GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
24 Kasım 2024, 21:46:49

Vice City Türkçe Yama 2020 Yayında!

Başlatan mayob, 25 Eylül 2020, 19:21:33

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

raoz

Buradaki "Rozenberg" orijinal yazılarda da öyle mi yoksa küçük bir hata mı?
Son düzenlenme: 10 Aralık 2021, 21:18:06 raoz

mayob

Alıntı yapılan: AlbatRaozTR - 31 Ekim 2020, 01:57:01
Burda "Rozenberg" orijinal yazılarda da öyle mi yoksa küçük bir hata mı?
İyi gördün, düzelttim şimdi.

lazlow

Alıntı yapılan: mayob - 31 Ekim 2020, 02:11:23
Ben bunu ilk görevde de görmüştüm. Tüm Rosenberg'ler Rozenberg sanırım.

mayob

Alıntı yapılan: lazlow - 31 Ekim 2020, 13:48:53
Alıntı yapılan: mayob - 31 Ekim 2020, 02:11:23
Ben bunu ilk görevde de görmüştüm. Tüm Rosenberg'ler Rozenberg sanırım.

Birkaç tanesi gözden kaçmış. Gece hepsini düzelttim.

Dyternal

Mükemmel olmuş, eline sağlık. GTA San Andreas'ın da yaması çok iyi değil bence el atabilirsin.

lazlow

Alıntı yapılan: Dyternal - 31 Ekim 2020, 15:15:33
Mükemmel olmuş, eline sağlık. GTA San Andreas'ın da yaması çok iyi değil bence el atabilirsin.
Küçük bir araştırma yaptım: GTA San Andreas'ın da geçen temmuzda yeni yaması yayınlanmış. Ondan mı bahsediyorsun?

Dyternal

Alıntı yapılan: lazlow - 31 Ekim 2020, 15:30:21
Küçük bir araştırma yaptım: GTA San Andreas'ın da geçen temmuzda yeni yaması yayınlanmış. Ondan mı bahsediyorsun?

Hatırlamıyorum en son bu yılın başında oynamıştım, türkçe karakterli bir yama vardı fakat güzel değildi.

Edit: Buldum yamayı. https://oyunceviri.net/gta-san-andreas/

raoz

Alıntı yapılan: lazlow - 31 Ekim 2020, 15:30:21

Bir aralar San Andreas için tekrardan yapılan bir Türkçe Yama vardı. Denemiştim ama öncekini (gta.bullet tarafından yapılan) iyileştireceği yere kötüleştirmiş bana göre. San Andreas için gta.bullet tarafından yapılan yama kaliteli fakat yanlış hatırlamıyorsam onda da biraz mizahımsı çeviriler vardı.
Son düzenlenme: 12 Aralık 2021, 20:06:37 raoz

Purgatory

"gta.bullet" tarafından yapılan yamanın bana göre iyi yanı, Türkçe karakterlerin eklenmiş olması ama hikaye modu için pek bir şey diyemeyeceğim, hiç Türkçe oynamadım hikayesini çünkü.

Bu arada Türkçe karakterler nasıl ekleniyor oyuna? Fonts.txd dosyası var yazı tipini görsel olarak saklayan, onu açıp oradaki harfleri alıp Türkçe karakterler yazıp kayıt mı ediyoruz? Nasıl yapılıyor o iş? Çünkü ben San Andreas'ın DYOM modu ile ilgili içerikler hazırlama düşüncesindeyim ve şu sıralar gta.bullet'ten aldığım izinle onun yamasını kullanıyorum. Ama kendiminkini yapmak isterim, içeriklerin bana ait olması daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu konuda bildiğiniz bir eğitim gibi bir şey var mı veya bir yöntem?
Son düzenlenme: 31 Ekim 2020, 17:57:07 Anestezi

Heleina

En kısa sürede deneyeceğim. Tekrardan emeği geçen herkese teşekkürler, elinize sağlık.  :serefe:

Tanrı düşmanlarıma acısın ve merhamet göstersin; çünkü ben göstermeyeceğim.

raoz

Alıntı yapılan: Anestezi - 31 Ekim 2020, 17:54:14
"gta.bullet" tarafından yapılan yamanın bana göre iyi yanı, Türkçe karakterlerin eklenmiş olması ama hikaye modu için pek bir şey diyemeyeceğim, hiç Türkçe oynamadım hikayesini çünkü.

