakması platformun bitişi değildir ama resmi olarak kapanan bir platform için ne kadar emek vermek gerekir bilmiyorum. (Kalcor elinden gelse platformu zaten kapatırdı. Client MTA'daki gibi uzaktan güncellenemiyor, sunucular da kişisel. Anca websitesini kapatır. Kısacası SAMP yıllar sonra biterse kendi kendine düşerek bitecek. Kimse SAMP'ı kapatma yetkisine sahip değil.)

Kalcor istediği taktirde hosted listesini uçurup, istediği IP adresini/adreslerini erişimlere kapatabilir.

Daha önce birkaç sunucuyu kural ihlalinden ötürü IP adreslerini erişime kapatmıştı.

Amper

Alıntı yapılan: Oner - 14 Aralık 2020, 08:21:30
GTA Underground Multiplayer

Birçok anlamda çok iyi durumda olsa bile bir geleceği olduğunu şu anlık düşünmüyorum. GTA 5 platformunun AltV'si durumunda maalesef. Open.MP'nin kazandığı nokta kitleyi kendine çekiş şekliydi fakat aynısını UG-MP'nin yapabileceğini düşünmüyorum.

Ayrıca bu kadar fazla özelleştirmenin bulunduğu bir GTA:SA eklentisinin client tarafında hiçbir zaman sağlıklı çalıştığını görmedim. Senelerdir UG-MP bulunuyor ve beni içeride bir modlama ekibinin yaptığı birkaç şey dışında çeken çok fazla özellik yok. Radyo senkronize? mükemmel UG-MP'ye geçmeliyim(!).

Open.MP neden beğeniliyor? çünkü gerçekçi davranıyorlar.
Son düzenlenme: 14 Aralık 2020, 08:52:18 Amper

Alperen18

Alıntı yapılan: Talat - 14 Aralık 2020, 01:55:48
Neden her kelimeye büyük harfle başladınız?
Yazım yanlışları için üzgünüm konu düzenlendi

Alıntı yapılan: Hermes - 14 Aralık 2020, 04:09:02
SAMP kitlesini yavaş yavaş geri kazanıyor, oyunu bırakan kişiler bir süre sonra tekrar başlama kararı alıyor.

Platformun hevesini kıran durumlar bence şunlar;
Sağda solda paylaşılan oyun modları, web temaları, heveslik açılan sunucular. Kişisel düşüncem Mod Galerisi adlı konu ve paylaşılan şeyler kaldırılmalı, bir nevi günlük sunucuların hızını keseceğini düşünüyorum.

Hak veriyorum ancak web site temalarının oyun modlarıyla ne alakası var anlatabilirmisiniz  :kahkaha:

Alıntı yapılan: Eamon - 14 Aralık 2020, 03:59:36
Saçma sapan bilgilerinizle konu açmayın Allah aşkına.
Hocam ortada bu türden çok konu dönüyor açıklık getirmek istedim

Son düzenlenme: 14 Aralık 2020, 13:26:42 Razor02 Sebep: Flood ileti atmak yasaktır.

Keanu

Bunun farkına daha yeni varıyorsunuz. SA-MP, Hırsız-polis bitik bir durumda. Freeroam konusunda pek bir bilgim yok ama roleplay sunucuları samp kitlesini  ayakta tutmaya çalışıyor. Bunlardan bir çoğu  bilindik sunucular zaten. Yeni açılan sunucular bir kaç ay sonra zaten kapanıyor. O kapanan sunucularda belli başlı sebeplerden dolayı.. SA-MP Bitiyor mu ? bu sorununda daha yeni farkına varmışsınız.

_Code

Bitmesi herkes için en iyisi olacaktır.
Kurucusu bile artık sallamıyor buraları.

SA:MP Turkiye CnR IP: server.sampturkiyecnr.com:7777