GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

GTA Vice City Stories Hakkında Sorularınız / Sohbet [Genel]

Başlatan lazlow, 13 Mart 2020, 13:46:24

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Purgatory

Alıntı yapılan: lazlow - 07 Temmuz 2020, 01:24:09
Alıntı yapılan: Anestezi - 06 Temmuz 2020, 15:40:13
Vice City Stories ile alakalı telif sorunları olduğunu ben de okumuştum, oyundaki içeriklerden dolayı bir sıkıntı yaşanıyor sanırım, bir de risk almak istemiyorlar galiba yapacakları yatırımın karşılığını alamamak düşüncesiyle, yoksa neden çıkarmasınlar ki, sonuçta o kadar oyun çıkarmış adamlar mobile. Bununla birlikte Max Payne 2 de çok güzel olurdu, birincisini telefonda ve tablette oynamak güzeldi gerçekten.
Sanırım artık eski oyunları önemsemiyorlar. Umarım telif sorunlarını çözerler de GTA Vice City Stories'e kavuşuruz.
Umarım.

Bahadır..

Rockstar LCS'yi mobile çıkardı da niye VCS'yi çıkarmadı hayret ediyorum.

Yangın görevini emulatörle yapmak çok zor.

Purgatory

Alıntı yapılan: Bahadır.. - 14 Temmuz 2020, 15:25:34
Rockstar LCS'yi mobile çıkardı da niye VCS'yi çıkarmadı hayret ediyorum.

Yangın görevini emulatörle yapmak çok zor.
PS2'ye ve PSP'ye özel içerikleri de ekleyerek bir mobil sürüm çıkarsalar ve grafikleri LCS'de yaptıkları gibi güzelleştirseler çok iyi olacak. Emülatörle nereye kadar oynayabilirsin ki, oynasan bile oynamışken PS2 versiyonunu oynarsın ki bir anlamı olsun bence, onda da ne kadar iyi bir performans alacaksın ki?

Tahmin ettiğimiz gibi sanırım, oyunda bir sıkıntı var, artık telifli müziklerden dolayı mıdır, Phil Collins'ten dolayı mıdır nedir. Ya da sıkıntı falan yok, uğraşmak istemiyorlar düşük kar elde ederiz korkusuyla.

Hadi Gta Vcs neyse, peki ya neden Max Payne 2'yi çıkarmadılar? Çok güzel olurdu halbuki mobilde, birinci oyunu oynamak çok güzel bir deneyimdi.
Son düzenlenme: 07 Eylül 2020, 14:18:04 Anestezi

Shade

GTA Serisinin en eğlenceli oyunlarından birisiir. öncelikle şu algıyı kıralım yüzme,bisiklet ve kısmende fiziklerden dolayı oyun size San Andreas Motoruyla yapılmış gibi bir hissiyat verebilir ama esasında büyük abisi Vice City ile aynı Oyun Motorunu paylaşırlar keza Liberty City Stories'de öyledir silah,çevre,araba seslerindende oynadıkça bunu rahatlıkla anlayabiliyorsunuz. Bu oyunun 10.yıldönümü için diğer GTA oyunları gibi mobile çıkmamasının en keskin sebebi Phil Collins ve Rockstar Gamesin vefasızlığıdır. Phil Collins oyunda çok büyük bir yer kaplamasada resmen kanlı canlı çıkıp konser veriyordu 10.yıldönümüne özel çıkacak olması halinde Rockstar kuvvetle Lisans sorunları yaşayacaktı diğer bir sorun ise oyunun Rockstar tarafından çok önemsenmemesiydi... LCS'den ayıran en büyük nokta bittikten sonra yapılacak şeylerin olmasıydı LCS'de hava araçlarına erişmek çok zordu karakter yüzme bilmiyordu ayrıca Liberty City Vice Citye kıyasla çok sıkıcı bir şehirdi en azından 3D evrende.

Purgatory

Alıntı yapılan: Shade - 17 Ekim 2020, 16:24:10
GTA Serisinin en eğlenceli oyunlarından birisiir. öncelikle şu algıyı kıralım yüzme,bisiklet ve kısmende fiziklerden dolayı oyun size San Andreas Motoruyla yapılmış gibi bir hissiyat verebilir ama esasında büyük abisi Vice City ile aynı Oyun Motorunu paylaşırlar keza Liberty City Stories'de öyledir silah,çevre,araba seslerindende oynadıkça bunu rahatlıkla anlayabiliyorsunuz. Bu oyunun 10.yıldönümü için diğer GTA oyunları gibi mobile çıkmamasının en keskin sebebi Phil Collins ve Rockstar Gamesin vefasızlığıdır. Phil Collins oyunda çok büyük bir yer kaplamasada resmen kanlı canlı çıkıp konser veriyordu 10.yıldönümüne özel çıkacak olması halinde Rockstar kuvvetle Lisans sorunları yaşayacaktı diğer bir sorun ise oyunun Rockstar tarafından çok önemsenmemesiydi... LCS'den ayıran en büyük nokta bittikten sonra yapılacak şeylerin olmasıydı LCS'de hava araçlarına erişmek çok zordu karakter yüzme bilmiyordu ayrıca Liberty City Vice Citye kıyasla çok sıkıcı bir şehirdi en azından 3D evrende.
Phil Collins güzel bir eklenti olmuştu, hatta stadyumdan bilet alıp konserine bile katılıyorduk. Oyun öncekilerden bu açıdan ve diğer pek çok açıdan farkını ortaya koyuyor. Ama dediğiniz gibi, Phil Collins bu oyun için yapılacak yeni çalışmalarda sıkıntı oluşturan bir unsur olacaktır, onun haricinde radyodaki şarkılardan da hepsiyle olmasa da belli bir kısmıyla da sorun yaşayacaklarını düşünüyorum ben (LCS'deki Radio Del Mundo'da olduğu gibi)