Bu arada Türkçe karakterler nasıl ekleniyor oyuna? Fonts.txd dosyası var yazı tipini görsel olarak saklayan, onu açıp oradaki harfleri alıp Türkçe karakterler yazıp kayıt mı ediyoruz? Nasıl yapılıyor o iş? Çünkü ben San Andreas'ın DYOM modu ile ilgili içerikler hazırlama düşüncesindeyim ve şu sıralar gta.bullet'ten aldığım izinle onun yamasını kullanıyorum. Ama kendiminkini yapmak isterim, içeriklerin bana ait olması daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu konuda bildiğiniz bir eğitim gibi bir şey var mı veya bir yöntem?

@mayob bu olayı yamayı paylaştıktan sonra (konunun ilk mesajında) yazmıştı. fonts.txd dosyası senin dediğin gibi görsel yazı tipini belirliyor, daha sonra bu harflere karşılık gelen yazı karakterlerini yamada kullanıyormuş. Benim de anlamadığım kısım o, bu .txd dosyasındaki resimlerde harflere karşılık gelen karakterler nasıl belirleniyor ya da nasıl bulunuyor?
Son düzenlenme: 10 Aralık 2021, 21:16:27 raoz

Purgatory

Alıntı yapılan: AlbatRaozTR - 31 Ekim 2020, 18:17:06
Alıntı yapılan: Anestezi - 31 Ekim 2020, 17:54:14

@mayob bu olayı yamayı paylaştıktan sonra yazmıştı. (konunun ilk mesajı) fonts.txd dosyası senin dediğin gibi görsel yazı tipini belirliyor, daha sonra bu harflere karşılık gelen yazı karakterlerini yamada kullanıyormuş. Benim de anlamadığım kısım o, bu .txd dosyasındaki resimlerde harflere karşılık gelen karakterler nasıl belirleniyor ya da nasıl bulunuyor?
Acaba şöyle mi yapılıyor, mesela Pricedown yazı tipinin Türkçe karakterli halleriyle kendi ana dilindeki alfabeleri numaralar ve noktalama işaretleriyle birlikte arka planı olmayan resimler olarak kaydedip bir programla bir araya getirip fonts.txd olarak mı kaydediyoruz ki? Peki ya kaydettikten sonra bunu oyuna Utf8 kodlarıydı sanırım, onlarla yazınca tanıtabiliyor muyuz?

Bu arada, Mayob'un yazdığını görmemiştim, okumamıştım çünkü ilk mesajı adam akıllı, bir bakayım madem. Teşekkür ederim.
Son düzenlenme: 31 Ekim 2020, 18:28:26 Anestezi

mayob

Arkadaşlar ben de tamamen dışarıdan yardım alarak Türkçe karakter ekleyebildim.

Purgatory

Alıntı yapılan: mayob - 31 Ekim 2020, 20:34:21
Anlıyorum, peki yardım aldığınız kişilere veya bu kişiler tarafından size verilmiş programlara doğrudan erişimimiz olabilir mi, yoksa programlar açısından direkt olarak kendileriyle mi iletişime geçmeliyiz? Tabi bu soruları, yararlandığınız yöntemin veya yöntemlerin GTA San Andreas için de işe yaradığını varsayarak soruyorum.
Son düzenlenme: 31 Ekim 2020, 21:59:26 Anestezi

Dyternal

Alıntı yapılan: Anestezi - 31 Ekim 2020, 21:51:15
Alıntı yapılan: mayob - 31 Ekim 2020, 20:34:21
Anlıyorum, peki yardım aldığınız kişilere veya bu kişiler tarafından size verilmiş programlara doğrudan erişimimiz olabilir mi, yoksa programlar açısından direkt olarak kendileriyle mi iletişime geçmeliyiz? Tabi bu soruları, yararlandığınız yöntemin veya yöntemlerin GTA San Andreas için de işe yaradığını varsayarak soruyorum.

TXD Editor ile fonts.txd dosyasını açtım ve orjinal fonts.txd ile karşılaştırdım.

Burdan Ç şeklinde ekliyorlar fakat yazıda ç yazınca burdan bu harfi çekmesini nasıl yapıyorlar onu bilmiyorum.

Edit: Bu konudaki yamanın fonts.txd'sidir. Orjinalini çekmedim.
Son düzenlenme: 31 Ekim 2020, 23:14:22 Dyternal