GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Grand Theft Auto Projesi Çok Önceden Başladı

Başlatan Oner, 22 Haziran 2020, 00:50:37

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oner

GTA 1'in 1997'de çıktığını biliyoruz. Üstelik GTA 1 Rockstar Games tarafından yapılmadı. Önceden adı DMA Design olan firma 2001 yılında birleşerek Rockstar North oldu. GTA Oyunlarını da Rockstar North yapıyor. DMA Design firması ise 1988 yılında kuruldu. Hatta bu maddede GTA'dan önce de bir çok oyun yaptığı görülebilir.

Rockstar Games ise 1998 yılında kuruldu. Ancak anlaşılan DMA Design, GTA'nın yapım aşamasına çok önceden başladı. Internet'in topluma 1990'ların başında yayıldığını ve erişime açıldığını biliyoruz. gta.com adlı domain adresi ise 1992 yılında alınmış. Ayrıca bu yıl 6 ay önce (Ocak ayında) güncellenerek 2028 yılına kadar ertelenmiş. Ancak domain olmasına rağmen siteye girdiğinde buy this domain adlı bir sayfa çıkıyor. Bu bir yanıltmaca olabilir.

Çünkü gta.com alan adını bir whois servisinde doğruladığımızda hala aktif olduğunu görebiliyoruz.

Discord: Ascendency#7970

DracDonix

İlgi çekici gerçekten. Konu için teşekkürler.

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

CerrahBey

Konuyu okurken  tam da "Bu içeriği bilmeyen insanın mağarada yaşaması gerek."  diye içimden geçiriyordum ki  konu sahibinin Oner olduğunu görünce nedense hiç şaşırmadım.

Her neyse, güzel rehber.
Son düzenlenme: 23 Haziran 2020, 21:20:30 CerrahBey

Oner

Alıntı yapılan: CerrahBey - 23 Haziran 2020, 21:15:28
Konuyu okurken  tam da "Bu içeriği bilmeyen insanın mağarada yaşaması gerek."  diye içimden geçiriyordum ki  konu sahibinin Oner olduğunu görünce nedense hiç şaşırmadım.

Her neyse, güzel rehber.

Konuşmak için konuşuyorsun, seninle tartışmaya girmeyeceğim.

Alıntı yapılan: DracDonix - 22 Haziran 2020, 01:10:51
İlgi çekici gerçekten. Konu için teşekkürler.

Rica ederim.

Discord: Ascendency#7970

Impeccable