Rockstar'la alakalı kısma gelince, firma hakikaten ayıp ediyor. Şu oyun PC'ye veya mobil platforma gelse, hatta her ikisine de gelse, sadece kemik kitle oyunu alsa yine karşılarlar yapacakları yatırımı diye düşünüyorum.
Son düzenlenme: 17 Ekim 2020, 23:56:35 Anestezi

lazlow

Uzun süre ardından tekrar oyunu PPSSPP üzerinden oynadım ve %100 bitirdim. %100 bitirince çok güzel ödüller gelmedi elbette ama yaparken eğlenceliydi. Tabii bu oyunu daha güzel kılan, GTA Vice City ile bağlantılı olmasıydı.

Bir güzel remastered gelse de bu oyunu da PC'de oynayabilsek. Telif sıkıntısıysa sıkıntı yaratan unsurlar ortadan kaldırılabilir. Örneğin, şarkıların kaldırılması gibi. Eğer sıkıntı, söylentilerde olduğu gibi Phil Collins'in ismini ve yüzünün oyunda geçmemesi üzerineyse, karakteri üzerinde değişikler yapılarak yeni bir karaktermiş gibi oyuna sunabilirler. Tabii Rockstar artık uğraşmak istemiyor, orası ayrı. Yine de bir umut diyelim.

Scarface35

:gtavc: Vice City Stories unreal engine oyun motoruyla yapılırsa nasıl olur arkadaşlar

lazlow

Alıntı yapılan: Scarface35 - 05 Mayıs 2022, 20:44:01
:gtavc: Vice City Stories unreal engine oyun motoruyla yapılırsa nasıl olur arkadaşlar
GTA Vice City Stories ile ilgili genel sohbet/soru bölümüne uygun olduğu için, konuların bölünmemesi adına konunu bu konu altına taşıdım.

Soruna cevap vereyim: gayet güzel olur. Sonuç olarak GTA Vice City Stories ve Liberty City Stories oyunları PS2 ve PSP konsollarına özel olarak çıkarılan oyunlar olduğu için PC'ye adapte olması gerekiyordu. Günümüzde de bu oyunları emülatör ve modlar olmadan da bilgisayarlarımızda oynuyor olmamız gerekiyordu. Ancak bu oyunları konsollar üzerine kurdukları PC'ye taşımaları için epey üzerinde çalışmaları gerekiyor. Eğer olur da bugün yarın GTA LCS ve VCS için Definitive Edition çıkarırlarsa Unreal Engine motoruyla günümüzün teknolojisine daha uygun olur diye düşünüyorum. Ancak biz ne kadar sevsek de Rockstar Games eski oyunlar için büyük mesai harcamak istemezler diye düşünüyorum.

GTA Trilogy Definitive Edition'ı hem Grove Street Games ile çalışarak yaptılar hem de bu oyunlar zaten PC'de oynanabilir olduğu oyunlar için işlerine kolay geldiler ve çok da fazla uğraşmadılar. Elbette bu oyunları çıkarırlarken ben de orada değildim ama oyunu oynadıkça fazla mesai harcanan, büyük emek isteyen remaster sürümler olmadıklarını görmek çok da zor değil.

Ancak VCS, LCS oyunları eski oyunlar olsa da grafik dışında PC'ye port etmeleri için biraz zaman harcamaları gerekiyordu. Rockstar Games'in de bu oyunlar üzerine çalışacaklarını pek sanmıyorum. Ama yine de içimde bir umut var. Çünkü, GTA Liberty City Stories'in yıllar sonra mobil sürüme taşınması, hala PlayStation Store'da dijital olarak satışta olmaları oyunun hala unutulmadığını gösteriyor. Ancak Vice City Stories'in telif sıkıntılarından dolayı satıştan kalktığını duymuştum. Onu da çözerlerse bu oyunları tekrar satın almak isterim. Bu oyunlar PC'ye adapte edilecek şekilde yeniden yapılırlarsa Unreal Engine ile yapılacağını düşünüyorum.